Používate prilbu na bicykel pre dieťa na dedine?
Baby čo ste z dediny a škôlku máte Max 2km používate prilbu na bicykel pri dieťati?
@anonym_autor áno. Dieťa je dokonca zo zákona povinné mať helmu aj v obci/meste.
za mmna ano,ja som alergicka nato ak dieta nema prilbu, to mas ako keby si nepriputala dieta v aute, ale co vidim tak u nas v dedine nosi prilbu mozno len 20% deti ci malickych alebo aj vacsie ked idu same na bicykloch, kolobezkach, na ihrisku je 10deti z toho maju ked už tak 2 deti prilbu a z toho jeden moj, alebo len moj, a stale ako vidim sa najdu rodicia ktori sa idu zamysliet nad tym ci dat dietatu prilbu co ma byt samozrejmost
dieťa musí mať prilbu vždy, ináč nesadne na bicykel
@anonym_autor ja som sokovana ze sa vobec pytas...
@anonym_autor syn si nasadzuje prilbu automaticky,či na bicykel alebo na kolobežku, aj keď je iba pri bytovke...pozerajú na neho ako na mimozemšťana a to ma najviac mrzí...
@anonym_autor aký je rozdiel či sa stane úraz na dedine, alebo v meste?100 metrov od domu alebo 2 km?🫣
@anonym_autor ja som sokovana ze sa vobec pytas...
@anonym_15efbd tiez ma to napadlo.Jedina ale nie je, u nas je standart,ze deti helmu nemaju a mojej dcere sa za nu vysmievaju,akí rodicia take deti.
Nemyslíš vážne túto otázku.
Nikdy,decko nemá sadnúť postaviť sa na nič čo ma kolesa bez prilby a ak ide samé na bajku ,do šiestich rokov aj chrániče na kolena a rukavice ,veď to padnúť môže hocikedy
@anonym_autor ano, aj na kolobezku, odrazadlo, aj keby to bolo 200 m, nie este 2 km. My to mame navyse pri frekventovanej ceste. A pouzivame aj u nasich na dvore. Kolkokrat spadli a dobre, ze tu prilbu mali teda.
@anonym_autor nie, na dedine deti z bicyklov nespadajú.
Mne na mojich deťoch záleží a helmu im dávam aj keď sa vozia pred barakom dokola na ihrisku. Ty sa zariad ako chceš.
Nikdy ani na sekundu bez prilby, to je návyk. A tvoja otázka v dnešnej dobe je pre mňa úplne mimo. Tu ide o bezpečnosť, o zdravie, o život. Úraz hlavy nie je zlomená ruka. Spamataj sa zena
Nikdy ale naozaj, že NIKDY! Nesmú ísť bez prilby. Aj keď idú čakať tatina, kým príde z práce na koniec ulice... a to fakt idú 100m ale majú prilbu. Tak ako si sadneme do auta a automaticky si dáme pás, tak si na bike, odrážadlo, kolobežky... Čokoľvek... Dáme prilbu.
@anonym_autor moji v dedine prilbu nenosili. Ale mame do 300 obyv., auta tu chodia len nase z dediny, takze sme bezpecna mala dedina len s par ulicami. Uz mimo dediny kde je viac aut, tak tam stale nosia.
@anonym_autor v tejto veci by som vôbec neriskovala, prilbu má mať dieťa aj len na dvore, takže určite áno
@anonym_autor moji v dedine prilbu nenosili. Ale mame do 300 obyv., auta tu chodia len nase z dediny, takze sme bezpecna mala dedina len s par ulicami. Uz mimo dediny kde je viac aut, tak tam stale nosia.
@euka210 ale to vôbec nejde len o autá. Myslis, že to je jediná možná nehoda na bicykli? Za mňa maximálna nezodpovednosť ......
@euka210 nejde len o autá, vážne ublížiť si môže pri hocijakom páde na kameň, obrubník, hranu susedovho plota ......
Ja som žiadnu helmu nikdy nemala, a naučila som sa bicyklovať. Mam 40. Ja len toľko k tomu.
@euka210 a v dedine do 300 obyvateľov sa nič nestane?Logika 😃
Ja som žiadnu helmu nikdy nemala, a naučila som sa bicyklovať. Mam 40. Ja len toľko k tomu.
@anonym_cc37f4 boze tiezo vecne dristy ja som kedysi…. Kedysi sa rodilo na poli, rodila si aj ty? Ci vyuzila si vymozenosti nemocnice? Doba sa vyvija a ak mam dnes moznost ochranit hlavu dietata prilbou tak to urobim a nebudem kecat, ze ja som kedysi.
@anonym_cc37f4 moj jeden znamy - mohli sme mat 17 18 rokov, vletel kolesom medzi priecky do odtokoveho kanala v ceste. Keby nemal prilbu, tak tu uz nie je. Tu nejde o to, ci vies bicyklovat alebo nie... ide o to, ze staci mala blbost (konar do kolesa, zabrzdenie prednou brzdou a letiiiiis)
@anonym_cc37f4 ty si nemala, ja mám kamoša s komplet plastikou tváre 😒vyzerá trochu lepšie ako ráž ...
Fyzikálne zákony platia spravodlivo na každého a všade aj na krátku vzdialenosť. Ak je možnosť znížiť riziko poškodenia zdravia dieťaťa, prečo to neurobiť.
@anonym_autor to zartujes vsak?
aj keby ste zili na lazoch - ta prilba chrani hlavu Tvojho dietata pre pripad padu. nekupuje sa kvoli mode, cool fotkam na postovanie ani policajtom "pre radost / nech nepindaju".
detska hlava je pevna asi ako melon. skus pustit melon z vysky hlavy Tvojho dietata, ked sedi na bicykli. pozri si vysledok, odfot si ho a zaramuj - toto chces, aby sa stalo s hlavou Tvojho dietata? tu nejde o to, ci mu pad pokazi uces, zaspini licko alebo zlomi nausnicku. pri pade moze dojst k vaznemu poskodeniu mozgu, ktore moze byt nezvratne. a to sa moze stat aj na 100 m jazdy. na dedine aj v meste. v pripade ze nezijete na lazoch, riziko kolizie sa zvysuje kazdym dalsim ucastnikom premavky.
Vzdy odmalicka mal prilbu, aj na prvom odrazadle a uz to berie ako automatiku, rovnako ako sa pouzivaju autosedacky a pasy v aute, atd. Aj ked sme niekde na chate a bicykluje sa len po dvore, aj tam ma prilbu. Ked mozem riziko znizit jednoduchym 5 sekundovym nasadenim prilby, nebudem riskovat zbytocne.

Ano, samozrejme. Myslis ze na 2 kilometroch nemoze spadnut? Do niecoho narazit alebo niekto do neho???