Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
@lenkaerika aká je to tá kriklavá farba?
@kucminka ktorú myslíte? -tú na mašličke káčerky? táto konkrétne je ružová textilná fixka.
@lenkaerika ano,tu som myslela,ked si pisala,ze malovane farbami Nerchau,tak som chcela vediet,aky je to odtien
@kucminka nieco je farbami, nieco je fixkami a nieco aj takymi farbami v tube 🙂
Halo zienky,poradite mi?Nie som maliarka,takze by som potrebovala navod,ako dostanem nejaky obrazok na tricko,aby som ho mohla potom vymalovat?A co potrebujem na uuuuuplne zacatie mojho malovania?Vdaka 😉
@barborka27 ahoj, ja používam bežný kopirák z papiernictva, prekopírujem a malujem. Treba si pod to malované niečo podložiť, napr. karton, aby ti farba nepresiakla aj na chrbátik. Keď malujem, tričko si natiahnem na ten karton a prichytím štipcami na prádlo...lepšie sa tak maluje. 😉
Baby dala som prať našu šmolinku a všetky trblietky na šatách sa jej vyprali... ☹ stalo sa vám to? používam Gliter-liner-Hologram ... ale na motýlovi niečo zostalo..tak neviem či to zle chytilo na tú bielu, že je trochu hustejšia alebo prečooo??? 😖
@lubkamar super vdaka za odpoved,si zlata a vies mi napisat,co si mam kupit na zaciatok?
@barborka27 nie je za čo... 😉 ja keď som začala, tak som si objednala štartovaciu sadu, sú tam základné farby, používam aj fantomovu fixu..tá zmizne do 24 hodín z oblečenia, alebo sa vyperie( tú používam na predkreslenie jednoduchých obrázkov) a tenký štetec a jeden hrubší na väčšie plochy a na začiatok to asi stačí...vyskúšala som a tak ma to chytilo...teraz mám plnú krabicu farieb..a vela pomalovaných tričiek :D
@lubkamar takze pekne postupne 😉 a nejaka farba,alebo nieco na obrysy?a potom sa obrazok zazehluje,alebo co sa s nim robi?Peries v ruke?ci v pracke? 🙂
joj,ženy...takááá som nasr..á... pred pár mesiacmi som maľovala túto riflovú sukničku nerchau-kami, suknička ako nepomaľovaná bola nosená, bez chýb..mojej malej už dávno malá..tak ,ked som začínala maľovať,tak som ju takto vylepšila. Chcela som ju dať nejakej známej,nech poteší nejakú malú obdivovateľku Minnie.Ale všetky už majú väčšie baby, tak som ju po čase dala sem na bazár na predaj aj s tými červenými lurex pančuškami,akurát sa k nej hodia, za 4€ spolu ! Pripomeniem ,že ako maľovaná tá suknička nikdy nebola nosená,ani praná,teda maľba je nová. Teraz som ju predala jednej a ona miesto dakujem ma ešte do....la , že šaty Minnie nemajú pekný odtieň /zmiešavala som červenú s trblietavou striebornou/ že asi je to spraté a ,že je sklamaná... no kks,tak človek sa nad tým hrbí 4-5 hodín, ked maľuje,zažehluje a nakoniec ho niekto miesto toho ,aby ocenil ručnú prácu, ešte dodrbe a to za 4€ !!!...musela som si to sem napísať,tak ma to vytočilo 😒
@anett9 mám tiež takú skúsenosť s jednou pani, a zhodou okolností tiež minnie..nebola spokojná, že sa prepila farba na nožičke..na spodok nohy na pyžamku..tak som jej odkázala nech mi to vráti , ale nevrátila...ale bola som vytočená asi podobne...keď robí človek nejaké ručné práce tak nebude nikdy dostatočne ohodnotený...mne tu na MK dokonca písala jedna pani, že ked budú chcieť viacej kusov tričiek či to bude lacnejšie potom...som sa pobavila na tom 😀
@lubkamar zažehlila si to zrubovej strany pred praním???
@lenkaerika ano Vsetko som urobila a neviem či som to málo zazehlila...skusim este raz a uvidím :p
@lubkamar mne s to stalo asi dvakrat, ked som dala hrubsiu vrstvu tejto gliterline farby
@lubkamar ked som dlaa len tenku vrstvu, drzalo to dobre.
@lubkamar chcem sa opytat, ja som len v zaciatkoch, mam za sebou mozno 4tricenka, a tiez pouzivam aj gelove pero na obtiahnutie...ale ako prosim ta malujes pri obrysoch tak aby si nepresla na druhu stranu teda mimo obrazka, aby sa ti to nerozpylo napr. aby to bolo tak krasne a detailne vymalovane? dakujem za odpoved
@lenkaerika skusim dakujem za radu

@lubkamar kufrík so šmolkami už máme plný, tak nech má aj na tričku 😉