icon

Plavecký výcvik pre predškolákov - za a proti

28. mar 2025

Aký máte názor na plavecký výcvik pre predškolákov? Pustili by ste svoje dieťa ktoré nevie vôbec plávať?

Strana
z2
autor
28. mar 2025

@guudy ani rukavniky nechcela je strašne tvrdohlavá ale keď som sa jej pýtala či chce ísť na ten plavecky tak povedala, že chce. Papier je vyložený už 4 dni a 1 dieťa tam bolo zapísané okrem nej

belllinka
28. mar 2025

Autorka, lebo to vaše učenie asi nebolo pre ňu zábavné. Najprv sa začína s nejakými hrami, fúkanie do vody, skákanie a pod. Potom pri kraji kopanie nohami, s doskou...
Ty si ju ako chcela učiť? Predpokladám že hneď prsia a "takto rob nohami a takto rukami.

autor
28. mar 2025

@belllinka presne takto 🤣

kiki68
28. mar 2025

Nas sa uci na kurze v 4,5 roku, za mna super. Bavi hi to, nemaju rukavniky. Mali sme v skolke, kde som ucila taketo kurzy a tiez super. Nikdy sa nic nestalo. Deti tam maju odborny dozor. Su rozdeleni na mensie skupinky podla schopnosti. Robia rozne techniky, je to formou hry

klara1205
28. mar 2025

AJ od nas zo skolky idu predskolaci do Senca do aquaparku a mala uz nasa dcera ist minuly rok ked bola v strednej triede ale ochorela...Maju skvelych instruktorov a idu 3 ucitelky ktore budu na kraji pri bazene pri detoch. Minuly rok to velmi chvalili a nasa sa tam velmi tesi

kiki68
28. mar 2025

Tak sa to zial neuci, rodic nie je trener, na to by si musela mat vzdelanie. Naozaj sa zacina od fukania lopticky vo vode a kopania nohami, pohyby ruk sa cvicia, az potom sa ide na nieco, co uz je nejake ucelene plavanie. Vacsina dospelych tiez nevie technicky plavat tak, aby to mohli niekoho vobec ucit. To hned vidis ako das niekomu zaplavat znak a kraula, ze co robi.

zuzanaete
28. mar 2025

@andreakg Odkedy sa uci plavat s vestami?

zuzanaete
28. mar 2025

Hlbky bazena sa nemusis bat. Je bezne, ze skolkari na kurzoch nedociahnu na dno. U nas to funguje tak, ze su 4 deti na 1 trenera. Trener je vo vode a deti sedia na kraji bazena s nohami vo vode. Pri kraji bazena je vo vode lavicka, kde deti dociahnu. Postupne sa striedaju a robia rozne veci. Ak este nevedia plavat, tak ziaden trener neurobi, ze by dieta hodil do vody a nech plava. Najprv pri kraji sa ucia dychat do vody, kopat nohami. Potom si napr. deti berie po jednom. Robia hviezdicu na vode, kusok splivat. Ucia sa drzat balanc na podlozke. A tak proste rozne. Ak uz kusok preplavu, tak trener ide dalej od okraja a doplavu ku nemu a potom ich posle spat. Ale stale su to vzdialenosti, ze trener vie zasiahnut, ak treba. Denne prebieha kopec kurzov pre male deti a ziadne hromadne topenie sa nekona. Zachytila si niekedy v spravach, ze sa dieta utopilo na kurze? Ja si skor pamatam pripady, ked sa dieta utopilo, lebo nevedelo plavat.

lucia13022023
28. mar 2025

Ja som bola na plaveckom ako aj dieťa, aj zo strednej školy a bolo to super. Plávať som ale vedela skôr.
Určite by som dieťa pustila.

martinamala123
28. mar 2025

Syn bol ako predskolak. Nevidím dôvod na obavy, boli tam s nimi učiteľky a taktiež tréneri. Dozor bol zabezpečený. A vo vode mali také pásy na plávanie. Myslím, že sa nemáte coho báť. Ale inak málokto sa tam naučil plavat. Skôr to bolo formou takého hrania a zoznamovania sa s vodou.

enoula
28. mar 2025

Sila kolektivu a hlavne nepritomnost rodica robi veeeelmi vela.. presne tak ako v skolke
Takze o to viac by som dala. Ten kurz je prisposobeny mini detom, aj takym čo sa boja. Budu fukat do vody, robiť hviezdice, predpokladam, ze deti cakaju vzdy kym pride ich rad ist nieco robiť s trenerom. Tak to byva aj na beznych kurzoch. Nebudu vo vode sami bez dozoru.

mabenn
28. mar 2025

Syn chodi do sportovej sukromnej skolky, kde kazdu stredu maju plavanie...ani po rokoch sa s tym nestotoznil, vadi mu pristup, so mnou na bazen pojde v pohode...je to individualne, zalezi od dietata...

lenka188
30. mar 2025

Urcite by som skusila. Budu tam fukat do vody, ponarat hlavu, plavat s pomockami... proste uplne zaklady. A treneri vedia, ze su to predskolaci, tak tomu aj prisposobia trening.

jamidea
30. mar 2025

Proti nie je nic. Urcite za, vsetkymi 10timi.

adonish
1. apr 2025

Keby sme mali takú možnosť, dcéra by šla hneď. V triede však majú 2 zdravotne znevýhodnené deti (inklúzia) a z tohto dôvodu nie je predškolakom umožnený plavecký...

Strana
z2