icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

fedanka
12. sep 2013

@lubkamar kufrík so šmolkami už máme plný, tak nech má aj na tričku 😉

lenkaerika
12. sep 2013

maľované farbami nerchau

kucminka
14. sep 2013

@lenkaerika aká je to tá kriklavá farba?

lenkaerika
14. sep 2013

@kucminka ktorú myslíte? -tú na mašličke káčerky? táto konkrétne je ružová textilná fixka.

kucminka
14. sep 2013

@lenkaerika ano,tu som myslela,ked si pisala,ze malovane farbami Nerchau,tak som chcela vediet,aky je to odtien

lenkaerika
14. sep 2013

@kucminka nieco je farbami, nieco je fixkami a nieco aj takymi farbami v tube 🙂

barborka27
15. sep 2013

Halo zienky,poradite mi?Nie som maliarka,takze by som potrebovala navod,ako dostanem nejaky obrazok na tricko,aby som ho mohla potom vymalovat?A co potrebujem na uuuuuplne zacatie mojho malovania?Vdaka 😉

bambicka
15. sep 2013

ahojte...po par mesiacoch som opat vytiahla stetce...a som rada, ze som to este nezabudla 🙂

lubkamar
16. sep 2013

@barborka27 ahoj, ja používam bežný kopirák z papiernictva, prekopírujem a malujem. Treba si pod to malované niečo podložiť, napr. karton, aby ti farba nepresiakla aj na chrbátik. Keď malujem, tričko si natiahnem na ten karton a prichytím štipcami na prádlo...lepšie sa tak maluje. 😉

lubkamar
16. sep 2013

Baby dala som prať našu šmolinku a všetky trblietky na šatách sa jej vyprali... ☹ stalo sa vám to? používam Gliter-liner-Hologram ... ale na motýlovi niečo zostalo..tak neviem či to zle chytilo na tú bielu, že je trochu hustejšia alebo prečooo??? 😖

barborka27
16. sep 2013

@lubkamar super vdaka za odpoved,si zlata a vies mi napisat,co si mam kupit na zaciatok?

lubkamar
16. sep 2013

@barborka27 nie je za čo... 😉 ja keď som začala, tak som si objednala štartovaciu sadu, sú tam základné farby, používam aj fantomovu fixu..tá zmizne do 24 hodín z oblečenia, alebo sa vyperie( tú používam na predkreslenie jednoduchých obrázkov) a tenký štetec a jeden hrubší na väčšie plochy a na začiatok to asi stačí...vyskúšala som a tak ma to chytilo...teraz mám plnú krabicu farieb..a vela pomalovaných tričiek :D

barborka27
16. sep 2013

@lubkamar takze pekne postupne 😉 a nejaka farba,alebo nieco na obrysy?a potom sa obrazok zazehluje,alebo co sa s nim robi?Peries v ruke?ci v pracke? 🙂

karpinka
17. sep 2013

tak sa chystáme na prvé vianoce... 😀DD

anett9
17. sep 2013

joj,ženy...takááá som nasr..á... pred pár mesiacmi som maľovala túto riflovú sukničku nerchau-kami, suknička ako nepomaľovaná bola nosená, bez chýb..mojej malej už dávno malá..tak ,ked som začínala maľovať,tak som ju takto vylepšila. Chcela som ju dať nejakej známej,nech poteší nejakú malú obdivovateľku Minnie.Ale všetky už majú väčšie baby, tak som ju po čase dala sem na bazár na predaj aj s tými červenými lurex pančuškami,akurát sa k nej hodia, za 4€ spolu ! Pripomeniem ,že ako maľovaná tá suknička nikdy nebola nosená,ani praná,teda maľba je nová. Teraz som ju predala jednej a ona miesto dakujem ma ešte do....la , že šaty Minnie nemajú pekný odtieň /zmiešavala som červenú s trblietavou striebornou/ že asi je to spraté a ,že je sklamaná... no kks,tak človek sa nad tým hrbí 4-5 hodín, ked maľuje,zažehluje a nakoniec ho niekto miesto toho ,aby ocenil ručnú prácu, ešte dodrbe a to za 4€ !!!...musela som si to sem napísať,tak ma to vytočilo 😒

lubkamar
17. sep 2013

@anett9 mám tiež takú skúsenosť s jednou pani, a zhodou okolností tiež minnie..nebola spokojná, že sa prepila farba na nožičke..na spodok nohy na pyžamku..tak som jej odkázala nech mi to vráti , ale nevrátila...ale bola som vytočená asi podobne...keď robí človek nejaké ručné práce tak nebude nikdy dostatočne ohodnotený...mne tu na MK dokonca písala jedna pani, že ked budú chcieť viacej kusov tričiek či to bude lacnejšie potom...som sa pobavila na tom 😀

farby
17. sep 2013

Pre Soničku... 🙂 🙂

karpinka
17. sep 2013

@lubkamar no to písala aj mne tak asi sondovala......

karpinka
17. sep 2013

tak ešte pre Sárinku na Vianočné obdobie, nech je nachystaná 😀

lenkaerika
17. sep 2013

@lubkamar zažehlila si to zrubovej strany pred praním???

lubkamar
17. sep 2013

@lenkaerika ano Vsetko som urobila a neviem či som to málo zazehlila...skusim este raz a uvidím :p

lenkaerika
17. sep 2013

@lubkamar mne s to stalo asi dvakrat, ked som dala hrubsiu vrstvu tejto gliterline farby

lenkaerika
17. sep 2013

@lubkamar ked som dlaa len tenku vrstvu, drzalo to dobre.

evita007
17. sep 2013

@lubkamar chcem sa opytat, ja som len v zaciatkoch, mam za sebou mozno 4tricenka, a tiez pouzivam aj gelove pero na obtiahnutie...ale ako prosim ta malujes pri obrysoch tak aby si nepresla na druhu stranu teda mimo obrazka, aby sa ti to nerozpylo napr. aby to bolo tak krasne a detailne vymalovane? dakujem za odpoved

lubkamar
17. sep 2013

@lenkaerika skusim dakujem za radu

lubkamar
17. sep 2013

@evita007 ja používám iba farbu. Mam tenký stetec 00 a este som si ho zostrihala. Takže ked malujem detail tak ani nedycham 🙂 a farbu neriedim ...pokial nie je taká hustá že sa nedá ani vyliat ;)

evita007
17. sep 2013

@lubkamar hehe tiez pri tom niekedy nedycham, cize to sa riadne maluju tie detialy napr. male ocka, nosteky a tie obrysy stetcami? tak to fakt musim este na tom popracovat asi..ale zatial som spokojna s tym co som spravila...

evita007
17. sep 2013

@lubkamar a dakujem pekne 🙂

kucminka
17. sep 2013

@lubkamar aj mne sa to stalo,že ak bude viacej kusov,či dám zľavu a už sa neozvala 😉 čo sme mi stroje? 😠

lubkamar
17. sep 2013

@kucminka no asi sme mašiny... Paní by si mala skusit aspoň jedno tričko a potom sa jej opytam či dá zlavu... ;)