icon

Lapbooky 2 - 5 rokov

silvia259
1. okt 2014

Zatiaľ je nás 5- kto sa ešte pridá a vyberie si z tém :Jar- leto- Jeseň- Zima- Zelenina- Lesné zvieratá- Zvieratá z Afriky....
@romanovaz má tému DOMÁCE ZVIERATÁ
@vampgirl sa rozhoduje
@mamkabeika má OVOCIE
@lenusskaa má tému VTÁKY
ja si asi zoberiem JESEŇ

silvia259
autor
5. okt 2014

@kajka18 jasne berieme a máš JAR 🙂

silvia259
autor
5. okt 2014

@jakubik už sme plní- takže predchádzajúca výzva už neplatí- sorry

silvia259
autor
5. okt 2014

najnovšia rekapitulácia tém:
@romanovaz DOMÁCE ZVIERATÁ
@vampgirl ZVIERATÁ Z AFRIKY
@mamkabeika OVOCIE A ZELENINA
@lenusskaa VTÁKY
@baasss ZIMA
@silvia259 JESEŃ
@sileta LESNÉ ZVIERATÁ
@kajka18 JAR
@marienkamyd LETO
toto je konečná zostava- paráda- baby- teším sa!Postupne si budeme ujasňovať- čo tam dáme!

vampgirl
5. okt 2014

Zhodneme sa nejak aj na rovnakej forme, napr rovnake obaly aby sme pouzili, a rozdelime si kto bude mat aku farbu? Ci kazdy urobi ako uzna za vhodne? Mn by sa minimalne tie rovnake temy pacili, keby boli nejak skoordinovane - napr 4 rocne obdobia, a zvierata.

kajka18
5. okt 2014

@vampgirl ja by som bola tiez za rovnaku formu, obaly 😉

baasss
5. okt 2014

@vampgirl ja sice neviem ako to myslis s tymi rovnakymi obalmi a farbami 😅 ja som myslela, ze sa to robi z usatych obalok a na zimu sa mi hodi najviac asi bledomodra (prip modra aku zozeniem), na jesen zas nejaka oranzova.. ale samozrejme sa pokusim to dat dokopy, ked mi vysvetlite lepsie co ma byt ako 🙂 (este som lapbook nerobila, tak prosim o pochopenie 😎 )
@kajka18 🙂 rada ta tu vidim

kajka18
5. okt 2014

@baasss aj ja sa tesim na dalsiu spolupracu 😉 tiez som v tomto novacik, tak som zvedava...

vampgirl
5. okt 2014

@baasss no neviem, ako sa to odborne vola, ci usate obalky ci obaly, ale asi myslime to iste 🙂 ale myslela som, ze by sme rozhodili farby aby sme mali kazda inu farbu, a pripadne aby sme mali rovnaky typ tych obalok, ak by niektora mala dobry zdroj...

vampgirl
5. okt 2014

A tiez sa hlasim k novacikom 🙂

lenusskaa
5. okt 2014

ja mam zatial svoj prvy lapbook rozrobeny do inej vymeny, tiez som v tomto este novacik 🙂 na type obalov by sme sa mohli dohodnut - kartonovy alebo prespanovy s 3 chlopnami a gumickou? co sa tyka farieb pre rocne obdobia by mi pasovali obaly - jar zelena, leto zlta, jesen cervena alebo oranzova a zima modra.. ja na moju temu vtaky planujem dat farbu podla monte - modru https://www.modrykonik.sk/group/1977/zvierata-k... ostatne temy necham podla vyberu tvoritelky 🙂

marienkamyd
5. okt 2014

ja som pokojne za zltu pre LETO - tiez som este lapbook nerobila -- jeden k nam prisiel v ramci vymeny vrecuskovych aktivit - idem hladat inspiracie 🙂

vampgirl
5. okt 2014

Mne sa teda k ZVIERATAM Z AFRIKY hodi zelena (montessori farba pre Afriku).

sileta
5. okt 2014

Ja som za obal s chlopňami a gumičkou. Len ma ešte zaujíma rozsah a forma - či to bude len na jednom obale, alebo ešte sa prilepí ďalší obal? A čo sa týka farby pri mojej téme (lesné zvieratá), neviem, či je podľa montessori k tomu nejaká priradená, keďže ide o mix taxonomický i výskyt je rôzny. Nebude lepšie sa zamerať len na zvieratá našich lesov?

baasss
5. okt 2014

@vampgirl dakujem za vysvetlenie 🙂 som sa zlakla totuiz povodne, ze existuje este nejaky iny typ obalu.. uz som spokojna a pokojna 🙂

Farbu by som si dala modru, kedze mam zimu, ale pokojne pockam, kym rozhodnete, lebo ja nie som montessori zdatna 😎 a farebne mi to byva obvykle jedno 🙂 Ale skusim teda pohladat nejake bledomodre obaly, kedze @lenusskaa bude mat tiez modru, aby sme mali kazda inu 🙂 Leni ty budes mat taku sytomodru (ako na obrazku)?
@sileta mne sa k lesnym zvieratam hodi hneda, ale neviem ci to je v sulade s monte a ci hnede zozenies 😅

A tiez ma zaujima ten rozsah, ale osobne som za jeden obal s tym, ze kazda si mozeme dorobit podla seba a vlozit dnu.. ale ked budu dva obaly, samozrejme sa prisposobim ked mi vysvetlite styl priliepania 🙂

sileta
5. okt 2014

Myslela som takýto spôsob lepenia. Tento som robila pre syna, ešte to nie je dokončené. V tom prípade by ten druhý obal bol bez gumičky.

vampgirl
5. okt 2014

Ja som za jeden obal, pripadne ho 'nadrobit'' napr tak, ze by sa na spodnu, vrchnu a bocnu chlopnu prilepila dalsia A4 a cele by sa to dalo zlozit do toho obalu... Ak viete co myslim, strasne tazko sa to popisuje 🙂

@sileta aj mne sa k lesnym zvieratam hodi hneda 🙂

Nechcem sa kafrat @silvia259 do remesla 😀 ale teda mohli by sme si to odsuhlasit takto nejak?

@romanovaz DOMÁCE ZVIERATÁ
@vampgirl ZVIERATÁ Z AFRIKY - zelena
@mamkabeika OVOCIE A ZELENINA
@lenusskaa VTÁKY - modra
@sileta LESNÉ ZVIERATÁ - hneda?
@kajka18 JAR - (ina) zelena
@marienkamyd LETO - zlta
@silvia259 JESEŃ - cervena
@baasss ZIMA - (ina) modra

vampgirl
5. okt 2014

@sileta inak tiez krasa ten lapbook!

silvia259
autor
5. okt 2014

@vampgirl nekafreš sa- pomáhaš 🙂Ja som tému založila a teraz už budeme všetci spolu tvoriť. Som za- a súhlasím s tým- čo si napísala. Možno by sa mi ale k jeseni viac hodila oranžová farba/ak zoženiem.../

romanovaz
5. okt 2014

@vampgirl pre moje DOMACE ZVIERATA by sa aká farba hodila, vôbec žiadna ma nenapadá (len zelená a hnedá) ale tie tu už sú?

baasss
5. okt 2014

@vampgirl ja svetlo modra a @lenusska tmavomodra? 🙂 moze byt? alebo Leni ak mas ty uz nejake doma, tak mi posli ake mas a ja skusim najst ine modre ako mas ty.
Pripadne ja by som mohla mat aj taku modrosivu 😎

K domacim zvieratam sa mi hodi biela alebo ruzova (ako vemienka 😅 ), ovocie a zelenina oranzova?

baasss
5. okt 2014

@silvia259 a potom ta cervena by mohla ist k ovociu a zelenine 🙂

sileta
5. okt 2014

@vampgirl Ďakujem 🙂 Viem, čo myslíš, tým nadrobením 🙂 . Pridané listy by boli tiež v tej istej farbe ako obal? Mne je jedno, či nadrobené listy, či 2 obaly, len nech to máme všetky rovnako. Potvrdzujem hnedú farbu. A budem robiť len naše zvieratá, ak súhlasíte.

vampgirl
5. okt 2014

Takze takto by mohlo byt?

@romanovaz DOMÁCE ZVIERATÁ - biela
@vampgirl ZVIERATÁ Z AFRIKY - zelena
@mamkabeika OVOCIE A ZELENINA - cervena
@lenusskaa VTÁKY - modra
@sileta LESNÉ ZVIERATÁ - hneda
@kajka18 JAR - (ina) zelena
@marienkamyd LETO - zlta
@silvia259 JESEŃ - oranzova
@baasss ZIMA - (ina) modra

romanovaz
5. okt 2014

@silvia259 @vampgirl počítala som a je nás spolu 9, nezobrali by sme ešte jednu, aby nás bolo 10? Fajn téma by boli aj dopravné prostriedky, ale už sme asi uzatvorili skupinu, to ma len tak napadlo 🙂

sileta
5. okt 2014

A mne by sa hodili rastliny k tým živočíchom.

mamkabeika
5. okt 2014

@romanovaz presne toto isté mi napadlo 😀 tie dopravné prostriedky by sa veeeelmi hodili 😀

romanovaz
5. okt 2014

@mamkabeika @sileta asi každej z nás by sa hodilo ešte niečo, tak radšej to necháme tak - nebudeme si to komplikovať 🙂

baasss
5. okt 2014

@sileta @mamkabeika @romanovaz ja som za priajtie este jednej maminky a aj za temy na spracovanie 🙂

sileta
5. okt 2014

@baasss @mamkabeika @romanovaz aj ja som za prijatie ďalšej maminky, 10 je lepšie číslo 🙂 . A tému si môžeme odhlasovať.

kajka18
5. okt 2014

@romanovaz dopravne prostriedky ako 10 tema moze byt... ja by som to brala 😉
@vampgirl farba zelena tiez moze byt... hned zajtra sa idem mrknut, ci maju zelene a ci vo viac otienov 😉 aby sme sa dohodli, ze aku zelenu budes mat ty a aku ja... o.k.?
@sileta ano, suhlasim s nasimi zvieratkami 😉