Kto je vlastne diskriminovany?
Ahojte.. V mojom okoli je chlapec, aktualne 12r., ktory ma ocividne nejaky druh mentalneho postihnutia. Nejdem diskriminovat ani nic take ale zaujima ma to, rada by som vedela viac, a s rodicmi niesme este az tak blizky, sotva sa pozname. Ten chlapec je velmi pomaly - fyzicky aj rozumovo. Tesi sa a sprava v urcitych momentoch ako 3rocne dieta. Jeho rodicia ho dali na sport, v ktorom je aj nas syn. Ide o kolektivny sport, kde deti sutazia ako tym. Vobec tam nezapadol, nezlepsil sa a kazil vysledky. Nechapem, preco ho tam rodicia dali a preco tam stale chodi. Zial, nehodi sa tam. Ved musia to vidiet a mna by to ako matku trapilo. Nas syn aj ostatne deti su demotivovane co zasa trapi aj nas rodicov..je to ako mat zavazie. Syna tento sport velmi bavi, prvy rocnik boli velmi uspesny (2.miesto v lige) a minuly rok boli posledny! (aj kvoli tomuto chlapcovi aj ine veci boli pricinou padu z vrcholu na dno). Zacina sa 3.r. a sme odhodlany nebit ticho, tolerantny sme boli dost! Mozno to niekomu prijde hnusne, ale skuste si predstavit svoje dieta, ktoremu to ide, bavi ho to, treneri su snim spokojny, podstivo sa pripravuje a potom ma clena totalne zabrzdene trdlo (pardon, je mi to luto, ale stacilo),ktory to pokazi.. 😒
To je niečo čo by mali vidieť, riešiť a komunikovať tréneri, najlepšie hľadať spôsoby ako ho zapojiť, tak aby to bolo v poriadku pre všetkých... smerovala by som svoje otázky tam, myslím si, že je to úplne fér, pokiaľ si za niečo platíte a chcete vidieť svojho syna napredovať... prípadne by som zvážila zmenu klubu na profi, pokiaľ máte pocit, že tam je potenciál
Podľa gramatiky by som povedala, že aj Ty si postihnutá. Hrúbka na hrúbke.
Ten chlapec má take iste právo športovať ako iné deti. Veď keď ideš na výsledok tak daj syna do iného tímu
A prečo tvoj mega talentovaný synáčik nehrá teda inú ligu alebo nie je v inom klube? V každom rozšírenom športe sú kluby atd. kde sa môžu tie talentované deti ukázať. Takže podľa mňa preháňaš, a nemáš ani tak šikovné dieťa ako sa tu snažíš nenápadne naznačiť. A tiež čo viem, tak väčšinou takéto deti chodia len na tie krúžky pre začiatočníkov.. Mám kamošky čo majú synov futbalistov, hokejistov, jeden hrá hádzanú, a to čo píšeš absolútne nesedí 😉
Podľa gramatiky by som povedala, že aj Ty si postihnutá. Hrúbka na hrúbke.
Ten chlapec má take iste právo športovať ako iné deti. Veď keď ideš na výsledok tak daj syna do iného tímu
@anonym_6d41ab vedela som, ze sa najdu aj trafene husy ale o tom je tiez konik..nikde som nenapisala, ze nema pravo sportovat ale napisala som, ze tuto nepatri lebo nestiha, nevie co ma robit a ako..je tam uz rok. Preco by sme ho mali davat my do konkurencneho tymu? A dalej cestovat? Nejde ani o vysledok ale o marenie celeho usilia,,ty si to absolutne nepochopila 🤦 dievcata nad tvojim prispevkom ano.
@anonym_autor daj syna dakde inde, ak ti to vadí.
A prečo tvoj mega talentovaný synáčik nehrá teda inú ligu alebo nie je v inom klube? V každom rozšírenom športe sú kluby atd. kde sa môžu tie talentované deti ukázať. Takže podľa mňa preháňaš, a nemáš ani tak šikovné dieťa ako sa tu snažíš nenápadne naznačiť. A tiež čo viem, tak väčšinou takéto deti chodia len na tie krúžky pre začiatočníkov.. Mám kamošky čo majú synov futbalistov, hokejistov, jeden hrá hádzanú, a to čo píšeš absolútne nesedí 😉
@timinochka_95 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@anonym_6d41ab vedela som, ze sa najdu aj trafene husy ale o tom je tiez konik..nikde som nenapisala, ze nema pravo sportovat ale napisala som, ze tuto nepatri lebo nestiha, nevie co ma robit a ako..je tam uz rok. Preco by sme ho mali davat my do konkurencneho tymu? A dalej cestovat? Nejde ani o vysledok ale o marenie celeho usilia,,ty si to absolutne nepochopila 🤦 dievcata nad tvojim prispevkom ano.
@anonym_autor prečo hned urážas?
@timinochka_95 ty si totalne mimo..neni vobec megatalentovany, ,ani tu neni naj naj naj...ani nic take netvrdim..ani nenaznacujem..vsak ja nikoho neurazam ..no neviem tak mat doma dieta ktore dobehne na dane stanovistia s ostatnymi v tyme naraz a musia cakat na toho pisledneho niekolko minut lebo on sa prechadza tak skuste si dievcata predstavit svoje deti ktore daju maximum a potom sa prijde sutaz a maju tam takehoto clena,ked vam dieta bude plakat ,ze je to marna snaha
@anonym_autor otazka znie, preco ho tam treneri drzia.
@anonym_8e1f40 nechcu byt ty "zly"
Ano, je to hnusne.
Máte jedinecnu šancu naučit deti nieco do života. Tak snad ju využijete.
@anonym_8e1f40 nechcu byt ty "zly"
@anonym_autor blbost.
To je niečo čo by mali vidieť, riešiť a komunikovať tréneri, najlepšie hľadať spôsoby ako ho zapojiť, tak aby to bolo v poriadku pre všetkých... smerovala by som svoje otázky tam, myslím si, že je to úplne fér, pokiaľ si za niečo platíte a chcete vidieť svojho syna napredovať... prípadne by som zvážila zmenu klubu na profi, pokiaľ máte pocit, že tam je potenciál
@anonym_44f198 ano, uz to riesime s hl. treom.
@timinochka_95 ty si totalne mimo..neni vobec megatalentovany, ,ani tu neni naj naj naj...ani nic take netvrdim..ani nenaznacujem..vsak ja nikoho neurazam ..no neviem tak mat doma dieta ktore dobehne na dane stanovistia s ostatnymi v tyme naraz a musia cakat na toho pisledneho niekolko minut lebo on sa prechadza tak skuste si dievcata predstavit svoje deti ktore daju maximum a potom sa prijde sutaz a maju tam takehoto clena,ked vam dieta bude plakat ,ze je to marna snaha
@anonym_autor Nevieš trafiť ani zakladné i/y, takže chápem že si tú iróniu o megatalentovanom dieťati nepochopila. Každopádne aj to postihnuté dieťa má právo športovať, a keďze to nie je výber ani klub kde sú deti vyberané na základe určitých predispozícií… smola. Môj stary otec bol tiež športovec a tréner, vždy hovoril že sme tak silní, ako ten najslabší z nás. Hádam si pochopila 🙂
@anonym_autor daj syna dakde inde, ak ti to vadí.
@anonym_bbeafa nemame kam..a bola by to konkurencia,,medzi detmi ma kamaratov..to by nebolo fer.
Jedným slovom hnus. Nie ste v reprezentácií. Sama neovládaš po rokoch školy gramatiku a aj tak by som Ťa nevyhodila z čitateľského klubu. Lebo vyčleňovanie je to najhoršie. Keby si mala postihnutého syna, pochopila by si. Máte šancu naučiť syna niečo do života. Môžete vyhrať v tom, byť lepším človekom.
to ste všetci rodičia takto "tolerantní " ako ty?
@anonym_autor prečo hned urážas?
@anonym_d3b626 ty si napisala mne ze som postihnuta..tak kto prvy urazal??hmm? 🤗
Esteze ti sy fakt na urovny matka.
ja ťa chápem, tréner by ho nemal posielať na zápasy, ak ho už aj zobral do tímu, mal by byť len na tréningoch a na zápasy proste nech nejde, stretnite sa rodičia s trénerom a prekonzultujte to, podľa mňa je to trápenie aj pre to dieťa, môžu ho dať rodičia na iný druh športu, na jazdu na koni alebo plávanie, niečo rekreačné čo si aj užije
Ano, je to hnusne.
Máte jedinecnu šancu naučit deti nieco do života. Tak snad ju využijete.
@barka1 snazili sme sa..vies kolko toho zniesol? Ma viac trpezlivosti ako som si myslela.. vie, ze chudak chlapec zato nemoze..chape to..
Je pravda, že tvoj písomný prejav je hrozný. Hrubka za hrubkou.
Avšak, rozumiem ti i ostatným rodičom. Áno, každé dieťa má právo športovať, ale keď ide o sútaže, ide deťom o víťazstvo. Netvárme sa, že nie. Môžem byť zdravá, ale keď nemám talent na hokej, nemôžem si nárokovať, aby ma tréner staval do zostavy v súťaži.
Treba sa otvorene porozprávať s trénerom a nájsť cestu. Ak sa dá, nech dieťa trénuje, je v kolektíve, učí sa, hýbe sa, avšak v súťažiach treba pozerať na záujem celého tímu. Dieťa môže nastupovať v nejakých priateľských zápasoch napr.
Veď aj jeho rodičia musia k veci pristupovať racionálne.
Veď to máš ako v škole. Tiež nepôjde na predmetovú olympiádu Jožko, len preto, že má mať každý šancu. Pôjde najlepší z triedy.
@anonym_d3b626 ty si napisala mne ze som postihnuta..tak kto prvy urazal??hmm? 🤗
@anonym_autor ja som ti nic nenapísala. To bol moj prvý komentár do tejto temy. Čítaj pozorne
@anonym_autor Nevieš trafiť ani zakladné i/y, takže chápem že si tú iróniu o megatalentovanom dieťati nepochopila. Každopádne aj to postihnuté dieťa má právo športovať, a keďze to nie je výber ani klub kde sú deti vyberané na základe určitých predispozícií… smola. Môj stary otec bol tiež športovec a tréner, vždy hovoril že sme tak silní, ako ten najslabší z nás. Hádam si pochopila 🙂
@timinochka_95 prepac ze neviem na 100pro gramatiku,,vidim, ze ti je z toho zle.. klud..
takze pochopila,len tvrdis, ze som mamicka ktora vidi svojho synacika ako super sportovca..neviem, kde si to vycitala ale ok,mysli si to..mne je to jedno..znova opakujem - ma pravo na sport aj ten chlapec (ale nie kolektivny) mozno by mu slo plavanie, je vysoky a stihli,mozno nieco ine,neviem. Ale tak ako on ma pravo robit to co ho bavi (nie toto,on len chce byt medzi detmi, zrejme mu je jedno kde a co) tak aj ostatne deti v tyme maju pravo svoju snahu pretavit do lepsich vysledkov.stale si ides svoje a pozeras sa nato len z tej jednej strany,,ved kazdy chce pre svoje dieta aby bolo spokojne a toto ked mu to vobec nejde, nema tam kamaratov, tak nieje stastny..minule plakal, ze preco mu vsetci nadavaju a aj jeho mama ho mala v tej chvili plne zuby..nechapes to stale? Prosim, nepozeraj na mna ako na tu zlu..treba sa na to pozriet z viacerych uhlov,,nie si zasadne chranit bez zamyslenia sa,, ja tu nekydam, neurazam nic..mne ho je aj luto,,preto je to tazke...lebo je nam luto aj jeho aj ostanych deti..snaz sa zamysliet skor ako niekoho obvinis ze je bezcitny a tak..
Esteze ti sy fakt na urovny matka.
@anonym_860a4b dakujem
ja ťa chápem, tréner by ho nemal posielať na zápasy, ak ho už aj zobral do tímu, mal by byť len na tréningoch a na zápasy proste nech nejde, stretnite sa rodičia s trénerom a prekonzultujte to, podľa mňa je to trápenie aj pre to dieťa, môžu ho dať rodičia na iný druh športu, na jazdu na koni alebo plávanie, niečo rekreačné čo si aj užije
@anonym_a284f9 presne tak a dakujem za pochopenie..ano ako som pisala, nenasiel si kamaratov, nestiha, nerozumie zadaniam (pri branom preteku, kde plnia rozne discipliny), boji sa preliezat prekazky, prelezie,ok, ale trva to podstatne dlhsie, nema silu v rukach, pada mu vsetko..vies ako mi je jeho rodicov luto ?? Nechapem preco ho sem dali. Aj jeho mi je luto aj ked on to vobec nechape 😔 Ale nemozu sa detska snazit a vedia ze uplne zbytocne..este aj ty najmladsi stihaju s tymi starsimi,,toto je proste zle 😔
z tejto temy je mi smutno. o akom sporte sa bavime? atletika?
Je pravda, že tvoj písomný prejav je hrozný. Hrubka za hrubkou.
Avšak, rozumiem ti i ostatným rodičom. Áno, každé dieťa má právo športovať, ale keď ide o sútaže, ide deťom o víťazstvo. Netvárme sa, že nie. Môžem byť zdravá, ale keď nemám talent na hokej, nemôžem si nárokovať, aby ma tréner staval do zostavy v súťaži.
Treba sa otvorene porozprávať s trénerom a nájsť cestu. Ak sa dá, nech dieťa trénuje, je v kolektíve, učí sa, hýbe sa, avšak v súťažiach treba pozerať na záujem celého tímu. Dieťa môže nastupovať v nejakých priateľských zápasoch napr.
Veď aj jeho rodičia musia k veci pristupovať racionálne.
Veď to máš ako v škole. Tiež nepôjde na predmetovú olympiádu Jožko, len preto, že má mať každý šancu. Pôjde najlepší z triedy.
Ospravedlnujem sa vsetkym za zle napisane slovo "nebyt" ze som ho napisala s makkym "i" Dufam, ze to tento svet prezije. Poprosim vsetky gramatikarky co mi tu dokola pisu, ze neovladam gramatiku, aby mi tu pekne napisali slovka ktore som si dovolila napisat nespravne,,ja sa rada ucim,,slubujem a prisaham, ze sa ich naucim pisat spravne. Dakujem z celeho ❤️😊
Ospravedlnujem sa vsetkym za zle napisane slovo "nebyt" ze som ho napisala s makkym "i" Dufam, ze to tento svet prezije. Poprosim vsetky gramatikarky co mi tu dokola pisu, ze neovladam gramatiku, aby mi tu pekne napisali slovka ktore som si dovolila napisat nespravne,,ja sa rada ucim,,slubujem a prisaham, ze sa ich naucim pisat spravne. Dakujem z celeho ❤️😊
@anonym_autor 15 rokov si sa ich nebola schopná naučiť a odrazu to zvládneš?😃
Teraz vieš, ako sa cíti chalan.
z tejto temy je mi smutno. o akom sporte sa bavime? atletika?
@deedol Nechcela som to tu uverejnit,,lebo nerada by som ak by to cital niekto znamy... a tiez nieje to ani tak sport a ked tu napisem o co ide, hejty sa pohrnu este rychlejsie nez doteraz..ale nejako som to musela opisat.. tak vopred prepacte ze som si dovolila hovorit o sporte 🤗 ide o DHZ (Dobrovolny hasicsky zbor - detska liga) No podte do mna zase 😉

@anonym_autor otazka znie, preco ho tam treneri drzia.