Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
@deanse ahoj, na kontúry je dobrý aj štetec, a záleží aj od trička, ak už je staršie tričko, prané viac krát, robia sa horšie, skús urobiť na niečo nové, ja mám na kontúry štetec tri nulky. A farby používam na tmavý textil, aj na bledé tirčká, a netreba nanášať viac krát na bielu, ale všetko záleží na tom ako to bude vyzerať, lebo naozaj záleží aj od materiálu. Ja viac vrstiev nanášam iba na farebné, na biele nie a kontúry robím skoro všetky štetcom. Tak skúšaj a každý jeden obrázok bude lepší a lepší 🙂 Držím palce.
@deanse dakujem za kompliment;) ak by som ti mohla poradit, na obrysy si vezmi tensi stetec a linku tahaj pomalsie. na niektorych miestach ti presvita biela, mozno preto to neni uplne ono. ja ked kreslim obrysy, namacam stetec mozno aj kazdy pol centimeter. a tiez si obrazok stale otacam, aby sa mi povecme nejaky oblucik kreslil co najpohodlnejsie.
Ďakujem, baby! Zistila som, že vy ste tu už asi "zabehnutá partia", tak dúfam, že nevadí, ak sa pridám. 🙂 Začala som čítať fórum od začiatku, ale je toho veeeeľa. 🙂 Tie, čo kreslíte voľnou rukou, hneď začínate slabučko čiernou farbou? Z čoho je základ? Lebo ako som čítala, niektoré fixkou na textil kreslíte na papier na pečenie a potom prenášate obrázok. Ale čo, keď kreslím voľnou rukou? Podľa toho, čo ste mi poradili, ešte potrebujem dokúpiť nejaké veci, ale určite dám na vaše rady.
@karpinka
@kucminka
@michalag
@cassidy
Ešte raz ďakujem za pomoc, kočky, prerobila som krtka, trošku ten stred je moc tmavý, ale už to nechám tak. Snažila som sa urobiť krajšie obrysy a aj sítejšie farby a myslím, že je to už lepšie. Nič však neporobím s nekvalitným materiálom, kvôli tomu, že sa v tomto bodyčku plazil malý a cítim pri kreslení nerovnosť. Najbližšie kreslím na nové tričko.
Ten stred je nahrubo maľovaný a predsa vyzerá tak, akoby presvitalo tričko.
takže další šmolko na svete....vyzerá jak rambo 🙂 zo začiatku ani krk nemal.. ..veď silák 😀

@lubkamar dakujem moc určité to hned zjtra pojdem vyskusat....🙂