Sú tu rodičia, ktorí nepodporujú futbal?
S týmto športom nesúhladím, mám k nemu výhrady. Navyše syn je neobratný. Mali ste ti niektorá tiež tak, že ste nepovolili tento šport?
@tilly obaja hrajú v ba klube (1.liga),mesacne členské je 80-100 na jedného. Kopačky kupujem ako na bežiacom páse, troje každé tri mesiace každému z nich, pretože to jednoducho zničia, ani jedny z kopaciek nejdu pod 200 eur, kým nemali sponzora, výjazdy, prespavacky a všetko okolo toho rátam na cca 300 eur /jeden/mesiac. Fyzioterapeut tiež niečo stojí. Každého pol roka majú fyzické testy, 70 eur/jeden. Okrem futbalu chodia do posilovne každý ako uvazi, ale ak to chce robiť na profi úrovni, tak je to potrebné), permoska 50 eur/mesiac. Chodia povinne regenerovať 2 x v týždni na plaváreň / 40 e /jeden. Stávajú sa zranenia, čiže zdravotná starostlivosť - keď ju potrebuješ riešiť s ortopedom, k bežnému sa nedostaneš, ideš k súkromnému, raz za 2 mesiace chodia na magnet/kolená a svalstvo. Je toho kopec, čo si človek ani neuvedomuje, ale bez týchto veci to prakticky ani nejde.
@hrabovo fyzio, gymnastiku, plávanie, ortopédiu riešiš v každom športe... výlety na zápasy, turnaje, preteky apod tiež. Ďalej kopačky stoja koľko 200-300 eur také lepšie? My kupujeme do 200. Klubové oblečenie 150 eur. My máme členské 50, ale ok 100 beriem.
Tak a teraz si zober hokej, ktorý tu bol spomínaný, členské bude určite vyššie, keďže sa platí ľad, ďalej individuálne tréningy, chrániče netuším koľko stoja, ale korčule 500-800 eur, hokejky tiež tak a musíš ich mať veľa, korčule ti tiež nestačia jedny na sezónu...
Lyžovanie - lyže 1500 eur, lyžiarky 500, sústredenia na ľadovcoch a pod tiež nie sú lacné. Krasokorčuľovanie platíš ľad, trénera, na pretekoch platíš ubytko a plat trénerovi zvlášť, jeden dres je tak 500 eur, kamoši museli skončiť, lebo to nedávali.
Tenis som platila 15 eur za tréning trénera a 15 kurt, to tam boli štyria, preto nás to vyšlo tak lacno. Plus raketa 300 eur a jedna nestačí.
Plávanie si už úplne nepamätám, koľko sme platili, ale bolo to viac, ako futbal.
Jazdectvo, oblečenie, preprava koňa, údržba koňa...
A presne ti viem povedať cyklistiku, kde má dresy stáli 400 eur, tretry 360, prilba do 400, bicykle potrebuje dva cestné a jeden casovkovy špeciál, jeden cestný stál 3500 bez kolies, druhý v cene cirtoenu c3, časovka 7000, k tomu všetkému dve sady kolies, asi milión náhradných duší, servis pred a po pretekoch. Sústredenie v Španielsku tri mesiace v zime. Letenky do klubu, na preteky ani nerátam... jedna sezóna bola aj 10 - 20 tis. , podla toho koľko materiálu sme museli kupovať.
Ešte stále si myslíš, že futbal je finančne náročný?
@tilly ale ja sa nevyjadrujem k iným športom, ja píšem, že futbal je tiež finančné náročný. Ja som na synov sama, a mam to dvojmo. Vieš, sú rodiny, kde kúpia kopačky za 30 eur a dieťa v tom hra 10 rokov obrazne povedané. Keď si to proste zratas, nie je to malý peniaz. Ale ak je pre niekoho cca 500 eur mesačne na šport a jedno dieťa malo, Budiš
@aurora33 V úvodnom príspevku sú použité slová "nedovolím" a "nesúhlasím". Myslíš, sa dá nedovoliť niečo, čo syn ani nechce? 😄 A ak by ani syn nechcel, tak potom by s ním predsa súhlasila, nie nesúhlasila.
@thoughtfulweirdo aha rozumiem, čiže z tohto väčšina vydedukovala že autorka si vychova ťuťka. Ok, rozumiem. Je to smutne, ako ju tu väčšina odsúdila pre absolútnu prkotinu.
Môj syn chodil na plavecký ešte ako škôlkar,aj na preteky chodil a časom ho ti omrzelo napriek úspechom (medzi disciplínami to čakanie ho nebavilo,on sa potrebuje hýbať). Rozhodol sa pre futbal. Najprv som veru nebola nadšená ale dali sme ho tam. A áno tie riziká ohľadne zranení tam sú vždy,ale úraz môžeš mať aj kdekoľvek mimo športu (stačí zle stúpnuť na nohu). Je fajn vidieť ako nám tie decká spolu vyrástli,postupne sa vypracovali a zohrali a pracujú na tom,rodičia keď ich ideme podporiť aj pokecáme,aj atmoška je fajn. A áno tréneri sa zlostia niekedy ale treba myslieť na to,že sa tým deckám venujú vo svojom voľnom čase za pár éčok a pre nich je tiež fajn keď vidia ako napredujú. Dva roky dozadu vyhrali majstrovstvá oblasti a to vďaka tej práci a podpore ktorú decká majú.Syn má 17,po dohratí tejto sezóny ešte dva roky zostávajú a už je na ňom ako sa rozhodne. Hej zaberie to dosť času keď ide o tréningy či zápasy, ale nebanujem. A má fajn partiu čo aj mimo futbalu nerobia kraviny a fungujú bez cigariet či alkoholu
Futbalistu mam... Mam aj hokejistu...ak clovek zacne prisposobovat cas jednemu kvoli hokeju, to druhe dieta kvoli futbalu uz nie je problem. A vobec to nie je take hrozne... Ano su víkendy kedy su zapasy, ale len jeden deň, vacsinou teda sobota. Ale ten vyraz deti, ked sa im podari hrat tak, ako by chceli, ta ich pycha ze to dokazali stoji zato. A ked vidia, ze rodic sa pozera a tlieska a je pysny na noch, to sa neda opisat.. Ano su rodicia ktori kricia 😂 tiez som taka, a aj mu poviem svoj nazor po zapaase... Ale oni jednoducho ziju ci futbalom, hokejom... Je to jedno.. Cim ziju oni, tak budem tym zit aj ja. A prisposobovat cas tomu, co chcu a co ich bavi..
Inak aj toto je vec. Keď dieťa žije športom, nemá čas na hlúposti. Môj 18 ročný bol asi tri krát v živote opitý, čo jeho spolužiaci sú každý víkend naliati, alebo "niečo".
@aurora33 Fakt je, že priamu otázku odignorovala 🤷🏻♂️ možno keby sa vyjadrila, všetky by sme zistili, že si robí starosti zbytočne, lebo jej syn vidí futbal úplne rovnako ako ona.
Riesime to tiez, nepaci sa mi ten sport z rovnakych dovodov. Syn sa od skolky venuje bezkovaniu, trenuju cely rok, ale nie je velmi uspesny. Zacal chodit aj na atleticky kruzok, tiez to nevidim na nejake mega uspechy. Paradoxne mu ten futbal ide najlepsie, aj ho najviac bavi. Zatial mu staci, ze si zahra v ramci druziny, ale uz mal take narazky, ze by chcel chodit na treningy. To by ale musel pustit bezky, ktorym sa venuje uz 3 roky, lebo casovo by to nedal. Uvidime, zatial to nie je velmi naliehave, tak to neriesim. Ak by velmi naliehal, asi mu tu skusenost doprajem 🤷♀️
Autorka ak je to tak, prave preto by mal sportovat, aby sa naucil hybat, padat, vstavat, oklepat sa, nerevat. Lebo ak ho budes drzat zavreteho pod dozorom, len aby sa neboziatko neporanilo, ako nejakeho viktorianskeho naslednika s hemofiliou, tak si este len privodi vazne zranenie pri nejakej uplne beznej cinnosti.
@seahorse27 beh na lyziach a biatlon sú krásne športy, toho by mi bolo ľúto. Hlavne, ak žijete niekde v horách, kde sú na to podmienky.
@tilly takže vám je to časovo nenáročný sport? To je zvláštny futbalový klub potom...
@maciatkolulu jasne. Syn má každý deň tréningy, cca dve hodiny, cez víkendy a niekedy cez týždeň jeden zápas. V pohode stíha školu aj kamarátov.
No prave ak je neobratny, bolo by dobre dat mu priestor sa v tom zdokonalit 🤷🏼♀️ neplanujem detom zakazovat akykolvek sport pre kt by sa nadchli
@tilly
@maciatkolulu ide len o to ako sa k tomu postavis. Či dieťa dokáže na ten tréning odísť samé a samé prísť. Mne tiež nevadí ten čas a to syn trénuje niektoré dni dvojfázovo.
Skôr tie financie sú katastrofa - individuálny sport
@pribinak Veď vravím, že box je extrémnejší. Nič to nemení na tom, že futbalisti majú významne zvýšené riziko rozvoja ochorení mozgu. Koniec-koncov, preto vo viacerých krajinách platia obemdzenia na hlavičkovanie malých detí. U starších také obmedzenia nie sú a tí za to platia svoju daň.

@thoughtfulweirdo mozes mi prosim ta skopírovať odpoved kde autorka píše že dieťa tam chce chodiť?