Vodítko pre dieťa
Ahojte mamičky, používa niektorá z vás alebo má skúsenosti s "vodítkom" pre dieťa? Popruhy som dostala od kamarátky, môj malý je riadny čert, takže niekedy by sa mi hodili, ale neviem či na mňa nebudú pozerať ľudia ako na blázna 😀
@ada93 áno, budú na teba pozerať ako na blázna.... A budú mať pravdu 🙂
To, že je malý "čert" nie je dôvod. Máš 2 ruky, 2 oči... Nečum do mobilu ale venuj sa dieťaťu a nič sa mu nestane 🙂
Ahojte. Ja som používala popruhy, ked sa dcérka učila chdiť. Je novembrová, všade šmykľavo a keď nespala odmietala byť v kočíku. Dieťa sa ľahšie naučilo udržať rovnováhu malo voľné rúčky, mňa nebolel chrbát a boli sme na vzduchu bez kočíka. Našom malom meste to odkukol jeden ocko a tak sme dvaja chodili držiac deti za popruhy 🙂

@lavieenrose áno, v škôlke sa využívajú takéto vôdzky. Len v niektorých, a hlavne u menších detí, kým sa "naučia prechádzať v skupine" Na prechádzke je 1, alebo 2 učiteľky a 12-23 detí! To hádam nechceš porovnávať s 1 matkou na 1-2 deti 😀 to je "trochu" rozdiel 😉
@montemotherone neporovnavam to som napisala pretoze tina vravela ze v skolke take nepouzivaju...
@zuzitko74 presne si trafila klinec po hlavičke 😉 Okrem toho, že je to odtrhnuté od našej podstaty (ruky máme na to, aby sme držali namiesto značkovej kabelky, či mobilu za ruku naše dieťa...), pre jeho rozvoj obratnosti a hrubej motoriky je to barlička, ktorá ho bude brzdiť vo vývoji. Pre dieťa nie je nič lepšie ako voľný pohyb. Vo veku do 6 rokov je to pre neho tá najdôležitejšia činnosť cez ktorú sa utvára aj jeho psychika.
@ada93 vo vacsich mestach sa to pouziva viac. Myslim si, ze je to ok, ak je dietatko zivsie, neujde ti a aj ked sa ti vytrhne z ruky, tak ho zadrzis...drz sa svoho rozumu, co ta po ludoch, ak ti to bude vyhovovat, tak tie popruhy kludne pouzivaj, nie je to nic nenormalne.....akurat niektore "super mamy" chcu same nahradit vsetky dostupne pomocky 😉, ale preco si neulahcit veci, ak je to mozne....
@ada93 ja som kedysi dávno tiež nad tým uvažovala.. lebo syna držať za ruku bol nemysliteľné... nech si myslí kto chce čo chce... nedržala som v ruke ani kabelku (tie nemusím) ani mobil dokonca som iba batoh nosila aby som mala voľné ruky a j tak... nedalo sa.. no napokon som ich nepotrebovala, syn sa akoby zázrakom skľudnil 🙂 . ja to beriem úplne normálne ..
@lavieenrose ja sa vyvysujem? No ked myslis...no tak to pitom aby dieta na tom voditku bolo aj doma...ved moze zakopnut a rozbit si hlavu polamat ruku nohu...a kde som pisala ze si nevedia deti vychovat prosim pekne? No ma zakopte vsetke pod ciernu zem lebo mam iny nazor..alebo este lepsie ukamenujte ma lebo nejdem s davom nekupujem tie predrazene veci bez kt.deti preziji v pohode
@tinaa64 prečo stále spomínaš, aké to mali naše babky? Ja som spokojná, že nežijem v minulom storočí a mienim využívať prostriedky a techniku, ktorá je dostupná. Nerobí to z Teba hrdinku, že sa tomu vyhýbaš. Samozrejme, že každá sranda niečo stojí, keď na to nie je rozpočet, je to vec druhá. Ty teda pusti telefón/ vypni počítač, to naše babky nepoznali 😉
@ada93 ja som videla take akoby pruzinove, jak velka telefonna snura to vyzeralo, dieta sa mohlo na kusok vzdialit .. mala to jedna mamicka dvojiciek ... dost chapem preco 🙂
mne by to bolo nanic, moja ked jej neni po voli tak sa vala po zemi, cize by to bolo tak ci tak utrpenie aj s takouto pomockou
@tinaa64 mna tych 7 € nepolozilo na mizinu..a vlastne kupila ich moja mama ..to je sok :o stara generacia ktora nepotrebovala ziadne vydobytky...ja mam voditko(ani neviem kde ) a ty pouzivas jednorazovky..ja latkove...kazdy mame nieco co sa nam paci ;)
@malasandrika tá posledná veta hovorí za všetko 🙂 Perfektné!
@malasandrika kriste pane...lebo zo svojich deti netobili pircelanove babiky...KDE SOM PISALA ZE SOM HRDINKA,A NEVIEM AKA MATKA?DAJTE MI IZ VSETKE POKOJ..JA NAROZDIEL OD VAS SOM SA DO NIKOHO NENAVAZALA....AJ INE MAMICKY PISALI ZE JE TO HLUPOST A
NIKTO TO NERIESI...RIESITE TU MNA...TAK SA VAM HLBOKO OSPRAVEDLNUJEM ZA SVOJ NAZOR KT.SOM PISALA ZA SEBA...UZ NEBUDEM ABY SOM NAAAHODOU NIEKOHO NEURAZILA..A PRE ISTOTU SI OPYTAM AJ POVOLENIE....co ste si mysleli ze vam budem pritakavat ked mam iny nazor....a som ja pisala ze si tie deti dakjte aj do pukacieho papiera a na voditko aby nemali ani skrabancek.MNE JE TO JEDNO...JA SOM PISALA AKO TO VNIMAM JA....
@tinaa64 nerozculuj sa radsej, nie je to zdrave a nase babky boli kludasky ☺ vies, toto je diskusne forum.. Je uplne normalne, ze niekto reaguje na to, co pises a oponuje ti.. Tvoj nazor ti nikto neberie, ludi skor popudil styl ktory cez pismena vyznieva dost nadradene a posudzujuco.. Ak nemas nervy na diskusie, radsej fakt nediskutuj, alebo skus menej sudit druhych konanie.. (vies lebo ke pises o tom co by matky mali\nemali robit a pouzivat posudzovanie je.. A to ja nemam rada.. Nech si zije kazdy akouzna za vhodne.. Vklude nepouzivaj nic a zi ako v 1965, niekto zas pouziva viditko na deti a cuduj sa svete, z deti kvoli tomu nevyrastu degenerovani jedinci.. Ti rastu z inych dovodov)
@tinaa64 Výdobytky modernej techniky nerovná sa automaticky málo kontaktu s dieťaťom, na to neviem kde si prišla.
Možno by som Ti neoponovala, keby si toľko nechválila dobu našich babiek, čo teda bohvie aká kontaktná doba podľa mňa nebola - moja mama bola odchovaná na sunare, v babkou tuším nikdy nespala, bola sama v postielke v druhej izbe už od narodenia. A mimochodom, dá sa byť kontaktnou matkou aj s výdobytkami modernej techniky 😄
Ja mama voditko ale na ruku. A verte mi ked mi syn podrastie milerada ho pouzijem, obzvlast ked ideme niekam kde je vela ludi a nechce mi sediwt v kociari tak mi ho dam a ruku a hotovo aspon sa nemusim bat
Ja sa nad nikoho nevyvysujem a nesudim....keby islo o oponovanie tak ok...ale tu ide iz o navazanie sa do mojej osoby a vypisujete mi tu ako si myslim o sebe ze som neviem super matka a ze o ostatnych si myslim ze sa nevedia o svohe deti postarat...ste jasnovidky ked viete co si ja myslim? Nikdy by som si nedovolila posudzovat inu mamicku...neotrebujem zit ako v r.1965..len som napisala ze niekedy to neexistovalo a sme tu... Nepisala som co matky maju a nemaju robit..napisala som si NAZOR AKO KAZDA INA.....
@jana_eyre
@malasandrika ja nic nechvalim tu dobu len som pisala ze kedysi take nieco neexistovalo a prezili sme...ja som svoje detstvo prespala v posteli s babkou a dedkom alebo tetou...takze nie kazdy prastary rodic je taky
@tinaa64 jauz len tolko, ze ta citujem: "ved jasne preco by som nemala mat priamy kontakt s dietatom ked ho mozem dat na voditko alebo po prichode z porodnice ho hned separovat od seba dat na noc do drugej izby?pmamicky by mali vic vyvynuteho instinktu keby velmi nepouzivali tie zbytocne vydobytky dnesnej doby..." Ked clovek nieco pise, mal by nad tym aj premyslat aby sa potom nemusel ohanat ze to je len nazor a nie sudenie.. Pekny den zelam bez rozculovania..
@ada93 podla mna fajn vec, mne sa dieta pustilo behat koncom 9mesiaca a bez akehokolvek pudu sebazachovy, prva vychadzka vonku skoncila oskretym nosom, drzat sa nechcel, popruhy to vyriesili a myslim, ze vdaka nim z neho vyrastol pekny chlapec bez chirurgickych zasahov na tvari 😅 osobne mi bolo u prdele, co si kto mysli, viem si to vyargumentovat, odporucam to iste tebe
@tinaa64 takze moje dieta som kojila do 3,5, spi stale so mnou, ma styri a miluje vozenie v kociku, tiez neockujem momentalne, lieky berieme vsetci iba ked uz niet o napr.vychodiska, ALE, pouzivam autosedacku😅, co napr. v 97 nebolo povinne, ALE pouzivala som 5bodovy pas, ktory napr. v 97.peg perego este nemalo, malo trojbodovy, ALE pouzivam este aj teraz niekedy detsku vysielacku, co som v 97 nemala a mozem pokracovat a pokracovat dokola, to moje decko si tam s radostou pripnem, myslim na voditko aj ked ma 4, dokonca sa tak hrame a je mi absolutne leutr fuk, co si myslia tebe podobne damy, pretoze ked chcem mat istotu, ako teraz naposledy na kompe, ze mi netreskne do vody, tak si tak aj urobim a opat, je mi jedno co si myslia okoloiduci, akoze realne som sa nestretla so zlou reakciou, akurat, otazky, kde som to kupila. Moje dieta je velmi zodpovedne, az moc na svoj vek, extra ma respekt pred autami a cestou, ale jeden nikdy nevie, predsa ma len styri a ako si tu porovnavala 10 a 2 eocne... nuz predpokladam, ze 10rocne dietko sa vie uz nejako vynajst pri strateni, co to dvojrocne dost tazko a myslim, ze kazda matka vie, ze niekedy staci sekunda nepozornosti a dieta je fuk, alebo nieco vyvedie, to je absolutne ok, ale ked sa snazi si ulahcit strazenie, aj pre svoj klud, je to zle? Nuz podla nie.A rozhodne sa neda sadnut na zadok, cucat kavu, klebet a decko ma 5m.vybeh, jedine kebyze si kupi to flexi pre vacsie plemena😅 a pripne si ho tam, hmmm zeby?😉
@maciatkolulu uz som pisala dajte mi s tym pokoj...uz som pisala robte si so svojimi detmi co chcete...MNE JE TO JEDNO..mohla som napisat svoj nazor ako ostatne?nie jedna mamicka sa k tomu vyjadrila a nikto sa do nich nenavazal..len do mna jedinej...proste ja ossbone sa stym neviem stotoznit co je na tom zle?je zle ze mi to pride divne?ja som to raz videla a ozaj mi to prislo divne..tak ma za to teraz vsetky zabite...
Ani radsej necitam diskusiu, lebo podobne otazky vzdy ludi rozdelia na 2 tabory. Mam v skrini taky rupsacik, ktory ma v predu zapinanie a na chrbte sa da upnut voditko. Dostala som od kamosky zo zahranicia. ja osobne som to na malom nikdy nemala, lebo som si bola ista, ze na mna budu pozerat ako na cvoka, ale boli situacie, ked som si povedala, skoda, ze som nevzala. Moj ocino ale raz strazil maleho a veru to vzali vonku, lebo maly chce chodit popri ceste po cyklistickom chodniku a pozera auta. Tatino sa bal, aby mu nevybehol na cestu. Mali z toho obaja neskutocnu srandu. Ja to neodsudzujem. Kazdeho osobna vec.
@tinaa64 pozri si 😉
(61) LittleLife Toddler Backpacks - YouTube
je to podla teba taka hroza, ze vlatne uz malicke dieta ucis, ze waw ty si samostatny cloviecik a pritom ho mas pod dohladom👏 ucenie k samostatnosti, vidis ako dieta reaguje aj v krizovych situaciach a pod.... Nie ako ked ho stale drzis za rucicku....
@tinaa64 nerozculuj sa ja som minule z okna odsledovala dieta 1,5r bez voditka.Matka mobil v ruke a dieta na ceste isla si v pohode este smeti vyniest lazo plazoooooo. 🙂Mne to pride tiez ponizujuce pre to dieta radsej za nim pobehnem a ucim ho pekne za rucku bez problemov chape a aj to ze cez cestu bezime neprechadzame sa.No niekomu to problem nerobi.
@silverrko cez cestu bezat😉fantasticke, najma ked na druhej strane auto nezastane👏👏 cez cestu sa podla mna prechadza normalne a s rozumom, ale dobre
@maciatkolulu ano dolava do prava a pekne rychlo takto si ucim ,,cez cestu,,na chodniku nie
@tinaa64 Po prvé nerozumiem, z akého dôvodu sa takto odúvaš a po druhé mne osobne vadil Tvoj písomný prejav, v zmysle, že matka, ktorá používa výdobytky modernej techniky nevychováva ,,kontaktne”, takže ja som sa k tomu vyjadrila, lebo s Tebou nesúhlasím, a keďže toto je verejné fórum, nauč sa diskutovať a nechovaj sa ako malé decko.
@silverrko joooj moja teraz ta znesu zo sveta ako mna....lebo nezdielame ich nazor tak sa vyvysujeme nad ostatne matky ako mi uz bolo pisane
@maciatkolulu aj ja prebehnem ked viem ze mozem..ked vidim ze je zelena..a tam kde nieje semafor yak je logicke ze asi pockam a prebehnem ked som si na 100 percent ista ze auto stoji..nebudem sa asi na prechode prechadzat...

@tinaa64 sak dobre mozes si mysliet ze pre tvoje deti je to zbytocnost...ale pre ine nieje a vyvysujes sa tu nad matkami ktore taketo hovadiny pouzivaju ze si nevedia dieta vychovat tak prrr to je rozdiel! ja som mala tiez aj hlavu rozbitu aj hluposti som porobila ale to som nemala 1.5roka , vtedy ma mamina tahala za traky za kapucnu alebo si ma zahakla do plienky