Poraďte rozprávky pre trojročné dieťa na maródke

hruska91
22. apr 2022

Poraďte rozprávkový seriál/ krátku rozpravku (kľudne aj staršie aj novšie) pre 3 ročne dieťa na soplive dni. Tak do 20 min diel vydrží na tv. Zatiaľ poznáme len požiarnik sam tie psíky paw patrol sa im nepáčia. Dakujem za tipy. 💆🏻‍♀️❤️

katka5161
22. apr 2022

Volam sa Caillou, nasho toto dost bavi :D

nana8989
22. apr 2022

Hej, Caillou je super 😊 to sa paci aj mne 🙈

titla
22. apr 2022

@hruska91 Ja mam tiez skoro 3 rocneho, akurat tiez marodujeme cela rodina a pozerame krtka, Matko a Kubko, vila Amalka, maxipes Fik, pohadky o masinkach.

ichbinich
22. apr 2022

Bob the Builder, najma tie starsie
Tayo the little bus (boli iba v anglictine, ale synovi to vobec nevadilo 😉)
Caillou je fajn, to je pravda
Timmy Time (o tej malej ovecke zo serialu o ovecke Shaun - tam sa nic nehovori, resp. takou "hatlaninou", vsetko spoznat zo situacie)
Mozno potom Shaun, ale pre 3-rocneho je lespi ten Timmy

marzuz89
22. apr 2022

@hruska91 u nas doma ficia knihy. Aj pocas choroby, aj pocas zdravia. Urcite su prinosnejsie pre male dieta viac ako telka, ja vlastne ani nerozumiem, preco soplave dietatko ma pozerat telku 🤗 skus Macka Uska, nasmu sa paci. A rozpravky s Deduskom vecernickom. Pozera uplne minimalne, ale ked uz, taketo.

@ichbinich celkom ma zaujalo, preco si myslis, ze pre 3rocneho je lepsie pozerat rozpravku, kde nie je riadna rec, ale nezmyselna hatlanina 🤔

ichbinich
22. apr 2022

@marzuz89
Ja som nepovedala, ze to je lepsie. Len som tym chcela povedat, ze sice to je sice anglicky nazov, ale nehovori sa tam anglicky. V niektorych situaciach je naznacena "rec", ale je to hatlanina. Ani v ovecke Shaun sa nerozprava ziadnym jazykom, su to zvycajne citoslovce alebo teda "naznacena" rec a vsetko je pochopitelne aj bez konkretnej reci.

katka5161
22. apr 2022

@marzuz89 ake knihy? A to sa sam vie zabaviť si citát alebo sedíš pri ňom cely cas ?

nwnw
22. apr 2022

@hruska91 okrem vyssie spomenutych u nas ficia este Smejko a tanculienka tie spievane rozpravky a Miro Jaroš.
Kniha Doprava od Albi 😁

marzuz89
22. apr 2022

@katka5161 akekolvek, nas knihy miluje, od babatka s nim citame. Najskor Potulky, teraz uz rozpravky s dlhsim textom, ale aj "celoknizkove" pribehy. Potulky "cita" aj on mne, vymysla si pribehy postaviciek. Ma rad aj take tie klasicke ako Tri prasiatka a spol. Za mna je to ovela vhodnejsie ako telka. Citam s nim kludne pol hodinku, mam rada ten cas, neobtazuje ma to. Ak ho to bavi dlhsie, tak aj dlhsie. Ale napriklad tie Potulky a ine obrazkove knihy si sem tam vezme sam a prezera si. Ja sa mu rada venujem, ale ucim ho od malinka aj samotnemu hraniu, aj teraz si stavia mestecko z drevenych kociek, nosi material bagrom, nakladakom. Uz skoro hodinu. U nas telku ak pozera dokopy 3 hodiny za tyzden, je to vela. Nepustame mu ju.

katka5161
22. apr 2022

@marzuz89 super.ale tak to predpokladam ze si doma a on nechodi do skolky nie?

marzuz89
22. apr 2022

@katka5161 narazas na to, ze mam cas a chut sa mu venovat? 😊 "Kazde" dieta je do 3r doma, takze cas a priestor venovat sa im tam rozhodne je vzdy. Chodi do skolky, teda je zapisany, tak by som to skor napisala. Je stale doma chory. Ale aj ked bol v skolke, prisli sme domov a normalne sa zahrame, najeme a potom si na hodinku "robime svoje". Knihu citame kazdy jeden vecer.

ja_nika
1. máj 2022

@hruska91 mojmu sa velmi pacili rozpravky na pocuvanie z Lidla..