Lapbooks - výmena, 2 - 3 roky
pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517
DOMACE ZVIERATKA pripadne aj zvieratka z LESA a LUKY (zalezi aky rozsah to ma byt)
EXOTICKE ZVIERATKA
@misiaksl puzzle http://www.naturedetectives.org.uk/download/puz...
nájsť rozdiely http://www.naturedetectives.org.uk/download/puz...
dorobiť kuriatku krídelka: http://www.naturedetectives.org.uk/download/eas...
To som teraz náhodou na to natrafila. Ako píše lyrrya, super nápad je niečo s kraslicami-ak by si našla bodkovanú kraslicu, aby sa snažili obtiahnuť kraslicu, prípadne nejak vymaľovať. viazať mašličky. "Upiecť koláčik veľkonočný... napr. z flisu. To sú len tak strelené nápady, lebo som už trochu unavená a znova ma čaká noc, čo budem premýšľať nad lapbookom namiesto spania 😉 Ale nie, žartujem :D
@lyrrya tekvice su super.... ved oni patria aj k nasej tradicii...🙂 s prvym novembrom tiez suhlasim... co sa tyka spagatu a lastoviciek, ja mam sice rocne dieta, ale pre mna je to vitane...(ked sa to dobre pripevni, to je celkom trvacne....) krasne veci si inak povymyslala...🙂
dobre ranko baby, normalne som nadsena, ked citam vcerajsie napady...🙂 ja som cely vecer vyrabala, ale zatial mam len kartonovy obal a povkladane strany a ciastocne prvu aktivitu... ale zistila som, ze s tym kartonom to nie je take jednoduche, pokial sa tam povkladaju aktivity, je problem ho zlozit, musela som kraje orezavat... (ale tak je to dvojity obal, pri jednoduchom by to malo byt v pohode..)
@misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @tehulka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @lucirella baby, skupinku mame definitivne uzavretu a padlo tu hned otazka velkosti nasho lapbooku... (jednodielny, dvojdielny, trojdielny).... z mojho pohladu je to otazka, na ktoru je tazko odpovedat, lebo niekto moze robit jednodielny a vlozit tam xy stran a mat tam vela aktivit, inemu vyhovuje trojdielne spracovanie a tym bude mat v kazdom dieli mensi pocet aktivit.... ja by som nechala na kazdu jednu z nas, nech si vyberieme, aky chceme robit, ale navrhujem, aby sme ten prvy, ktory vyrobime pofotili a dali sme na pripomienkovanie, pripadne este pred vyrobou mozeme svoje predstavy napisat a tym sa budeme vzajomne inspirovat a bude priestor poradit si...🙂... ak mate iny navrh, napiste...🙂
@misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @tehulka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @lucirella bol tu navrh na temu zvieratka, hore na tejto strane dala @lucirella hlasovat, ake by sme v jej lapbooku radsej chceli - zahlasujete like-om...
@misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @tehulka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @lucirella aspon predbezne mohli dohodnut na termine, i ked podla toho, ako nam to pojde ho mozme este posunut... myslim, ze je dolezite, aby sme kazda pri vyrabani mali dostatocnu pohodu a cas, boli tu navrhy na april, tak sa teda pytam... suhlasite s predbeznym terminom odoslania - koniec aprila? ak ano, dajte like pod tuto spravu... ak nie, napiste, aky vam vyhovuje....
@sunsun @misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @tehulka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012
Tak dievcata, zatial vedu exoticke zvieratka, tak som nad niecim rozmyslala a tu je par napadov:
- shadow match (priradenie zvieratiek k ich tienom)
- zvieratko a priradit spravnu srst - zebra, tiger, zirafa, gapard, slon - myslela som to tak, ze by to bol obrazok vsetkych zvieratiek pohromade (snad taky najdem) a tam by na ich tele kusok chybal a ten by sa tam priradil (asi na suchy zips)
- mam obrazok opice - bolo by tam telo a ruky, nohy a hlava by sa prilepovali
- pexeso
- priradovanie jedla k zvieratkam - este neviem ako. Chcela som to urobit nejak inak, nez len obycajne polozit vedla zvieratka. Mozno posuvat na spagatiku?
- puzzle na lekarchych spachtlickach - mozno to poznate z busy bags.
Ak by nakoniec zvitazili domace zvieratka, tak cast aktivit by ostala rovnaka, len s inymi zvieratkami, samozrejme 🙂
Inak ak by ste niekto mal nejaky napad, sem s nim. 😀
@lucirella mozno sa este trosku pohrat s mapou sveta, ze kde tie zvieratka ziju... (teraz su na to decka male, ale vyuzili by sme to neskor), mozno by sa dalo este nieco na sposob "i spy", ze zalaminovat stranu s mnohymi zvieratkami a dat karticky, na ktorych by boli exoticke zvieratka a dieta by vzdy hladalo a kruzkovalo konkretne zviera... (potom sa to da zotriet), este mi napadlo, ze by sa dala spravit z latky kengura a vo vaku by mala mlada, deti by mohli vyberat a vkadat... , tiez napr. dat pust a na nu stopy pstrosa a podla stop by ho mali najst... a mohol by byt niekde za stromom schopany, prip. s hlavou v piesku...., potom sa daju spravit karticky mladat a priradovat k rodicom.... 😉
@misiaksl ja som tiez za velku noc, baby tu radia super aktivitky..., mne este napadlo napr. pletenie korbaca, deti by ho mohli robit same, keby boli tie prutiky napr. z machovej gumy.... (je to trosku pre starsich, ale na uvod by mohol byt korbac zapleteny a neskor, ked budeme lapbooky dlhsie pouzivat, tak by mohli pliect... - to neznicia)....
@lucirella výborné nápady, to puzzle z lek.špachtlí mám aj ja na zozname ku lud.telu. Ešte možno párovanie dospelé zvieratko a mláďatko. Poprípade, ktoré žijú v močiaroch, pušť... len tak názorne. A mám stiahnuté kostrové pexeso, ak by si chcela, možem Ti poslať, je tam tuším slon a žirafka. A budem tiež ešte premýšľať, čo by mi napadlo...
@sunsun
@tehulka13
@lucirella
@lyrrya
Chcela som sa opytat, ci sa da na zalaminatovu stranu pisat. Ci tam mozem dat aj aktivity spojene s pisanim na zalaminatovane karticky popripade nieco na kreslenie, vymalovanie reslic a podobne. Da sa to vobec nejako vycistit? U nas sa este nepise, tak ani netusim 🙂

@zabkakatka
Ja som myslela prave skor domace zvieratka, popripade les+luka 😀 . My prave mame omrknute skor tie exoticke, lebo casto chodime do Zoo (malemu sa tam strasne paci). Ale je mi jedno co budem robit.
Dame hlasovat? 🙂
Taaaakze dalsie dva prispevky su na hlasovanie. Kam date like, tak to by ste radsej...