Spoločné prezliekanie detí na plaveckom výcviku: Je to správne?
ahojte,
chcela by som sa opytat na nazor. Dcera zacala chodit na plavecky vycvik v skolke a deti sa prezliekaju v jednej satni spolocne, t.j dievcata aj chlapci. Snazim sa ucit dceru ohladom sukromia intimnych zalezitosti a ked som sa na to prezliekanie opytala, tak som sa stretla so zvlastnou reakciou. Ako to mate? Riesite taketo veci?
V skolke maju aj zachody aj vstupne satne spolocne tak neviem... Asi by som to neriesila.
Ale je cudne ze si ich ucitelky nerozdelia, ved tam musia byt dve.
Neriesila by som to. Su to normalne veci. Skor by som ju ucila sa nad tym nepozastavovat a nezizat. Lebo sukromie je jedna vec ale nasledny problem s nahotou (napr aj pred partnerom) druha.
Akože fakt si myslíš,že toto riešia deti v škôlke?
V škôlke? Však to sú malé deti…..zas netreba dramatizovať zbytočne
Sú to deti. Malé deti.
Mne pride divne sa nad tym pozastavovat vobec. Su to male deti, je to uplne jedno v tomto veku. Prsia nemaju, ochlpenie tiez nie, ritky rovnake. Kde je problem neviem..
Teraz čítam, že škôlka, myslela som, že škola..v škôlke to je asi jedno
Syn chodil na plavecký, kde okrem jeho triedy boli ďalšie 4 škôlky, prezliekali sa spolu všetci. Ale úprimne ani ma nenapadlo to riešiť.
V škôlke by mi to nevadilo. V škole je to iné.
“ked som sa na to prezliekanie opytala, tak som sa stretla so zvlastnou reakciou” koho si sa pýtala a čo bola ta zvláštna reakcia?
Mne by to u skolkarov vobec nevadilo
Absolútny súhlas s @really8 . U nás doma nahota nie ke nijaké tabu, sama sa kľudne prezleciem na chate pred priateľmi, veď sa otočím a hádam sme všetci inteligentní ľudia, že sa nebudeme očumovať. Radšej učte dcéru to, že keď sa niekto prezlieka, patrí sa odvrátiť pohľad a nemať blbé pripomienky 🙂
mne to nevadilo a co som si vsimla tak ani deti to neriesili. aj na zachody chodia spolu. a pred 40 rokmi sme tiez chodili na zachodky spolu a aj sme chodili na plavaren a tiez sme sa tam prezliekali aj sprchovali vsetci spolu.
Škôlkari to neriešia a ani ty by si nemala. Neviem čo budeš robiť keď zistíš, že aj na prvom stupni sa prezliekajú spolu.
To vážne riešiš škôlkarov a ich nahotu? Nie tak dávno takéto deti behali po kúpaliskách hole. Čím viac to budeš tabuizovat a demonizovat, tým viac sa bude dieťa zaujímať a cumiet. Tie deti to inak absolútne neriešia, zato premotivovane matky robia z komára somára
Dalsia z kategorie - nemam problem, vyrobim si problem.
Riesis totalnu hlupost. V skolke je uplne normalne, ze sa deti priezliekaju do pyzama spolu. Na zachod chodia hromadne, vsetci spolu. Takze ano, aj prezliekanie skolkarov spolu do plaviek je normalne.
Aj deti na prvom stupni ZS sa prezliekaju spolu na TV. Este stale su vo veku kedy (skoro) nahotu neriesia, tak ako starsi a dospeli.
Az od 2. stupna mavaju TV zvlast dievcata a zvlast chlapci.
V živote som nepočula výraz - súkromie intímnych záležitostí....🤔🤔
V škôlke by som absolútne neriesila
Vobec bt mi to nevadilo. Aj ja ucim deti, ze iste oblasti tela su nedotknutelne, avsak nie, zeby sa v ms bolo treba hanbit za nahotu.
V škôlke by som vôbec neriešila.
Veď aj do pyžama pred spaním sa predpokladám prezliekajú spoločne.
Oddelené prezliekanie majú až v škole, aj to nie všade od 1.ročníka
ved aj v skole sa tak prezliekaju na 1. stupni
@tetapetra na prvom stupni sa prezliekajú spoločne.
@januska12323 u nás už nie. V treťom boli na plaveckom a boli chalani a dievčatá zvlášť. A aj na telesnú (nemáme telocvičňu) sa prezliekli najprv dievčatá,potom chalani
A riešiš aj, kde sa prezliekajú, keď idu v škôlke spať? Lebo aj tam sa prezliekajú do pyžama, z pyžama chlapci aj dievčatá spolu. Alebo máte snáď škôlku s predimenzovanými priestormi, kde si môžu za týmto účelom dovoliť chlapčenské a dievčenské šatne?
Ak ste neobliekali a nevyzliekali 25 deti, nenasadzovali tie otras ciapky... Nie je šanca aby deti boli oddelene nikde nie je počet detí rovnaký aby to bolo logické. Plavecký je pre učiteľov najhoršie obdobie.😀 Neviem ako by sa to dalo riešiť, keďže väčšinou kde som bola boli spoločne šatne ale rozdiel bol v tom, že boli kabinky.. Aspoň u nás. Idea pekná ale nereálna na počet detí a možnosti dvoch učiteliek.

Mne by to vadilo