icon

Vrecúšková výmena - ako si spríjemniť cestu autom a pobyt na dovolenke

kajka18
26. apr 2015

Ahoj dievcata, rada by som stihla este pred letom a dovolenkami vyrobit nieco pekne pre nase deticky... Bola by to taka mensia vymena do 12 ludi a snazili by sme sa vyrabat nieco "letne" co by spestrilo nasim detom cestu autom a pobyt v prirode, na dovolenkach 🙂

Vrecúšková výmena - ako si spríjemniť cestu autom a pobyt na dovolenkeVrecúšková výmena - ako si spríjemniť cestu autom a pobyt na dovolenkeVrecúšková výmena - ako si spríjemniť cestu autom a pobyt na dovolenke
Strana
z2
dana_l
26. apr 2015

ja sa nepridam ale mam navrh - kto prvy objavi 5 aut zelenej, cervenej, modrej, zltej, ciernej, bielej farby, kto uvidi prvy 5 vlakov, 5 lietadiel, 5 bagrov (v meste alebo pri stavenisku), 5 bicyklov.

sticza
26. apr 2015

Niečo som predsa našla, tu je moja ponuka
1. Kartičky na krúžku na tému les, stromy + listy a lesné zvieratá a ich stopy. Bude sa to dať hrať len s kartičkami alebo nájdete v lese napr. list a priradíte k správnej kartičke a nájdete stromu ku ktorému patrí
2. Rátanie - súčasťou by boli kartičky podlepené magnetickou páskou, plastový obal na kartičky, korálky so štipcom
3.Farebné sudoku - 3x predloha na farby, 3x predloha na tvary, buď na suchý zips alebo magnet

dana_l
26. apr 2015

tuna su dalsie napady ale nie su na "hranie" pre deti same ale ako pre vsetkych spolujazdcov - hlavne I spy by bola urcite super, lebo musia rychle pozerat co je vonku kym ten predmet nezmizne.
http://www.edmunds.com/car-reviews/top-10/top-1...

a teraz som nasla - urobit postavicky, zvieratka z pipe cleaners - tie chlpate farebne drotiky

mima551
26. apr 2015

@kajka18 dakujem krasne za pozvanie, ale tiez sa obavam, ze by som to nestihla s druhym mimi 🙂 ale krasny napad

kajka18
autor
26. apr 2015

@sticza to prve aj druhe by sme urcite brali 😉

dana_l
26. apr 2015

tieto napady su skor len vytlacit ale i tak deti urcite zabavia

flower85
26. apr 2015

@kajka18 super, tak porozmyslam a zajtra vecer (skor na pc nebudem) pridam navrhy - kolko ich treba dat? 🙂

dana_l
26. apr 2015

a tuna si mamicky pridu na svoje aj vytvorenim vlastnych hraciek

kajka18
autor
26. apr 2015

@flower85 skus vymysliet 3-4, nech mame z coho vyberat 🙂

nikus5
26. apr 2015

Ahojte, zajtra večer skúsim niečo pridať - ak sa mi to podarí, tak sa rada zúčastním 🙂

kajka18
autor
27. apr 2015

@eva_beva mozes popremyslat nad 3-4 navrhami 🙂 v utorok urobim sukromnu skupinku, kde sa dohodneme, ze co dalej....

kajka18
autor
27. apr 2015

@flower85
@mishka11
@sticza 
@mimamijami 
@dendus 
@vampgirl 
@christina87 
@zizka 
@pastelka13 
@eva_beva
@nikus5

12 nas je 🙂 a este sa mi maju ozvat 3 mamicky... super 😉

eva_beva
27. apr 2015

dakujem kaji za prijatie, rada sa zucastnim.

laura27m
27. apr 2015

Ahoj, ja sa tentokrát nezúčastním, aj keď je to dobrý nápad 🙂

sk_lenka
27. apr 2015

@kajka18 dakujem za pozvanie, rada sa pridam. pevne verim, ze este zostane 1 miestecko... zatial som objavila taketo nieco... 🙂
1. ABECEDA: fotoalbum s pismenkovymi kartickami + malicke auticko na jazdenie
2. FARBY: priradovanie farebnych koliesok k autickam (farebna predloha A4 + kolieska z machovky lepene na suchy zips) alebo pre vacsie deti hexi karty - "domino" (zalaminovane karticky na volnu hru, ale mohla by som k tomu dorobit nejake predlohy, ak by bol zaujem)
3. POCITANIE: improvizovane pocitadlo - goralky na snurke (postupnost 1-10), podlepene kartonom, aby sa nevyvliekli (goralky by som pohladala take autickove, dali by sa presuvat zlava doprava)
4. TELOCVIK: kocka na rozhybanie tela (bud taka zvieratkova, co som robila uz predtym - s basnickami) alebo ine aktivity vhodne na prestavku niekde na odpocivadle, napr. na spachtliach (vymyslela by som nieco "na cestu", napr. obehnut okolo auta, vyskoky z drepu, krutenie hlavou, pazami, umyt okno na aute, vyniest smeti...)
no a este som rozmyslala nad znackami aut pexeso). Len som sa bala, ze to je asi skor zaujimave pre chlapcov, ci pacilo by sa?

pastelka13
27. apr 2015

Ahojte, pridávam aj ja nejaké návrhy #:
1. Liečivé rastliny – zalaminované kartičky na ktorých je obrázok rastliny + názov rastliny + popis čo zbierame + pomáha pri akých ťažkostiach ... k niektorým liečivým bylinkám pridám aj básničky, kartičky budú spojené krúžkom (na kľúče). Najskôr deti spoznávajú rastlinky, porovnávajú s obrázkom, oboznamujú sa na čo nám slúžia rastlinky ... neskôr keď toto ovládajú, môžeme sa zahrať hru na lekára: predstierame bolesť a dieťa určí akú liečivú bylinku by použil ...
2. Dopravné značky – zalaminované kartičky na krúžku + pridám básničky k dopravným značkám ...
3. Ovocie – rozdelenie na malvice, kôstkovice, bobule – každá skupinka kartičiek zalaminovaná a spojená kolieskom na kľúče ... + básničky
4. Ukladanie kamienkov napr.pri mori podľa predlohy ( tvar: štvorec, trojuholník, obdĺžnik, srdce, hviezda, ovál)

Na obrázkoch nemám konečné výtvory, len materiály, ktoré by som použila pri tvorení 🙂

kajka18
autor
27. apr 2015

@pastelka13 pekne navrhy 😉 mozes ich dat uz aj do sukromnej skupinky....

gooobi
27. apr 2015

aj ja by som sa rada pridala, len musim nieco vydumat

flower85
27. apr 2015

Tak pridávam svoje návrhy : 1. prevliekačka: dve možnosti: topánočka aj na učenie šnurovania - preto je to na kartóne, lebo sa šnúrka ľahšie viaže, alebo sova čisto na jemnú motoriku, tu je toho samotného prevliekania viac, nie je to kartón (keďže prevliekame šnúrku pri kraji, po istom čase sa kartón môže natrhnúť...) je to zalaminované ...- táto konkrétna sova bola urobená, len veľmi veľmi narýchlo, na výmenu by bola samozrejme krajšia 😉
2. štipcovanie farebných štipcov podľa vzoru - v správnom poradí - na kartóne si pripneme vzorovú kartičku a podľa nej štipcujeme farebné štipce - použila by som drevené (zdajú sa mi byť lepšie pre deti - boli by zvrchu buď zafarbené akrylovou farbou,alebo prelepené farebným papierom)
3. nanukové priradzovanie farieb: farebnú paličku priradíme k zmrzlinovej časti nanuku rovnakej farby (z filcu)
4. štipcovanie čísla od 0 do 5 k počtu vecí (vyrezaných vyrezávačkou) na kruhu. Kruh by nebol z papierového taniera ako na obrázku, ale riadne vystrihnuty a zalaminovaný(aby dlhšie vydržal). Obrázky by prípadne mohli byť všade rovnaké, ale inej farby,alebo všade rovnakej farby ale iného tvaru.

flower85
27. apr 2015
sticza
27. apr 2015

@flower85 Tieto aktivity už všetky máme

flower85
27. apr 2015

@sticza 😒 aha, nevedela som, tak porozmýšlam nad niečím ďalším... 🙂

kajka18
autor
27. apr 2015

@flower85 aj my ich doma uz vsetky mame 🙂 navrhy uz prosim vloz do sukromnej skupinky, kde som ta pozvala....

michalajulka
28. apr 2015

Ahojte 🙂 aj ja by som sa rada pridala...

kaja15
30. apr 2015

Ahojte, naslo by sa este jedno volne miesto? Rada by som sa pridala 🙂

Strana
z2