icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

janelillith
28. mar 2013

@malaberuska no super, tak krasne tvorenie 🙂 neviem aka je na hodvab ☹ ale ked je prezehlovacia, myslim ze ti to v pohode zoberie aj bavlnu...vsak vyskusaj na nejakej vzorke nepotrebnej 😀

malaberuska
28. mar 2013

@janelillith tak snad ano, vyskusam nieco a potom pridam foto 🙂 a ak nie tak som to vzdala a hodila cele do kosa 😀

janelillith
28. mar 2013

@malaberuska 😀 😀 😀 prvy pokus je stale prvy....nevzdavat 😉 nic na prvykrat nie je dokonale 🙂 teda az na par vynimiek, ale to uz je ina tema 😀 😀 😀

fedanka
31. mar 2013

Zdravím, to sú moje prvé pokusy o maľovanie... prvé bolo to s opicou... a zažehľovala som ho tak dlho, až som ho spálila... 😒 preto prosím o radu, ako zažehľujete, cez čo a ako dlho... tie ďalšie tričká zatiaľ čakajú na zažehlenie, len nemám odvahu...

janelillith
31. mar 2013

@fedanka ja ti napisem ako to robim ja 🙂 tricko necham minimalne 3 dni preschnut... potom ho zehlim naruby asi 2 minutky...ale podloz si nejaku staru plienku alebo utierku pod obrazok, lebo niektore farby sa zvyknu trosku otlacit...zehlim na ,,bavlne,,...alebo teda podla toho aku mas textiliu...kolko znesie...a potom ho este prezehlim spredu cez papier na pecenie take 3 minutky....a obrazok je krasny a hladucky 🙂

lussy23
31. mar 2013

@fedanka krásne

bambicka
31. mar 2013

@fedanka ja necham schnut tricko 1 den (pred krbom 😉 ) a potom zazehlim 2 min z jednej a 2 min z druhej strany. Vzdy zehlim cez papier na pecenie, zehlicku mam nastavenu takmer na maxime...aby som nezabudla, krasne vytvory, na prvy krat klobuk dolu 😉

janelillith
31. mar 2013

@bambicka ty ked zehlis naruby tak tiez cez papier ??? lebo ja ked naruby, tak normalne po tricku 🙂

bambicka
31. mar 2013

@janelillith zacala som pouzivat papier na pecenie aj ked zehlim naruby, ani neviem preco 😉

bambicka
31. mar 2013

a znova angry birds pre kamarata

janelillith
31. mar 2013

@bambicka nadherne.... tvoje malby vyzeraju ako nazehlovacky 😀 teda to je kompliment.... vies ako to myslim 😉 😉 😉

lussy23
31. mar 2013

@bambicka krásne

fedanka
31. mar 2013

@janelillith žienky ďakujem vám krásne za rady... tričká pre polievačov už zažehlené... 🙂 aj na omak je tá maľba iná... ale hlavné, že nie spálená....
@bambicka ďakujem za pochvalu... som naštartovaná maľovať aj naďalej 🙂 😉 🙂

drobulo
31. mar 2013

@yanka86 To dievčatko s farebnými kvetmi je úplne úžasné, nádherné farby. Ako to robíš že ti ta farba tak dobre prekryje? Davas biely podklad? A aké máš farby? Ja mám nerchau na tmavý textil a musím niekolko krát premalovavat aby to prekrylo a to vôbec neriedim.

bambicka
31. mar 2013

@janelillith pre mna je to velky kompliment, a este k tomu od teba...tvoje vytvory sa mi totiz velmi pacia 😉

janelillith
31. mar 2013

@bambicka joooj dakujem 🙂 aj mne tvoje 😉 😉

cassidy
31. mar 2013

@bambicka ty si iny pedant🙂 krasne namalovane. moja mama mi hovori, ze sa nemam tak snazit, lebo si ludia budu mysliet ze je to lacna cinska nazehlovacka🙂 nieco na tom je, ale tiez mam rada dokonalost;)

drobulo
31. mar 2013

@cassidy. Tak to je naozaj dokonalé! Aké používaš stetce? Okrúhle či ploché? Ja to nemám take čisté.

drobulo
31. mar 2013

No vy ste baby dobre vymakane. Klobúk dolu, mám čo robiť aby som sa trošičku priblížila k tým vašim vytvorom. Ešte budem musieť veľa cvičiť. 😝

bambicka
31. mar 2013

@cassidy mas pravdu, moj manzel hovori, ze veci, na ktorych mi zalezi robim na 120% 😀

elaela23
31. mar 2013

Jéj super veci. Baby chcem sa spýtať.pokazila sommalej znackovu mikču,som ju oprala na inej teplote ako bolo písané a čiastočne zišiel znak☹ tak som ho zosuchala ale vydno to ze to tam bolo.Myslíte že sa to da spraviť farbou? Mám doma bielu.A material je asi dačo ako silón. aj to môžem prežehliť,? dík 😉

kucminka
1. apr 2013

@elaela23 ja by som to skúsila cez ten papier na pečenie,myslím žeby sa to nemalo spáliť,ale nemám s tým skúsenosť.

kucminka
1. apr 2013

z mojich pár posledných výtvorov 😉

janelillith
1. apr 2013

@kucminka krasne vsetky 😉

janelillith
1. apr 2013

@cassidy to dievcatko a zajacik su perfektneee....ako nazehlovacka 😀 😀

yanka86
1. apr 2013

@kucminka ten konik sa velmi paci🙂
@drobulo tiez mam zancku nerchau a pebeo este,..a viac vrstiev som robila,aj po 3-4,,,len som sa kus cudovala,lebo pebeo mi lepsie prekryvalo ako nerchau,tak asi dalsie farby kupim uz pebeo

lussy23
1. apr 2013

@kucminka krásnučké
@cassidy krásne

janelillith
1. apr 2013

no kedze vymyslaju stale nove monsterky 😀 tu je moj posledny vytvor 😝 a po dlhom case sa mi podarilo zababrat tricko stetcom....musela som namalovat dve mini srdiecka 😀

drobulo
1. apr 2013

@yanka86. Ďakujem. Skúsim teda Pebeo, chýbajú mi nejaké odtiene a uvidím aké budú. Ale neviem zatiaľ kde ich kúpiť, našla som ich iba na stránke animas.eu a sú drahšie ako nerchau ale majú viac odtienov, čo je super, už si len vybrať 🙂

yanka86
2. apr 2013