Sú tu rodičia, ktorí nepodporujú futbal?
S týmto športom nesúhladím, mám k nemu výhrady. Navyše syn je neobratný. Mali ste ti niektorá tiež tak, že ste nepovolili tento šport?
Môj 6 rocny syn hráva futbal. Chcela som, aby plával, ale vybral si toto. Som veľmi rada. Je to tímová hra, učí sa zodpovednosti voči spoluhráčom, učí sa pracovať v tíme. Ma tam kamaratov. Športuje. Chce hrávať zapasy, takže ho to motivuje na sebe makať a zlepšovať sa. Chce chodiť aj na zápasy na ligu. Ak sa mužovi nechce, vždy idem s nim rada ja. Strašne sa mi páči jeho nadšenie pre túto hru /šport. Samozrejme nerátam s tým, že bude s neho hamsik, ale budem ho podporovať, pokiaľ to pôjde. A keď bude mať chvíľkové krízy, budem sa snažiť, aby ich prekonal. A podporovala by som ho vo veľa iných športoch. Aj keď napríklad také lezenie, cyklistika, motorky, to dúfam nikdy nebude chcieť. Pre mňa veľmi nebezpečné...
Futbal ako taky mi neprekaza a co sa tyka casu a financii, myslim ze je to obdobne ako aj pri inych sportoch, ak uz dieta - rodic chcu ist trosku dalej a intenzivnejsie s treningom ci karierou ako takou.
Ja osobne som si ale vzdy priala aby dieta futbal nezaujal kvoli tomu, ze polovicu zivota sme mali byvanie rovno pri velkom futbalovom ihrisku, kde trenovali vsetky kategorie od najmensich deticiek po najstarsie. Treningy, zapasy, aj umele travniky... Proste provoz nonstop. A to, ako sa tam spravali treneri k detom, akym sposobom s nimi komunikovali a aky slovnik pouzivali, to je podla mna cez ciaru. Denne som to pocuvala cez otvorene okna ci cez ulicu.
Ja chapem ze ihrisko je velke takze krik ako taky ok - musia sa pocut, hecovanie co sa tyka treningu a vykonu,... Ale aj to sa da robit roznymi sposobmi, a keby niekto takto hovori na moje dieta ako tam na tie decka, velmi by sa mi to nepacilo, a to teda ziadna bublinka ani bavlnka nehrozi, ale slusne spravanie aj vyjadrovanie musi byt.
Pozor - nehovorim ze pri inych sportoch s detmi to tak nemusi byt, ale v takej miere ako pri futbale som to teda nikdy nikde nezazila.
No a druha vec ako uz bolo pisane aj skor, poznam vela mladych chalanov so co sa videli v snoch ako druhy Maradona, ale robit ten futbal karierne moze realne 1 z 1000. Tych co poznam sa potom pretlka zivotom a s loptou miesto mozgu im dlhe roky trvalo kym sa spamatali z toho futbalistickeho frajerskeho sveta kde existuje len kopanie do lopty - a ano, aj v najblizsej rodine mame dva take pripady chalanov uz par r po 20, trosku vygumovani, nic len futbal, a trvalo im roky kym sa spamatali aj do realneho zivota. A to boli vo futbale aj v time naozaj dobri do urciteho casu. Ale nie dost dobri na to, aby sa tym naozaj aj zivili, co samozrejme nechceli vnutorne akceptovat.
O tom som teda nepočula. Jedine o tréningových limitoch pre neplnoletých.
Futbal mi nejak extra neprekaza, skor mi vadi ako nas narod su odbornici na sporty (hlavne pri pohariku). Co by som velmi nechcela, aby hrali hadzanu (lebo to mi pride fakt drsny sport) a ladovy hokej. Nebranim a budem podporovat aj ked si vyberu ragby. Len nech sa hybu.
@colsami veľmi podobne to vidím ako ty. Tak extrémne ponižujúci a poškodzujúci slovník k deťom ako počujem vo futbale, som v iných športoch nevidela. Ešte je pre mňa zaujimavý fakt, že v iných športoch sa hulakanie a ponižovanie deti už berie ďaleko cez čiaru, ale vo futbale, akoby neexistovali žiadne hranice čo si dovolia k deťom.
@hrabovo prosím ťa, ty máš aký plat keď si môžeš dovoliť na synov futbal dať cca 500€ mesačne a to píšeš v množnom čísle, takže 1000€ si dovolíš dať mesačne synom na šport? Takto to majú všetky decká čo sú s tvojími v 1 lige?
Ja tiež poznám mamu, ktorá nepodporila svoje 5 ročne dieta vo futbale. Nieže by to strasne chcel, ale bola to možnosť. Jej sa nepáči mentalita, aká panuje vo futbalových kruhoch a fakt je, že nemajú reputáciu najmúdrejšich ľudí s prepáčením, počujem to z každej strany. Niekto žije napríklad v meste Dortmund a vyjadril sa, že to nie je veľmi intelektuálne mesto, že tam žije futbal… a takto to berie dosť ľudí. Ja som našťastie túto dilemu nemala
@tilly a ešte teba sa spýtam či ste vykradli banku, lebo toľko peňazí na šport pre deti úrčite nie je bežné mať k dispozícii.
@hrabovo prosím ta, čo je zle na kopačkách za 30€ pre zaujímavosť? Moje deti nosia také na Rugby z decathlonu a kupovat nové som musela len, keď bola treba vacsie číslo (a raz keď donieslo zo zápasu 2 topánky rôznej veľkosti). Len pre zaujímavosť, čo na tých kopačkách môže byt také lepšie na ten trávnik, blato a špinu… nikdy sa nesťazovali na nepohodlnú topánku
Prečo by sme mali vykradnut banku? Niekde minieme viac, inde menej, napr mám 11 ročné auto, lebo sme kupovali materiál, je to o prioritách. Našťastie už je v tíme, kde mu všetko platia a ide mu aj plat. Pár rokov sme to všetko dotovali my. Preto píšem, že futbal je úplne v pohodke šport, finančne aj časovo nenáročný, tímový šport, kde sa vie skryť keď má zlý deň.
@tilly 500 € mesačne na futbal je pohodka áno?
Ja by som tiež nedovolila, nadávky, hrubá sila,krik,aspoň ja mam také skúsenosti a nepáči sa mi to. Našťastie zatiaľ futbal nechce :D
Futbal nestojí 500 eur mesačne... mám kamošov, ktorých syn je reprezentant, pýtajú ho do zahraničia, hrá futbal na úplne inej úrovni, ako bežní chalani a 500 mesačne to nie je. To má individuálne tréningy, špeciálne tréningy s fyzioterapeutom, ktorý sa zameriava na futbalistov a je vybookovany na mesiace dopredu, kupujú mu tie najlepšie kopačky, ale 500 eur mesačne ich nestojí. Ale niekoho stojí 500 eur mesačne futbalista a vie a chce to dať, tak čo je na tom? Lepšie je kupovať mobily a počítače?
A ak máš len chlapca, čo hrá "dedinskú ligu", tak kúpiš za 40 eur kopačky, za 40 tarfy, na dedinách dostávajú dresy a oblečenie väčšinou zadarmo, my v meste platíme cca 150 eur a vydrží to dva roky a členské býva 30-50 eur. Slovan, Inter má možno viac, ale menej vychytene kluby majú do 50 eur.
Jeden náš kamarát, veľmi bohatý podnikateľ z Čiech, otec spolujazdca môjho syna, ešte keď spolu jazdili v Holandsku mal k tomu trefnu poznámku, že drogy by nás vyšli drahšie a čo by sme robili, veď nás to tiež baví, chodiť po výletoch na preteky...
Okrem toho, keď chceš, aby z dieťaťa niečo bolo, teda, keď to to dieťa chce, tak musíš investovať, ale to sa týka až detí nad 13/14 rokov, skôr nie
Iná ja sa chcem opýtať,si myslíš ,že keď ti bude dieťa chodiť na výtvarnú, tak to bude lacný spásy a nebudú tam pre motivovaní učitelia
Moji si chodia zakopat... Ale do klubu nechodia. Jednemu kopli loptu na hrud a vyrazil si dych, bolelo ho to a velmi sa zlakol. A druheho po treningu bolela vzdy hlava. Tak aj sami nechcu. Je to naročny šport. 1,5 hodiny nonstop behat 2x do tyzdna. Nezakazala som, sami pochopili ze to neni pre nich.
@aurinia máš múdrych synov, niektorí idú hlava nehlava ďalej.
Tiez som nebola nikdy fanusik futbalu, a to oco bol trener , aj hrac, aj rozhodca a Vsetko v detstve bolo len o futbale .,tak mam 2 chlapcov a co ich bavi ??? 😀 obaja hraju v timoch, uplne to miluju a ja sa tesim, ze oni sa tesia a veruze sa ucim za pochodu pravidla 😀😀a uz si pozriem futbal aj v tv ..
moj syn skusil uz vela - atletika, parkur, gymnastika, tenis .. on je velmi nadany na sport a Vsetko my aj ide , no futbal je laska … tak podporujem 🙂 a Ano , vikendy su len o nich ..
@tilly áno, presne preto by som bola rada, aby syn športoval a získal psychickú odolnosť športovca.
500 € ale mesačne na žiadny šport nemienim dávať aj keby sme mali veľa peňazí. To, čo vraví tvoj známy je z časti pravda. Dá sa robiť do určitej miery aj prevencia pred drogami cez šport, ale len potiaľ, kým dieťa nezačne drogovať lebo nezvláda agresívneho trénera, alebo si nezačne pomáhať drogami k výkonu, či suplovať zrazu chýbajúci adrenalín po ukončení športovania práve drogami. Málo sa o tom vraví, ale v odborných kruhoch je známe, že športovec padá na samé dno ak musí prestať so športom. Šport samotný môže byť pre profy športovca droga. Preto sa kladie dôraz na budovanie života aj mimo športu. Veď len pozrime na slogan Tiposu: zober loptu, nie drogy (… a dobre si zastávkuj) !
@timinka1984 toto kvitujem. Ked si fakt dieťa prejde viacerými športami a naozaj že nič ho nezaujme, tak ok nech teda skúsi aj ten blbý futbal ale podporu by vo mne nemal pokiaľ by to chcel hrať vážnejšie.
Autorka, a chce ten futbal hrať tvoje dieťa?
Počkaj, už sa tu zmiešali veci a pomotalo sa to.
My sme písali o tých sumách a o deťoch, ktorým tak tvoríš budúcnosť, ale to sú talentované deti, možno 1 zo 100. A to vidíš až v 13-14 roku. Keď sa ti o dieťa začnú trhať kluby, alebo ti vyhráva nejaké sútaže, vždy je ja turnajoch vyhlásený ako najlepší hráč, tak investuješ, to sa teba netýka. Futbal vieš robiť aj na bežnej úrovni, čiže platíš nejaké členské, to býva na dedinách malé, kúpiš raz za dva roky oblečenie, dvojí kopačiek za sezónu, dokonca niekde dostaneš zadarmo, ja napr vždy na začiatku sezóny dám do klubu malé kopačky a tréner to dá nižším ročníkom.
Chápeme sa?
Tak som sa zabavila....🤣🤣🤣🤣ako prepáč,mám doma bývalého futbalistu,čo ešte za komunistov hrával a teda profesionálne a úprimne,ako pravdou je,že má odpálené kolená. Ale žiadne drogy,nič... Vtedy to bolo extra prísne a teraz,čo má malý spolužiakov na futbale,tak to decka milujú,majú tam zábavu,len je to fakt časovo náročné. Naopak si myslím,že je to fajn šport pre učenie sa disciplíny. A teda píšeš,akoby z tvojho decka mal byt profesionálny futbalista🤣🤣🤣🤣95per.deciek tam chodí tráviť zmysluplne voľný čas a za kamarátmi,na vybitoe energie. Možno mamičky sa vidia v bulvárnych časopisoch ako hrdé matky celebrít🤣🤣🤣🤣,ale inak to čo píšes sú už fakt kraviny.
Koľko rokov má tvoje dieťa?
Vieš, ak bude tvoje dieťa nádejný talentovaný medik, alebo kuchár, tiež mu investuješ do stáží a materiálu, aby si mu pomohla. To nie je len o športe
@mircalla Prepáč, ale sa tu preháňali mamičky a vyznelo to ako štandard že každá rodina futbalistu dá 500 € mesačne dieťaťu na šport a rozhodne si nemyslím, že by to mohol byť na Slovensku štandard.
- nemyslím si, že sú všetci futbalisti na drogách, ale chovajú sa ako keby to bola nejaká sekta a nie šport.

Áno k tomu boxu, stoha z neurológie keď to už dookola rozoberáte. Je jasné, že údery do hlav nesú svoje následky.