Na aké krúžky chodia vaši škôlkari?

nwnw
21. mar 2022

Ahojte. Na aké krúžky chodia vaše 3 až 4 ročné deti teraz? Dochádza mi inšpirácia, alebo všetko až od 5-6 rokov 🥺. Ďakujem

bolarazjedna
21. mar 2022

Akurát počúvam prednášku uznávaného psychológa, a hovorí, že deťom netreba krúžky v takom malom veku, nie preto budú v dospelosti úspešní. Treba im voľný pohyb a dosť priestoru na voľnú hru, aby mohli byť deťmi.

nwnw
autor
21. mar 2022

@bolarazjedna chapem,len dnes to nie je ako kedysi, ze vyjde von a tam kopa deti s ktorymi sa da hrat. U nas akurat kopa volne sa venciacich psov a vsetky deti z okolia doma drvia tablet.

0silvia0
21. mar 2022

@nwnw mozno predpotopny nazor, ale podla mna v tomto veku naozaj kruzky netreba. Idealne je, ak sa rodic detom venuje. Prechadzky na bicykli, klzisko, plavaren, rozne akcie v materskych centrach. Vies to pekne prestriedat a rodic si sam odpozoruje, ktora aktivita dietatu lepsie ide a co treba nasledne v skolskom veku rozvijat na vhodnych kruzkoch.

jablkovastrudla
21. mar 2022

@nwnw moj maly zacne od 4 rokov s futbalom. Píli mi s tym usi uz pol roka 😏 Je to raz do tyzdna takze uvidime ci ho to bude bavit.

jankka1981
21. mar 2022

@nwnw naša chodí od 3,5 roka na tanečno-pohybový krúžok raz do týždňa

sid515
21. mar 2022

@nwnw vzala som ju na tanečnú, lebo je naozaj veľmi pohybovo zdatná, no jej sa to nepáčilo. Tak som ju vzala na anglický jazyk (všetky rozprávky a filmy sledujeme v angličtine, takže má chytenú slovnú zásobu a veľa fráz) a odtiaľ nechcela odísť. Ale nie je to taka typická hodina ako si možno mnohí predstavujú. Všetko čo spolu robia, robia formou hier a podobne. Skupina má 5 detí, čiže sa im pekne venujú. Keby ale nechcela, v žiadnom prípade by som ju nenútila. Väčšina sa mi diví, že dieťa trápim s angličtinou v predškolskom veku, no ona sa tam sama pýta 🙂

thoughtfulweirdo
21. mar 2022

Moja chodí na tanečnú, zbožňuje to 😁 a chodila na takú pohybovú prípravu, tam sa učili kotrmelce, správne skákať, preskakovať, preliezať, také srandy... A teda nie preto, aby bola úspešná alebo čo, ale potrebuje pohybové vyžitie, ktoré v škôlke fakt nemá 😁

keyla38
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yoxinka
21. mar 2022

Dcérka škôlkarka má raz do týždňa plávanie. Syn keď bol škôlkar to isté, raz týždenne mal plávanie. Žiadne iné krúžky v tomto veku. Teraz je syn štvrták a má plávanie, klavír a parkour. Všetko chcel sám. U škôlkara by som tie krúžky moc nehrotila.

simca06022011
21. mar 2022

ziadne, na co? treba ist s dietatom si zaplavat, na ihrisko, doma sa mu povenovat, naucit bicyklovat. Jedine co som ja dala dcere bolo, ze raz za tyzden cez skolsky rok som ju brala na gymnastiku, kde tak vegetne so 4-5r detmi si pocvicila, poskakala na trampoline, vyskusali hrazdu a kladinu. To som brala ako taku vseobecnu pripravu na sport (su aj ine moznosti, tanecne atd alet o je v podstate jedno, lebo vsade robia podobne veci) :D naozaj nic ine im netreba, deti treba nechat nech si uziju detstvo v klude aj bez "programu". Urcite 3-4r deti nedrvia doma tablet, skor maminy maju ine aktivity vybrane. To treba palnovane cez rodicov riesit, najst si partiu a chodte spolu, deti sa prehraju 🙂 my sme jar leto chodili iba s kamoskou na kavu, a deti nechali nech si robia co chcu :D

lucka114
21. mar 2022

@nwnw na gymnastiku 🙂

lenka2710
21. mar 2022

@nwnw moja ako 3-rocna začala chodiť na tanečnú, ale bolo tam dosť starších dievčat a už tam potom chodiť nechcela, ďalší rok bola bez krúžku, nenutila som ju! Potom otvorila kamoška montessori dielnicky, tam chodila veľmi rada, ale kvôli covidu sa vtedy všetko zatvorilo! Teraz ma 7 a pol a od 6 rokov chodi do umeleckej na výtvarnu a to ju fest baví, ale zvažujem aj tanečnú, lebo je fakt pohybovo zdatna!
Ale väčšinou teda chlapci futbal a dievčatá ten tanečný

hennyinnsbruck
21. mar 2022

Moju skusim dat od 4r na tanecnu alebo Gymnastiku uvidime rada sa hybe ma super kontrolu nad svojim telom furt furt sa hybe(aj info zo skolky)tak uvidime …

louise
21. mar 2022

Dcéra (teraz má 10) chodí od 4 rokov na tanečnú a od 3 na angličtinu. Vždy mala veľmi rada deti, kolektív, takéto aktivity si doslova pýtala. Syn má 6, je predškolák a o krúžky nejavil záujem. Stačilo mu, čo sa vyjašili a naučili v škôlke. Keďže bol Covid, neriešila som to. Teraz od septembra chodí na všeobecnú pohybovú prípravu a na angličtinu a je nadšený. Takže ja sa neriadim psychológmi a článkami na nete, ale potrebami mojich detí a tým, čo ich napĺňa. Krúžky nemajú každý deň v týždni, majú dosť času behať po vonku s kamošmi aj tráviť spoločný čas s nami.

bolarazjedna
21. mar 2022

@nwnw no neviem, u náš v meste na ihrisku kopa deti, keď vyjde slniečko, isto ich bude omnoho viac. Pre nich je najlepšie naháňať sa, preliezat, liezť na stromy, behať len tak. Je to dôležité z hľadiska psychomotorického vývoja. Takže silou mocou predškolské diéta by som ne tlačila na krúžok.
A naozaj smutne, keď 3-4rocne deti su celé poobedia na tablete 😔 ani mnohí nevedia, ake to ma škodlivé ucinky, a žial potom aj vyrastie z nich problematická generácia 😔 ale keď dnes už aj medzi rodičmi je veľa závislých od internetu, žiaľ... Pevné verím, že sa ti podarí nájsť detičky v podobnom veku, s ktorými sa môže tvoje dieťa vonku pravidelne vyšantiť!

zmrzlinka2021
21. mar 2022

@nwnw Nechapm ma v zlom, ale dieta je do 16tej v skolke od rana, s inymi detmi, s pani ucitelkami a po skolke namiesto casu s rodicmi ma byt "odovzdane" na kruzok?
Takym detickam staci rodicovska laska, pohladenie, cas s nimi, klabosenie, prechadzka, zmrzlinka - to je najlepsia investicia do spokojneho a vyrovnaneho cloveka 🙂

spadnutaslivka
21. mar 2022

@nwnw no keď si to povie každý, tak samozrejme, že vonku nikoho niet. Nebojte sa chodiť von aj bez iných detí, radi sa pridajú aj iní. Možno nie hneď, ale netreba sa zatvárať.

ummimaryam
21. mar 2022

Kruzky pre skolkarov 😯

nikaeli
21. mar 2022

drobec má 4 a nechodí nikde.. je spoločenský, hravý, cíti rytmus, no zo škôlky chce ísť rovno domov a mať kľud, žiadne ihrisko, ani obchod.. dcéra bola taká istá - ona dokonca chcela mažoretkovať, no po dvoch týždňoch tam už chodila s plačom, lebo 3x týždenne po 2 hodiny bolo proste moc.. rešpektujem moje deti, keď sú v pohode, som aj ja v pohode 💗 dcéra krúžkovala potom od ZŠ, všetko má svoj čas 😉

yanni
21. mar 2022

My zijeme v zahraničí. Kruzky ano take nemá. Ma len tri roky, tak naco. V skolke maju hudobnu, to je ale vrabci školky. Raz za tyzden ideme na pohybovu pripravu ale to je spolu s rodiči, tazze tam sa vysantime spolu a ide s nami aj starsia dcera, kotva je uz na ZS. V piatok do skolky nechodi a ideme spolu na plavenie, ktore je tiez rodič s dietatom spolu. Jazykovou fakt ze nepotřebuje, sme trojjazycna rodina. Tie "prave" kruzky stacca v pohode od 5-6-7 rokov, zalezi co to je a na akej urovni do buducna to chce dieta robit.

nwnw
autor
21. mar 2022

Plavat chodime, bicyklovat a korculovat sa chodime kazdy den po skolke (uz je to nuda) a inak sa hraju na dvore trampolina, zahradka. Nebavi ich to kazdy den dokola.
Pohybova priprava u nas je pre krpatych, tam chodime tiez. No starsi uz by chcel futbal, ale 4r nezoberu. Tak si smutno kope na dvore.
Byvame na dedine. O 15:30 po skolke este nik zo susedov nie je doma, potom vsetci jak krtky zalezeni. Ihrisko tu nie je.

endzi83
21. mar 2022

@nwnw moja má 4r chodí na tanečnú, sama chcela a teší sa, baví ju to. Keby nechcela, nenútim. Som rada, že má pohyb a je medzi deťmi. S nami je 4dni v týždni, venujeme sa jej obaja a "do škôlky" chodí na 3 dni. 👶🙏❤️

yoxinka
21. mar 2022

@nwnw
No tak nech sa trochu ponudia … nemusia mať deti furt program. Moje deti, keď sa nudia, vymyslia si najlepšie hry. Minule si spravili z kartónu automat. Na jednej strane krabice hádzali mincu a akože stlačili gombík, čo chcú a dieťa na druhej strane krabice im to cez vyrezanú dieru podalo. Dávali si tic-tac, hračku, praclík, hocičo, čo si ponachádzali a zábava na 2hodiny to bola. Hrajú sa spolu na obchod, na Star Wars, na rôzne rozprávky, alebo na plávanie, na škôlku, na hocičo. A takto si povymýšľajú vždy, keď je nudaaaaaaaa. Syn má 10rokov, dcéra takmer 6 a najmladšia má 3. Ja osobne nemám kapacitu im vymýšľať furt program a často im hovorím, že som ich mama, nie animátor a oni si zatiaľ vždy poradili.

vulka
21. mar 2022

@nwnw Naša v tom veku chodila na bedminton.

nwnw
autor
21. mar 2022

@yoxinka to mas super. Ja mam 4 a 2. Iba revu doma a handrkuju sa o hracky. Tak sa snazim minimalizovat cas vnutri a spolu. Futbal tu na dedine od 6r a nic ine tu nie je.

yoxinka
21. mar 2022

@nwnw
Aj moji vreštia a vadia sa, ale vedia sa aj pohrať. Naučili sa. 4 a 2 je taký horší vek na nejaké dlhšie spoločne hranie, to je pravda.

travelllerka
21. mar 2022

Plávanie, hlinohranie, ale to majú krúžky v škôlke, majú tam aj tenis, ale na ten nechce chodiť. Gymnasticka priprava, to je tiez super krúžok, to je vlastne príprava pre akýkoľvek šport do buducna

marlent
21. mar 2022

Moj chodi na "pohybovky" neviem ako to nazvat bie je to jednostranne orientovane...raz behaju a skacu druhy x gymnastika treti x hraju futbal potom zase tancuju porom idu na trampoliny take ozaj na blaznenie

nwnw
autor
21. mar 2022

@travelllerka tenis este nechce posluchat. Este je to Nie nie nie obdobie. Gymnastika tu nie je v okoli. Ale hlina super napad na doma 😃. Dakujem.
Folklor a tanecnu by som brala, ale 30km sa mi nechce trepat.

yanni
21. mar 2022

@nwnw u nas 6 a 3 roky. Su stale v sebe. A to su baby. Ked je kazda sama, tak ani neviem, ze mam deti.