icon

LEGO Technic pre 10-ročného. Nebude to príliš zložité?

9. mar 2026

Chcem kupit synovi na narodeniny nejake poriadne Lego Technic, napr. ten Ford GT alebo nieco s motorom. Doteraz staval len Lego City a Ninjago. Nie je ten Technic prilis zlozyty na skladanie? Bojim sa ze to po hodine vzda a budem to musiet skladat ja s muzom. Su tie navody zrozumitelne aj pre deti? Stoji to skoro 100 eur tak nechcem aby to lezalo v krabici.

anonym_2dbeca
9. mar 2026

@anonym_autor sú zložitejšie ako klasické ale vieš vybrať podľa veku na krabici a tie 10+ by mohol zvládnuť. Len ono je to ťažko odhadnúť, lebo u nás ich vie stavať 6r (vysoká neverbálna inteligencia a vizuálna predstavivosť) avšak prvorodený 9r ich stavať nevie, resp. nemá na to trpezlivosť, takže to po pár kockách vzdá - city a jednoduchšie klasic stavia rád.

anonym_86395a
9. mar 2026

my nevieme ake je tvoje dieta ci sa vydrzi hodiny hrat s legom skusa sklada tvori... moj sa v 6tich vedel zahrat s technic legom, zato dcery lego nikdy nebavilo

anjelicek26
9. mar 2026

Zavisi odtoho, ci ho to bavi, synovec ma 9 a sklada s otcom tie dospelacke, je to pre nich fajn zabava otec-syn... nie ty s muzom, ale vy s nim...

biba_18
9. mar 2026

môjho motorové nebavili nikdy, aj keď bol lego maniak ...

anonym_89d970
9. mar 2026

môj staval Lego City od 4 rokov. Dostal policajnú stanicu a staval to týždeň, tak, že ja som mu prichystala dieliky a on staval. A teraz už v 13 rokoch stavia aj 18+ naposledy Mliečnu dráhu sám okolo 3000 dielikov - to ho baví. Ale LEGO technik cca v 9 rokoch sa na niektoré dieliky necítil, tie mu pomohol muž - autíčko na ovládanie stavali... čiže čo vedel urobil, čo nie, tak to sa mu pomohlo...

anonym_b0d43c
9. mar 2026

máme, mne sa zdá že to pre 10 r nie je. U nás to skladá syn s dcérou. vek 17+

martinka13
9. mar 2026

Syn mal tuším 9 ked staval Millennium Falcon Star Wars. Dal to s prehľadom. Pokiaľ ho to baví, nevidím problém.

lucka_ke
9. mar 2026

záleží či má priestorovú predstavivosť, môjho to bavilo a neskôr mal aj to lego čo sa dá programovať

anonym_90285b
9. mar 2026

@lucka_ke Zalezi ci ho to aj bavi.

natalka13
9. mar 2026

Praje si to? Ak ano kup ale preco by si to mala stavat ty?

zabka79
9. mar 2026

@anonym_autor ja som mala co robit...syn nemal trpezlivost a aj malu chybu zistil neskoro a uz mu to nesedelo museli sme pracne vracat a hladat co dal zle. Nakoniec som zlozila sama trvalo to mesiac. Nikdy viac. Ak je tvoj syn trpezlivy a precizny tak ano