icon

Sú tu rodičia, ktorí nepodporujú futbal?

13. apr 2024

S týmto športom nesúhladím, mám k nemu výhrady. Navyše syn je neobratný. Mali ste ti niektorá tiež tak, že ste nepovolili tento šport?

tilly
13. apr 2024

@pribinak v každom športe sú zranenia a premotivovani rodičia a nie len športe, aj v škole.

pribinak
13. apr 2024

@tilly nieeee podľa autorky len a len vo futbale

tilly
13. apr 2024

@pribinak buď je zaujatá, alebo nevie nič o športe 🤷‍♀️

autor
13. apr 2024

@pribinak áno zranenia sprevádzajú každý šport. Je len otázka aké závažné zranenia, ako často k ním dochádza a čo sa dá/nedá v danom športe použiť na to, aby sa im predišlo.

pribinak
13. apr 2024

Nepis mi. Nemá zmysel s tebou diskutovať

autor
13. apr 2024

@pribinak vážim si vaše postrehy a skúsenosti ktoré zdieľate (s mnohými úplne súhlasím), ale otázka diskusie znela, či sú tu sj iné mamky, ktorým vyslovene futbal vadí.

puklica13
13. apr 2024

Drogy beries asi len ty...🤦‍♀️

stanielka17
13. apr 2024

K tej zastave srdca - nie je to tak celkom “po udere loptou”, ked ma tvoj syn v poriadku srdce. V muzovej rodine su vsetci chalani futbalisti, a v profi kluboch maju ad jedna pravidelne kontroly, ad dva sa vylucia vrodene srdcove choroby, ktore zvyknu byt uplne bez symptomov, kym clovek nema vacsiu kondicnu zataz, ako napriklad hodinu a pol behat za loptou. Akoze ci das syna na futbal alebo nie je tvoje rozhodnutie, ale pripada mi to, ze si az prehnane hakliva a uzkostliva. Co urobis, ked dosiahne vek, kedy si spravi po svojom, ci chces alebo nie, a zakazane ovocie bude prenho o to lakavejsie? Skoncis na praskoch?

tilly
13. apr 2024

@autorka v takom hokeji máš určite väčšiu šancu na zranenie. Pozri si lyžovanie, jazdectvo, hocijaký halový kolektívny šport, atletiku, všade sú zranenia, aj v tenise. A aj častejšie, ako futbal.
My sme si prešli tenisom, hokejom, plávaním, atletikou, futbalom, cyklistikou a z mojich skúseností ti poviem, že futbal je fakt najlepší šport. Či už zranenia, financie, čas, zdravie, psychika...

stanielka17
13. apr 2024

@doriiis Mne otec az v dospelosti povedal, ze vzdy trpol od nervov celu hodinu, co som ako 20-kilove decko cvalala na koni, ale nikdy mi to nezakazal

janulik2008
13. apr 2024

hm, nás vedúci hraje futbal. Jeho mama ho dala na futbal ako malého chlapca, jeho mama hovorí ze koľko peňazí on dal napr na zuby co mu "vyrazili" viem ze aj s kolenom ma problémy tuším. Ale to asi každý šport ma niečo.

Chodieval skoro stále na futbal, aj v Barcelone bol ešte s manželkou vtedy ale odkedy zostal na deti sám tak chodí menej, ak vôbec.

annm81
13. apr 2024

Úrazy a choro premotivovaní rodičia budú pri každom športe. Bohužiaľ, koncepcia podpory športu zo strany štátu je podľa mňa úplne vadná. Spoločnosť nepotrebuje profi športovcov, ktorí beztak sú z veľkej časti len ďalšia položka, ktorú bude treba aj v budúcnosti dotovať - schopných uživiť svoje hobby je len zopár jednotlivcov. Spoločnosť potrebuje zdravú populáciu. Ibaže na tú sa peňazí nedostáva. Dieťa, čo sa chce niečomu rekreačne venovať, má veľmi obmedzené možnosti. Začína to už dostupnosťou športovísk. Koľko máme na slovensku voľne dostupných tenisových kurtov? Koľko škôl ma bazén? Koľko škôl otvára svoje telocvične pre žiakov a verejnosť po skončení vyučovania?

doriiis
13. apr 2024

@stanielka17 ...ako rodič trpnes pomaly 24/7. Trpnes keď ide dieťa ráno do školy,zo školy,keď ide na školský výlet,do tábora,k babke do vedľajšieho mesta.Ked je choré,v nemocnici....no proste skoro stále
Ale zakazovať dieťaťu nejaky šport iba preto,že autorka je celá dokakana z neho a má tie jej šialené výmysly a teórie je choré a nesprávne.
Deti,ktoré sa hľadajú a skúšajú rôzne športy ide toho oveľa viac a lepšie aj v dospelosti.
Ale tak autorka nech si vychováva svojho netestosteronmi presyteneho tutmaka.A nech si drží palce,keď príde chlapec do puberty,ešte len vtedy zbadá,čo je testosterón🤣

stanielka17
13. apr 2024

@doriiis No ja som zvedava, ked bude mat chlapec “premotivovaneho” profesora/sefa v praci, ktory nanho bozechran dvihne hlas. Toto totiz vobec nie je o futbale, ale o chorobnej naviazanosti na decko, z ktoreho vyrastie jedinec, ktory sa ani nepojde vysrat bez matkinej supervizie. To bude mat chlapec vesele vo vztahoch 😁

doriiis
13. apr 2024

@stanielka17 ....takych ľudí tento svet potrebuje veru.Darmo,niektorí dnešní rodičia proste doseru celé nasledujúce generácie.

stanielka17
13. apr 2024

@doriiis A este citam to “navyse je neobratny”. Vyvstava otazka, ci je naozaj neobratny (pochybujem), alebo z neho jeho mamicka robi pomaly mrzaka, len aby mala zamienku ho ofukovat a robit hysteriu z kopania do lopty. Keby chcel robit kicbox alebo dirtbike nepoviem, ale toto je na psychiatriu.

autor
13. apr 2024

@stanielka17 sorry, ale hádam si ja ako matka poznám svoje dieťa a viem, ako dlho mu trvalo naučiť sa niektoré veci… a tiež viem, koľko a aké úrazy sa mu prihodili pri absolútne banálnych športových rekreačných aktivitách. Či ty vieš lepšie?

doriiis
13. apr 2024

@stanielka17 ...áno,väčšina helikopterovych rodičov má neobratne deti.Bohvie,čím to je.🤔

hrabovo
13. apr 2024

Moji sú obaja futbalisti, od malinka mame jasne dane víkendy, ale my si z toho vieme vždy spraviť super výlet. Áno, bolí zranenia a ešte aj budú, zodrete nohy do krvy pri šmýkačkach, podvrtnute koníky, boľavé kolená, aj zlomeniny a operácie, aj napriek tomu to tie deti milujú. Starší je už profi futbalista, mladší to berie viac ako zábavku, každopádne je to kontaktný šport. Trénerov mame úžasných na oboch stranách, rodiča si nedovolia hucat po deckach ani po treneroch, ale toto je len o ľuďoch. Btw, ja som bývala baletka, o zraneniach ani nehovorím 😂.... Závodné plávanie by bolo tiež na knihu.
Jednoducho, až má dieťa v prvom rade chuť a v druhom aj trochu talentu, s ktorým sa dá pracovať, nevidím dôvod, aby nerobili to, čo samé chcú 😊

mane01
13. apr 2024

Zakazovat sport??? To vazne? 🤦🏼

michelle567
13. apr 2024

Pohľadajte aj niečo iné čo by ho bavilo. Koľko má rokov? Náš ten futbal vyskúšal ale nebavilo ho to 😃 možno pozrite karate, atletika,..?

6mia6
14. apr 2024

ty si myslíš, že dnes si mladý kopne do lopty a zajtra je profi futbalista čo berie drogy a má na krku stávkové podvody.😂😂😂
Zranenia sú všade. Obal ho do bublinkovej fólie a nepustaj von.
Futbal je celosvetová hra, hrá sa v každej dedine na "každom" ihrisku. Finančne nenáročný. Môže hrať každý.

6mia6
14. apr 2024

Ak je taký neobratny ako píšeš tak profi futbal bude pozerať maximálne v TV. Piť pri tom pivo a napchávať sa chipsami. Možno ho z toho budú bolieť oči a niečo si aj šlahne.

aurora33
14. apr 2024

Ako tu už jedna mamicka písala, že jej je smutno, pretože niektorí rodičia ,,zakazujú” deťom športovať. Tak mne je smutno ako tu urážate niektoré matky, ktoré sa rozhodli netlačiť dieťa do futbalu. Ženy, to naozaj ste také obmedzene, že okrem futbalu nepoznáte iné športy?
To pre vás existuje len futbal a nič iné? Čiže deti, ktoré nehrajú futbal su pre vás automaticky zaradené ako neobratní mrzaci, ktorých mamky hystercia a ofukuju ich a v budúcnosti budú sedieť na gauči chlastat pivo a cumiet do bedne?
No tak za takéto obmedzene názory sa môžete hanbiť.
A skúste si trosicka naštudovať, že existuje xy iných športov nie len to blbe kopanie do lopty. A potom sa vyjadrujte.

thoughtfulweirdo
14. apr 2024

@aurora33 Ani jediný komentár tu ale nebol o tom, že by niekto považoval futbal za vrchol športových možností a presviedčal autorku, aby tam ona tlačila dieťa. Komentujúce sa pozastavujú nad tým, keď niekto zakazuje dieťaťu šport, ktorý ono chce, kvôli svojim uzkostiam.

hrabovo
14. apr 2024

@6mia6 finančné nenáročný je iba, ak sa to hra iba ako dedinská hra, s kamošmi vonku za domom. Inak dosť náročné na financie, tiež som mala kedysi túto predstavu, ale rýchlo som bola v realite.

tilly
14. apr 2024

@hrabovo ako je futbal finančne náročný? V čom? Koľko ťa vychádza ročne?

tilly
14. apr 2024

@aurora33 jedna vec je natlačiť, druhá zakazovať. Do športu sa nedá tlačiť, aport musíš milovať. Ale zakazovať niečo, čo dieťa chce a je pre neho prospešné je fakt smutné

som_realistka
14. apr 2024

Véd ho nechaj, ak sa nebude cítiť príjemne skončí sám, a premotivovani tréneri sú všade, to si ešte nebola na tenisovom tréningu, všetci si myslia, že výchova ju ďalšieho majstra sveta, a keď chceš aby sa dieťa iba naučilo hrať a hýbať pre radosť tak na teba pozerajú ako na mater ktorá bráni dieťaťu v skvelej kariére,😀

aurora33
14. apr 2024

@tilly ja som asi nejako preskočila autorkinu odpoved že dieťa tam vyslovene chce ísť a ona mu to zakazuje.