icon

Používate prilbu na bicykel pre dieťa na dedine?

Včera o 17:56

Baby čo ste z dediny a škôlku máte Max 2km používate prilbu na bicykel pri dieťati?

Strana
z2
zuzinka888
Včera o 18:01

Ano, samozrejme. Myslis ze na 2 kilometroch nemoze spadnut? Do niecoho narazit alebo niekto do neho???

weleda123
Včera o 18:04

@anonym_autor áno. Dieťa je dokonca zo zákona povinné mať helmu aj v obci/meste.

anonym_ab563e
Včera o 18:13

za mmna ano,ja som alergicka nato ak dieta nema prilbu, to mas ako keby si nepriputala dieta v aute, ale co vidim tak u nas v dedine nosi prilbu mozno len 20% deti ci malickych alebo aj vacsie ked idu same na bicykloch, kolobezkach, na ihrisku je 10deti z toho maju ked už tak 2 deti prilbu a z toho jeden moj, alebo len moj, a stale ako vidim sa najdu rodicia ktori sa idu zamysliet nad tym ci dat dietatu prilbu co ma byt samozrejmost

anonym_b2e81b
Včera o 18:25

dieťa musí mať prilbu vždy, ináč nesadne na bicykel

anonym_15efbd
Včera o 18:34

@anonym_autor ja som sokovana ze sa vobec pytas...

ivik111
Včera o 18:43

@anonym_autor syn si nasadzuje prilbu automaticky,či na bicykel alebo na kolobežku, aj keď je iba pri bytovke...pozerajú na neho ako na mimozemšťana a to ma najviac mrzí...

jamimo
Včera o 18:45

@anonym_autor aký je rozdiel či sa stane úraz na dedine, alebo v meste?100 metrov od domu alebo 2 km?🫣

mamaaja82
Včera o 18:51
@anonym_15efbd

@anonym_autor ja som sokovana ze sa vobec pytas...

@anonym_15efbd tiez ma to napadlo.Jedina ale nie je, u nas je standart,ze deti helmu nemaju a mojej dcere sa za nu vysmievaju,akí rodicia take deti.

anonym_170fc1
Včera o 18:52

Nemyslíš vážne túto otázku.

minenkaa
Včera o 19:03

Nikdy,decko nemá sadnúť postaviť sa na nič čo ma kolesa bez prilby a ak ide samé na bajku ,do šiestich rokov aj chrániče na kolena a rukavice ,veď to padnúť môže hocikedy

anonym_3d3c3c
Včera o 19:04

@anonym_autor ano, aj na kolobezku, odrazadlo, aj keby to bolo 200 m, nie este 2 km. My to mame navyse pri frekventovanej ceste. A pouzivame aj u nasich na dvore. Kolkokrat spadli a dobre, ze tu prilbu mali teda.

anonym_edef90
Včera o 19:05

@anonym_autor nie, na dedine deti z bicyklov nespadajú.
Mne na mojich deťoch záleží a helmu im dávam aj keď sa vozia pred barakom dokola na ihrisku. Ty sa zariad ako chceš.

luliu
Včera o 19:06

Nikdy ani na sekundu bez prilby, to je návyk. A tvoja otázka v dnešnej dobe je pre mňa úplne mimo. Tu ide o bezpečnosť, o zdravie, o život. Úraz hlavy nie je zlomená ruka. Spamataj sa zena

anonym_8b21d4
Včera o 19:10

Nikdy ale naozaj, že NIKDY! Nesmú ísť bez prilby. Aj keď idú čakať tatina, kým príde z práce na koniec ulice... a to fakt idú 100m ale majú prilbu. Tak ako si sadneme do auta a automaticky si dáme pás, tak si na bike, odrážadlo, kolobežky... Čokoľvek... Dáme prilbu.

euka210
Včera o 19:20

@anonym_autor moji v dedine prilbu nenosili. Ale mame do 300 obyv., auta tu chodia len nase z dediny, takze sme bezpecna mala dedina len s par ulicami. Uz mimo dediny kde je viac aut, tak tam stale nosia.

barilap
Včera o 19:26

@anonym_autor v tejto veci by som vôbec neriskovala, prilbu má mať dieťa aj len na dvore, takže určite áno

luliu
Včera o 19:29
@euka210

@anonym_autor moji v dedine prilbu nenosili. Ale mame do 300 obyv., auta tu chodia len nase z dediny, takze sme bezpecna mala dedina len s par ulicami. Uz mimo dediny kde je viac aut, tak tam stale nosia.

@euka210 ale to vôbec nejde len o autá. Myslis, že to je jediná možná nehoda na bicykli? Za mňa maximálna nezodpovednosť ......

anonym_b2e81b
Včera o 19:31
@euka210

@euka210 nejde len o autá, vážne ublížiť si môže pri hocijakom páde na kameň, obrubník, hranu susedovho plota ......

anonym_cc37f4
Včera o 19:34

Ja som žiadnu helmu nikdy nemala, a naučila som sa bicyklovať. Mam 40. Ja len toľko k tomu.

anonym_df294b
Včera o 19:38
@euka210

@euka210 a v dedine do 300 obyvateľov sa nič nestane?Logika 😃

anonym_3c7c95
Včera o 19:46
@anonym_cc37f4

Ja som žiadnu helmu nikdy nemala, a naučila som sa bicyklovať. Mam 40. Ja len toľko k tomu.

@anonym_cc37f4 boze tiezo vecne dristy ja som kedysi…. Kedysi sa rodilo na poli, rodila si aj ty? Ci vyuzila si vymozenosti nemocnice? Doba sa vyvija a ak mam dnes moznost ochranit hlavu dietata prilbou tak to urobim a nebudem kecat, ze ja som kedysi.

guiseppinka
Včera o 19:52
@anonym_cc37f4

@anonym_cc37f4 moj jeden znamy - mohli sme mat 17 18 rokov, vletel kolesom medzi priecky do odtokoveho kanala v ceste. Keby nemal prilbu, tak tu uz nie je. Tu nejde o to, ci vies bicyklovat alebo nie... ide o to, ze staci mala blbost (konar do kolesa, zabrzdenie prednou brzdou a letiiiiis)

biba_18
Včera o 19:57
@anonym_cc37f4

@anonym_cc37f4 ty si nemala, ja mám kamoša s komplet plastikou tváre 😒vyzerá trochu lepšie ako ráž ...

euka210
Včera o 19:59
@luliu

@euka210 ale to vôbec nejde len o autá. Myslis, že to je jediná možná nehoda na bicykli? Za mňa maximálna nezodpovednosť ......

@luliu kazdy si pozna svoje deti

anonym_6773b6
Včera o 20:03

Fyzikálne zákony platia spravodlivo na každého a všade aj na krátku vzdialenosť. Ak je možnosť znížiť riziko poškodenia zdravia dieťaťa, prečo to neurobiť.

euka210
Včera o 20:04
@anonym_df294b

@euka210 a v dedine do 300 obyvateľov sa nič nestane?Logika 😃

@anonym_df294b rovnako moze dieta spadnut doma zo schodov a ublizit si. Kazdy nech robi ako uzna za vhodné.

euka210
Včera o 20:06
@anonym_b2e81b

@euka210 nejde len o autá, vážne ublížiť si môže pri hocijakom páde na kameň, obrubník, hranu susedovho plota ......

@anonym_b2e81b ano, ublizit si moze aj na dvore, netreba ani bicykel, mame s tym skusenost utekat k zubarke...

mamatroch
Včera o 20:12

@anonym_autor to zartujes vsak?
aj keby ste zili na lazoch - ta prilba chrani hlavu Tvojho dietata pre pripad padu. nekupuje sa kvoli mode, cool fotkam na postovanie ani policajtom "pre radost / nech nepindaju".
detska hlava je pevna asi ako melon. skus pustit melon z vysky hlavy Tvojho dietata, ked sedi na bicykli. pozri si vysledok, odfot si ho a zaramuj - toto chces, aby sa stalo s hlavou Tvojho dietata? tu nejde o to, ci mu pad pokazi uces, zaspini licko alebo zlomi nausnicku. pri pade moze dojst k vaznemu poskodeniu mozgu, ktore moze byt nezvratne. a to sa moze stat aj na 100 m jazdy. na dedine aj v meste. v pripade ze nezijete na lazoch, riziko kolizie sa zvysuje kazdym dalsim ucastnikom premavky.

anonym_ea35c3
Včera o 20:16

Vzdy odmalicka mal prilbu, aj na prvom odrazadle a uz to berie ako automatiku, rovnako ako sa pouzivaju autosedacky a pasy v aute, atd. Aj ked sme niekde na chate a bicykluje sa len po dvore, aj tam ma prilbu. Ked mozem riziko znizit jednoduchym 5 sekundovym nasadenim prilby, nebudem riskovat zbytocne.

anonym_df294b
Včera o 20:40
@euka210

@luliu kazdy si pozna svoje deti

@euka210 svoje deti môžeš poznať ako chceš, ale pri úraze na bicykli ti toto myslenie nepomôže. Skôr pomôže prilba, aj v dedine s 300 obyvateľmi 😉

Strana
z2