icon

Lapbooks - výmena, 2 - 3 roky

sunsun
8. jan 2014

pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517

pastelka13
9. jan 2014

ahojjj, ak mozem zostala by som pri geometrickych tvaroch, nakolko mam viacej materialov k nim,tym padom jesen ostava volna ...

sunsun
autor
9. jan 2014

@lyrrya vitaj....🙂 kedze @pastelka13 by radsej vzala geo-tvary, tak ostava jesen aj leto... ak chces, mozes si vybrat...🙂

sunsun
autor
9. jan 2014

@zabkakatka dopravne prostriedky chce robi @zalusa, ale ak vezmes tu stavbu, myslim, ze sa to bude detom pacit...🙂

misiaksl
9. jan 2014

@sunsun juuj, paradne sa to rozbieha. Uz sa tesim 🙂 a este sa chcem opytat na tych hasicov, policajtov a sanitku. To bude v tych dopr. Prostriedkoch? Ci som to zle pochopila?🙂

misiaksl
9. jan 2014

Este som chcela dodat, ze teda suhlasim s poctom 10 🙂 bude to zrejme lepsie🙂

sunsun
autor
9. jan 2014

@misiaksl ja som to tiez tak pochopila..., @zalusa chces robit dopravne prostriedky ako celok? ci hasicov?

zulusa
9. jan 2014

@sunsun ja som zulusa 🙂 skôr som to myslela ako alternatívy, buď hasiči, alebo dopravné prostriedky. Ale ak si mám vybrať urobila by som dopravné prostriedky všeobecne (autá, lode, lietadlá etc. - doprava všeobecne). Ak by niekto spravil hasičov, policajtov, alebo tie stavebne vozidla, nebude sa to veľmi prekryvať.

sunsun
autor
9. jan 2014

@zulusa prapac, som ta prekrstila... ☹ ...ok, tak ti pisem dopravne prostriedky....🙂

zulusa
9. jan 2014

@sunsun Fajn. Tak sa teším. 🙂 Dokedy si dáme termín vyhotovenia?

sunsun
autor
9. jan 2014

@zulusa ja by som najskor rada uzavriet skupinku, este sa dve baby maju vyjadrit a este jednu mozeme zobrat, kedze @ask nakoniec nemoze....a teda bude nas 10...🙂 a potom by sme sa spolocne dohodli na termine, ktory by kazdej jednej z nas vyhovoval...🙂 bude tam treba trosku viac casu a asi by bolo fajn, keby bolo aj dost priestoru na predebatovanie svojich predstav🙂

sunsun
autor
9. jan 2014

@zulusa moj taky sukromny odhad je take 2 mesiace... - mozno cca polovica, koniec marca.... ale nech sa k tomu vyjadria vsetky baby, aby sa nikto necitil pod casovym tlakom... 😉

misiaksl
9. jan 2014

@sunsun
Ja si myslim, ze by kazda jedna mala vyhotovit nejaky LAP na ukazku. Prediskutoval by sa, pripadne doplnil, aby kazda mamina bola spokojna a potom by sme sa mali dohodnut na presnom termine.

adelajda2012
9. jan 2014

No super, ze sa vytvorila skupinka aj pre drobcov!!! Ja by som vzala napr. pocasie. Ale ak ostane nejake rocne obdobie, tak aj to kludne, necha mame vsetky styri 🙂 Dik, ze si na mna myslela @sunsun.

lyrrya
9. jan 2014

@sunsun beriem JESEN 🙂 terminovo by som bola skor za koniec marca, ale necham to na vacsinu
@adelajda2012 ak chces, este je volne leto a mali by sme vsetko 😉

zabkakatka
9. jan 2014

baby ja si chcem ujasnit temu - mam teda stavbu ale mam to ponat ako celok alebo len stavebne stroje alebo len pracu na stavbe...... a aku stavbu priemyselnu alebo dom?

aaaa ja by som ten termin videla na koniec marca urcite

salonkaa
9. jan 2014

sunsun ako to funguje? ako vymena vrecuskovych aktivit? len kazda vyrobi lapbook na vybranu temu a v urcitom mnozstve? my ficime na zvieratkach, vacsina tem je skor pre chlapcov. tak neviem, ci sa pridam 😒

tehulka13
9. jan 2014

@salonkaa zvieratka by sa hodili 🙂 Ale rozhodni sa slobodne 🙂

sunsun
autor
9. jan 2014

@zabkakatka mne by sa asi najviac pacil dom, i ked tam nevyuzijes vsetky stroje... takze to stoji za zvazenie, co je lepsie...🙂 ale ponala by som to ako celok s nazvom stavba.... no zalezi od teba, ako sa ti to lepsie bude spracuvat... 😉

misiaksl
9. jan 2014

chcem sa opýtať, že teda téma počasie nebude? ☹

sunsun
autor
9. jan 2014

@salonkaa jj, kazda by vyrobila podla poctu bab, co sa zapojili...🙂 ako chces, stale sa da o temach diskutovat... mozno dve su take chlapcenskejsie - ta stavba a dopravne prostriedky, ale ja myslim, ze by ste to vyuzili..., ak nie hned, tak neskor urcite... a vzdy zalezi od aktivit, co sa tam vlozia, nie len od temy... a inak tema zvieratiek by bola super...🙂

natabun
9. jan 2014

@sunsun aha, tak sa to takto podelilo, dievcata a vy uz mate definitivne uzavretu skupinu? vy ste sa odclenili od tych starsich, az teraz mi to doslo, ked som si precitala....

sunsun
autor
9. jan 2014

baby, dalsia rekapitulacia:
- @misiaksl - rocne obdobia - jar
- @adelajda2012 - rocne obdobia - leto /pocasie
- @lyrrya - rocne obdobia - jesen
- @sunsun - rocne obdobia - zima
- @pastelka13 - geo-tvary
- @tehulka13 - ludske telo
- @zulusa - dopravne prostriedky
- @zabkakatka - stavba
samozrejme o temach sa da diskutovat, ak sa vam nieco nepaci,pripadne mate ine navrhy, napady, sem s nimi...🙂
este cakame na odpoved @salonkaa - pridas sa?
a potom v monte teme sa pytali @silvia259 a @ikuza... takze dvoma z vas by bola skupinka uzavreta - bolo by nas 10... termin by som definitivne riesila az po podani prvych navrhov, ked kazda z nas uvidi, kolko casu ju to stoji a dokedy je to schopna vyrobit, zatial by mohol byt orientacny - koniec marca... super napad mala @misiaksl s vyrobou jedneho lapbooku na ukazku, no este predtym mozme napady spolocne konzultovat, nech sme vsetky spokojne...🙂

adelajda2012
9. jan 2014

@sunsun ked som tak nad tym viac zacala premyslat, najviac napadov mam k teme farby. Fyzika mi je blizka, tak by som snad vedela po detsky vysvetlit preco je napr. trava zelena a jablko cervene. Takisto by som dala zakladne farby, ich miesanie, doplnkove farby, mozno nieco o svetle, duhe...
Ale zas ak by malo ostat leto bez vyrobcu, bola by to skoda, takze sa prisposobim.
Inak, ma niekto napad na konkretnu realizaciu? Z coho to bude robit, aky format...

sunsun
autor
9. jan 2014

@natabun lebo sa nejako nazbieralo v monte teme viac bab s mensimi detmi, tak sme to takto poriesili...🙂 nechceme ist do velkeho poctu, kedze je to pre nas premiera, takze sme sa dohodli na 10... zatial to vyzera, ze uz miesto nebude, ale ak by sa nahodou uvolnilo a mala by si zaujem, mozem ti dat vediet... 😉

sunsun
autor
9. jan 2014

@adelajda2012 pokojne ti mozem dat zatial temu farby a na leto sa urcite niekto najde...🙂 ... este budu dve baby, co zatial temy nemaju....-)

adelajda2012
9. jan 2014

@sunsun dakujem ;)

sunsun
autor
9. jan 2014

@adelajda2012 ja uz mam nejaku prestavu, ako by som to mohla robit, skusim to zajtra zosumarizovat a hodim to sem... 😉 mne inak ani nenapadlo riesit inu velkost ako A4 (cize skladas A3 a doplnas listy), ale tak som otvorena vsetkym napadom...🙂

sunsun
autor
9. jan 2014

@misiaksl @adelajda2012 @lyrrya @pastelka13 @tehulka13 @zulusa @zabkakatka @salonkaa baby, takze mala zmena - @adelajda2012 by si vzala temu farby a tema leto ostava zatial volna...

adelajda2012
9. jan 2014

@sunsun ja rozmyslam, ze by som stranky asi laminovala a laminovat viem najvacsiu A4. Takze by som asi spajala viacero zalaminovanych A4 do knizky. Len este neviem ako...mozno kruzkami na kluce? Este porozmyslam.

lucirella
9. jan 2014

Ahoj dievcata. Mozem sa este pridat, ci uz mate plno? Vyzera to belmi zaujimavo ;)