icon

Vodítko pre dieťa

ada93
13. dec 2017

Ahojte mamičky, používa niektorá z vás alebo má skúsenosti s "vodítkom" pre dieťa? Popruhy som dostala od kamarátky, môj malý je riadny čert, takže niekedy by sa mi hodili, ale neviem či na mňa nebudú pozerať ľudia ako na blázna 😀

lavieenrose
13. dec 2017

to ze je to ako vodzka na psy a ze je to hlupost moze tvrdit iba zadubnec co si nedovidi na spicku nosa...a teraz pride sok...nikto na teba nebude kukat ako na debila...ano sama som to vyskusala na slovensku v mensom meste..dokonca moji rodicia si to pochvalovali lebo ako tu bolo spomenute v istom veku je to fajn...ked sa dieta trha z ruky uteka atd na tom voditku sa da predist aj padu co ocenia stary rodicia co nedokazu byt zohnuty k dietatu...a naivita je mysliet si ze je to vymysel modernej doby a zbytocnost no opytal sa niekto svojich rodicov ? tahali nas za kapucne za traky alebo nam dali plienku pod pazuchy...

rheuska
13. dec 2017

Áno používam. V dave ľudí a pri prechádzke pri vode. Nežijeme na Sk. Nikto na mňa nepozerá a aj keby je mi to jedno. Safety first!! Inak bežne samozrejme netreba. Malá rada nosí ruksačik. Obmedzovanie sa jej nepáči a viacej padá.

viskupovaandrea
13. dec 2017

@ada93
Nech pozeraju 🤗. Mi sme to tiez kupili ale pouzili sme to asi 3x a potom som to v kabelke zahodene mala. Nepouzivame ani kocik ani voditko 🤗(3r a 2r) Deti sa nas nepustia. Su to nase pijavice 😂.

abdn16
13. dec 2017

Keby ste bývali mimo SK, tak by ste tomu chápali ;) ja som si tiež kedysi myslela, že šialené matky... ale pre bezpečnoť svojho dieťaťa by som bola blázon, ak by som bez toho von nešla. A nie každé dieťa chce byt v kočíku.

tinaa64
14. dec 2017

Podla mna hlupost....kedysi nieco take neexistovalo a sme tu...a behali sme kade tade....v prvom rade treba dieta ucit veciam a nie ho viazat....a do akej doby malo dieta byt dieta na vodirku? Do 3r 5r.10r aby bolo v "bezpeci".?ved stratit sa moze v akomkolvek veku..ci ma 2 alebo 10r...moja prva nechcela byt v kociari...tiez chcela vsade behat a spoznavat svet..tak som vsade behala za nou ...keby take nieco neexistovalo tak co by sa stalo?nic....to vsetko musime odkukat zo zahranicia? Viem niekto si myi ze je to dobre pre bezpecnost..a co tak ucit svoje deti aby vedeli co je a nieje bezpecne...ja to svoje ucim od utleho veku...od 1.5roka vie kedy sa ma ist po ceste a kedy nie..vie ze ked ideme niekde kde je viac ludi ze sa mna musi drzat ako kliest aby sa nestratila...a mam ju stale pod dozorom....ale ved necu si urobi kazdy tak ako uzna za vhodne...za mna nie...deti maju behat skakat a nie byt obmedzovane nejakymi popruhmi.na to sme tu mi doapely a rodicia aby sme na deti davali pozor a behali za nimi..ved si vy predstavtebake by to bolo pre vas keby vas niekto dal do popruhov....nepacilo by sa mi to.... ..myslim si ze v dnesnej dobe su mamicky strasne uzkostlive. To same zakazy prikazy..nebehaj,tam nechod,nelez lebo spadnes,nesmykaj sa na smykalke lebo sa pospinis nohvice..ved nechajme tie deti byt detmi tak ako sme boli mi...

margotka112
15. dec 2017

Nikde som tu nečítala,že plánuje mať dieťa na vodítku od rána do večera. Iste je to na dačo dobré napr. v meste,pri tých šialencoch v autách čo nepostoja pomaly ani ked ste na prechode. Jasné,že niekde, kde je pomerne menej áut dieťa učiť rozoznať chodník od cesty,a učiť ho ako sa správať v premávke. Viem si to vodítko predstaviť napr. na velkých trhoch ked chcem aby si pochodilo,a chcem mať z nich dačo aj ja.
A naozaj v zahraničí to používali na pešej zone,ked sme boli na dovolenke.

marcelatje
15. dec 2017

Zeny zeny......prosim pochopte ze niektore deti veci robia bez ohladu na to ci ich k tomu rodic vedie alebo nie. Tato diskusia mi pripomina debaty o tom ako som si dieta naucila ..... 😂😂😂😂 niekedy si zasluhy pripisujete nepravom a veci by sa (ne)diali aj bez vasej intervencie. Fakt ze moje deti nemaju tendenciu vybiehat na cestu je super, nebudem vsak kvoli tomu odsudzovat susedkino dieta ak tu tendenciu ma, pretoze vidim ze robi vsetko preto aby ho to odnaucila, jedine ze by boli zeny ktore sa vyzivaju v stresovych situaciach ako zachranovat dieta v poslednej chvili spod kamiona 🤔
Taktiez zalezi od toho ci zijete v Losonci kde lisky davaju dobru noc, alebo vo velkomeste kde vsade striehne nejake riziko.
Jedna vec je ako dieta vychovavame, druha ako sa to na nom odrazi.
Ja som voditko nepotrebocala ale je super ze matky s hyperaktivnejsimi detmi tuto moznost maju 👍

maciatkolulu
15. dec 2017

Radsej necifam diskusiu,za seba ako sa zasluzilu matku troch deti mozem skonstatovat,ze tie vyrobky su top a nie cez🤣 maly ma styri,mame ruksacik littlelife s "voditkom" a to pre rozne pripady,teraz aktualne viankcne trhy,kompa,letisko,vseobecne tam,kde je vela ludi. Maly si to sam aj doma ked sa hra pyta. Je to zdrave netyrane dieta😂a ked vo vacsich davoch a priestoroch nie je na voditku tak si tu svoju ritku vyvaza v kociku🤣ano v kociku a sme stastni,normalni a spokojni😁ono ja nerozumiem preco clovek na Slonsku ma byr pomaly v strese co z toho bude,lebo mam.dieta na bezbecnostnej vodzke,alebo mam vacsie dieta v golfkach,alebo ma vacsie dieta dudel,flasu. V zahranici si vas nikto.nevsimne ani nahodou,akurat sa tak usmeje a tu je z toho tema.ako svina🤣a nemam hyperaktivne dieta🤣.... ale mam moznost si ho zabezpecit aj takto. Lepsie dieta na voditku ako v sekunde nepozornosti stratene pripadne spokojne plavajuce v priehrade. To sme ale my. Co robia druhi,je ich vec a neriesim to a ani neposudzujem a zivot je krasny

maciatkolulu
15. dec 2017

@tinaa64 ty nevidis rozdiek v tom ked sa ti strati na medzinarodnom.letisku,pripadne inde 2 alebo 10 rocne dieta? Podla teba ma rovnaky pud sebazachovy 2 a 10rocne dieta,ci pred autami,cudzimi ludmi,nebezpecnym priestorom? Ale no tak.... a v.minulosti toho vela nebolo co je teraz a s radostou to vyuzivas mozno,len maly priklad,autosedackydetske vysielacky, jednorazoveplienky,,patbodove pasy v kocikoch,vyzivy,ockovanie na neviem co uz,spreje na utlmenie bolesti pred pichanim😀 ako neberte to,ze.zacinam.temu ockovania😀a tak dalej a dalej

maciatkolulu
15. dec 2017

@tinaa64 preac a.este jedna vec,ty si opat myslis,ze ked mas dieta na "voditku"tak za nim.nebehas:grinning:v kkude si chlipes kavu a dieta je ako mopslik na flexi😂 ?

tinaa64
15. dec 2017

@maciatkolulu vysielacku nepouzivam,lieky ked nemusi.e neberieme,deti ockovane nemam,vyzivy deti nejedoa to im mastruham nase ovocie zo zahrady,autosedacky tiez nepouzivam auto nemame a ano nechcem,pasyv kocikoch nepouzivam nakolko aj prve aj druhe dieta som som nosila aj nosim na rukach a v kociku boli len ked spali....a prva chcela byt v kocimu az od 2 rokov aj to iba sem tam...jedine co pouzivam su tie plienky...a cestovalo sa a zhromazdovalo aj za cias nasich starych mam...a aj to 10r.dieta je v strese ked sa strati...a staci dat ruku a ide sa...ved jasne preco by som nemala mat priamy kontakt s dietatom ked ho mozem dat na voditko alebo po prichode z porodnice ho hned separovat od seba dat na noc do drugej izby?pmamicky by mali vic vyvynuteho instinktu keby velmi nepouzivali tie zbytocne vydobytky dnesnej doby...nase babky nemali ziadne vysielacky a vedeli kedy sadieta zobudi lebo to proste citili...cim viac zbytocnych somarin pre dieta tym menej kontaktu s dietatom...vtedy take veci proste neexistovalia deti proste prezili...

tinaa64
15. dec 2017

@maciatkolulu a ano to dieta mi pride ako pes na voditku..

eliska13
15. dec 2017

@ada93 výborná vec dieťa má voľný pohyb, ak zakopne zachytis ho.Nemusis mu ruku ťahať teraz, keď sa nosia rukavice je to ešte lepšie.Babka suseda tak chodí s 1,5 r dieťaťom von

fadama
15. dec 2017

Ja som to uz videla no hrozne to vyzerá, som si myslela ze sa pomylila a namiesto psa pripla dieta.😕

tinaa64
15. dec 2017

@fadama presne..
A co kebu tie deti nechodili vobec vonku?tak je mnesia peavdebodobnpat stratenia alebo zrazenia..a tie deti co su s jasliach a v skolkach?ved tiez chodia na prechadzky..uz vidim ako ucitelka dava vsetky deti na voditko😂

fadama
15. dec 2017

@tinaa64 ale podla mna dieta musi aj spadnut.....nemozme teraz dieta zabalit do bubliniek aby sa mu nikdy nic nestalo. A drzat ho na voditku ??...no to je uz na mna vela.

meusicka
15. dec 2017

@ada93 to zalezi od toho ake mas dieta. resp. ja som pri prvej nemala ale pri dvojickach som pouzivala. a hodne. akurat sme sa prestahovali do mesta a baby nechceli drzat za ruku, a utekali, samozrejme stale opacnym smerom. takze nam sa to zislo. a starsia , je tam len 3 roky vekovy rozdiel, aj na nu trebalo davat pozor.
voditko je fajn, ale samozrejme reakcie su rozne. niekto pozera ako puk, dokonca ma odvahu ta odsudzovat a iny si zase zacudovane uvedomia, ze je to super vec. dokonca sa ma aj pytali, kde sa to da zohnat.
zo zaciatku, mozno 3x sa babam nepacilo, ale potom prisli na to ze maju obe rucky volne, vedia nimi pracovat a ja som bola kludnejsia, lebo mi nemohli zutekat.
raz mi jedna pani povedala, ze su ako psy, a to sme boli na vylete pri jazere Bodensee, tak som sa jej opytala, ze ked mi niektora spadne do jazera, ci za nou ona skoci a bude ju vytahovat? pani rekordnou rychlostou zutekala.
ja odsudzujem skor mamicky, ktore si veselo idu s dietatom a pritom kukaju do telefonu. zaujimave ze napr. ten telefon im nikto nevycita.
jo este dodavam, nase mali voditka od veku cca 1 1/2 roka a nosili do 2 1/2. a to ze dieta je na voditku neznamena, ze ty zanedbavas jeho vychovu, co sa tyka pohybu vonku na ulici, pri ceste a pod. samozrejme aj tu treba davat pozor, upozornovat na auta, na to, ze na prechode svieti cervena, zastavime, resp. pockame kym nas pustia cez cestu. a ze sa ide nakraji a pod. to vsetko mamina robi aj ked dieta je na voditku.
takze podla mna, vyskusaj, a uvidis sama.

napodiv mne u nas na dedine nikto kriveho slova nepovedal. skor v meste na mna kukali ale aj to skor tu v AT, doma na SVK ani nie.

jasminet
15. dec 2017

my mame ten ruksak s "voditkom" a par krat sme ho pouzili - napr. so synom ked mal cca 1,5-2 roky v rakusku na vodopadoch - za ruku ani za svet, drevene smyklave chodniky nad riekou... a teraz s najmladsou ked ideme pre najstarsiu do skoly - okolo frekventovanej cesty, mala s ruksacikom, spokojna, ze ju nikto nedrzi a ja spokojna, ze ju istim a nevybehne na cestu. a cuduj sa svete, blbo pozeraju iba dokonale mlade zaby, starsi ludia chvalia...

meusicka
15. dec 2017

@tinaa64 aby si si to nemylila, voditko nie je pre deti vo veku skolkara, v tom veku uz to dieta ma vediet ist pekne na kraji a drzat za ruku. voditka su na deticky, ktore su mensie. je to na mamine, aby to vsetko dieta naucila vcas. pre vacsie dieta je uz voditko zbytocne. ja osobne na jedno dieta, by som zrejme neuvazovala, ale kedze som mala dvojicky, tak som si povedala, ze vyskusam.
ako pise
@viskupovaandrea ked su decka pijavice 😅 tak nepotrebujes voditko. ale ked su deti divokejsie, ani nedomysli a uz uteka, vtedy sa to zide.
ja som mala dvojicky na voditkach a manzel bral vacsiu za ruku. a ked som bola sama, tak som drzala aj starsiu za ruku. hlavne tam, kde bola vacsia premavka.

jana_eyre
15. dec 2017

Pamatam si raz podobnu diskusiu, bola riadne dlha a kopa zien sa az rozculovala ako to niekto moze.. Takze verim, ze na slovensku sa najde kopa ludi co to bude zbytocne riesit..

Za seba hovorim, ze na tom nevidim nic divne, viem ze su deti, co ruku nechytia ani za milion.. Moje nastastie ruku drzia celkom normalne ale keby som take nemala tak vyuzijem aj popruhy.. Clovek predsa dietatu moze vysvetlovat aj ked je na popruhoch, ja neviem preco si niektori ludia predstavuju take extremy ako ze dieta das na vodzku a nasrato tahas bez slova nevysvetlis okolity svet.. Pokial to clovek pouzije uvazene v zlozitych situaciach v meste alebo v obchode, je to podla mna dobra pomocka..

tinaa64
15. dec 2017

@fadama ved jasne..ved mi ako deti sme kolko mali porozbijane hlavy kolena..a zijeme..a teraz..nedaj boze aby dieta malo modrinku lebo katastrofa...

nikelca
15. dec 2017

Ja si vzdy spomeniem na dharmu a grega ako nakupovali detske potreby...
Abby:ja neviem Kitty, voditko pre dieta?
Kitty:ver mi. Neviem akoby som zvladla Grega bez neho... samozrejme vtedy ho bolo nutne kupit v zverimexe...

Od 5:39

https://www.youtube.com/watch?v=Peh8qK23hG0
nikelca
15. dec 2017

@jana_eyre toto si myslim aj ja ale z diskusie niektorych mam pocit ze by to pouzivali presne ako na psa nech si beha ale len v ramci svojho vybehu kym ony budu nakupovat 😒

lavieenrose
15. dec 2017

@tinaa64 nedavaju voditko..minule som videla najmensich skolkarov na prechadzke drzali sa takeho usiteho hada s putkami a ten kto sa pustil dostal hubovu polievku...si myslis ze ich nechaju behat hore dole ved su deti ? moje dueta ma naucilo uzasnu vec ...nesud ostatne matky a ich vychovu..mala by si si to zobrat aj ty k srdcu...moje dieta uteka vacsinou do opacnej strany mala obdobie kedy si vytrhla ruku ani za svet mi ju dat a ja som ju musela tahat za mikinu ..to je lepsie ako popruhy? to ze si vymenovala ten zoznam veci ktore nerobis a nemas nerobi z teba lepsiu matku...ako je ta ktore tie veci pouziva...

tinaa64
15. dec 2017

@meusicka jasne ze pre 4v5 r.deti nie...ale v jasliach a skolkach sucaj mladsie tie nase deti su ozaj neposedne a su jak z divuch vajec a nenapadlo ma to dat

jana_eyre
15. dec 2017

@tinaa64 este ze ty mas taky uzasny instinkt, ze materstvo prezivas tak dokonale a nemusis pouzivat nic z tych trapnych novych vymyslov, gratulujem a super, ze ostatne zeny tak milo poucas.. 😒

fadama
15. dec 2017

👍

veru ved aj ja som mala kolko krat rozbite koleno a zijem aj s bratom.

jana_eyre
15. dec 2017

@nikelca neviem takto posudit cez pismena ako by to ktora vyuzila, ja vacsinou vidavam matky co drzia unudene deti v kocikoch a ony nakupuju.. Ale ich deti, ich vec..

tinaa64
15. dec 2017

@lavieenrose som niekde pusala ze som lepsia matka?ukaz mi tu vetu....ma mna bomo napusane ze aj ja pouzivam vydobytky tak som mapusala ze to nepouzivam..a keby nieco yake neexistovalo co by ste robili?nase babky to tiez nemali a nechali nas sa zaspinit ,spadnut ..ja nikoho nesudim...vyjadrila som si sboj mazor mohla som?ci si musim pytat od niekoho povolenie..?aj mone dieta je sidlo a uteka....a nikdy by ma nenapadlo to dat..donedavna som ani nevedela ze noeco take je....podla mna je to hovadina ako xy veci pre deti..a dieta moze auto zrazit ci ma 2 10 ci 15r...ja by som nechcela aby som bola zviazana do niecoho..boze ked si predstavim ako som sa spustila s byciklom dole kopcom a narazila som do poulicneho osvetlenia a mala som roztatu peru.alebo mm mal klinec zapichnuty v hlave..moj bratranec vecne rozbite usta ci hlava...a mali nas rodicia dat dobpopruhou aby sme nemali ani skrabanec? Preboha mne je jedno..vase decka nie moje..pre mna za mna ich zabalte do pukacieho papiera a dajte aj 10 voditok ...mne je to suma fuk...clovek napuse svoj nazor ze je to somarina a uz je ohen ma streche...

tinaa64
15. dec 2017

@jana_eyre nikoho nepoucam...a nie nepotrebujem to moje deti prezili bez tych hluposti ...tak ako aj ja a x generacii dozadu...zeny ste trapne sa do mna navaxate len preto ze to neospevujem ake to je super ze dieta je zviazane...pre mna za mna ich izolujte..mne je to suma fuk....sorry ze som si napisala nazor...nabuduce si budem pytat povolenie....a ospravedlnujem sa aj za to ze nepouzivam kadejake tie vyrobky...iba pampersky..a kociar minimalne..fakt sorry ..hlboko sa ospevedlnujem vsetkym mamickam za mpj nazor kt.som pisala za seba