icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

miskadusko
24. okt 2013

@lubkamar dakujem moc určité to hned zjtra pojdem vyskusat....🙂

bambicka
24. okt 2013

nie je to sice ziadne umenie, ale mne sa to paci 🙂 ...pre synovca (3r)

bambicka
25. okt 2013

manzel ma dnes narodeniny, tak sme mu s dcerkou (2r) nieco namalovali ...nieco na pamiatku

deanse
26. okt 2013

Baby, poraďte! Prečo nemám pekné obrysy? Čo je zlé na tomto obrázku? Aj ja, keď vidím tvorbu Cassidy, tak si pripadám ako začiatočník začiatočníkov. 🙂) Je možné, že vadí aj to, že toto tričko bolo viackrát prané pred kreslením?

michalag
autor
26. okt 2013

@deanse cim si robila obrys? Lebo su nato kontury na ktore sa da dat este hrot s urcitou velkostou

deanse
26. okt 2013

@michalag Ahoj, štetcom veľkosti "0" a čiernou farbou. Zatiaľ mám doma iba jednu sadu farieb doplnenú tromi inými farbami ešte a dva štetce, nulku a dvojku. Tie kontúry zohnať asi iba v špeciálnych obchodoch? Takže štetec na to vhodný nie je? díky

deanse
26. okt 2013

@deanse A chcela by som sa ešte spýtať, farbu treba nanášať viackrát na svetlé tričko alebo stačí jedna vrstva?

deanse
26. okt 2013

@michalag A chcela by som sa ešte spýtať, farbu treba nanášať viackrát na svetlé tričko alebo stačí jedna vrstva?

karpinka
26. okt 2013

@deanse ahoj, na kontúry je dobrý aj štetec, a záleží aj od trička, ak už je staršie tričko, prané viac krát, robia sa horšie, skús urobiť na niečo nové, ja mám na kontúry štetec tri nulky. A farby používam na tmavý textil, aj na bledé tirčká, a netreba nanášať viac krát na bielu, ale všetko záleží na tom ako to bude vyzerať, lebo naozaj záleží aj od materiálu. Ja viac vrstiev nanášam iba na farebné, na biele nie a kontúry robím skoro všetky štetcom. Tak skúšaj a každý jeden obrázok bude lepší a lepší 🙂 Držím palce.

michalag
autor
26. okt 2013

@deanse na kontury treba pevnu ruku. Ja malujem vacsinou na farebny textil takze treba niekedy aj viackrat hlavne co sa tyka bielej farby a svetlych farieb. A tiez pouzivam farby na tm. textil

cassidy
26. okt 2013

@deanse dakujem za kompliment;) ak by som ti mohla poradit, na obrysy si vezmi tensi stetec a linku tahaj pomalsie. na niektorych miestach ti presvita biela, mozno preto to neni uplne ono. ja ked kreslim obrysy, namacam stetec mozno aj kazdy pol centimeter. a tiez si obrazok stale otacam, aby sa mi povecme nejaky oblucik kreslil co najpohodlnejsie.

karpinka
26. okt 2013

hotovo, uf, 😀

kucminka
26. okt 2013

@deanse skús možno gelové pero na obrysy,možno by sa ti lepšie robilo s ním,ale je zasa dosť hrubé,nie na všetko sa hodí.Tiež radím,ako cassidy,že treba obrázok ešte premaľovať,presvitá biele tričenko,alebo si farbu moc riedila s vodou.

deanse
26. okt 2013

Ďakujem, baby! Zistila som, že vy ste tu už asi "zabehnutá partia", tak dúfam, že nevadí, ak sa pridám. 🙂 Začala som čítať fórum od začiatku, ale je toho veeeeľa. 🙂 Tie, čo kreslíte voľnou rukou, hneď začínate slabučko čiernou farbou? Z čoho je základ? Lebo ako som čítala, niektoré fixkou na textil kreslíte na papier na pečenie a potom prenášate obrázok. Ale čo, keď kreslím voľnou rukou? Podľa toho, čo ste mi poradili, ešte potrebujem dokúpiť nejaké veci, ale určite dám na vaše rady.

lubkamar
27. okt 2013

začína šmolkománia...ešte ich mám malovať cca 5 kusov

aliatko
27. okt 2013

K narodeninkám 🙂

karpinka
28. okt 2013

Darček k vianociam 😀

emuliatko
28. okt 2013

Príprava na Vianoce 🙂

deanse
28. okt 2013

@karpinka
@kucminka
@michalag
@cassidy
Ešte raz ďakujem za pomoc, kočky, prerobila som krtka, trošku ten stred je moc tmavý, ale už to nechám tak. Snažila som sa urobiť krajšie obrysy a aj sítejšie farby a myslím, že je to už lepšie. Nič však neporobím s nekvalitným materiálom, kvôli tomu, že sa v tomto bodyčku plazil malý a cítim pri kreslení nerovnosť. Najbližšie kreslím na nové tričko.

deanse
28. okt 2013

Ten stred je nahrubo maľovaný a predsa vyzerá tak, akoby presvitalo tričko.

karpinka
28. okt 2013

@deanse no aj tak myslím, že je to oveľa lepšie, 🙂 je to pekné, možno bola tá šedá hustá, niekedy ak je hustá farba, tak to vyzerá tak fľakato, lebo sa zle rozotrie, a potom to tak fľakato zaschne, ale také veci časom zistíš aj sama, tak držím palce. 🙂

karpinka
28. okt 2013

tak malý má dnes 8 rokov a už to nie sú bágriky, čo chce na tričká 🙂))

aliatko
28. okt 2013

@emuliatko Krasny sobik..odkial si mala predlohu(obrazok)?

bambicka
28. okt 2013

moje prve dievcatko 🙂

emuliatko
28. okt 2013

@aliatko ďakujem 🙂 našla som ho cez google obrázky, zadala som si vianočné omaľovánky alebo sobík, už si presne nepamätám, len som si ho vytlačila a maľovala, ak ho nájdem, pošlem 🙂

aliatko
28. okt 2013

@emuliatko Ja som davala vianocne foto a sobik, ale takeho pekneho mi to nenaslo..skusim tie omalovanky.vdaka 🙂

kacena4
29. okt 2013

@karpinka krasne aj ten moj je zblazneny do minecraftu hold uz su to velkaci 😀

michalag
autor
29. okt 2013

niečo pre môjho futbalistu, aj ked moc spokojna nie som, ale hlavne že sa to pači synovi

emuliatko
29. okt 2013

@aliatko sobíka som našla 🙂 skúšala som ho sem pridať, ale je to súbor png a ten sa tu nedá zobraziť. môžem ti ho skúsiť poslať cez IP 🙂

lubkamar
30. okt 2013

takže další šmolko na svete....vyzerá jak rambo 🙂 zo začiatku ani krk nemal.. ..veď silák 😀