icon

Poraďte klavír, s ktorým ste spokojní

katka2806
3. sep 2020

Ahojte, mate doma klavir?? Aky typ mate? Kde ste kupovali?? Cena?? Spokojnost?? Aj bolo potrebne ho ladit??

hettinka
3. sep 2020

@katka2806 my mame tento https://www.muziker.sk/roland-fp-30bk-set
maximálna spokojnosť.
keďže je digitálny, neladí sa

janetinka27
3. sep 2020

u rodicov mam klasicky, doma mam podobny styl ako hettinka. klasicky klavir dost pocut, ak byvate v byte, je to obycajne pocut az k susedom. preto som si na byt vzala len elektricky a pustam si ho tichsie alebo da sa pustat aj na sluchatka. z tychto elektrickych su asi najlepsie tieto, co maju klasicku dlhu klaviaturu 88 klavesov a je kladivkovy. cize ked silnejsie stlacis, silnejsi zvuk a naopak.

ivanka0603
3. sep 2020

📌 aj my hľadáme klavír, u rodičov mám staré pianino, ale aj doma by som chcel mať. Ja som pozerala tiež niečo podobné, ako spomínali dievčatá vyššie. Len sme sa ešte nerozhodli.
https://amigas.sk/index.php?route=product/produ...

vulka
3. sep 2020

My máme piano(nie klavír) značky Petrof. Sme spokojní. Slúži nuž dlho. Ale nik z nás nebol extra hudobný talent. Chodili sme len do ZUŠ.

kopytko03
3. sep 2020

Kupovala som minulý týždeň. Ja nedám dopustiť na značku Yamaha, má najvernejší zvuk aj simuláciu kladivkovej klávesovej mechaniky ako na reálnom klavíre. A kupovala som elektroniku, klasický by som domov už nechcela (je ťažký, treba ho ladiť a hrať sa dá iba odpoludnia lebo potom ho počuje celý barák - na elektronike ti toto všetko odpadáva)

katka2806
autor
3. sep 2020

@kopytko03 prosim ta, vies mi poslat link, konkretne aky typ si kupovala?? Ja tomu velmi nerozumiem, teda ten co ste kupili netreba uz ladit?? Dakujem.

ckatka
3. sep 2020

Tiež mám digitálnu yamahu. Spokojná som. Nepočuť rozdiel pokiaľ nie si odborník či profesionál

beronsche
3. sep 2020

@katka2806 predpokladam, ze klavir (pianino) kupovat nejdes.. Najlacnejsie nove stoja ako ojazdene ale stale dobre auto.. 😉 Od ruky to kupovat je obrovsky risk, moze sa stat, ze bude nenaladitelne.. Takze digitalne piano - tu je pomocka:
https://www.muziker.sk/ako-vybrat-digitalne-piano
Zalezi najma od toho, na co to chces a este samozrejme od toho, aky mas rozpocet a kam to chces dat..
Tiez som v procese vyberu digitalneho piana, ale keby nemam finacny limit, kupujem bez vahania klavir.. 🙂

hettinka
3. sep 2020

my sme boli v muziker predajni a poradili. Povodne som chcela iné, lacnejšie, ale nebolo by dobre.

katka2806
autor
3. sep 2020

@hettinka a napises mi, aky typ ste teda kupili?? Dakujem.

hettinka
3. sep 2020

@katka2806 ten, čo som dávala link hore. Roland FP-30 čierny.

stefi_k
3. sep 2020

A na čo konkretne potrebujete klavir ?

katka2806
autor
3. sep 2020

@stefi_k Dcera zacala 1.rocnik v ZUS hru na klavir. Tak potrebujeme ho, aby mohla doma cvicit.

hettinka
3. sep 2020

@katka2806 nás ho má tiež na cvičenie v ZUS. Ale hráva veľa aj sám, čo si nájde na nete, baví ho to. A fakt super je, že môže cvičiť so slúchadlami a nám robí koncerty, až keď ti vie 😀

stefi_k
4. sep 2020

V prvom rade by som sa porozpravala z učitelom, na začiatok by som nekupovala najdrahši. Dcera ma digitalne piano yamaha okolo 500 eur stalo, ide o to aby to bolo piano nie kybord lebo tam je ina odozva a odpor klaviatury. Ked chces možem ti pozriet model ktory ma dcera.

katka2806
autor
4. sep 2020

@stefi_k Pytala som sa ucitelky a nevedela mi povedat, co som bola prekvapena. Jasne, ze dam na radu skusenych. Povedala, ze sa popyta a ani neviem ako mi da vediet, kedze je korona a rodicia nemozu do ZUS, tak asi po telefone. Ak mozem poprosit, aky mate model??

simca06022011
4. sep 2020

@katka2806 tak ani nam.. lebo predsa v ZUSkach maju riadny klavir, a napr susedku mam ucitelku a ona ma stary klavir doma, zdedeny, nadherny... vobec nevie o novych znackach nic a uz vobec nie o digitalnych pianach.. ja som ostala prekvapena pri cenach.. som ratala ze do elektricke nieco na cvicenie doma kupime za 200-300EUR. Kedze clovek nevie ci to to dieta bude bavit, nechcelo sa mi investovat 1000EUR do nastroja. Zase ak to zacne bavit, a bude sa dieta venovat, tak tie lacne modely nebudu stacit a casom bude treba menit. A to tiez nie je bohvie co... od vcera riesim len toto :DDD rozmyslam, ze normalne ju budem na chvilu nosit k tej susede nech si zabrnka, kym si vyberieme daco.

katka2806
autor
4. sep 2020

@simca06022011 s tymi cenami som tiez ostala v soku. Lebo 1 maminka, ze vyse 300 € kupovala. A ucitelka vravela, ze tak 500-700€. Lenze kupovat na 2x nie je neviem co. Tak asi zvazujem kupu za 800€. A ci to bude dieta bavit, to nikto nevie, ale zacat s dacim musi. A este mam v rezerve dalsie 2 deti, tak hadam, mozno... Alebo zacnem ako samouk ja, niekedy raz .. 😀

simca06022011
4. sep 2020

@katka2806 ja si tiez vravim, ze sa budem ucit ja :D ale zase ja by som najradsej riadny klavir, alebo piano.. ale to ma asi chlap vystreli na mars :D ako vravim.. nech mam aspon peknu dekoraciu v obyvacke, kde kvety polozit a tak 😂 Mne uz mala chodi na flautu...

katka2806
autor
4. sep 2020

@simca06022011 aj tak sa da, dekoracia, ze ma to nenapadlo 👍