icon

Predpoklad dieťaťa stať sa gymnastkou

8. jún 2022

Co musi taketo dieta vediet aby urobilo prijimacky na gymnastiku? Musi byt viacej ohybne ale o staci ak bude disciplinovane?
Chcem dat dceru,ale ta nevie zatial nic,nevie snuru ani soagat ani mlynske kolo ani nic,ma 5r.

anjelicek26
8. jún 2022

Tak u nas ziadne prijimacky ako take neboli, mali prvy cvicny trening, kde sa dieta "ukazalo" povahovo, disciplinovastou, pohyblivostou... mlynske kolo 5 rocne v drvivej vacsine nedaju ani na tej gymnastike... zakladom je, aby to dieta bavilo... ci ma realny talent sa ukaze az po par mesiacoch treningu, ak nie rokoch. Syn cvici gymnastiku /hlavne na naradi, talentu ma az az, na sutaze chodit zatial nechce... uvidis, co sa s toho vyvinie casom. Za tie roky, co chodi, bolo len par deti, co im odporucili, ze to pre ne nie je (robili tam hovadiny, nepocuvali trenera)

zuzahajdulka
8. jún 2022

Aky druh gymnastiky myslis - modernu (kruh, stuha, kuzele, lopta) alebo sportovu (preskok cez kona, prostne, hrazda, kladina)? Na modernu su preferovane deti s prirodzenymi predpokladmi k ohybnosti, lebo tam to ide do extremov. Na sportovu treba mat skor prirodzene pohybove nadanie, koordinaciu a odvahu. Hlavne silovu vybusnost.

belllinka
8. jún 2022

Hlavná otázka je či ju chceš dať na modernú alebo na športovú gymnastiku? Obyčajne je to tak, že prijmu každé dieťa, žiadne príjmačky sa nerobia, ideálne začať keď má dieťa 3-5 rokov, 6 rokov je také hraničné pre súťažnú gymnatiku. Dieťa sa zaradí do skupinky a keď trénerka vidí, že "na to má", tak sa preradí do "súťažnej" skupinky, kde už je to podstatne náročnejšie. V 5-tich rokoch ešte nič nie je stratené, je to ideálny vek. Chceš aby to robila súťažne alebo iba ako koníček?

stvura
Odpoveď bola odstránená
h2
8. jún 2022

Neviem, ako je to dnes, ale keď sme boli my so sestrou malé (ja cca 4, sestra 5 rokov), mama nás prihlásila na gymnastiku. Bolo to k nejakej profi trénerke, ktorá si vyberala talenty. Nepamätám si, že by sme robili nejaké prijímačky, ale dlho sme tam nechodili. Mňa vyradila pre nedostatočnú ohybnosť, sestra bola ohybná, aj šikovná, vedela špagát aj mylnské koleso, ale zase mala problém s rovnováhou. Takže záleží asi na tom, na akej úrovni chceš, aby sa tej gymnastike venovala.

stanislavicenka
8. jún 2022

Iba prihlasit na kruzok. Moja dcera chodi na gymnastiku 3x do tyzdna po 3 hodiny. Ma 6 rokov. Podpa trenerky je to malo, mala by chodit 4x, a Za rok 5x do tyzdna. Nechceme z nej profesionalnu gymnastku. Gymnastika je skvely zaklad pre akykolvek sport. A co sa tyka roznych premetov, vsetko toto sa tie deti ucia, treneri maju techniky pohybu, ako sa to dieta nauci. Samozrejme, trenuje sa aj Sila. Samozrejme, je tam aj predispozicia postavy. Gymnastiky nie su prilis vysoke, nemaju vacsiu stavbu tela. Teraz, vitazka.na OH mala 170cm, a 46 kil

stvura
Odpoveď bola odstránená
kiki68
8. jún 2022

Ohybnost je jeden z predpokladov, ja som velmi ohybna a prisiel navrh este v detstve na gymnastiku, scenicky tanec. Zial ja som na to nemala odvahu, proste skakat. Takze som si vybrala karate. Tam tie skoky nie su take extremne, skor ide o lepsi dopad.

stanislavicenka
8. jún 2022

@stvura dceru gymnastika bavi. Trenerku ma prisnu,a snazilae sa aj pocas vrcholov pandemie. Mne pride gymnastika sport, ktoremu sa clovek venuje kratkodobo s tym, ze tam to telo namaha viac ako je zdrave. Ale pre zaklad pre telo dobuducna je to skvely sport. Dcera chodi velakrat, ze dnes ju trenerka tak natahovala, ze ju to bolelo. Dcerinou vyhodou je jej flexibilita, to ma skutocne dane. Ale povedzme si pravdu, je to skutocne narocny sport. Tym nezlahcujem treningy inych sportov

stvura
Odpoveď bola odstránená
ibrunova
8. jún 2022

U nás je to tak, že proste príde a pridá sa. Nerieš, či má na to stať sa gymnastkou, pohybový základ jej určite neuškodí, neznamená to, že o tri roky nezačne robiť napr. atletiku či plávanie.

stanislavicenka
8. jún 2022

@stvura chystame sa tam

elizabet173
8. jún 2022

Nenapisala si to najpodstatnejsie, ci to chce aj dcera. Ma pat, nie tri, gymnastika je super, ale moze byt akokolvek ohybna, mozu ju prijat do kruzku, oddielu, ak ju to nebude bavit...ale za vyskusanie nic nedas

sense
8. jún 2022

A chce to aj dieťa alebo iba ty? Je disciplinovana lebo chce alebo bude disciplinovana lebo bude musieť. Takisto záleží aj akú gymnaticku máš na mysli.
Dcéra žiadne prijímačky nemala, prisla à zapojila sa, časom ju to aj tak nebavilo chcela skôr balet. A to ju baví.

stvura
Odpoveď bola odstránená
autor
8. jún 2022

Dakujem.Mne skor ide o to any neskor z tej gymnastiky presla na frestyle dance,nieco tie moderne tance kde sa robia ale aj gymnasticke prvky,samozrejme ze by som bola prestastna kebyze vie snuru a bola ohybna,ale to sa asi len uvidi.Mam este mladsiu dveru ta ale ma ale len 3r a najskor od 4 moze zacat,ta mi pride skor taka tanecnejsia,vylezie kadekam,neboji sa.No uvidime,ale skor to vidim ,ze gymnastka z nej nebude.

autor
8. jún 2022

@elizabet173 maju gymnastiku,taku ale lahku ,kde nic take nerobia v skolke,to ju bavi a chce ist tancovat.Cize zda sa ze ju to moze bavit,kazdopadne aj keby ju to nenadchlo ten tanec pokladam za plus,kedze okrem toho nic ine zazial ju nebavi.A zasa nech sa troska aj hybe.

autor
8. jún 2022

@stvura ja skor chcem aby ziskala nejaku tu ohybnost a neskor skor sa venovala modernemu tancu,'mne osobne sa neskutocne paci brackedanse-to uz je taka vysoka gymnastika;)Urcite ak by to malo znamenat 3h denne,tak nie,pretoze prvorada je zasa skola a skor potom chodit na doucka kvoli prospechu.Alw to su veci,ktore este netusim.

sense
8. jún 2022

Tak ju daj na tanec, a uvidíš ci ju to bude bavit

ibrunova
8. jún 2022

No a ona chce?

autor
8. jún 2022

@ibrunova ved chce,ale u nej je tiez otazne,ci ju to bude bavit,ale zasa z toho nema stravh ako napriklad z potapania,ale o lyzovania.

ibrunova
8. jún 2022

Tak začne a potom uvidíte, či ju to chytí. Ale asi až od septembra. Máte v blízkosti gymnastický klub?

zuzahajdulka
8. jún 2022

Ak mozem odporucit, tak sportova gymnastika je najlepsi zaklad pre akykolvek dalsi sport, ma proste velmi komplexne pokryte vsetky pohybove schopnosti. Staci aj, ak bude robena na volnocasovej baze, nemusi byt dieta hned zaradene do centra vrcholoveho sportu. Co sa tyka tancov (robila som sportovy tanec, gymnastiku a sucasny tanec), tak ku gymnastike ako dobry zaklad vidim skor klasicky balet. Tam ziska koordinaciu, rovnovahu, rotaciu, odraz a schopnost hybat sa ladne a naoko lahko aj pri tazkych cvikoch. To mnohi tanecnici, co nepresli klasikou nemaju. Zaklady baletu moze neskor vyuzit napr. v sucasnom tanci, v kraskorculovani, v synchronizovanom plavani, v spolocenskych tancoch, v modernej gymnastike, Moj subjektivny nazor - breakdance ma svoj zenit uz za sebou a mozno v case dcerkinej mladosti uz bude out. Ale prosti gustu ziaden disputat, kazdy druh pohybu je detom velmi prinosny.

stvura
Odpoveď bola odstránená
mariska1989
9. jún 2022

Nepotrebuje nič .prihlasiš a je .ak vidíš v nej nejakú ohybnosť atď všetko sa časom naučí nejde hneď všetko . Tiež mám jednu dcéru ohybnu a druhú menej obi dve chodia na gymnastiku 😁 + súťaže

evabb35
9. jún 2022

Športové kluby, ktoré sa venujú gymnastike majú prípravku pre deti od štyroch rokov a z nej si vyberajú potom deti, ktoré sa trénerom pozdávajú a ktoré by chceli ďalej trénovať. Takisto základné umelecké školy majú tanečný odbor, kde je tiež od štyroch rokov prípravný ročník.

mariska1989
9. jún 2022

Ale pozor je rozdiel či chceš gymnastiku a tanec ty alebo ona .ju to musí baviť nie teba ak ju to nebude baviť nenúťte ju do toho .určité veci potrebujú čas také dieťa nevie čo chce alebo teda chcelo by byť všade

evabb35
9. jún 2022

Základné umelecké školy, tanečný odbor má hodiny aj moderného tanca, okrem toho hodiny ľudového tanca a hodiny baletu.

evabb35
9. jún 2022

Či má dieťa športové nadanie poznáš podľa toho, že ho pohyb baví, rado skáče, behá, lozí a keď začne chodiť do prípravky, tak tam už vidíš jasne ten rozdiel medzi deťmi, ktoré pohyb vyslovene baví a tými, ktoré nie sú pohybovo nadané.

terez01
20. aug 2022

Či má dieťa predpoklady na gymnastiku zistí až tréner..moja dcérka ide teraz v 5 rokoch do všešportovej prípravky vrámci gymnastického klubu,otvárajú ho teraz pre 5rdievcata a 6r.chlapcov,je to 2xtyzdenne a odtiaľ vyberajú talenty do družstva a deti bez predpokladu profesionálnej kariéry chodia ďalej len do gymnastickeho krúžku 1x týždenne..nerobia sa tam žiadne talentovky.. je to klub ,kt.vychoval aj talenty ,kt.su teraz v českom národnom výbere...dcérka tam ide lebo chce a počúvam o tom už intenzívne rok ..a je to hlavne dobrý základ pre iné športy..miluje pohyb,prelyžovala celú zimu,od jari je stále na kole,ako každé dieťa rada behá, skáče,lozí.. takže ja to beriem,že sa aspoň zabaví a naučí sa niečo nové a do budúcnosti bude mať dobrý základ pre iné športy,kt.bude chcieť robiť..