icon

Problémy s krúžkami v školách

amy2807
2. dec 2025

Ahojte mamičky prosim Vás je aj na škole kam chodia vaše deti normalne ze dieta prihlasite na nejaky zaujimovy kruzok, ktory ma byt kazdy tyzden a to dieta ma ten kruzok max 3x za pol roka lebo vzdy ho pracovnicka /ucitelka ktora kruzok vedie zrusi? ale keby aspon zo zavazneho dovodu ale mali sme zruseny minuly tyzden lebo isla si dat robit nechty..

Strana
z2
anonym_809212
2. dec 2025

@amy2807 isteze. Ten kruzok nerobí “učiteľka”, ale cvč z mesta. Cvc keď nedodá pomôcky, nezabezpečí niečo, tak ten kruzok nebude. To nie je o učiteľke iba. Napr nám cvc dovolilo mať už len tento týždeň krúžky, budúci a ten ďalší už nepovolili.

anjelicek26
2. dec 2025

Vypadne len ked je ucitelka chora a nemaju zastup, co je 1-2x za polrok, proste to nie je priorita na zastup, ale "normalne" predmety. 3x za pol roka by som si sla vykonzultovat s vedenim skoly, nech to teda neponukaju, ked to nevedia vykryt, ta osoba ma za to normalne plat.

anonym_895095
2. dec 2025

@amy2807 áno,to sú bežné praktiky učiteľov,ktorí sú veľkí kamaráti s vedením školy...za krúžok dostanú na konci sk.roka zaplatené aj keď ho reálne nemali. Môj syn veľmi rád hral stolný tenis,prihlásil sa v ZŠ na krúžok,ktorý mal byť raz týždenne. No krúžok bol iba raz,na začiatku a potom mi každý týždeň plakal,že on čaká pred telocvičňou na učiteľa a ten tam neprišiel.

amy2807
autor
2. dec 2025

aj mne sa dcerka stazuje, ide o kruzok sikovnych ruk ona ma strasne rada taketo prace a vzdy v stredu ho maju mat a dcerka pride s placom ze zase pani ucitelka zrusila

janagem
2. dec 2025

Platis za ten krúžok?

anonym_895095
2. dec 2025
@amy2807

aj mne sa dcerka stazuje, ide o kruzok sikovnych ruk ona ma strasne rada taketo prace a vzdy v stredu ho maju mat a dcerka pride s placom ze zase pani ucitelka zrusila

@amy2807 skús o tom povedať na rodičovskom, nech to je uvedené aj v zápisnici a uvidíš,či sa niečo zmení

amy2807
autor
2. dec 2025
@janagem

Platis za ten krúžok?

@janagem nie neplatime zan

anonym_3c36dd
2. dec 2025

U nás sa stalo iba ozaj výnimočné že krúžky neboli

anonym_873a06
2. dec 2025

S vynimkou prace neschopnosti ucitelky maju kazdy tyzden, dokonca ked sa zrusi tak ten zruseny si nahradia. Ale za kruzky platime. Zatial tento rok odpadol len raz.

sara07
2. dec 2025
@amy2807

@amy2807 to je jedno
ked su tak maju byt, pokial to nenahlasiš neriešiš tak to bude takto
bud na rodičku alebo vedeniu školy napiš cez edupage že ako ??

anonym_4a4bce
2. dec 2025

Aj u nás je taká prax, bohužiaľ. Ako bývalá učiteľka tiež viem, ako to chodí. Veľakrát tie krúžky vedú bežní učitelia z tej školy a keď sa im už nechce zostávať tak dlho v škole, tak ho zrušia alebo dajú nejakú prácu na doma (napr pri novinárskom, aby napísali článok doma). Potom si to nejako vykážu a majú ho tak či tak zaplatený. Treba sa obrátiť na vedenie. Súkromné cvc alebo organizácia by si to nedovolila. Ale keď je to zadarmo, neberú to tak vážne.

stvura
2. dec 2025
@amy2807

@amy2807 ked zan neplatis, tak stazovanie je tatam...to nevybojujes...pokial ti dieta chodi na planeny kruzok tak ano, tam mas pravo na vratenie/odpustenie casti platby ak sa kruzok zrusi.
Kruzky v skole vyslovne zalezia od ucitela co ich uci...su taki co fakt idu do toho, motivuju, pracuju s detmi a taki co nie...preto treba dobre vyberat.

rachel36a
2. dec 2025

Aj u nás odpadne, ale nie až toľko...chodí na hádzanú, a yetaz napr.nsm prerabaju telocvičňu tak mesiac mat nebudu

amy2807
autor
2. dec 2025
@stvura

@amy2807 ked zan neplatis, tak stazovanie je tatam...to nevybojujes...pokial ti dieta chodi na planeny kruzok tak ano, tam mas pravo na vratenie/odpustenie casti platby ak sa kruzok zrusi.
Kruzky v skole vyslovne zalezia od ucitela co ich uci...su taki co fakt idu do toho, motivuju, pracuju s detmi a taki co nie...preto treba dobre vyberat.

@stvura ale potom naco vobec ten kruzok existuje ked realne ani nieje, naco deti namotivuju ze budu chodit na kruzok podotykam v pisomnej info o kruzku bolo ze bude kazdy tyzden v stredu, ked realne ma to dieta ten kruzok 3x za pol roka..aky to ma vyznam, deti co chodia napr. na tanecnu tak maju poctivo kazdy tyzden ešte ani raz sa nezrusil od zaciatku roka..

amy2807
autor
2. dec 2025

a potom sa dozvies ze ucitelka v case kedy mal byt kruzok o ktorom napisala ze dnes je zruseny bola na nechtoch

aurelia2000
2. dec 2025

Mzda učiteľa za jednu hodinu krúžku je cca 5€ v hrubom. Preto ten prístup ☹️ Ďalej mnohí riaditelia platia kruzkovymi peniazmi za prácu navyše, ako sú súťaže, olympiády a podobne. Takže vtedy ten krúžok reálne ani nie je, alebo je sporadicky.
Neobhajujem, iba objasňujem tieto smutné možnosti.

janagem
2. dec 2025
@amy2807

@stvura ale potom naco vobec ten kruzok existuje ked realne ani nieje, naco deti namotivuju ze budu chodit na kruzok podotykam v pisomnej info o kruzku bolo ze bude kazdy tyzden v stredu, ked realne ma to dieta ten kruzok 3x za pol roka..aky to ma vyznam, deti co chodia napr. na tanecnu tak maju poctivo kazdy tyzden ešte ani raz sa nezrusil od zaciatku roka..

@amy2807 ono vieš ak to tak veľmi tvoju dcéru baví, možno by si sa vedela pozrieť po podobnom platenom krúžku - tam máš istotu, že bude. Učitelia sú ozaj veľmi zle platení za tieto krúžky, niektorí to dokonca robia bez nároku na odmenu, kamaráti čo učia majú basketbalový krúžok a volejbalový takto.

oblecenie99
2. dec 2025

Takže zhrnuté: škola ponúka kruzok. Sama, od seba, dáva takú moznost. Učiteľovi sa to nepáči, lebo mu to ide do času a nemá to dobre zaplatené, tak sa na to vybodne. Chceš decku, krúžok, cvakaj, a prípadne ries, ako sa ti tam dieťa dostane a odtiaľ domov.

Škola krúžky má, ibaže nie. Ale keď to tak dobre vyzerá na verbovačkách, aj v štatistike, že?
A všetci spokojní: deti tam nemusia byť, ak nechcú, resp. tie čo chcú, pôjdu na plateny. Učiteľ spokojný, lebo tam nemusí trcať zadarmo. Riaditeľ spokojný, lebo učiteľ mu nepili uši, aby sa to niečo dostal navyše, ani rodičia, lebo decko odpratali inde. Super.

janagem
2. dec 2025
@oblecenie99

Takže zhrnuté: škola ponúka kruzok. Sama, od seba, dáva takú moznost. Učiteľovi sa to nepáči, lebo mu to ide do času a nemá to dobre zaplatené, tak sa na to vybodne. Chceš decku, krúžok, cvakaj, a prípadne ries, ako sa ti tam dieťa dostane a odtiaľ domov.

Škola krúžky má, ibaže nie. Ale keď to tak dobre vyzerá na verbovačkách, aj v štatistike, že?
A všetci spokojní: deti tam nemusia byť, ak nechcú, resp. tie čo chcú, pôjdu na plateny. Učiteľ spokojný, lebo tam nemusí trcať zadarmo. Riaditeľ spokojný, lebo učiteľ mu nepili uši, aby sa to niečo dostal navyše, ani rodičia, lebo decko odpratali inde. Super.

@oblecenie99 ešte je možnosť, že sa to bude platiť na školách a učiteľ bude ohodnotený na základe toho. To by som brala tiež.

anonym_eca68f
2. dec 2025

Treba ist za vedenim a porozpravat sa o tom. Kruzok bud zrusia alebo ucitelka bude ku kruzku pristupovat zodpovednejsie. Ak nieje kruzok , vzdy oznamime rodicom, ze kruzok je zruseny alebo nahradny den. Skole davate vzdelavaci poukaz, cize su to peniaze, preto treba kruzok doriesit.

slavomira236
2. dec 2025
@janagem

Platis za ten krúžok?

@janagem ale doatali poukaz na ten krizok urcite

zuzubb007
2. dec 2025

Ked je to krúžok v škole, môže si učiteľka meniť ako chce, aj u nás je to tak, takže ak potrebujes krúžok treba si dať v centrách platený krúžok alebo doma vyrábať

krtko1313
2. dec 2025
@amy2807

@amy2807 lebo to pekne vyzerá na na papieri na začiatku školského roka. Aj u nás to bolo to isté na základnej škole, oni boli hudobná škola voľakedy, ešte aj to zrušili, ako prišla nová riaditeľka. Syn je na strednej a tam majú krúžok nemčiny 3-5 chodia a majú to stále. Všetko je na povahe daného človeka.

janagem
2. dec 2025
@slavomira236

@janagem ale doatali poukaz na ten krizok urcite

@slavomira236 a isto dostali?

anonym_245da4
2. dec 2025
@anonym_4a4bce

Aj u nás je taká prax, bohužiaľ. Ako bývalá učiteľka tiež viem, ako to chodí. Veľakrát tie krúžky vedú bežní učitelia z tej školy a keď sa im už nechce zostávať tak dlho v škole, tak ho zrušia alebo dajú nejakú prácu na doma (napr pri novinárskom, aby napísali článok doma). Potom si to nejako vykážu a majú ho tak či tak zaplatený. Treba sa obrátiť na vedenie. Súkromné cvc alebo organizácia by si to nedovolila. Ale keď je to zadarmo, neberú to tak vážne.

@anonym_4a4bce Zaplatený🙂). Tipnite si, koľko za polrok dostanú:

slavomira236
2. dec 2025
@zuzubb007

Ked je to krúžok v škole, môže si učiteľka meniť ako chce, aj u nás je to tak, takže ak potrebujes krúžok treba si dať v centrách platený krúžok alebo doma vyrábať

@zuzubb007 moja chodila dcera na sukromnu umelecku skolu a tiez stale ospadavalo dokonca 2 mesiace nemali ucitelku na hodinu a platit sme museli.aj sa so mnou hadali ked som nechcela uhradit. Na dalai rok slana statnu umelecku a tu hodony neodpadavaju

anonym_5bbe92
2. dec 2025
@anjelicek26

Vypadne len ked je ucitelka chora a nemaju zastup, co je 1-2x za polrok, proste to nie je priorita na zastup, ale "normalne" predmety. 3x za pol roka by som si sla vykonzultovat s vedenim skoly, nech to teda neponukaju, ked to nevedia vykryt, ta osoba ma za to normalne plat.

@anjelicek26 Ano,ta osoba ma za to plat asi 6e/h / menej ako za beznu vyuc.hodinu a dostane tolko,kolko oduci. Tak sa necudujem,ze ich priorita je osobny zivot.

anonym_5bbe92
2. dec 2025

Na nasej skole preto tento rok boli v ponuke len 2 kruzky, nakoniec zostal pravidelne len 1,ostatni sa na to vybodli. Tiez to po minule roky u nas chodilo podobne. Skuste sa opytat na rodicku,ale je dost mozne,ze napr.ucitelka dlho cakala na termin,tak uprednostnila ten pred zarobkom 5-6e.

letfenixa
2. dec 2025

Za 1 hodinu krúžku je 5€ v hrubom. Napriek tomu si toto neviem predstaviť. Napíš vedeniu školy.

catherinah
2. dec 2025

Vzdelávací preukaz si odovzdala škole?

Strana
z2