Nátlak okolia na krúžky Play Wisely a Babybalance
Nepocitujete natlak okolia, aby ste chodili na babybalance, play wisely a podobne kruzky?
Chodili sme na Pw, chcela som vedieť v com spočíva lekcia a potom som sa uz s ňou hrala sama doma hrubá motorika, jemná motorika a karty som si objednala anglicke. .my sme doma veľa tvorili. A nie tlak okolia som nepocitovala, skôr opak, načo je dieťaťu toľko krúžkov..
Ja som mala dieta v 35r, po 6r snazenia, po IVF. Ani by mi nenapadlo chodit na kruzky. Ja som si sama cas s detmi v mlakach uzivala. Nic viac wise ako spokojnu mamu nepoznam.
Ja som mala dieta v 35r, po 6r snazenia, po IVF. Ani by mi nenapadlo chodit na kruzky. Ja som si sama cas s detmi v mlakach uzivala. Nic viac wise ako spokojnu mamu nepoznam.
@veklipo presne som aj ja povedala ze radsej budeme kazdy den chodit obzerat stromy do lesa 😀 nevravim ze kruzky su zle, ale za mna trosku nadhodnotene
@veklipo presne som aj ja povedala ze radsej budeme kazdy den chodit obzerat stromy do lesa 😀 nevravim ze kruzky su zle, ale za mna trosku nadhodnotene
@michaelam2 chodili ste na nektory z uvedenych ?
@michaelam2 chodili ste na nektory z uvedenych ?
@nyusika nie, ja som to povedala po tom ako som si pozrela kolko chcu za 30 minut a recenzie k tomu. Ale ako vravim, nemusi to byt zle, urcite je to fajn pre deti, len si myslim ze to ide aj bez toho.
Nikdy mi ani nenapadlo chodiť na hocijaký takýto krúžok.Strata času a nervov pre mna
Nikdy mi ani nenapadlo chodiť na hocijaký takýto krúžok.Strata času a nervov pre mna
@doriiis strata nervov v čom konkretne ?
@doriiis strata nervov v čom konkretne ?
@bellaa3007 ..,...nemusim a nikdy som nemusela tie mamičkovské reči.
Chodili sme na PW. 🤦🏻♀️😅 Zbytočne vyhodené peniaze. Doma som sa im venovala omnoho viac.
My sme chodili na Babybalance a ja som to priam neznasala...bola som uz rada, ked bolo koniec kurzu. Ja teda nic proti samotnemu kurzu nemam, naozaj je to pekne rozvrhnute a urcite aj prospesne pre tie deticky, ale pre mna to bolo skor trapenie, ako zabava. Vacsinou moj syn ani nemal chut robit dane aktivity, tak ja som nic ine nerobila, len som lietala za nim a "komandovala" ho v zmysle "Aha, pozri teraz treba toto robit, teraz prosim nechaj uz tie lopticky lebo musime spievat a tancovat, teraz prosim uz netancuj lebo musime kreslit, okej uz nekreslime, ale ideme liezt cez preliezky..." a podobne. 🙄 Doma si spravime program podla vlastneho tempa, podla vlastnych preferencii a nie som frustrovana, ked kazde druhe dieta tlieska na hudbu ked prave treba len to moje sa hra akurat s kluckou od dveri 😅🙈.
@nyusika nie, ja som to povedala po tom ako som si pozrela kolko chcu za 30 minut a recenzie k tomu. Ale ako vravim, nemusi to byt zle, urcite je to fajn pre deti, len si myslim ze to ide aj bez toho.
@michaelam2 no...lebo konkretn obe spominane aktivity su fantasticke.
samozrejme, hejtuju ich tie, co ani jedne z tychto "kruzkov" neabsolvovali.
vseobecne akekolvek kruzky hejtuju anjma tie, co si ich nemozu dovolit - skusenosti z praxe
vseobecne akekolvek kruzky hejtuju anjma tie, co si ich nemozu dovolit - skusenosti z praxe
@nyusika no ja mam prave info od zien co tam chodili ze boli sklamane ale to je vec nazoru.
Co sa penazi tyka tak u nas by to nebol problem zapltit ale aj tak sa mi to zda dost. Vacsi zmysel ja osobne vidim napriklad v baby plavani.
@nyusika no ja mam prave info od zien co tam chodili ze boli sklamane ale to je vec nazoru.
Co sa penazi tyka tak u nas by to nebol problem zapltit ale aj tak sa mi to zda dost. Vacsi zmysel ja osobne vidim napriklad v baby plavani.
@michaelam2 vela zalezi ak od instruktorov...nielen od samotneho kruzku.
ale koncept tychto kruzkov je naozaj dobry 🙂
baby plavanie je tiez fajn...ale nemozes to porovnavat, zameranie je ine.
@nyusika fantasticke je silne slovo, to by som pouzila, keby mi ucili rocne decko gymnastiku😆 my sme skusili oba, s prvorodenym, s druhorodenou nechodim. Je to nuda, dokopy sa tam nic nerobi za mna
A necitim ziadne tlaky, maju dobru reklamu, ale kruzkov pre deti je uz hafo na vyber
Ja skôr ľutujem že som so synom viacej nechodila na dáke pohybové.. chodili sme aj na pw a za mňa to bolo super, len finančné náročnejšie a muž nás vozieval takže tiež "vypadával" z práce, potom musel nadrabat.. ak budem mať druhé tak určite na nejaký krúžok s ním budem chodievať a budeme si robiť výlet autobusom..
nepocitovala som ziaden natlak okolia na ziadne kruzky. o tom kam kedy a kolko chodi moja dcera rozhodujem vylucne ja na zaklade svojich preferencii... plavat sme zacali ako 4 mesacne na odporucanie lekara, kvoli pevnemu chrbatiku...
A necitim ziadne tlaky, maju dobru reklamu, ale kruzkov pre deti je uz hafo na vyber
@majlo1234 Pre deti do jedneho roka poznam tieto dve. Ktore poznas ty?
Nie...
Mam rocne dieťa a odskusane 3 rôzne krúžky (viacerých inštruktorov)
Zbytocne frflat ci je to zabíjanie času, nevyhnutnosť alebo len zábavka.
Ci to bude baviť vaše dieťa a aj vás, záleží na 90% od inštruktora a 10% od povahy vášho dieťaťa.
Zalezi, odkial si. My sme z Bratislavy, mali sme montessori hernicky, plavanie, sportfit, hudobnu, od roka a pol senzoricke hranie, tanecna, sportovy pohybovy kruzok
Skúsili sme párkrát s rôznym odstupom, ani malého ani mňa to nebavilo. To, čo mal robiť tam, som s ním robila aj ja doma, ale keď sme chceli. Tam som mala pocit, že musím niečo robiť, splniť a mám na to obmedzený čas a akoby sklamanie, ak sa malému nepáčilo, nechcel.
Ale chodili sme na cvičenia skôr pohybovo-motorické v skupine okolo 6 deti, čo za mňa bolo veľké plus socializácie. A to sa mu veľmi páčilo a aj mne. Ak bolo niečo, čo robiť nechcel, nemusel, našiel si niečo iné. Aj keby celú hodinu len pozeral na deti alebo sa hral s hračkami a nerobil to, čo ostatní, ani ja a ani inštruktorka sme z toho nič nerobili.
BB som mala zaplatených 10 hodín, boli sme 2x, na tretí som sa odhlásila (aby hodina neprepadla a mala som náhradku), od štvrtej hodiny som už úplne kašlala na to 😀 za mňa OTRAS 🙈 všetky si tykáme, rozprávame o kojení, kakaní, deti behajú po dráhe (určite ti bude ročné decko behať tak ako treba).... akože WTF 🤷😂 fakt som si tam nešla hľadať kamošky na debatný krúžok, chcela som pre syna babygymnastiku alebo ako to pomenovať. skončili sme v little gym - akože 4x drahšie ale skvelé 😉
Chodila som na BB s obidvoma dcerami.Starsej to v niecom urcite pomohlo v motorickom vyvine, bola trosku hypotonicka. S mladsou som to vzdala, ina instruktorka, plus stale tam len behala a ja za nou. Inak to hodnotim pozitivne, nikdy by som tie aktivity s detmi nerobila.
Nie, vobec, Tak ako sa to dostalo do mody, tak aj skonci tento osial, ktory registrujem, ale absolutne nie v zmysle ze by ma niekto nutil ci robil natlak, to nie. Len ze mamicky na ihrisku vyratuvaju kruzky, to je cele.
Play wisely sme boli skúsiť 1x, syn mal vtedy ledva 5 m myslím a neovládal ešte tie veci, ktoré s ním robila a teda prišlo mi to zbytočne zavčasu. Potom od 6 -7mesiaca cca sme sa prihlásili na baby balance a o mesiac necelý končíme prvý kurz. Ja som veľmi spokojná teším sa tam, syn tiež a vidím že ho to viac posunulo. On je sle taká povaha kludna, veselá s ním sa dá väčšinou všetko. Sú tam detičky, ktoré ale plaču pri niektorých aktivitách ale že riadne a teda chápem, keď to niekoho nebaví. Nerozprávame sa vôbec o kakani 😅 skôr di dávame typy na dobre miesta, o zdravom jedle a podobne. A to mi nechýba socializácia, mám jej dosť v okoli. Neskôr budeme chodiť na Montessori dielničky alebo niečo podobne

nie nepociťujem praveže rodina moja mama má furt pindy že prečo chodíme na tak veľa krúžkov ,skôr mám pocit že sa to dosť propaguje a mamičky si myslia že je to super ale za mňa sú aj lepšie krúžky a lacnejšie na margo PW a BB 🙂