icon

Vrecúšková výmena - menší škôlkari

pupik111
7. apr 2017

Ahojte dievčatá, vytvorila som zatiaľ takúto diskusiu, aby sme sa spolu dohodli na vrecúškovej výmene. Ak viete ešte o niekom, kto by sa rád pridal, kľudne ho pridajte. Zatiaľ prejavili záujem @zizka @jankabacova @grizly12 @nuklia @tarka123 @katarinauhrikova.
Keďže sa blíži leto a s ním spojene časté cestovanie autom, rada by som tematizovala aktivity týmto smerom - to znamená, že by sa mali dať využiť počas jazdy autom. Ak by ste radi mali inú tému, tak kludne navrhnite.

Strana
z2
tarka123
8. apr 2017

Ahojte, tu je zopár návrhov:
1. Moja prvá knižka o číslach. Bola by to knižka vyrobená zo zalaminovaných papierov (čísla do 10). Prikladám obr. ktoré som našla tu na MK. Myslím, že z toho je to jasné - obr. č. 1
2. Grafomotorické kartičky na kreslenie fixkou, kriedová tabuľka na precvičovanie tvarov a k tomu by som vyrobila z machovej gumy zvieratko na prevliekanie. Opäť prikladám ukážku tu z MK - obr. č. 2
3. Mne sa veľmi páči aj skladanie obrázkov podľa predlohy, aj keď to asi nie je najvhodnejšia aktivita do auta. Obrázky by boli vyrobené z machovej gumy a suchým zipsom by sa lepili na zalaminovaný papier - obr. č. 3
4. No a aktivitu č. 4, tú som už dala vyššie, ale aby to bolo pokope, dám to aj tu. Zalaminovaný kruh so zvieratami na jednej strane a na štipcoch priraďovať čo zvieratká jedia a na druhej strane napr. tvary a priraďovanie tvarov, alebo čokoľvek, čo by sa vám páčilo, napr. čísla, možno písmená a pod. obr. č. 4
Ak sa vám nič z tohto nepozdáva, rada pridám aj ďalšie 😉
A ešte ma napadlo, nebola by zlá aj nejaká aktivita s dopravnými značkami.

pupik111
autor
8. apr 2017

Dievcata ste uplne super. Cez vikend nebyvam moc na internete, ale v pondelok spravim album a popridavam tam fotky, aby sme si vybrali aktivity. Ak Vas este nieco napadne, kludne sem hodte foto, pekny vecer

christne24
8. apr 2017

Takze fotky k mojim aktivitam... na pexeso by som hladala nejaku latku s peknym vzorom, zvieratkami, dopr.prostriedkami... i spy by som prerobila na slovenske pomery🙂

grizly12
9. apr 2017

Pridávam foto k spomínaným číslam-boli by čísla 1-10. Detičky by si najprv na kolíčku hore na kartičku pripevnili čísielko, ktoré chcú a pod to by prilepovali všetko, čo to číslo predstavuje. Na spodné čísielko-by si mohli predcvičovať písanie fixkou, prípadne by si vymodelovali z hmoty čísielko. Ešte by som spravila nejaký návod, ako prilepovať jednotlivé obrázky-postupnosť (najprv číslo slovom, potom množstvo, kocky,....)-to by bolo tiež obrázkové.

zizka
9. apr 2017

@pupik111 chcela by som navrhnut, ci by nebolo lepsie urobit sukromnu skupinu, pretoze z minulosti viem, ze v diskusii unikali clenkam prispevky a tazko sa dohladavali info a nakoniec z toho bol chaos.

grizly12
9. apr 2017

Ak by Vaše detičky zaujímali záchranné zložky, dalo by sa vyrobiť niečo takéto-foto je len ilustračná. Boli by tam hasiči, policajti, záchranári. Nejaká kapsa, prípadne A4. Na ktorú by sa triedili obrázky-čo kde patrí....Prípadne nejaké informácie, tel. číslo...... Čo poviete?

tarka123
9. apr 2017

Pridávam ešte jednu aktivitu. Mne osobne sa veľmi páči, aj keď možno ju už niektoré máte doma. I SPY Bottle - umelohmotná fľaša asi 0,5 l, naplnená ryžou a rôznymi malými predmetmi a k tomu zalaminovaná kartička s obrázkami, čo treba hľadať. Nájdené predmety si dieťa vyškrtáva. Pre predstavu prikladám ilustračné foto.
A súhlasím so @zizka o vytvorení súkromnej skupiny. Tiež ma to napadlo... 🙂

pupik111
autor
10. apr 2017

@tarka123
@zizka dievcata, tak vytvorila som na Vasu radu skupinu ;) Robim to prvykrat, tak aspon budem vediet nabuduce

zizka
10. apr 2017

@pupik111 pridaj nas tam, prosim 🙂

pupik111
autor
10. apr 2017

@zizka posielala som pozvanku
Ak niekto nedostal, ospravedlnujem sa, napiste mi prosim

zizka
10. apr 2017

@pupik111 uz som tam

duliatko