icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci

ihrisko2009
11. dec 2013

Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.

ivianocka
10. jan 2014

@moninka1 ja som to nestihla poratat,kolko potrebujem.

majaza
10. jan 2014

@ivianocka ak si nestihla opitec a chcela by si tu machovku nahodou z tych ciech, tak ja posielam tak o hodinku-dve...

majaza
10. jan 2014

@fufina1 , prosim ta, ozvi sa - robis nejaku aktivitu?
nerobis?
chodis tu strasne malo podla mna....

verim ze nie vsetkym a nie kazdy den sa da, ale trosku aktivity by neuskodilo, či?

sunsun
10. jan 2014

@majaza ale ved @fufina1 robi tu grafomotoricku knizocku...🙂 davala tu uz nejake navrhy....

ivianocka
10. jan 2014

@majaza dakujem za ochotu, no bude, to moct riesit az v pondelok. malej idu dve spodne stolicky...dufam ze vylezu do pondela. a ze cez vikend ju mm pojde kocikovat, tak to poratam....

sunsun
10. jan 2014

@zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @bublinqa @peliroja @majaza baby, tak tu su vsetky postupnosti, pozrite si ich, pripadne pripomienkujte... to jablcko, ak sa vam nepaci, tak skusim este prerobit.... ak treba este nieco, tak piste... pripadne, ak by ste nieco chceli pridat, co by som zvladla nakreslit, tak tiez piste...🙂

sunsun
10. jan 2014

@zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @bublinqa @peliroja @majaza na A4 mi ich vychadza 15..... 3 su vedla seba, 5 pod sebou....(budete ich mat 40)... este budu vystrihnute a tak zalaminovane... (zatial si to predstavujem, ze by poadie mohlo byt bud priesvitne (uvidim, ako to ukaze), alebo potom biele)... a potom teda podlepene magnetickou paskou, nech mozete skladat napr. na chladnicke...🙂

ivianocka
10. jan 2014

@sunsun teda, ty si talent, krasne.

sunsun
10. jan 2014

@ivianocka dakujem, som sa bala, ze sa vam to nebude pacit, lebo to bola moja kresliaca premiera.... 😉

majaza
10. jan 2014

@sunsun super 🙂

mna teraz este napadla pupava - nič - púčik - žltá - biela

alebo nejaký plod čo sa je, napr. mak: rastlina s púčikom - červený kvet - makovica - vysypaný mak
alebo hrášok.
len ten mak ma taky špecifický kvet.

a to s tym priesvitným pozadím môže byť fajn...

majaza
10. jan 2014

@sunsun a ozaj este som chcela k tomu motylu - to prve na tom listku je akoze vajíčko? mohlo by tam ich byt viac asi...
a este ma napadol zemiak, ten by bol super 🙂

martina646
10. jan 2014

@sunsun mne sa to paci, sikovna si. Len to jablcko by si este mohla trosku upravit, hlavne to prve je take sisate 😝 A ta magneticka paska bude super. Prave riesime magneticku tabulu do izbicky, tak budeme skladat 🙂 🙂

martina646
10. jan 2014

@majaza zemiak je uz riadne vyssi level, to je uz tak na prvouku do skoly. Pre drobcekov je to este asi nepochopitelne. Alebo este mozno neviem odhadnut schopnosti, moja mala je este mala.

sunsun
10. jan 2014

@majaza ten mak je super napad, skusim ho nakreslit...🙂 k tej husenicke... ano, je to vajicko, ale myslim, ze keby ich tam bolo viac, tak by deti ocakavali aj viac huseniciek, ci?... som sa inspirovala knizkou o husenicke a tam tiez bolo len jedno.... a ten zemiak tiez mozem skusit nakreslit, napad je to fajn, len to nebude take jednoduche... a ked by som dala obrazok z netu, to zasa nepojde k mojim obrazkom..., ale za pokus nic nedam...🙂 lebo napr. jablcko asi budem vediet obkreslit, ale toto velmi nie... no vyskusam....

sunsun
10. jan 2014

@martina646 jasne, na tom jablcku planujem este popracovat, toto je este ta prva verzia...🙂

martina646
10. jan 2014

@sunsun ak budes robit ten zemiak, ja by som dala 1. jeden zemiak v zemi, 2. Jeden zemiak s rastlinkou 3. Vela zemiakov s rastlinkou 4. Miska plna ocistenych zemiakov. To je taka jednoducha detska verzia. A aj ten mak je fajn.

sunsun
10. jan 2014

@martina646 toto je dobry napad, skusim to tak nakreslit, uvidim, ci sa to podari.... dam potom obrazok, ale asi az po vikende... 😉

fufina1
10. jan 2014

sunsun @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @martina646 @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @ivka03 @liesi @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @bublinqa @peliroja @majaza ahoj kocky, aktivitu robim urcite sa mozete spolahnut. ak vsetky suhlasia, tak to budu tie grafomotoricke karticky, popripade knizocka, potrebovala by som odsuhlasit ci teda tam mam zahrnut aj nejake tie logicke veci, alebo iba tu grafomotoriku. ospravedlnujem sa, chodim malo, mam doma dve deturence, jedno pol rocne nespave, druhe troj rocne hyperaktivne nespave, a snazim sa teda stihat domacnost a povenovat sa aj ratolestiach. po veceroch si ukracujem pre seba a manzela, tento cas hodlam tak isto vyuzit na vyrobu aktivitiek. dakujem vam kocky za pochopenie, nebojte, nenecham vas v stichu 🙂

martina646
10. jan 2014

@fufina1 na knizocku sa tesime velmi. Ak to teda bude nieco v tom zmysle, ze to bude zalaminovane a pisat sa bude dat opakovane fixkou. Pacili by sa mi nejake predlohy na obtahovanie, spajanie bodiek, mozno nejaky labyrint ... skusis nieco pohladat a das link alebo obrazok?

martina646
11. jan 2014

Material mi dnes dorazil, hor sa do prace. @miracle, aj pre teba mam vsetko, cakaj balik.

martina646
11. jan 2014

A este mi neda nepodelit sa sa vami o radost z mojho dnesneho balicka. Objednavala som z tej ceskej stranky, co som sem davala link, je to priamo tovaren na plstene materialy a okrem metraze maju aj filcove vyrobky a vyrezy. Tak som nam objednala figurky na tienove divadielko. Taaaaak moooc sa mi to paci. Uz len treba rozpravocky povymyslat. Takze vam davam tip na aktivitku bez prace a predajcov velmi odporucam - v pondelok podana objednavka, v utorok expedovana, v stredu u adresata (ČR), velky vyber, mnozstvo farieb, takmer vsetko na sklade. Nebolo to ani drahe, kus cca 0,25 - 0,50€, niektore trosku viac (podla velkosti), ale ved kto by to vystrihoval? Pridavam foto z plafonu nasej obyvacky a aj realne foto farebneho prevedenia.

sunsun
11. jan 2014

@martina646 to je ake super...🙂

majaza
11. jan 2014

@fufina1, super!
ja somskôr za knižôčku a neviem odkial maš zdroj, ja som teraz natrafila na krááááásne predlohy:
https://plus.google.com/photos/1101040632860495...

a teda, skus hodiť bližšie info ake logicke veci, ale tak a som za každu dobru vec a určite aj ostatne baby 😉

adelajda2012
11. jan 2014

Baby, tak ja pridavam tiez prvy prototyp. Konecne sa mi podarilo nechat dcerku manzelovi 🙂. Format je A4. Graficky to treba este dotiahnut. Je to hlavne na pripomienkovanie. Tie sipky VCERA, DNES, ZAJTRA budu magneticke (magneticky papier). Takisto ten ramik na "dnesny den". Smajik a tie cierne kruzky su magnetky. Zalaminovane to bude v hrubsej folii. Este rozmyslam ako urobit tie cisla na jednotlive dni. Ci bud kazde cislo zvlast a budete si ich kazdy mesiac posuvat (boli by zalaminovane a podlepene magnetickou paskou), alebo radsej vytlacit a zalaminovat 12 mesiacov. Len to by sa dalo pouzit iba tento rok...to by asi bola skoda. Mate nejaky dalsi napad?
Prosim akekolvek pripomienky, navrhy, cokolvek vas napadne....

miracle
11. jan 2014

@martina646 Dakujem, uz sa tesim na tie mozole po strihani 🙂)

sunsun
11. jan 2014

@adelajda2012 vyzera to super...🙂 mne by sa pacilo, keby bolo kazde cislo zvlast, nech sa to da pouzivat aj ine roky... ale potom, keby tie cisla boli zvlast, tak by bolo super, keby cela ta kalendarova cast bola samostatne... a na A4 by boli len rocne obdobia a pocasie... ja sa totiz bojim, ze vsetko na jednej A4 bude dost malicke...... ale fakt dobra praca...🙂

adelajda2012
11. jan 2014

@sunsun ano, aj nad tym som rozmyslala, len sa mi A3 zda uz napr. na chladnicku dost velka. Ale mozem urobit aj tak, ak budete chciet. Takto ma jedno cislo cca 2x2cm.
Inak, este je moznost nechat tie cisla v riadku za sebou, tak ako to bolo v povodnom navrhu. Ale to sa mi zda take malo nazorne.

adelajda2012
11. jan 2014

Este ma teraz napadlo, ze by som to mohla otocit po vyske. Na polovicu dat kalendar a na druhu pocasie a ten kruh. Ale nebranim sa ani A3. Len my uz mame toho na chladnicke tolko, ze budem asi musiet kupit este jednu 🙂

zyzu
11. jan 2014

@adelajda2012 no ja sa na to velmi tesim 😉 ja by som uvitala ak by to bolo na A3 aby to nebolo prilis male. Suuuuper 🙂

sunsun
11. jan 2014

@adelajda2012 to za sebou sa mi nepaci, si to vymyslela omnoho lepsie... ja tym, ze mam mensie dieta, tak mi vobec neprekaza ani A3 na chladnicke... radsej nech s tym vie normalne manipulovat...... ono by si ani nemusela robit A3 v kuse, mozno v pohode dve A4 ... 😉