icon

Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov

miskanasa
29. nov 2013

ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂

gega
17. jan 2014

Aby som nezabudla su aj oradzovej farby 10ti panackovia dufam ze nevadi lebo s flisom u nas v obchode to bolo teda zdlhava objednavka a tym padom je prisposobenaciapocka ty panackovia maju capicu zltej farby a gatky bielej farby. Zelam vam pekny dnik vsetkym a krasny wekend a radost z deticiek.

praznakova
17. jan 2014

@branki @ivaha ja stiham tiez do konca januara. Ak by bola distribucia u @ivaha teraz neviem jde byvas ... ale ak das vediet adresu tak napisem ci osobny odber alebo posta. Dajte len vediet ku komu posielat. Dakujem.

praznakova
17. jan 2014

@branki ak tebe tak postou. Do ke daleko.

branki
17. jan 2014

@ivaha no ved preto som to vzala na seba ja, aby sme ta nezatazovali, aby si sa poriadne preliecila. (zdravie je na prvom mieste) Pre mna to nebude zase az taky velky problem. Starsi ide v pondelok uz do skolky, tak sa da toho doobeda stihnut dost, nedavam ho spat uz cez den, takze uz mi o siedmej osmej vecer zvyknu obaja spat. Takze aj vecer je kopec casu. Tak ja navrhujem uz to nechajme tak toto kolo a v druhom ti logistiku velmi rada prenecham 😉 (nechcem uz aby tu bol v tom chaos, niektore baby tu dlhsie neboli, uz som im aj adresy rozposlala, podmienky, tak nech nemaju v tom zmatok, ze komu to posielat)

branki
17. jan 2014

@praznakova jj ja som myslela len baby z Kosic ze osobne 😉

branki
17. jan 2014

@gega mne kludne aj oranzoveho panacika.

branki
17. jan 2014

a uvidime ako sa vyjadria ostatne baby ako stihaju, zatim ostava termin do konca januara.

tehulka13
17. jan 2014

@branki My máme hmatové pexeso hotové, strávili sme nad ním celé sviatky, všetky ruky v rodine sa zapájali. Mám všetko pripravené, aj sáčky, návod. 😉

tehulka13
17. jan 2014

@sharonik Vyzerá to super, aj 12 bude až až. Tiež som za cícer, z obilnín ovos je super.

tehulka13
17. jan 2014

@ivaha osobný odber by bol kde?

tehulka13
17. jan 2014

@gega prekrásne to vyzerá. Na všetko sa už tak tešíííím 🙂

tehulka13
17. jan 2014

gega @iivkaa @branki @ivaha @josenka @tehulka13 @praznakova @miskanasa @sharonik @labudka @ajabaja @liesi @monika1 @slniecko379 @behulka @ellaeliska @janka9898 @natabun @evkalv
Maminky, dnes sa budem snažiť pridať fotku hmatového pexesa.
Ako viete, použila víčka. Kúpila som 400 rovnakých, aby to mali detičky čisté a nové. Použila som 10 materiálov, všetky budete mať odfotené v postupe a popísané, aby ste samé vedeli, čo je čo, ak by niečo nebolo jasné. Niektoré materiály sú tenšíe, niektoré hrubšie. TIe, ktoré sú tenšie sme ešte podlepovali špeciálnym materiálom, aby boli všetky v zhruba rovnakej vyške. A aj kvôli hmatu podlepenie ešte lepšie zvýraznilo štruktúru materiálu.
Pexeso sme robili asi 6 dní, priemerne od 20.00 do 1.00, raz aj do 3:00. Okrem toho tam boli asi dva celé dni.
Čo sa týka strihania, tak jeden z materiálov sme strihali kruhy, a potom som našla pána, čo mi vyrobil z ocele raznicu a začali sme raziť kruhy. ALe bol to kríž, pretože hmota, ktorú sme potrebovali na vypodloženie bola tak tuhá, že nám krivilo oceľovú ráznicu. Tam som strávila jednu noc s mojím ocinom, a malinký doma plakal za mamkou 🙂
Ak sa to podarí, navyše každá dostane ušité bavlnené vrecúško pre jednu variantu hry.

sharonik
17. jan 2014

@tehulka13 klobúk dolu, ste sa riadne narobili, normálne mám výčitky, že ja iba hľadám obrázky, laminujem a plním sáčky semienkami🙂 Veľká vďaka!!!
Ešte som rozmýšľala, že dám na opačné strany kartičiek a tiež na sáčik so semienkami farebné značky ( rôzne tvary) aby si deti (príp. Aj rodičia🙂 mohli skontrolovat, či priradili správne. Niektoré obrázky využitia ( konečných produktov) budú totiž spoločné pre viaceré plodiny ( napr. Olej zo slnečnice, tekvice, maku, chlieb alebo nejaké pečivo z raži, pšenice+posýpka navrchu semienka tekvicové, slnečnicové, ľanové, mak atď).
Sáčiky na semienka som kúpila také malé 4x6cm. Tak to snáď bude stačiť.
@gega, @iivkaa, @branki, @ivaha, @josenka, @praznakova, @miskanasa, @labudka, @ajabaja, @liesi, @monika1, @slniekco379, @behulka, @ellaeliska, @natabun, @evkalv, @janka9898, @nufanek

evkalv
17. jan 2014

Ahojte, tak mne by to viacej vyhovovalo dat ivahe lebo to viem zaniest osobne a celkom by mi bodlo aj o tyzden predlzit termin...ako som uz spominala ja mam koberceky usite vsetky uz mi chyba len prisit gumicky na rohy len momentalne to nezvladam...mala som malu choru a teraz som chora ja ale tak ze uz 4 den vacsinu dna lezim nieco navarim a zase si musim ist lahnut lebo nevladzem...ale v konecnom dosledku sa prisposobim vo vsetkom vacsine 😉

josenka
17. jan 2014

@tehulka13 Takisto ťa chválim opäť a opäť za neskutočnú precíznosť a vytrvalosť, určite bude pexeso krásne, veľmi sa naň s drobcom tešíme. Ďakujeme - tebe a aj všetkým, čo sa zapojili. 🙂

branki
17. jan 2014

Baby ohladom zasielanie, ked ste niektora z jedneho mesta, kludne sa stretnite a poslite mi to v jednom baliku, usetrite na postovnom. Ja s tym problem nemam. Akurat mi dajte vediet, ze ste to poslali spolu, aby som vedela ako vam to nabalit. 😉 Vsetko sa da, rada vyjdem v ustrety.

josenka
17. jan 2014

Pokiaľ ide o posielanie, tak celkom súhlasím s @branki , niektoré baby sem chodia málo, tak možno to už aj ktosi poslal. 🙂

tehulka13
17. jan 2014

@sharonik To nie je žiadne "iba", čo robíte. Aj s tým je veľa práce a ja sa neskutočne teším na Vašu aktivitku. 🙂

ivaha
17. jan 2014

@branki ako chces, ja len ze som uz bola dohodnuta s niektorými dievcatami a mam aj vypisane podacie listky s adresami pre dievcata s ktorými som uz bola vo vymene, ale ak ti to takto vyhovuje,prisposobim sa.

tehulka13
17. jan 2014

Tak sľúbená ochutnávka hmatového pexesa 😉

nufanek
17. jan 2014

Dievcata, tak kalendar sa tiez pomaly crta, no je tam kopec mravcej prace. Karticky som uz pridavala, vlocky dolepim. Pouzila som vyrezavacku. Vrecuska su zospinkovane (farby su krajsie ako na foto) a mam aj zaklad na rocne obdobia. Este dolepit gombiky a pripevnit rucicky a dopisat nazvy mesiacov. Potom postrihat machovu gumu a konecne tlacenie.
Jedna otazka. Nemam laminovacku. Neviem ako spevnit cisla 1-31. Vykres je tenky. Pevnejsi papier by bol drahsi a uz asi aj nad rozpocet. Tak neviem.

praznakova
17. jan 2014

@nufanek mne len vytlac a ja si zalaminujem. Je to nadherne. Tesim sa. Dakujem.

praznakova
17. jan 2014

@tehulka13 nadherne. Tiez to vypada uzasne.

branki
17. jan 2014

@tehulka13 @nufanek nadhera, skvela praca, ako od profesionalov, tesim sa 😀

ajabaja
17. jan 2014

@tehulka13 krasa. fakt si sikovna. velka vdaka uz teraz.

sharonik
17. jan 2014

@tehulka13 nádhera. Síce už máme doma hmatové pexeso, ale úplne iné, takže sa veľmi tešíme

sharonik
17. jan 2014

@nufanek je to úžasné, nevieme sa už dočkať 🙂 mne čísla tiež len vytlač, doma si to dodatočne zalaminujem

natabun
17. jan 2014

@branki ja ich mám zabalené a stačí len poslat.......

natabun
17. jan 2014

@nufanek waw, obdivujem taku detailnu pracu..........

natabun
17. jan 2014

@nufanek aj ja si sama zalaminujem