Ako začať cvičiť vo fitku s trénerom?
Asi tu už bolo pár podobných diskusii, chcela by som vaše skúsenosti. Chcem začať cvičiť vo fitku a som pevne rozhodnutá do toho ísť. Avšak hanbím sa celkom. V živote som tam nebola, neviem, čo a jak, ako sa tam orientovať, na čo si stroje atď. Preto si chcem aspon na začiatku zaplatiť trénerku. Ako to prebieha? Je najskôr nejaký úvodný rozhovor a potom cvičím s tréner na mňa pozerá a opravuje? A čo sa týka ľudí okolo, to dá najviac obávam. Nemám nadváhu, ale proste malé mäkké telo. Je väčšina osadenstva fitka super vysekana? A čo si obliecť?
ako píše ninka - rozhodne trénerka. pokecáte, o tom čo očakávaš, aké máš skúsenosti a aké zdravotné obmedzenia… na tréningoch by ti mala predviesť cvik, kontrolovať ťa ako ten cvik robíš, nastavovať váhu a pod…
ľudí okolo sa neboj. naozaj majú “srandu” iba z tých čo si myslia že vedia všetko sami a pritom cvičia zle. inak fakt nikoho neriešia.
a čo sa týka oblečenia - podľa seba viem, že mi vadí úplne obtiahnuté oblečenie. nie voľné, to prekáža, ale ani úplne obtiahnuté nie je dobré pokiaľ nie si úplne v top forme 😏
držím palce 💪
@anonym_autor pokial chces aj trenerku vsetko ti vysvetli ukaze, bude pri tebe. takze absolutne nemusis mat obavu.
ja som bola prvy krat vo fitku minuly tyzden, a to uz mam 45+. A videla som tam 1-2 baby s krasnymi postavami, na ktorych bolo vidno, ze cvicia uz velmi dlho (a drzia stravu). Vsetko ostatne boli obycajne baby, aj s nadvahou, aj s problemovymi partiami, aj chude ale bez svalov...proste obycajne baby, ktore chcu cvicit 💪
Trénerka je super voľba, čo sa týka ostatných ľudí, tak každý tam ide s rovnakym komplexom ako ty, a tí, čo tam sú už dlho, tak im to je srdečne jedno, lebo si chodia ventilovať hlavu nie súdiť druhých, ako vyzerajú.
Mne urobil trener na zaciatku diagnostiku cez pristroj. Rozhovor, par cvikov, kontrola, korigovanie. Vsetko v uplne uvolnenej atmosfere. Vezmi si so sebou svoj uterak, ten si budes pod seba pokladat kvoli potu.
@anonym_autor zaplatiť si trénerku je výborný nápad. Ja sok začala cvičiť min.rok v júni (dostala som poukážku na 4h s trenerkou) a cvičím s ňou doteraz
Prvá hodina prebiehala formou diagnistiky, rozhovoru a chvíľku tréning. Zaujímala sa ci mam nejaké zdr problémy, skúšala ohybnost a riešili sme aký je môj cieľ (ci schudnúť, spevniť, ako si to predstavujem).
Mám silový tréning väčšinou 2x do týždňa.
Iných ludi si vo fitku všímať nemusíš, resp oni si tiež nebudú teba.
Ty tam budes s nou a všetko ti ukáže, vysvetli, bude pozerat ci cviky robis spravne.
@anonym_autor ved do fitka tiez niekto aj s "vysekanou postavou" musel prist prvy krat "mlandravy"... tak aka hanba... to, ze tam ides je najvacsi dokaz, ze so sebou nieco chces spravit a urcite to nie je dovod na odsudzovanie a nikto to - co som zazil - nikdy vo fitku nerobil... ako keby si sa hanbila ist na kurz jazyka, lebo nevies jazyk...
@anonym_autor
Nikdy nebudu vsetci vo fitku so super postavou, chodi tam cele spektrum ludi, co sa chcu hybat.
Trenerka ti vsetko ukaze, porozpravate sa, nieco zacvicite, dohodnete sa ako dalej.
Oblec sa pohodlne, teplaky, elastaky alebo kratasy je jedno, tricko, top, ale radsej nie oversized, proste normalne nieco na sport. Nezabudni na ciste tenisky (nie v tych, co si v nich prisla), a uterak, a flasu s vodou.
@anonym_autor zaplatiť si trénerku je výborný nápad. Ja sok začala cvičiť min.rok v júni (dostala som poukážku na 4h s trenerkou) a cvičím s ňou doteraz
Prvá hodina prebiehala formou diagnistiky, rozhovoru a chvíľku tréning. Zaujímala sa ci mam nejaké zdr problémy, skúšala ohybnost a riešili sme aký je môj cieľ (ci schudnúť, spevniť, ako si to predstavujem).
Mám silový tréning väčšinou 2x do týždňa.
Iných ludi si vo fitku všímať nemusíš, resp oni si tiež nebudú teba.
Ty tam budes s nou a všetko ti ukáže, vysvetli, bude pozerat ci cviky robis spravne.
@lilyianka a vidíš na sebe zmenu, po cvičení 2x týždenne? Pýtam sa za to, že tiež budem tak chodiť. Asi by bolo dobré aj castejsie, ale som šťastna, že som vôbec na tie dva dni našla stráženie pre dieťa a lepšie ako nič myslim.
ja som bola prvy krat vo fitku minuly tyzden, a to uz mam 45+. A videla som tam 1-2 baby s krasnymi postavami, na ktorych bolo vidno, ze cvicia uz velmi dlho (a drzia stravu). Vsetko ostatne boli obycajne baby, aj s nadvahou, aj s problemovymi partiami, aj chude ale bez svalov...proste obycajne baby, ktore chcu cvicit 💪
@anonym_dda50b super, ďakujem za povzbudenie s veľa zdaru ;) a tiež všetkým ostatným vďaka za rady aj skusenosti.
@lilyianka a vidíš na sebe zmenu, po cvičení 2x týždenne? Pýtam sa za to, že tiež budem tak chodiť. Asi by bolo dobré aj castejsie, ale som šťastna, že som vôbec na tie dva dni našla stráženie pre dieťa a lepšie ako nič myslim.
@anonym_autor ano zmenu vidím. Ja som chcela hlavne spevniť postavu a okolie mi hovorí, ze uz vidno svaly. Muž mi to hovorí takisto a trénerka tiež....

@anonym_autor ahoj 🙂 určite chod do trénerky, ab si zbytočne necvicila zle. Trénerka ti každý cvik ukáže, postoj, dýchanie, všetko. Čo nebudeš vedieť pýtaš sa. Moja prvá hodina s trénerkou bola taká úvodná, pokecali sme co som kedy športovali, akú mám predstavu čo chcem docieliť. Terza už cvičím sama resp skupiny. A ja osobne nesledujem ľudí vo fitku ako vyzerajú, sme tam jedla veľká partia a podporujeme sa navzájom. Ale pekný ta moze namotivovat a pomôcť cítiť sa lepšie.. ale nemám pocit žeby niekto riešil oblečenie iných 😅 max keď ma niekto niečo veľmi pekne sa opýtam odkiaľ / pochválim