icon

V akom veku sa deti učia bicyklovať?

Dnes o 13:15

Ahojte, v akom veku sa vaše deti naučili bicyklovať? Klasicky, bez pomocných. Vďaka.

Strana
z2
anonym_0282a4
Dnes o 13:15

Moje ešte stále nie 😂 Aj mne trvalo dlho. Asi som už mala 8 rokov

maddie1711
Dnes o 13:16

Asi keď mal 5

petamich
Dnes o 13:19

Ked mal 4, ucil sa rovno bez pomocnych, mal pred tym cyklo-odrazadlo, balans vedel udrzat, pomocne by to len predlzili 🙂

vikusjk
Dnes o 13:21

@anonym_autor moja ako 4 rocna lietala na odrazadle, tam sa naucila drzat rovnovahu a potom uz v piatich na bicykli

tykat
Dnes o 13:23

Syn v 3 rokoch, dcera asi ked mala 6-7? Presla pekne bicyklom bez koliesok na koniec ulice cca 100m, zoskocila a viac ani za nic. Teraz je uz dospela a bicykel dodnes nepouzila, takze ani neviem ci to ešte vie 😀

anonym_d20f9a
Dnes o 13:24

3,5 ročný. Predtým jazdil na odrazadle, krásne držal rovnováhu takze nemusel mat pomocné kolieska
My sme kúpili odľahčený bike čo vrelo odporúčam, lebo niektoré detské bicykle vážia viac ako dieťa a deti nevládzu do nich šlapať a ich to potom ani nebavi

tilly
Dnes o 13:26

2,5r. Sám si zobral bicykel, s ktorým jazdil jeho kamarát. Sadol a išiel. Len tak. Mne stali vlasy dupkom, som sa bála, že sa vysype, ale on išiel. Ešte mal plienky 🙊.
O pár rokov neskôr bol majster Slovenska 😁 a reprezentant
Druhý mal cca 3,5, on sa nechcel vzdať odrazadla, bicykel bral ako nutné zlo, keď mu bolo odrazadlo malé. Ako 8 ročný prešiel prvú stovku (100km v rámci jedného výletu) , ako 9 ročný vyliezol 12km kopec.

anonym_2023b2
Dnes o 13:31

niečo medzi 3-4roky mala dcera

anonym_2023b2
Dnes o 13:31
@anonym_d20f9a

3,5 ročný. Predtým jazdil na odrazadle, krásne držal rovnováhu takze nemusel mat pomocné kolieska
My sme kúpili odľahčený bike čo vrelo odporúčam, lebo niektoré detské bicykle vážia viac ako dieťa a deti nevládzu do nich šlapať a ich to potom ani nebavi

@anonym_d20f9a ja som tiež tomu neverila ale presne... kupili jej nasi uplne tazky farebny ružovy ledva ho držala v rukách, kupili sme woom z bazaru a už ma tretí a je skvely

anonym_d20f9a
Dnes o 13:40
@anonym_2023b2

@anonym_d20f9a ja som tiež tomu neverila ale presne... kupili jej nasi uplne tazky farebny ružovy ledva ho držala v rukách, kupili sme woom z bazaru a už ma tretí a je skvely

@anonym_2023b2 my sme mali early Rider a oplatilo sa zainvestovať. Ľahučký bike na ktorý synátor lietal a nie 100 kilova opacha ktorá dieťa demotivovala

anonym_a03d23
Dnes o 13:49
@anonym_2023b2

Nás ako 4 ročný začal bicyklovať. Predtým mal cykloodrazadlo a už držal rovnováhu. Veľmi sa chcel naučiť, tak sadol a za 10 minút vedel bicyklovať. Sám sa naučil.
@anonym_d20f9a
@anonym_2023b2 dá sa s tými bicyklami malým deťom aj do kopcov? Nášho do kopca bolia kolená. Vyjde, ale sťažuje sa na bolest. Inak po rovine nie. Musíme mu prenášať bicykel v aute na rovinu. V okolí domu máme kopce. Premýšľam nad bicyklom s prehadzovackou, že by to mohla vyriešiť.

euka210
Dnes o 13:50

@anonym_autor 3-4r

rk123
Dnes o 13:51

3 rocna.
dovtedy mala dvojkolesove odrazadlo a potom hned na bicykel

tilly
Dnes o 13:56
@anonym_a03d23

Nás ako 4 ročný začal bicyklovať. Predtým mal cykloodrazadlo a už držal rovnováhu. Veľmi sa chcel naučiť, tak sadol a za 10 minút vedel bicyklovať. Sám sa naučil.
@anonym_d20f9a
@anonym_2023b2 dá sa s tými bicyklami malým deťom aj do kopcov? Nášho do kopca bolia kolená. Vyjde, ale sťažuje sa na bolest. Inak po rovine nie. Musíme mu prenášať bicykel v aute na rovinu. V okolí domu máme kopce. Premýšľam nad bicyklom s prehadzovackou, že by to mohla vyriešiť.

@anonym_a03d23 koľko má rokov? Môže mať malý bicykel, preto sa mu ide zle do kopca a bolia ho kolená

vreckovka2
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
Dnes o 14:18

Odporucam drobcom odrazadla, je to velmi dobry sposob ako si zvyknut na rovnovahu. Dcera bola na odrazadle velmi malo a mala okolo 4 rrokov ked sa naucila bicyklovat. Syn ten lietal na odrazadle nonstop a jedneho dna si zmyslel (este nemal ani 3 roky) ze mu mame dat pomocne kolieska dole. Este muz sa smial ze dnes ich dam dole, zajtra ich namontujem hore. Dosiel z roboty a pyta sa ... tak ako ide bicyklovanie? No a krpec uz fical sam na bicykli.

tilly
Dnes o 14:21
@katkaseiner

Odporucam drobcom odrazadla, je to velmi dobry sposob ako si zvyknut na rovnovahu. Dcera bola na odrazadle velmi malo a mala okolo 4 rrokov ked sa naucila bicyklovat. Syn ten lietal na odrazadle nonstop a jedneho dna si zmyslel (este nemal ani 3 roky) ze mu mame dat pomocne kolieska dole. Este muz sa smial ze dnes ich dam dole, zajtra ich namontujem hore. Dosiel z roboty a pyta sa ... tak ako ide bicyklovanie? No a krpec uz fical sam na bicykli.

@katkaseiner jednoznačne. Odrazadla, hlavne také tie bicyklové sú parádne.

titla
Dnes o 15:46

Bicyklovat bez pomocnych sa naucil hned, mal cca 3 roky (na odrazadle zacal lietat, ked nemal ani 2, takže balanc nebol problem), ale mal spociatku problem rozbehnut sa na biku, do kopca vyjst a pod. Bol mu tazky. Ako prvy bike sme mu nekupili woom, co bola chyba. Sice mal odlahceny bike, ale ten woom, hlavne ako prvy bicykel urobi rozdiel. Vyslovene "lietat" na biku, jazdit po terene, cyklovylety az ako 5 rocny.

anonym_a03d23
Dnes o 16:30
@tilly

@anonym_a03d23 koľko má rokov? Môže mať malý bicykel, preto sa mu ide zle do kopca a bolia ho kolená

@tilly ma 5 rokov. Nastavený má bicykel dobre. Sedačku sme mu dali vyššie, keď nadobudol istotu. Ma ju akurát. Po rovine prejde bez problémov aj 10 km. Včera išiel 2 kopce, cca 2,5 km iba a hovoril, že na kopci ho boleli kolená. Preto si myslím, že by na kopce potreboval ľahší prevod.

beata_k
Dnes o 16:36

Obaja v 4 rokoch bez pomocnych koliesok.

tilly
Dnes o 17:13
@anonym_a03d23

@tilly ma 5 rokov. Nastavený má bicykel dobre. Sedačku sme mu dali vyššie, keď nadobudol istotu. Ma ju akurát. Po rovine prejde bez problémov aj 10 km. Včera išiel 2 kopce, cca 2,5 km iba a hovoril, že na kopci ho boleli kolená. Preto si myslím, že by na kopce potreboval ľahší prevod.

@anonym_a03d23 ono to nie je len o sedadle. Aj o celkovej veľkosti, polohe rúk a chrbta. Má 16" kolesá? O chvíľku dorastie do 20" s prehadzovačkou a bude to lepšie, možno už by aj mohol mať tú 20. Podľa toho aký je vysoký.

simca06022011
Dnes o 17:21

cca 4roky, bez pomocnych, isla rovno z odrazadla, za 15minut bicyklovala normlane... ale napr zaujimave je, ze ako presla na vacsi bicykel, nechcela sa bicyklovat cca rok dva.. a potom uz dostala "velky" a na tom v pohode.

alenkatt
Autor odpoveď zmazal
alenkatt
Dnes o 17:34

@anonym_autor naša to zvládla teraz , má 3,5 roka.

anonym_ecd60e
Dnes o 18:25

Mal tri roky, naucil sa za 10 minut, tiez presiel z odeazadla ako nic. Ale ma kamosa napr ktory 6 a stale sa mu nedari. Individualne

anonym_a03d23
Dnes o 19:07
@tilly

@anonym_a03d23 ono to nie je len o sedadle. Aj o celkovej veľkosti, polohe rúk a chrbta. Má 16" kolesá? O chvíľku dorastie do 20" s prehadzovačkou a bude to lepšie, možno už by aj mohol mať tú 20. Podľa toho aký je vysoký.

@tilly áno, ma "16". Na "20" má práve ešte čas, on je skôr drobnejši. Len je fakt vytrvalý aspoň pri tom bicyklovaní, tak ho v tom chceme podporiť.

zdenkak87
Dnes o 19:13

Syn behal dlho na odrazadle, na bicykli bez koliesok zacal ked mal 2r9m. S kolieskami jazdil len par dni. Dcera na odrazadle len chvilu, viac ju zaujimal bicykel. Naucila sa bicyklovat s kolieskami ako 22mesacna, na jar uz zacala jazdit normalne bez koliesok ako 2.5rocna.

tilly
Dnes o 19:49
@anonym_a03d23

@tilly áno, ma "16". Na "20" má práve ešte čas, on je skôr drobnejši. Len je fakt vytrvalý aspoň pri tom bicyklovaní, tak ho v tom chceme podporiť.

@anonym_a03d23 jasne. A už robia 16 s prehadzovackami?

anonym_513120
Dnes o 19:52

Starsi ked mal 4 roky, mladsi ma 6 a este stale nevie (ale on ma miernejsiu formu dyspraxie, cize u neho je to trosku pochopitelne)

anonym_a03d23
Dnes o 20:20
@tilly

@anonym_a03d23 jasne. A už robia 16 s prehadzovackami?

@tilly robia, woom ma 2 prehadzovacku automatickú. A našla som v nižšej cene aj 7 prehadzovacku....len rozmýšľam, či sa oplatí investovať, resp. Ak by boli tie kolená týmto spôsobené, tak zoženiem z druhej ruky. Bývame v kopcovitej oblasti.

Strana
z2