icon

Vrecúškové aktivity mladší školáci - 1. stupeň

gagagu
21. sep 2014

Zaujima vase dieta geografia a chceli by ste mu vyrobit nejaku zaujimavu aktivitu ? Alebo zatial ho nezaujima a chceli by ste vzbudit u neho zaujem ? Prva tema vymeny - geografia 🙂

Strana
z3
gagagu
autor
29. okt 2014

@emate Ja by som dala dlhsi cas ;) Za mna minimalne 2 tyzdne 🙂

sunsun
29. okt 2014

@gagagu my mapu sveta mame, nieco velmi podobne, ako ponukas..., co sa tyka lesov, neviem, ake bude prevedenie, tam tiez uz nieco mame, ale kedze to je siroka tema, tak pockam, co @vmb navrhne - napr. svet by bol aj pre nas novy ... pismo a historia pre mna nie je problem , co sa tyka casu, tak 9.11 je pre mna uplne nerealny termin, pre mna fakt minimum na prototyp su dva tyzdne, aj to som si nie ista, ci to dam..., navrhujem nedelu 16.11, pripadne az 23.11

gagagu
autor
29. okt 2014

@sunsun ok .Este robim do inej vymeny lapbook Slovensko o ten by si nemala zaujem na vymenu za pismo ? Popr. neskor v inej vymene budem robit Aziu , tak by som jednu sadu urobila pre teba ale ta by bola az neskor - januar .

vmb
29. okt 2014

@sunsun na prototyp tak cca 3 týždne - 23.11. možno s odretými ušami 🙂 Sama ešte nemám ucelenú predstavu za ten les, ale asi niečo z filcu (stromy), látky, prípadne tzv. herbár, ale ide zima a listy sú už opadané ☹. Ak vás niečo napadne ohľadom lesov čo by sa vám páčilo, píšte mi 🙂

sunsun
29. okt 2014

@gagagu ta azia by mohla byt...🙂

gagagu
autor
29. okt 2014

@vmb mesiac si dame? do konca novembra? K lesu by sa mi pacili vrstvy - machy , travy , kry- neviem aky to ma presny nazov, mam volade obrazok, najdem a dam sem 🙂

ivaz
29. okt 2014

@gagagu, moji chlapi ma prinútili sa pustiť do mapy sveta, tak preto som radšej hlasovala za inú tému. Pre mňa sú zaujímavejšie tvoje lapbooky.
Písmo od @sunsun môže byť, túto tému nemáme ešte podchytenú.
Čo sa týka lesov záleží od oblasti ktorú sa @vmb rozhodne spracovať. No keďže sme s vmb už boli vo výmene som presvedčená, že sa vieme dohodnúť na alternatíve. Počkám na prototyp 😉 .

Termín na výrobu prototypu mi vyhovuje koniec novembra.

vmb
7. nov 2014

Dievčatá, veľmi ma to mrzí, moc som sa tešila na vaše aktivity, ale žiaľ čas hrá proti mne a nebudem môcť byť s vami v tejto skvelej výmene. Ak máte záujem o lapbook Európa, ten vám viem urobiť, nakoľko ho mám hotový a už by som ho len namnožila, ale vyrábať niečo nové sa mi žiaľ nepodarí ☹
Kto by chcel ten lapbook, dajte vedieť.

gagagu
autor
28. nov 2014

Dievcata , stihate ? 🙂

emate
1. dec 2014

ja ešte nemám hotové, možno do konca týždna.

ivaz
2. dec 2014

@emate, @lenusskaa, @gagagu, @vmb, @sunsun tak tu je môj prototyp. Aktivita obsahuje 1.model zeme, 2.trojzložkové karty vrstvy zeme, 3.prierez zeme (A4) s možnosťou doplnenia pomenovania vrstvy. Návrhy, pripomienky?

vmb
3. dec 2014

@ivaz je to veľmi pekné, no ja ako som písala vyššie, nepokračujem. Ale ak chceš, môžem ti spraviť lapbook európy.

sunsun
3. dec 2014

@ivaz je to nadherne.... 😉

sunsun
3. dec 2014

baby, ja zatial nestiham, neviem, kolko potrebujete ostatne casu, no ja som momentalne nevyspytatelna... , moje volne tvorive vecery zabrali tehotenske nevolnsti a pokracujem velmi pomaly..., nieco mam, ale neviem, ci vas vobec stiham...

gagagu
autor
3. dec 2014

Dievcata ja mam pracovnu verziu este v pc , ukoncovala som teraz inu vymenu , tak som nestihala tlacit a vidim to asi az medzi sviatkami uz :(

ivaz
4. dec 2014

@gagagu, @sunsun predpokladám, že do Vianoc na aktivitách nikto už nebude pracovať. Takže náhradný termín 12.1? To by ste všetky mohli stihnúť. 😉 Čo vy na to?
@vmb, čo sa týka lapbooku, máme veľa knižiek a pracovných zošitov Európy. Ale skús hodiť pár fotiek nech mám predstavu, možno si tam zaradila niečo kreatívne. 😉

vmb
5. dec 2014

@ivaz pokúsim sa cez víkend.

vmb
6. dec 2014

@ivaz obrázky lapbooku

vmb
12. dec 2014

@ivaz @emate, @lenusskaa, @gagagu, @sunsun Dievčatá, chcem sa spýtať, keďže nebudem robiť čo som prvotne chcela, ponúkla som vám môj Lapbook Európa. Máte o to záujem? Spravím len niektorej z vás? Mám v PC ešte 3-zlož.kartičky zvierat, spracované kartičky kultúrne pamiatky Unesco a kartičky maliari Európy. Za odpoveď ďakujem

sunsun
12. dec 2014

@vmb je perfektny, ja by som on urcite mala zaujem...🙂

vmb
12. dec 2014

@sunsun ok, budem rátať s tebou. Počkám na foto, čo si vymyslela ty 🙂

andreasiskova3
17. dec 2014

Dievčatá nesmejte sa mi, ale prosím vás čo sú to tie vrecúškove aktivity ? Videla som to tu v témach už viackrát a taká som zvedavá, že čo to vlastne je.

vmb
17. dec 2014

@andreasiskova3 neviem či ti to pomenujem úplne správne, ale sú to aktivity pre deti, ktoré sa ti zmestia do vrecúška. Samozrejme sú prispôsobené veku a záujmu dieťaťa. Ja ich využívam keď idem k lekárke, alebo na návštevu, aby sa deti zabavili a nezabrali mi moc miesta. treba pozrieť web: busy bags.
Napr: https://www.google.sk/search?q=busy+bags&tbm=is...
a mnohé mnohé ďalšie. Je to na kreativite maminiek 🙂 Určite stojí za to ísť do nejakej takejto výmeny.

emate
11. jan 2015

@vmb @lenusskaa, @gagagu, @sunsun @ivaz
Tu je môj prototyp, veľkosť mapy by bola na A2 cca 50 cm (ja som robila väčšiu), mapa je z látky, vpredu bavlna, vzadu fleece, kreslené farbami na textil, nakreslila som CHKO a Národné parky + rieky, to pre budúcnosť, plánujem vyrobiť z filcu pre dceru ešte dodatky. Ak by ste chceli môže byť mapa úplne čistá - biela. Kraje SR sú z filcu, názvy miest na skrutkách a matkách.
Zatial mám urobené to čo je nafotené, samozrejme aj ostatné kraje budú vytlačené a zalaminované + celá SR rozdelená na kraje. Plánujem ešte jednotlivé mestá na kartách, vpredu foto a vzadu krátky popis o danom meste.
Kludne píšte, čo by ste ešte chceli a zmenili. Som otvorená konštruktívnej kritike. Ema

vmb
11. jan 2015

@emate je to super, dala si si záležať na tom

lenusskaa
11. jan 2015

@emate padla mi sanka a nemam slov, vyzera to super 😉

Strana
z3