Lapbooks - výmena, 2 - 3 roky
pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517
@sunsun fuha, ty uz aj mikinu obetujes 🙂
@lucirella ja som tiez planovala strany vo vnutri lapbooku pripevnit takto koleckami 😀
baby tiez sa mi lubi zostava, kludne aj druhe kolo, len toto dotiahnut este chi.
@tehulka13 vymyslela som zemiaky - take tie kamienky co sa davaju do crepnikov, behnem zajta do baumaxu a odfotim, lebo netusim ako sa to vola a ci mi to schvalite,ci to nebude moc drobne pre deti. a este pozhanam tie bonboniery - to bol super napad, nic ine za to ma zatial nenapadlo - iba obal od vajiciek, ale ten uz je moc velky.
@misiaksl - rocne obdobia - jar
- @ikuza - rocne obdobia - leto
- @lyrrya - rocne obdobia - jesen
- @sunsun - rocne obdobia - zima
baby nejde mi skopcit len jednu foto,tak posielam odkaz. co by ste povedali na toto? ci dame kazda svoje obdobie navrch lapbooku, alebo spravime aj to priradovanie. len by to bolo pekne, keby mame vrch rovnaky
baby sorry, ze dnes spamujem 😀 nemala som teraz moc casu - behame po doktoroch...
ma napadlo,ze by som tam dala cyklus tekvice a jablka, moze byt? a este som rozmyslala,ze spravim foto jablcka napoly a nan sa budu prilepovat semienka do jadrovnika - no to dako este vymyslim 🙂
@lucirella este som nasla toto, ak by ti to pomohlo
http://www.montessoriforeveryone.com/assets/PDF...
@lucirella
mne sa tu velmi paci ze je tam zapojena aj anglictina 🙂
tiez som nad tym rozmyslala, len neviem ci by sa vam to pacilo aj pri stavbe kedze to nie su take bezne pouzivane veci ako kladivo a pod.....
@misiaksl
pripajam sa k vseobecnej mape na uvod a potom podrobne afriku, safari....
- @sunsun - rocne obdobia - zima @lyrrya mne sa tvoj napad pozdava. ja som mala tiez rovnaku myslienku a sice zladit aspon prvu stranu (obal). Ja som napr. rozmyslala, ze by bolo mozno pekne dat jednotlive rocne obdobia do kruhu. Kruh by prekryval dalsi kruh s výrezom (okienkom). Dieta by malo najst to obdobie, o ktorom bude dany lapbook. Dufam, ze je to zrozumitelne napisane. Inak zaujala ma aktivita, ktoru navrhla tusim @misiaksl a sice obliekaca babika - tuto aktivitu by sme mohli zaradit vsetky do lapbooku. Nasla som takyto navrh http://www.4shared.com/dir/12005734/c592704b/we... alebo nieco podobne na uvedených obrazkoch nizsie
@sunsun @misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @natabun
Ahojte maminky, prvotná predstava môjho lapbooku, ktorá sa určite môže meniť aj podľa Vašich postrehov, poprípade, ak časom natrafím na niečo iné je asi takáto:
1.strana-časti ľudského tela na obrázku, básničky, v ktorých sa vyskytuje časť ľudského tela, life cycle-otáčací kruh vyjadrujúci postupnosť: dieťa-starý človek
2.strana-vkladacie puzzle zobrazujúce vrstvy ľudského tela, tráviaci systém-vnútorné orgány lokalizovať na panáčika na suchý zips
3.strana-strava: ak sa mi podarí k spokojnosti vytvoriť ústa, ktoré, ke´d sa otvoria, ukázali by sa zatočené črevá a na konci záchodová misa-pre predstavu, čo sa deje s jedlom, ktoré zjem. Kruh znázoňujúci kategorie jedlá, aktivitka na triedenie zdravých a zdraviu škodlivých potravín.
4.strana:zúbky, zoradiť kroky ako si umývame zúbky, aktivitka na čistenie zúbkov, možno tu zakomponujem bacily
5.strana:zmysly-tu by som chcela aktivitku na hmat-"hmatové ruky", k zraku- obrázky znázorňujúce ako vidíme za svetla, v tme, poprípade ako vidí človek, ktorý potrebuje okuliare. Asi by som zakomponovala aktivitku, kde by deti mali priradiť zmysel a k nemu prislúchajúci podnet, napr. sluch-hudobný nástroj.
6.strana:mám predstavu vytvoriť zalaminovaný kufrík, v ktorom by bol obväz a šnúrka. A pod ním by bola napr. ruka-tú by trebalo obviazať obväzom a panáčik, ktorý by bol dierkovaný a spraviť ho ako navliekačku-to by znázorňovalo, že dieťatko šije (ako chirurg).
Neviem, ako veľké budú jednotlivé prevedenia, kde by sa dalo, doplnila by som drobnejšie úlohy.
Možno, ak by sme do budúcna rátali s 2.kolom, tam by sa dalo rozmýšľať nad pokračovaním a prirpaviť veci ako zložiť kostru (to mi pre tento vek príde veľmi skoro), spraviť obehový systém, mozog, svalová práca.
@ikuza s tym obrazkom som myslela, ze ci zladime prednu stranu, co uz baby suhlasili. alebo ci z toho spravim priradovacku - co misiaksl napisala, ze aj hej,ale asi skor detskejsie obrazky, nie foto.
oblecenie som aj ja rozmyslala,ze by bolo fajin, len vymysliet, ako to tam zakomponovat,aby to sedelo vsetkym s rovnakymi obrazkami,tak ci baby uz nemaju nieco aj nachystane?
- @sunsun - rocne obdobia - zima
@lucirella posielala som pred pár dňami link na tie kruhy, sú to šablony, ktoré sa dajú vytlačiť a vystrihnúť. Dajú sa na ne nalepiť vlastné obrázky a zopnúť sa to dá týmto, čo som hľadala asi týždeň cez net a nevedela ako sa to volá:http://www.opitec.sk/stavebnice-kreativne-sady/ozdobne...
@tehulka13 parada...🙂 ten druhy bod sa mi velmi velmi paci...🙂 a ten 3 je vtipny, to ked sa dobre podari urobit, bude to super... ja by som sa inak ani kostry nebala, len by to muselo byt urobene ako prikladacka...🙂 ale aj pri tejto teme je problem, ze kedy chces urobit vsetko, tak ma lapbook 100m... 😀
baby citam vas a stale rozmylsam co a ako urobit, len teraz mam menej casu lebo chystam narodeninovu oslavu ale bud. tyzden skusim urobit ten ukazkovy....
tiez som za rovnaky obal min. co sa tyka suvisiacich tem

@lucirella ja som na tom podobne s ľudským telom. Ja by som tam chcela dať všetko, čo mám na zozname, ale to by bol niekoľkometrový lapbook 🙂