icon

Pokroky vášho dieťaťa na Baby plávaní

hipuska
16. máj 2021

Chcem sa spýtať, čo ste chodili. Po akom čase vedelo vaše dieťa "plávať" pod vodou? Ako to majú v tých propagačných videách. Ďakujem

nikusiak9
16. máj 2021

@hipuska zalezi od povahy dietata ci sa boji atd

syslik81
16. máj 2021

ja som s mojou chodila a potamala sa uz v prvo mesiaci .. ucili sme sa to postupne .. dole hore dole hore a sup pod vodu a hned von .. druhy krat uz sme ich mali pod vodou pas sekund a postupne sme prdlzovali az na konci sme dali pod vodu a pustili a krasne vyplavali ... niektore deti potrebovali troska dlhsie ale len par .. vosa bola teplucka adeti boli stale s nami takze v pohode todavali

hipuska
autor
16. máj 2021

@nikusiak9 jasne mi je, zaujímajú ma reálne skúsenosti mamičiek

@syslik81 dakujem, to hovoríš na konci 1-ho mesačného kurzu? Či? Koľko malá dcérka cca keď ste začali?

syslik81
16. máj 2021

mala cca 8 mesiacov mozno 7 presne uz neviem hej my sme viac ako mesiac nedali .. bolo to jednak pre mna prilis drahe a bolo to v zime .. kedze ja nemam autom chodili sme busom a to som s tak malym ietatom proste nedavala .. takze som bola len mesiac a potom som sama s nou chodila na plavanie verejne ked sa oteplilo ..

nikusiak9
16. máj 2021

@hipuska no my sme chodili s 2detmi a tazko povedat. Jedna chodila od 8m prakticky nonstop az do 3r a zas zeby sama plavala ako vo videach to nie. Ale ze podaju ti dieta pod vodou a na par sekund ho nik nedrzi to hej. Najprv prve hodiny len oboznamovanie sa s vodou na hlavu, namocenie ist atd a az ptm pod vodu. Bola najlepsi podvodny plavec a teraz v 3r sa boji ist pod vodu.

hipuska
autor
16. máj 2021

@syslik81
@nikusiak9 ďakujem. Veď rozmýšľam, či chodiť na kurz alebo len tak sami. Akože tie videá sú pekné. Len ma dajak zaujímala realita

syslik81
16. máj 2021

@hipuska pre dieta je to prospesne.. spozna vodu precvici sa najde si kamosov aj ty -my sme sa po plavani chvilu hrali kym sme obschli ... nelutujem ze som do toho isla ale zila ako pisem v tej dobe financie a zima nepustili .. dieta sa nauci plavat aj samo tak ako xy deti pred a po ... ale je dolezite podla mmna dieta ucit na rozne kruzky ja sa snazim s malou stale aspon 3x do tyzdna niekde byt ,... doteraz sme mali box zial sa tam zmenili ucitelia takze to skoncilo a teraz chodi na jogu ... a dufam ze to vydrzim a stale bude mat neaky konicek ... no je rozdiel medzi jedinacikom a detmi co maju ennodenne zabavu s rodinou a kamaratmi etc.. takze ak mam za seba povedat -skus uvidis ..

ivonadusa
16. máj 2021

@syslik81 a na co je to dobre potapat deti pod vodu? Naozaj len zo zaujimavosti sa pytam, lebo vidim len negativa a to ze chlorova voda ide do usi, oci, ..

syslik81
16. máj 2021

@ivonadusa mala sa naucila zzit s vodou neplakala pri kupani .. ked som s nou potom bola na klasickom plavani tak si to uzivala neplakala ked sa dostala pod vodu etc ... kazda kacia ma negativa a pozitiva ale.. cjlorova voda je aj vo vani ... dieta sa nauci plavat rychlejsie a aj reagovat ak by sa nedajboze potopila a neutopi sa ... samozrejme su skoly a skoly ,,, niekde to odflaknu a inde su na deti naozaj skvely .. mi sme boli v malje skupine ludi v mensom skolskom bazene .. vsetko nam vysvetlili odpovedali na akukolvek otazku ... kupanie malej doma poom bola pre mna zabava .. ked neskor v skolskom veku zs triedou acala chodit na plavanie islo jej to skvelo .. ja sama neplavam -bojim sa vody a potamania .. desi ma zvuk tej vody ked sa ponorim co u malej nehrozi .. ta uz je na to zvyknut a.. ak by sa zacala topit a nevedela by plavat asi by som ju nezachranila aj keby ako matka by som sa snazila lol .. ale takto viem ze to zvladne sama ..

mucuinka
16. máj 2021

@hipuska poviem to takto. Chodila som na plavanie s dvomi detmi. S dcerou od 4 mesiacov, so synom od pol roka.A odmietala som ich potapat. Mne by sa tiez nepacilo, keby mi niekto povedal a sup a strcil mi hlavu pod vodu..pani, ktora s nami plavala s tym mala na zaciatku velky problem, ale peniaze jej boli milsie, rovnako aj maminky na nas pozerali cez prsty, ze ved na co tam teda idem, ze nebudem mat ani pekne fotky. Sla som tam uzit si cas s detmi. A cuduj sa svete, maly mi asi v roku ukazal, ze chce ist pod vodu a presne vedel co mal robit. Dcera to iste, mala asi rok a pol. Ta sa chvilu v par mesiacoch aj zanarala ale potom mi ukazala, ze nechce. Respektovala som to. V dvoch vedeli obaja plavat. A ani jeden sa vody nikdy nebal, milovali ju. Zial, pocas doby, ked ame chodili plavat som videla celkom vela deti, ktore uz vedeli podla pesniciek predikovat, kedy sa pojdu zanarat a plakali uz 5 minut predtym. Rovnako tak vacsina z nich v istom obdobi zacala strajkovat, lebo im to bolo neprijemne. Pani, ktora s nami plavala potom na zaklade skusenosti a nami dost zmenila svoj pristup, vela sme sa o tom rozpravali a myslim, ze to bolo na prospech aj ostatnym maminam. Nestratis nic (teda okrem pekneho videa a obdivnych pohladov ludi, kt. timu celkom nerozumeju 🙂 , ak nebudes dieta zanarat). Ale plavanie ako take odporucam. Najma pre tu radost vas oboch.

hipuska
autor
17. máj 2021

@mucuinka super. Tak to možno aj keď budeme chodiť sólo bude v pohode. Vždy som túžila s deťmi chodiť ale nikdy sa nedalo. Teraz pri najmenšom mi zas prišla korona. Ale už by som mohla (1,5roka ma) ale teda po Tom čo píšeš, to si budeme asi chodiť sólo

sarinka2012
17. máj 2021

@hipuska ja možem len odporučiť, dcera má už 9 ale chodili sme od 4 mesiacov po 3 roky na baby plávanie a nedám na to dopustiť, držali sme sa trenigov, tým detom absolutne nevadilo byť ponorené, žiadne sa neutopilo, dokonca ani nezakuckali, predchádza tomu tréning s pohárikmi ( leje sa na nich voda a povie signál, po pár hodinách sa vytvorí reflex a potom sa ide pod vodu) to je základ toho prečo sa chodí na baby plávanie - naučiť deti zadržať dych pod vodou a dopraviť sa k najbližšimu brehu / okraju, ak sa chcete len čvachtať tak za to nemusiš dat 150 eur mesačne 🙂 ale je pravda že prvýkrát ju musela dat pod vodu lektorka 🙂 ja som sa bála, ale ked som videla že ona uplne v pohode zadržala dych, bola som ohromená a potom to už islo aj mne, je to na nezaplatenie že sa naučila reagovať na vodu a ja so teda za cele skoro 3 roky nezažil nikdy žiaden plač od žiadneho dieťaťa, niekedy nejaké nechcelo v tej chvíli skočiť, alebo sa ponoriť ale nikto to neriešil, išlo dalšie...čo sa týka realneho plávania vedela cca ked mala 1,5 roka skočiť do vody a plavať pod vodou a tiež skočiť a plavať na dno bazena po hračku, od 2 rokov aj celu dlžku bazena ( normalne nášho, nie toho 5 metrového na baby plávanie) , ale vobec to nevdela klasicky nad vodou 🙂 to sa naučila až v 4roch už potom u nás na bazéne, ale boli tam aj deti čo už na posledných kurzoch ( cca od 2,5 roka) plavali ako dospeláci. Moja potrebovala viac času,ale teraz je perfektná a stále tvrdím že základ je dalo toto plávanie.

sarinka2012
17. máj 2021

@hipuska samozrejme ešte dodám - každý može mat inú skusenosť a každé dieťa je iné, ak by moja dcera odmietala a plakala velmi rýchlo by sme skončili, nemá zmysel nič robiť na silu ale ked nevyskúšaš nebudeš vedieť, najlepšia je vlastná skusenosť.

hipuska
autor
17. máj 2021

@sarinka2012 ďakujem 🙂