icon

Trénerka baletu zhoršuje zdravie a motiváciu dcéry

18. aug 2024

Dcéra ( 13r. ) chodí na balet už od troch rokov. Robí ho profesionálne, má už naozaj vysokú vykonnostnú úroveň. Nedávno zmenila skupinu, tá jej sa rozpadla, a ona prestúpila do novej. Je v nej pár takmer nových dievčat, a nová trénerka. Problém je, že trénerka veľmi uprednostňuje tie nové dievčatá. To by ešte tak nevadilo, ale ten spôsob akým to robí! Hovorí veci, ktoré nie sú pravdivé, že ony budú aj tak lepšie, lebo dcéra je obézna, pričom má krásnu postavu. Alebo že ako sa to hrbí, hoci krásne vystiera chrbát. Dcéra tomu verí, teraz nechce jesť , lebo jej trénerka povedala že potrebuje schudnúť, ale ona už je chudá. Neje, je zoslabnutá, veľa sa kvôli tomu až potkýna. Fakt až nasilu to treba do nej tlačiť aby vôbec prežila. Minule vonku jej od hladu prišlo tak zle že takmer odpadla, a aj potom s jedlom veľmi váhala. Tým že neje, tak ide dole aj schopnosť v balete, čo tiež trénerka okomentovala, a teraz doma až násilne cvičí, sa divím že jej šľachy ešte držia. Rozmýšľam či ju radšej neodhlásim z baletu, ale desaťročnú kariéru škoda takto utnúť... Rozhovor s trénerkou nepomáha. Cez koho by sa to dalo ešte riešiť? Ďakujem

Strana
z2
sense
19. aug 2024

Takto ak by mala ozaj vysokú profesionálnu úroveň, vacsiu ako iné dievčatá tak by ich neuprednostňovala. Na druhej strane ak je ozaj taká dobrá vezmú ju kdekoľvek a nielen na krúžok ale do "vyššej kategórie"
Na druhej strane ak by moja dcéra mala pre krúžok problémy so zdravím,tak by sa s krúžkom seklo, pretože zdravie 13 ročného dieťaťa by mi bolo presnejšie ako kruzok a vyslovene v tejto profesii sa uživí ozaj len pár najlepsich

seepferdchen
7. sep 2024

Urcite zmenit trenerku a tejto napisat zlu recenziu, nech sa zbada. Uz sa tolko o balete popisalo, samozrejme, ze nie z kazdej bude balerina na vrcholovej urovni ale ak ju to bavi bola by velka skoda aby netancovala, tu radost z tanca by som jej nebrala…casom mozno sama objavi ine styly 🙂 kde to nie je take “tvrde”.

Strana
z2