Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov
ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂
@moninka1 Rada by som zvolila dreveny podklad. No je aj nazor viečko. Ak sa Ti bude chcieť pozrieť sa v albume, čo píšeme k hmatovému a pokojne sa vyjadriť, aky podklad by Ti vyhovoval. A ďakujem za názor. Je to pravda, že 10 párov, ak je veľa, dá sa obmieňať. A deti si snáď lepšie cibria hmat.
@ajabaja, @behulka, @branki, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @iivkaa1, @janka9898, @josenka, @labudka, @liesi, @miskanasa, @moninka1, @natabun, @nufanek, @praznakova, @slniecko379, @tehulka13
Dievčatá, ktoré ste sa ešte nevyjadrili k mojej aktivite, pozrite prosím návrhy a pripomienky čo sú pod foto v albume a dopíšte ak vás niečo napadne, prípadne či s tým súhlasíte. Keď budem mať vaše vyjadrenia, urobím z toho nejaký sumár a ten vám dám ešte na schválenie. Díky za každú reakciu 🙂
zienky, mam pocit, ze sa obcas pri vrecuskovej vymene stava, ze pride nejaka aktivitka a viacere mamicky vlastne nevedia/nechapu co s nou robit 😕 😅 . Preto by som navrhovala, aby sme ku kazdej aktivite napisali pre ostatne mamicky aj popis a vytlacili ho a takto prilozili ku jednotlivym aktivitam. napr. pre tangram by mohol byt takyto popis:
Tangram pochádza z Číny a v preklade znamená Sedem doštičiek zručnosti. V Európe sa stala hra veľmi populárna v 19. storočí a potom ešte počas 1. svetovej vojny. Je to najpopulárnejšia transformačná hra na svete.
- Pomáha rozvíjať a skúmať rôzne matematické koncepty ako zlomky, zhoda, symetria, obvod a geometrické tvary
- Stimuluje vizuálno-priestorové schopnoti mysle
- Deti skúmajú vlastnými rukami a zapájajú do toho myseľ a učia sa
- Podporuje kreatívne myslenie
- Podnecuje k podstupovaniu rizika, pretože deti vedia, že neexistuje len jedna správna cesta (napríklad nie všetky deti budú robiť toho istého psa)
- Stimuluje schopnosť učiť sa
- Je to zábava
Popis hry:
Z rozrezaného štvorca vznikne 5 trojuholníkov, 1 štvorec a 1 kosodĺžnik. Princíp hry spočíva v tom, že z týchto jednotlivých častí sa skladajú obrazce. Skladá sa podľa predlohy alebo podľa vlastnej fantázie. V skutočnosti ich existuje viac ako 6500 a stále vznikajú nové. Mnoho z nich sa daju nájsť na internete. Na obrázok musí byť použitých všetkých 7 častí. Jednotlivé časti sa nesmú prekrývať, iba dotýkať.
@praznakova Vyzerá to krásne, si veľmi šikovná a evidentne aj trpezlivá. 😵
@praznakova krasna abeceda, si super 😉
Ahojte dievčatá, iba sa chcem opýtať, neviem to nájsť, do akej ceny sme sa dohodli ísť za jednu aktivitu? Mne by sa podľa toho odvíjal počet vytlačených postupností. Totižto mám ich pripravených 24 čiže sú to 4xA4 pre jednu kočku, čo je necelé dve 2eurá tlač + obaly na laminovanie, víde ma to celé okolo 45 Eur, tak aby som vedela že či aj vás tak nejak alebo mám dať menej obrázkov a tie čo by boli nad rámec si stiahnete doma a vytlačíte. Ďakujem
@praznakova prekrásne, klobúk dole 🙂
@praznakova wau super ti to vyslo a dobre sa ti pracuje s tou hmotou? sikulka 😉
@sharonik nemyslela som zrovna historiu hry, staci len kratky popis, ako sa aktivitka pouziva, na co je urcena, pripadne nejake alternativne pouzitia ;), rozsirenia ako pise @branki. myslim si, ze viacere by to asi spravili, len ci by sme si to nechceli dat ako pravidlo, aby nedoslo k nejakemu nedorozumeniu.
pocujte, niekto tu spominal, ze ma moznost zohnat zadarmo laminovacie folie ?? dobre som to postrehla? ci by nemohola tato osobka poskytnut napr pre @labudka, aby sa zmestila do rozpoctu a sucasne sme mali dost krasnych postupnosti ... 😅 , pripadne, mozno aj iny material by sme vedeli takto poposuvat a znizit naklady a tym zvysit vysledny efekt aktivit...
@sharonik @ajabaja, @behulka, @branki, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @iivkaa1, @janka9898, @josenka, @labudka, @liesi, @miskanasa, @moninka1, @natabun, @nufanek, @praznakova, @slniecko379, @tehulka13
ja mam k dispozicii laminovacku, takze viem napr niekomu usetrit naklady, ak mi posle vytlacene veci a folie a ja mu to vsetko zalaminujem a poslem spat na dalsie spracovanie
@sharonik @ajabaja, @behulka, @branki, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @iivkaa1, @janka9898, @josenka, @labudka, @liesi, @miskanasa, @moninka1, @natabun, @nufanek, @praznakova, @slniecko379, @tehulka13
Baby a keby sme sa dohodli tak, ze kto sa fakt nevie stesnast do rozpoctu, tak by sme prispeli kazda nejakou sumou (aka by sa vypocitala) lebo su tak fatk pekne aktvitity napr. tie sroby, aj pexeso, predsa materila viacej stoji) a prilozila by to kazda do svojho balika, a pri triedeni by sa to poslalo danej osobe. Ci je to moc komplikovane?
@moninka1 @sharonik @ajabaja, @behulka, @branki, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @iivkaa1, @janka9898, @labudka, @liesi, @miskanasa, @moninka1, @natabun, @nufanek, @praznakova, @slniecko379, @tehulka13
Baby, chcela by som si asi laminovačku obstarať (možno Ježiško 😉 ), ale toto je oblasť, kde nemám nič, absolútne žiadne skúsenosti. 😅 Prosím vás, máte nejaké tipy, rady, varovania?
@moninka1 @branki Ahojte baby, zbiera sa vam tu krasna vymena 🙂 Chcem len povedat ze z vlastnych skusenosti tiez velmi odporucam aby ste si dali ako pravidlo k aktivitke aj kratky popis ci navod na pouzitie. Ono v tej chvili sa vyrabajucej a zvycajne aj cakatelkam vidi vsetko jasne, ze popis netreba, ale ked sa vam nazbieraju viacere vymeny a niektore aktivitky budete mat dlhsie odlozene kym napr dieta dorastie, tak vtedy sa to velmi hodi 😵
@branki Stojí to za zváženie. Ja sa ešte dnes budem kontaktova´t s jedným drevárom tu na SK, či by a za koľko vyhotovil podklady. A ešte som sa obrátila na iný smer-napadli mi krabičky na šperky, sú z pevného kartonu, a potrebujem len 400 horných častí, lebo dolné sú moc hlboké. A jedna krabička výjde dos´t, tak čakám na odpoveď, či by mi predali len veká, za koľko. Je to lepšie ako ploché drevo, pretože do veka viem vsunúť materiál na hmat, a pri variante hry ako klasické pexeso nebude nič vykukať... Ak Boh dá, možno nájdem lacnejšiu variantu. Budem informovať.. 🙂

@praznakova ja by som bola za to, ako je to na foto, aj s ruhym obrazkom a textom - aby sa to dalo pouzit aj pre vacsie deti