Moderná gymnastika, balet - dievčatká a ich maminy
Ahojte.
Temu na modernu gymnastiku som tu nikde nenasla a tak pisem. Velmi rada by som si popisala s mamickami, ktorych dcerky aktivne cvicia prip. chodia na sutaze...ako to u nich prebieha, ci to dievcata bavi, ci mavaju krizy atd....
Ja mam takmer 8-rocnu slecnu. Na modernu gymnastiku zacala chodit, ked mala 4 roky...prve 2 roky bola iba v pripravke, to mali 2xtyzdenne po hodine....ked bola prvacka tak 3x po 2hodiny...tento skolky rok sa v treninku pritvrdilo a ma tyzdenne 18hodin 😝 ...z toho cca 4hodiny sa venuju baletu...je toho dost, ucime sa po veceroch. Rada by som vedela ako to zvladaju maminky, rodicia resp. ich slecny. 😉 . dakujem a dufam, ze sa tu niekto taky najde.
@vadimka Moja dcera ma od malicka strasnu silu tiez... normalne sme nechapali, co od narodenia robia 😀 Od roka a pol pekne robi kotule a na trampoline vie celkom slusne roznozky, u nas mame modernu aj sportovu v hale, ak bude chciet na jednej z nich zostat, necham ju...
No s tou pripravkou u nas je to tak - prihlasenych mame nejakych 13 deti od 3 do 5 rokov, ale to je fakt taka pripravka na hranie by som povedala. Ja ju netrenujem, pretoze tam sa chodia tie deti vyhrat a rodicia su pomaly v soku niektori, ked sa decko spoti.....
Ja mam tanecnu gymnastiku (chodime na festivaly pohyb.skladieb a pod.vystupenia, podiove skladby), tam uz mam vzdy 4-5 deti a snimi pracujem v pohode, Je to vsak iba dvakrat tyzdenne.
Ten cheerleding su "americke roztlieskavacky", tam trenuju trikrat do tyzdna po dve hodiny, podla mna malo, ale viac sa neda. Oni maju gymnastiku, kondicnu pripravu, technicke a tanecne treningy.
Ja si vzdy potrpim na to, aby rodicia na treningu neboli, mne to napr., vadi. 🙂
Inak mozem sa spytat, odkial objednavate dresy pripadne nacinie? To si hradite vsetko sami?
nuz dobre robis, rodicia nemaju co robit na treningu...velmi to dieta vyrusuje,,sa nesustredi a mrnci aj kde sa nic nedeje...nasa trenerka nas vobec do telocvicni nepusti...ale 2x do roka ma otvorenu hodinu, kedy sa tam baby prezentuju...ja to schvalujem...pretoze asi by som tiez prezivala, keby mi dieta moc natahovali, a smoklila by takto to nevidim...a je mi dobre a dcerke po treningu tiez....
nuz, hradime si vsetko sami, v dnesnej dobe to inak ani nejde...
za mesiac 50 eur trenerke plus 10 na balet, lebo to chodi vypomahat este jedna zo ZUS....
na treningu musia mat dievcata vsetko cierne - leginy prip.pancuchy,nato kratasy...tricko kr.rukav..teraz v zime stucne...a biele ponozky a gym. spicky...
mala este vystupovala len v kulturaku, a to mala dres pozicany
spicky som kupovala cez net -gorshinko..su za normalnu cenu..ale ma aj bleyrky za 20 eur 😝
..ked sme boli na nejakych sutaziach pozriet, tak tam predavaju taku neznamu znacku gare a tam som nakupila malej aj spicky a ine veci na trening....ale teraz ako rastie kukam na nete..hlavne teda spicky, lebo ich raz dva zoderie...
aj loptu mame z gare....ale inak svihadla sasaki...tie su drahe vsade...
@vadimka To stoji veru dost.... u nas baby platia 17 euro za tri treningy tyzdenne, v hale tusim 20 euro.
Ale zasa tie dalsie kategorie su moznoze drahsie. A ta gymnasticka telocvicna v Trnave je fakt dobre vybavena.
My mame len zinenky, cinky, fitlopty, trampolinu a taku tyc na vesanie. Akurat planujeme rekonstrukciu, ak nas mesto podpori. 🙂
Tvoja dcera trenuje v Pezinku priamo?
ano je to dost, ale ked si zoberies, ze je to 18 hodin za tyzden...jasne pre mnohych rodicov nerealna suma...
maju to priamo v pk dokonca vo svojej skole v telocvicni..od 14 do 18hod..takze z druziny tam ide a ja ju vecer vyzdvihnem....
keby to mesto chcelo podporit, neplatili by sme tolko, ale tato trenerka ma iba 5 dievcat....na dalsi rok uz jedna konci zs, tak kothovie ci to bude v pocte 3 ci 4 baby pokracovat....a nosit ju do ba ci trnavy je dost obtiazne....potom co su tu kluby tanca ci kruzky tak je to na nizkej urovni....
v akom veku deti trenujes...
@vadimka No to by bolo obtiazne, lebo co vies robit 4 hodiny v BA alebo TT, kym ona trenuje? A kazdy den.... a este aj prevezies kopec...
Ja mam cheerleaderiek 12, ale minuly rok ich bolo 20, tento rok je to slabe. Treningy su tazke, vyselektovalo sa to dost. Ale tam sme dve trenerky, lebo pri dvihackach to lieta vselikade 😀 tam su baby od 7 (jedna najmladsia) do 14 rokov.
Na tanecnej gymnastike od 4 do 8 rokov, to mam prvy rok. Buduci rok mam po materskej, tak to rozbehnem viacej. My sme uz dva roky v prenajatej telocvicni, ktoru teda mame k dispozicii stale, tak sa rozbiehame poraidne konecne. Predtym sme boli vselikde po skolach.
@vadimka ja mam proste svoj nazor nasport pre male deti 🙂 ale zase neodsudzujem ludi, co daju dieta na sport a ked to dieta bavi, tak nech sa mu venuje aj intenzivne. malo by to byt vsak motivovane hlavne zvnutra, nie len okolim... to samozrejme nehovorim, ze je to vas pripad 😉
mozno to bude zniet zvlastne, ale ja som presedlala na kone 😀 sice trochu nebezpecnejsi sport ako gymnastika, ale s mensimi 'neziaducimi ucinkami' 🙂 da sa robit aj vrcholovo do vysokeho veku, bez neprimeranej zataze...
ked bude moje dieta vacsie, bude chodit na voltiz... je to taka gymnastika na koni. takze v mojom pripade vlk nazraty, ovca cela 😀
a k tym porucham prijmu potravy... ja len viem, ze sme mali v klube take pripady... pravidelne nas vazili a pekne nas zvozili, ked sme navazili viac 😒 to nebol moj pripad, ja som bola od prirody kost a koza... ale niektore dievcata drzali prisne diety a mali s tym problem 😒
no ano bolo by to takmer nemozne..
a nevies kolko hodin tydenne maju baby v trnave modernu gym?
tiez tahaju styri hodiny?
@vadimka Poznam jednu pani, ktorej baby tam chodili, ale mali treningy trikrat do tyzdna. Neviem vsak casovo kolko. Nezda sa mi ale, ze styri hodiny. Ked ju budem mat na FB online, vyzistim.
@paris3 Voltiz je super .. pri TT to robia, ale az od nejakych 5 rokov mi vraveli.
ale ja som rada za kazdy nazor, hlavne ked je za tym aj vlastna skusenost...nielen domienka...ci niekoho ineho teoria...
juj, to si si teda vymyslela nahradu 😀 😉 ....ano ked spadnes z takeho kona, to je ine kafe...zato rozumiem, predsa zvieratko...celkom iny druh sportu...nasa mala ma rada aj kone, ona keby mohla chodila by aj na kone, aj na vytvarnu...len to by musel mat den aspon 48hodin...
@mimi21mimi je mozne, ze az beru az od 5 rokov... zalezi aj od koni, ake tam maju a ci su vhodne pre mensie deturence.
ja mam stastie, ze moja kamoska robi hipoterapiu a voltiz pre zdrave deti uz od 2,5 roka 😉 jasne, ze v tom mensom veku je to este formou hry, ziadne mega cvicenie... tak dufam, ze to malu oslovi a bude ju to bavit...
no ak budes taka zlata zisti mi ake su v trnave trenigy...sak ktohvie ci to nebudeme potrebovat...je to daleko od zel. stanice?
@vadimka Vies co... ak by si sla z Pezinku busom, tak niektore busy stoja na Zelenom Kricku alebo Hospodarskej a odtial je to 5 minut. Zo zeleznicnej stanice tak asi 25 minut odhadom.... alebo autobusom potom.
Ta gymnasticka telocvicna tam je v Hale Druzba pri sportovom arealy Slavia.
dik za info....to aby som bola trochu v obraze....zato sokolovna v ba je celkom blizko hlavnej... 🙂
@vadimka ahojcek, dakujem za pekne slova 😉.
Ja som robila tiez bojove umenie - taekwondo a velmi vela ma to naucilo, najma sebadiscipline, nevzdavat sa, vediet sa prekonat, bojovat....vsetko toto sa mi velmi zislo v zivote, proste sa fakt nikdy nevzdavam a vzdy bojujem 😎. Dcera robi taekwondo od 5 rokov, je prirodzene velmi ohybna, ale ako som pisala, roztahuje trener tiez, aj silou a v pohode. Bavi ju to a to je hlavne. Ale nie je to prioritny sport, ona robi tenis, ak sa to da nazvat, vrcholovo. To je momentalne jej sport cislo 1, ostatne su doplnkove, aby nebola jednostranna zataz. Gymnastika ju tiez bavi, ale momentalne ju nestihame viac ako raz tyzdenne, kedze ma tenisove treningy a cakame na prijatie do vrcholoveho centra, kde budu dalsie treningy. Ako jej to nevadi, ona ma energie aj na 2 kruzky za sebou 😀.... len keby mal ten den 48 hodin, ze? predsa len, aj skola je dolezita. Ja som sa ako dieta venovala hudbe, hrala som na husle a to som mala hodiny kazdy den, plus doma hrat, chodila som domov vecer, potom ucit a spat. Bolo to tvrde a casto som si aj poplakala, ale teraz som za to rodicom vdacna, viem to ocenit a pochopit, preco to robili a viem, ze je to urcite lepsia cesta ako nechat deti povalovat sa po gaucoch pred telkou, ci pocitacom alebo sa poflakovat po sidlisku. Prezili sme s bratom vdaka tomu pohodovu pubertu, bez problemov, nakolko sme boli plne zamestnani a na blbosti nezostaval cas. A kedze sa mi tento pristup osvedcil, tak to mienim praktizovat aj u svojich deti a uz vidim vysledky, dcera bola dost 'divoka' a vidim, ako ju sport formuje a meni a samozrejme ju to aj velmi bavi, inak by to nerobila. Ona nesniva o hrackach, ale o olympiade 😀.
@vadimka a v pezinku mate dobru telocvicnu?
skor nie ako ano...ide o to, ze je tam jedna mala, tam su aj zrkadla a po boku tyc,ked precvicuju balet..nuz a ten koberec na gymnastiku a ked trenuju vo velkej tak obycajna to teocvicna...nikto nechce do toho investovat...
@vadimka No tak v TT to stoji 40 euro a treningy su trikrat po dve hodiny iba.... takze nic moc.
v lete sme pustali do vzduchu tie balony stastia [co su so svieckou]..sa tam pise zelanie a nasa mala si zelala byt najlepsia gymnastka na svete 😀 ...jasne, dokedy jej to vydrzi, vsakze.... 😉 ale som si ista, ze aj ked to nebude gymnastika, nieco robit bude...lebo ked vidim tych pubertakov ako sa bezcielne poflakuju po meste je mi zle....je fajn byt v nejakej sportovej partii....nasa mala ked nahodou nema trening, tak zrazu ani nevie co ma robit 😅 ..oni pekne trenovali aj cez vianocne sviatky...nebol cas nudit sa...
tak aj tvoja mala ma 8? nasa bude mat v marci...
no to mali tak min.rok 3x po 2 hodiny tiey sme platili 40eur..ale co spravis ya 2 hodiny? v tom najlepsom trebalo odist....tak to radsej asi ba....dik za info..
@vadimka aj nasa starsia dcerka chodi na gymnastiku. Ma 7 r, je druhacka. Zacala ked mala 4 r. Ked mala 5 r. zacala paralelne chodit aj na tanecnu. Tak to bolo este aj vlani, teraz v sept. som jej povedala, ze sa musi rozhodnut ci tanecna alebo gymnast. lebo uz je toho vela a este chodi aj na anglictinu Helen Doron. Prve dva roky bola tanecna dva razy do tyzdna po hodine a gymnastika 2 krat do tyzdna po hodine.Ale potom pridali gymnastiky a uz je to po 1,5 hodke, nastastie stale este iba 2x do tyzdna.Od buduceho roka uz bude v skupine kde je to 4x do tyzdna po 2 hodiny. Je to vela, ale ju to bavi. No a ja musim teda robit taxikara, kedze ju tam vozim autom, nie je to az tak blizko pir nasom dome a sama, to sa mi zda este mala.A okrem toho mame este aj mensiu dcerku (v dec. mala 4r), a ta tiez uz chodi na anglictinu, takze z nich dvoch to vyzera, ze ja mam toho najviac 😀 lebo kazdu musim niekam odviest, priviest, s mensou tam aj som ..........ale zatial zvladame. Starsia chce v gymnastike pokracovat, tak uvidime, ako jej to pojde. A samozrejme, mali sme aj krizu, asi druhy rok ked tam chodila, ale preslo a tesi sa tam.....
no tak aj s tebou mame rovnako stare dcery 😉
tak, ale ako som pisala nasa mala ma PO, STR,STVR,SOB =4HODINY trening a v UT po 2hodiny dokopy za tyzden 18hod.....ale mam stastie, ze to ma v tej skole, do ktorej chodi, takze len z druziny prejde na gymnastiku a potom o 18hod. ju uz vydvihnem...a mame aj skolu blizucko len cez cestu 5minut peso...
syn chod na klavir 3x tyzdenne, ale on uz ma 10 rokov a chodi do ZUS sam...takze s tym taxikovanim to u nas nie je az tak zle...
u vas v LIP.MIKULASI byvaju aj casto sutaze MG, ze?
@vadimka Ano, u nas mame novu sportovu halu a byvaju tu sutaze. Aj tieto deti tam vystupuju, niektore aj sutiazia v tej mini kategorii. Mavame tu pohar Liptova, ktory sa rata aj do slovenskej sutaze, teda tie body co ziskaju. A v novemb. tu boli majstrovstva SR a CR, co bolo dost velke podujatie. Tak tieto male tam aj chodia. Aj nasa uz na buduci rok bude mat trening 4 x do tyzdna po 2 hodky. Podla mna je to pre tieto male deti dost. Ako to tvoja dcera zvlada, nie je unavena?? Ta gymnastika sa mi aj paci, aj ja som cvicili ako mala.Ale tiez chcem aby dcera mala aj nejaky volny cas a ako hovorim, chodi aj na anglinu a to chcem, aby tam chodila, podla mna jazyk je dolezity. Uvidime ako to pojde. A urcite nechcem, aby to cvicenie bolo na ukor skoly. U nas je gymnasticky klub v mestskej telocvicni, tak ju musim rozvazat......
@vadimka ahoj. super, ze to tvoja mala takto pekne zvlada- len sa chcem opytat ( nie v zlom) - kedy stiha pripravu do skoly, ked je az po 18h doma? ci v tomto veku to este v skole nie je take narocne? pytam sa preto,lebo ja este skolacku nemam a v poslednej dobe casto pocuvam, ze si skola v dnesnej dobe vyzaduje velku pripravu doma uz od prveho rocnika- tak som uvazovala kolko casu moze dieta na prvom stupni venovat mimoskolskym aktivitam. Ja mam 4-rocnu - zatial chodi prvy rok do zus na tanecnu (2x do tyzdna po 1 hod) ... prajem tvojej kocke vela uspechov. ( inak som pozerala nejake dresy na mimibazare- len aby som si prehlad urobila a nie je to lacna zalezitost)

@paris3
a este co sa tyka anorexii, tak to vobec nema nic spolocne so sportom..je to psychicka choroba, pociatky su vzdy v rodine...vacsinou s nou zapasia dievcata, ktore sa citia nemilovane, chcu uputat pozornost...a naozaj treba hladat pricinu vo vztahoch medzi matka -dcera-otec- surodenci-dcera....
...je to podla mna aj nafuknuta bublina...najviac anorexie je v modelingu....v sporte ovela menej...jednak bez energie kolabujes...
a na aky sport si presedlala?