icon

Vrecúškove aktivity pre deti od 3 - 5 rokov

miskanasa
29. nov 2013

ahojte, maminky, kto by sa chcel pridať do skupinky, nech sa páči🙂 rada by som zozbierala 10-15 mamičiek, aby sme sa navzájom podelili so svojimi nápadmi..teším sa🙂

branki
18. jan 2014

@praznakova nie kludne ako komu vyhovuje, mam to kde poschovavat 🙂 na skrini mam kopec miesta, a decka sa ktomu nedostanu 😉

branki
18. jan 2014

a zase aby ani nasu postarku neporazilo, ze tolko balikov naraz. Nemame vytah, tak chudina sa namaka 😀

praznakova
18. jan 2014

@branki a to ti postarka donesie? Si si ista? Nam take baliky nenosia. To aky luxus na tom vychode hihi.

branki
18. jan 2014

@praznakova jj donesie, ale neni to standard, my mame velmi zlatu postarku, ale po tejto vymene asi nebude nadsena 😀 Ale asi jej poviem nech to necha na poste a pojdem naraz po viacero balikov, postu mam blizko tak nebude problem 😉

praznakova
18. jan 2014

@branki presne ako pises. Po tejto vymene si na teba vzdy rada spomenie. Drzim palce. My mame tiez zlatu postarku. Zavola mi. Popripade hodi cez plot. A necha ta. A najlepsie je ked mam nieco platit. To skasne susedov. Ked nie som doma... logistika dobra. Hi.

branki
18. jan 2014

@ellaeliska @labudka @slniecko379

Baby chcem sa vas opytat este raz, ze ako stojite s aktivitami. Nezaregistrovala som uz dlhsie od vas prispevok, tak ja len aby ste na nas nezabudli. Staci len kratke info ( ked nestihate sledovat diskusiu), ze ako ste pokrocili. Vrela vdaka.

janka9898
19. jan 2014

super termin vyhovuje lepsie😀DD
DAKUJEM

praznakova
19. jan 2014

janka9898 @iivkaa1 @tehulka13 @gega, @sharonik, @branki, @ivaha, @josenka, @praznakova, @miskanasa, @labudka, @ajabaja, @liesi, @monika1, @slniekco379, @behulka, @ellaeliska, @natabun, @evkalv, @nufanek
Ahojte kočky, tak rozmýšľam už druhý deň, čo by som dodala k príspevku, ktorý napísala @tehulka13. Myslím, že vystihuje to len jedna jediná veta. Klobúk dole. Ja by som mala ešte jeden taký zlepšovák, ako by sme sa mohli vyhnúť takýmto situáciám. Dúfam, že urobíme aj nabudúce nejaké druhé, tretie ... kolo ... a podľa mňa by sme si po výbere aktivít mali dať takých pár dní času, na to, aby každá z nás si naozaj zrátala, čo ju bude daná aktivita stáť finančne a či naozaj do toho pôjde, alebo nie ... možno veľa z nás bolo že hrrr ... a zistilo, že to nebude až také lacné ... takže ja by som navrhla, ak by ste so mnou súhlasili, že by sme si vždy dali pár dní, okukli ceny na internete a potom by sme sa vyjadrili, či do toho na 100% ideme. Možno by sme si mohli navzájom posunúť kontakty, kde objednávame, ako objednávame a urobiť to spoločne ... vtedy aj na poštovnom vieme ušetriť. A proste termín odovzdania by bol fixný. Čo myslíte? Ďakujem za vaše reakcie 🙂

miskanasa
autor
19. jan 2014

@praznakova nie je to zlý náápad, ale na druhej strane, možme sa aj tak dohodnut že už ponukneme take aktivity, o korých mame prehlad, že ak sa vzberú, tak kolko nas to vyjde.....teda rozmýšľať už pri výbere aktivit a tak ich ponuknut

praznakova
19. jan 2014

@miskanasa len vieš čo je problém? Že ak sa objaví na modrom koníku že vrecúškové aktivity hneď je to zaplnené ... proste ak nestihneš v ten deň, nie si TAM 🙂 takže väčšina z nás sa rýchlo prihlási, rýchlo šupneme aktivitu a nemáme až taký prehľad čo stála ... alebo si niečo nájdeme na nete a potom to nemajú 🙂 takže by som dala proste pár dní, že aj na prehľad, či naozaj majú daný tovar ... a za takú cenu a v takom množstve... 🙂

miskanasa
autor
19. jan 2014

@praznakova dobre, možeme to ta urobit🙂

ajabaja
19. jan 2014

@praznakova mne sa to, co pises, paci. mohli by sme po rozdistribuovani veci opat prist sem a dohodnut dalsiu vymenu. pokojne si dajme termin kedy sa tu stretneme a zacneme dalsie kolo 🙂 Po kazdom vyrabani veciciek doma ma kazda z nas lepsie skusenosti i zrucnost, takze to bude len a len lepsie 🙂 o tom som presvedcena.
plus to, co pise @miskanasa

iivkaa1
19. jan 2014

@tehulka13 @gega, @sharonik, @branki, @ivaha, @josenka, @praznakova, @miskanasa, @labudka, @ajabaja, @liesi, @monika1, @slniekco379, @behulka, @ellaeliska, @natabun, @evkalv, @janka9898, @nufanek
Baby tu je nacrt ako by som si to urobila.... Zemegula bude modry A3 vykres a na nom tie kontinenty z filcu.... Tak moze to tak byt?

janka9898
19. jan 2014

@iivkaa1 tesiim sa ked to bude pekne farebne😀

iivkaa1
19. jan 2014

@janka9898 ano bude,ja len ci to schvalite a idem sa do toho pustit 🙂

janka9898
19. jan 2014

takto bude zel polievka😀 CASTI+ obrazok zel polievky😀

miskanasa
autor
19. jan 2014

tak, ženy, môže byt?trocha sa odráža svetlo od laminátovacej folie.este k tomu pridam ten papierový tanier a plastový príbor

branki
19. jan 2014

@ajabaja no uz sme spominali, ze by sme radi dali aj druhe kolo, lebo pri niektorych aktivitach sme vahali a nevedeli sa rozhodnut, ktoru vybrat 😀 Ja si myslim, ze kto sa uz niekedy zapojil do vymeny, tak vie co to obnasa, takze ked ostaneme v tejto zostave plus minus, tak uz bude kazda vediet zhodnotit , ci do toho ide alebo nejde.
V kazdom pripade, to ma velmi vela vyhod, ked ostaneme v tejto zostave (samozrejme s nejakymi stratami sa musi stale ratat).

slniecko379
19. jan 2014

@branki. finisujem, zatial vsetko pod kontrolou 🙂

janka9898
20. jan 2014

@praznakova ahojky ty si chcela nemecky vsak? vecer tu dam este tie dva nejedle navrhy ze ake su tam podst mena a potom mi to prosim preloz vsetko ja si slovicka nektore pamatam ale tie rody ku tomu my uz moc nejdu

praznakova
20. jan 2014

@janka9898 ano nemecky by bolo super. Kludne posli a poslem naspat hned ako mi to manzel prelozi. Dakujem.

sharonik
20. jan 2014

@ajabaja, @behulka, @branki, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @janka9898, @iivkaa1, @josenka, @miskanasa, @monika1, @labudka, @natabun, @liesi, @nufanek, @slniecko379, @tehulka13, @praznakova
Dievčatá, tak ďalšie komplikácie vo výmene. Ozaj ma to strašne mrzí, ale nejako sa to u mňa skomplikovalo. MM musel dnes kvôli náhlym zdravotným problémom nastúpiť do nemocnice, takže musím riešiť kde tlačiť, pri plánovaných farebnych 80 stranách musím nájsť niekoho, kto to vytlačí za prijateľnú cenu, lebo 80 eur len za tlač naozaj nemôžem dať. Laminovačku našťastie doma mám, tak s laminovaním nebuďe problém, ale tlačiareň mám len čiernobielu. No a dnes ráno mi vypovedal poslušnosť aj PC, začal pískať a už ani nezapol☹. Zrovna teraz keď MM mimo a nikto nevie na ako dlho, zatiaľ povedali, že minimálne týždeň-dva. Takže mám nedostupné všetky predlohy, čo som už mala nachystané na tlač. Ešteže mám k dispozícii ipad, tak aspoň na net sa dostanem, ale to je asi tak všetko. Idem to nejako riešiť všetko, ale chcem aby ste vedeli, že moja aktivita je vážne ohrozená. Zatiaľ vám dávam do diskusie tri alternatívy riešenia. Prvé dve za predpokladu, že si zariadim nejako tú tlač.
1. Mám k dispozícii nejaké predlohy, ktoré mi poslala jedna veľmi ochotná mamina z českej výmeny. Je tam tiež 12 plodín ( chýba cícer, ovos, raž, fazuľa, namiesto toho je slivka, rasca, orech a ešte niečo, teraz hneď si nespomeniem čo) a sú tam tiež aj nejaké kartičky využitia týchto plodín. V prípade, že by ste súhlasili, vám pošlem aj vzorky tých 4 chýbajúcich plodín a kartičky by som vám poslala dodatočne keď MM opraví pc a dostanem sa k súborom.
2. Ak by ste trvali na pôvodnej zostave plodín, budem sa snažiť požičať si náhradný pc a znovu hľadať na nete všetky obrázky a tvoriť predlohy podobné mojim nedostupným.
3. Odstúpim z výmeny, čo beriem ako poslednú alternatívu, keby sa mi nepodarilo zohnať tlač, resp. náhradný pc. Nasáčkované plodiny by som musela odložiť na nejakú výmenu do budúcnosti. Veľmi som sa na túto aktivitu tešila a preto ma to ozaj veľmi mrzí, ešte k tomu aj neistota, čo bude s MM.
Dajte mi prosím vedieť, ktorej altnatíve by ste boli prístupné. Podľa toho sa zariadim. Priebežne vás budem informovať, čo som zohnala. Ďakujem za pochopenie a ešte raz sa ospravedlňujem za komplikácie.

sharonik
20. jan 2014

Dievčatá ešte mi naapdla jedna alternatíva, ted ainšpisrovala ma jedna milá mamina z MK.
Ponúkam ešte výrobu takejto aktivity (logickej hry pre jedného)-pôvodne som chcela ponúknuť v ďalšej výmene. Máme originál doma a hráme sa celá rodina, oficiálne je od 5 rokov, ale myslím, že tie najľahšie predlohy zvládnu deti aj skôr ( u nás 4,5ročný zvláda aj druhý level).
Tu je link na originál hru.
http://www.ihrysko.sk/hlavolamy/barevny-kod.htm...
Tie farebné predlohy by boli síce kreslené ručne, ale zalaminové, predlohy podľa ktorých sa má skladat by boli na tvrdom papieri nakreslené. A podstavec by som ešte nejako vyriešila. Idem skúsiť urobiť prototyp aby ste mali predstavu, ako by to asi vyzeralo.

branki
20. jan 2014

@sharonik ahoj, v prvom rade, mm prajem skore uzdravenie.
Ja si myslim, ze by bola velka skoda keby si vymenu opustila. PReto som za taketo riesenie:
Poslala by si nam iba plodiny a predlohy by si nam poslala v druhom kole (ten kto nema v plane sa zucastnit druheho kola tak by si mu poslala dodatocne postou, ked mm bude v poriadku a spojazdni ti tlaciaren).Preto az v druhom kole, lebo kebyze to mas posielat kazdej, tak by si riadne preplatila na postovnom.
Popripade ten, tko je ochotny si to vytlacit a zalaminovat sam ( tak by si mu to poslala na mail) Len tu uz sa zase dostavame k tomu, kde sme boli aj pri iivkee tak zase aby to bolo spravodlive, tak kto bude ochotny si to vytlacit sam nech ti napise IP, ostatnym to potom dodas dodatocne.
Ale nech sa vyjadria este aj ostatny. Je to len moj nazor.

branki
20. jan 2014

@sharonik jeej toto vyzera skvelo nad tym som aj ja uvazovala. No tak toto by bolo asi najlepsie riesenie 😉 Vyskusaj a daj vediet ci to pojde.

miskanasa
autor
20. jan 2014

@sharonik osobne s myslim že ak už mas vrecuska naplnené (čo ti tiž isto dalo zabrat) tak by si nam poslala len vrecuska a mailom rozpposlala obrázky a mi by sme si ich dotlacili...teda nevem ako sa vyjadria ostatní, ale pre mna by to nebol problem....predsa si už na tej aktivite robila tým že si plninla tie vrecuska.....a zaplatila za ich obsah....tak necvh ostatne maminky zvažia

iivkaa1
20. jan 2014

@sharonik ja suhlasim s @miskanasa.... si sa s tym uz dost narobila a tiez si myslim,ze opustit vymenu by teraz bola skoda...takze tie dodatocne obrazky posli na mail a si vytlacime 🙂

janka9898
20. jan 2014

@sharonik JA SA Priklanam k nazoru
@miskanasa nakolko uz si sa stym narobila myslim ze si zaplatila aj vrecuska aj semienka aj robota bola okolo toho tak iba preposlat na mail mi staci predlohy aby sme vedeli spravne ako co si myslim ze to bude v pohode
a mm skore uzdravenie

branki
20. jan 2014

@sharonik ja mam tiez moznost si to vytlacit a zalaminovat, tak kludne posli aj mne na mail.

praznakova
20. jan 2014

sharonik @ajabaja, @behulka, @branki, @ellaeliska, @evkalv, @gega, @ivaha, @janka9898, @iivkaa1, @josenka, @miskanasa, @monika1, @labudka, @natabun, @liesi, @nufanek, @slniecko379, @tehulka13, @praznakova Ahojte kočky, snáď sa na mňa nebude nikto hnevať, ani to brať osobne, ale ja by som bola rada, keby som aktivitu od @sharonik dostala ukončenú. To znamená, že ja si na ňu rada počkám a bola by som rada, keby som ju mala komplet aj s vytlačením, tak ako bolo navrhnuté. Ako sa ku mne dostane, to už nechám na @sharnik s koordináciu s @branki. Kľudne mi môže prísť aj počas našej druhej výmeny. Vôbec mi nebude vadiť, že príde neskôr,