Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci
Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.
@samila paradne su obidva. Krasne prevedenie 🙂
@slniecko379 mne sa u teba velmi pacilo to priradovanie motylikov a kvietkov, podla mna skoda, keby sa nerobi... 😉 a z tychto novych su asi naj tie zvuky...🙂 ale pre mna stale top motyliky....
@ihrisko2009 este nemam od teba hlas za ziadnu z aktivit.... 😉
ahojte baby z coho by ta kostra mala asi byt? na nete som casto nasla ze je z tvrdeho papiera(aj na tomto obrazku to vyzera ako s parpiera ak sa nemylim), myslite, ze to bude stacit? a ak nie mate nejake navrhy?, otazku som dala ja pod moju vyhernu aktivitu.
@slniecko379 cd zvuky + karticky sa pacia aj mne. Podla obrazkov vidim, ze by tam neboli len zvieracie zvuky, ale aj zvuky okolo nas, co je super. Ja davam urcite palec za tuto aktivitku.
@sunsun a kde som spravila chybu?! Hlasovalo som hneď po vytvorení albumu. Diky za upozornenie.
@slniecko379 , dakujem za dôveru, ale ja som tu taká istá rozhodovateľka ako všetky my ostatné 🙂
len že asi sedím na nete trochu viac 😅
a som sa ujala tých albumov a snažím sa to trochu posuvat dalej 😉
mne sa takisto ako sunsun páčili tie motýliky s kvietkami, ono to asi na tom obrázku nevyzerá ktovieako, ale v skutočnosti by to bolo krajšie 🙂
ale z tohto čo si dala je uplne super pre mna tie zvuky a aj to separovanie ako inšpirácia super 🙂
skusim ti teda tie zvuky dohodiť na hlasovanie?
a ostatne veci hodím do inšpirácii aj od ihrisko209
@slniecko379 mne sa tiez osobne najviac pacia tie zvuky
@majaza Ano,dohod mi prosim aj tie zvuky ku hlasovaniu.Vdaka 🙂
@slniecko379 Mne osobne sa pacia povodne navrhy. A v tablete mam pre malu kopec hier so zvukmi, takze to pre nas moc nie je. Ale samozrejme sa prisposobim vacsine. Mozno to malu bude bavit aj cez CD a karticky urcite vyuzijeme.
@adelajda2012 fotka nic moc, prikladam pre nazornu ukazku, ake su velke, respektive male, popom gulicky s priemerom 1cm z opitec.sk. ruka je moja dospelacka a je tam 1cent na porovnanie. 3 rocny syn sa s nimi nechcel hrat jednotlivo, vnimal ich ako celok, presypal si ich, prekladal, ale ukladat po jednom ich nechcel ... pritom take sklenene gulicky rad uklada
@fufina1 prepač, tebe som zabudla napisat, ale ved mohol aj niekto iny...
podla mna to triedenie farieb asi nie, niekto to tu myslim uz navrhoval a nepreslo to...
ak si netrufaš na to zapínanie gombíkov, tak ma este napada, čo sa nam pačilo - skladacie obrazky na lek. špachtlach alebo ak by ti prenechala @moninka1 to počítanie na špachtlách, prip. ešte davam dve aktivity, no neviem ake maš možnosti...
prip. skus tuna popozerat:
https://www.modrykonik.sk/blog/breky/album/doma...
@ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja
baby, pridala som tuto aktivitu pre @slniecko379, ak sa vam pači, zahlasujte...
https://www.modrykonik.sk/blog/majaza/album/vyb...
dala som tu návrhy aj pre @fifina1, ak vas niečo napadá, môžete aj vy, niečo čo nám chýba - materiálovo, zaradením...
a ešte čakáme návrh od @miracle
@ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @zyzu @majaza @majush @bublinqa @peliroja
zienky, ked uz su niektore aktivitky jasne a pozerate materialy, viacere ste spominali opitec.sk . je tam dost velke postovne, tak ak by sme chceli a vedeli sa dohodnut/ mali by ste zaujem, mohli by sme spravit hromadnu objednavku a potom to za obycajne postovne rozposlat. co vy na to? alebo ak ma niekto aj iny zdroj na material, tak si mozeme dat typy, ako usetrit ... a vdaka tomu spravit v konecnom dosledku aktivitku zaujimavejsiu ci prepracovanejsiu.
@fufina1 na taketo nieco by si sa nepodujala? https://www.modrykonik.sk/blog/majaza/album/ins...
@sunsun pozeram, ze mas rocneho synceka. Aktivita, ktoru si navrhla pre fufinu je podla mna tak pre 5 rocne dieta. Nehovorim, ze sa mi nepaci, mozno mnohe veci este neveim odhadnut, mam len jednu dcerku (19mes), ale taky moj postreh z tejto vymeny je taky, ze ak by sme uvazovali o dalsej do buducnosti, asi by bolo lepsie rozdelit sa na dve vekove skupinky 1-3 roky a 3-5/6 rokov, lebo uz aj z nasich schvalenych aktivit budu u nas niektore (pismenka, pocitanie) este par rokov odlozene, co je skoda. Pocitala som s tym, ze aktivity pre 2-rocne deti mozme pomalay zacat skusat, ale asi ich nebude vela. Ty si tusim uz bola v inej vymene? Aky uspech malu u maleho?
@moninka1 @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @sunsun @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majaza @majush @bublinqa @peliroja
mozem vas poprosit ak budete objednavat material date mi vediet, ja budem potrebovat machovu gumu, tak mozno sa pridam, budem hladat aj ja a dam vediet, ked vyberiem obchod odkial to budem chciet objednat
@martina646 ja som bola v jednej vymene... ale bola nizsia vekova skupina 1-3 roky... , nevyuzivame zatial uplne vsetko, ale je minimum toho, co mame odlozene... tu je link na album aktivit, ktore mame doma https://www.modrykonik.sk/blog/barbora21/album/... ... je pravda, ze niektore aktivity funguju zatial v jednoduchsom rezime...🙂.... tu maju baby vacsinou starsie deti, tak preto hladam narocnejsie aktivity, ale zaroven, aby sme ich vedeli pouzit aj my... u nas je momentalne obdobie zvieratiek, takze tie by sme vyuzivali naplno..., mapa by musela zostat nejaky cas odlozena... , dalsia vec, ktora maleho velmi bavi, je skladanie tvaricky z filcu, no uz nejake diely zlikvidoval..., napr. okuliare neprezili ani jedny... 😉
@martina646 inak prave ti pozeram ten filc.... skus kuknut http://kreativnyzivot.sk/61-textil, ci by to nevyslo lacnejsie...(sa mi zda, ze ano, len je to ten tensi).... ja som cez nich uz objednavala a spokojnost...
zienky, so syncekom (3r) sme sa dnes hrali so skelenymi gulickami, ukladali sme ich na tie cucky zozadu protismykovej podlozky do vane. velmi ho to bavilo. my sme ukladali prstami - precvicovali sme uchop. dcerka (15mesiacov) sa pridala len na chvilku, chcela skor ochutnavat 😠
nepacila by sa vam takato aktivitka? nastrihana podlozka so sklenenymi gulickami?? ukladat by sa dalo aj podla predloh (mohli by byt viacere farby guliciek)... da sa ukladat aj kliestami na cukor.
@martina646 inak to delenie podla veku je rozumna vec...🙂 mne nevadia aj narocnejsie aktivity, lebo z tej vymeny (a teraz budeme mat druhe kolo) mam dost akutalnych aktivit..., ja si tak postupne vytvaram zbierku...🙂
Vsetko dobre v novom roku prajem....po dlhsom case som sa dostala k netu a premyslaniu o monte aktivitach -
napadlo mi (ak tych priradovaciek nie je privela...) aktivitu zameranu na zvieratka a ich jedalnicek (ci su masozravce, bylinozravce, vsezravce...)
Alebo krmenie panacika - hlavicky z tenisovej lopticky lyzickou..
@sunsun vy ste mali úúúplne super aktivitky 🙂
neviem, či ta nevylučime z druheho kola lebo tak minimalne na polovicu z nich by som pristala hned 😀
(dufam, ze som ta neurazila, ale vies ako to myslim...)
ja sa ta chcem spýtat na tuto aktivitu, nechapem ako služia tie predlohy?
https://www.modrykonik.sk/blog/barbora21/album/...

Dalsia pekna inspiracia na gombikovanie.