icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci

ihrisko2009
11. dec 2013

Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.

ihrisko2009
autor
20. dec 2013

Takto nejak si predstavujem tie pismenkove karticky. Styri karticky, na jednej tlacene velke pismeno, na druhej tlacene male, na tretej pisane velke a na stvrtej pisane male pismeno. A kazde pismeno abecedy by malo svoju farbu, aby si dieta vedelo skontrolovat spravnost riesenia.

ihrisko2009
autor
20. dec 2013

Na stranke busylittlebugs.com.au som nasla krasne veci na zalaminovanie. Teraz este najst maminku s laminovackou 🙂 koho nahovorim??

liesi
20. dec 2013

@ihrisko2009 ahojte. ja by som sa tiež rada pridala a kludne by som sa dala na ten labyrint, čo si ponúkala pre @monika1. mašinu doma mám a myslím, že by som to zvládla

slniecko379
20. dec 2013

@ihrisko2009 so mnou mozes ratat na laminovaciu aktivitu
.v pondelok by mi mala prist kupena laminovacka🙂

sunsun
20. dec 2013

@ihrisko2009 mam uz vymyslenych niekolko napadov, nieco som uz aj skusila vytvorit, pofotim a hodim sem..., inak tiez viem prispiet laminovackou....🙂

adelajda2012
20. dec 2013

Baby, mate este miesto??? Aj ja chceeeem 🙂

ivianocka
20. dec 2013

Babule,da sa estet pridat?mam kopec napadov,som zaciatocnik,toto by bola prva vymena.sit neviem,ale hackujem a som stavbarka,tak nieco by som isto spachala.

ihrisko2009
autor
21. dec 2013

Ajojte @liesi
@slniecko379
@adelajda2012
@ivianocka, vitam vas medzi nami. Verim, ze spolu spachame nieco fantasticke z coho budu mat detiska druhe vianoce 🙂 xi xi xi

ivianocka
21. dec 2013

baby, nasla som nieco co by som naisto vedela spravit, lebo mam dost vela farebneho papiera...
http://www.messforless.net/2012/11/woven-paper-...
alebo nejaku aktivitu s vrchnacikmi od flias.....to sa este poobzeram, ake

sunsun
21. dec 2013

@ivianocka ja si to viem predstavit z machovej gumy alebo filcu, ale z farebneho papiera velmi nie.... mensie deti to znicia este pred prvym pouzitim... 😒

ivianocka
21. dec 2013

@sunsun mensie znicica, vacsie uz nie. ael aj z machovej gumy by to bolo super, to mas pravdu. ja som az teraz objavila, ze machova guma existuje 😀 😀 😀 ako sa tu pise, som jednoducho zaciatocnik, nemam prehlad, iba sa ucim, co kde a ako.

inak baby, bolo by dobre vediet, ako stare mate deticky?
napiste, dam to dokopy.
moja ma 14 mesiacov teraz.

sunsun
21. dec 2013

@ivianocka 🙂 na vianoce bude mat rok...

sunsun
21. dec 2013

baby, moja ponuka....
1. obrazkove domino... urobila som vam malu ukazku aj s mini vysvetlenim...v podstate prikladate obrazky, ktore spolu suvisia...(dieta vysvetli, preco prilozilo obrazok k obrazku)....bolo by 10 obojstrannych karticiek, na kazdej by boli dva obrazky z kazdej strany (spolu 40 obrazkov)... a teda hralo by sa na sposob domina....
2. moznost postupnost.... zatial som si vypozicala obrazok https://www.modrykonik.sk/blog/branki/album/vre... ....skusila by som vyrobit nieco vlastne... ide o to, aby dieta vnimalo, ako sa veci menia a co po com nasleduje....
a baby, myslim, ze by bolo fajn,keby sme si zriadili album, kde by sa davali navrhy na aktivity, kto co chce robit a keby sa to odhlasovalo ... bude to prehladnejsie.. co ty na to @ihrisko2009 ? kazda by sme mohli dat 2 - 3 navrhy, nech je z coho vyberat.... 😉

sunsun
21. dec 2013

ukazka...🙂

adelajda2012
21. dec 2013

Rozmyslam, co by som spravila...je dost tazke vymysliet nieco pre 2-5rokov 🙂. Mam viac napadov, ale zatial najviac sa mi pacia tieto (vid foto nizsie)
1) kalendar- dni v tyzdni, mesiac, rocne obdobia, pocasie. Bolo by to zalaminovane, dali by ste si na chladnicku a priradovali magnetky. Laminovacku dostanem na vianoce, tak s tym zatial nemam vela skusenosti, ale hadam zalaminovany papier magnetky udrzia. Plus ma napadlo, ze kto by to nechcel mat na chladnicke, tak moze dat magnetky z oboch stran (magnetka, zalaminovany kalendar, magnetka) a posuvat ich. (Neviem, ci nepisem ako madar. Ked, tak sa pytajte ;) ).
2) karticky zmysly - priradovanie roznych karticiek ku 5 zmyslom. Karticky by boli zalaminovane.
3) klasicke navliekanie na gombik - 5 farieb, ale zalaminovala by som k tomu predlohy (ako je na obrazku), podla ktorych by sa mali farby navliekat v urcitom poradi. Vacsim detom by sa mohol obrazok ukazat iba nachvilku, nech si farebnu postupnost zapamataju.

adelajda2012
21. dec 2013
adelajda2012
21. dec 2013

@ivianocka moja ma 19mesiacov

lucia814
21. dec 2013

ahojte, rada by som sa pridala, ak sa este da.

adelajda2012
21. dec 2013

@ihrisko2009 ja len taky tip, mozno o tom uz aj vies....existuje hra Abeceda (a aj Abeceda slov), ktora sa da kupit cca do 4€ a je to nieco podobne, akurat nnema pisane pismena. A nie je tam farebna kontrola, ale to by sa snad dalo, nejake kruzky si tam dokreslit.

ihrisko2009
autor
22. dec 2013

@adelajda2012 dakujem za tip, pohladam na webe. Nieco take potrebujem pre starsiu.

ihrisko2009
autor
22. dec 2013

@ivianocka toto je vyborny napad, uz som nad niecim podobnym rozmyslala. Mohlo by to mat aj nejaky zvieratkovsky motiv (zabka, zajko, macko a pod.) pripajam inspiraciu z webu.

ihrisko2009
autor
22. dec 2013

Ahoj @lucia814, vitaj medzi nami 🙂

ivianocka
22. dec 2013

@ihrisko2009 hewj, to je super napad. to bvy sa dalo z tej machovej gumy spravit. to by podla mna bavilo vsetky vekove kategorie.
inak mam aj vela plechoviek od mlieka, aj tie vrchnaciky. tak ked bude cas, poriesim nejake aktivity a pridam sem, ale teraz stahujeme izby 😀

sunsun
22. dec 2013

@adelajda2012 mne sa to navliekanie paci... a keby boli k tomu predlohy, ako si navrhovala, to by bolo uplne super.... 😉

sunsun
22. dec 2013

@ihrisko2009 @ivianocka tie zvieratkovske motivy su uplne fantasticke...🙂 a keby to bolo z machovej gumy, tak je to paradne...🙂

samila
22. dec 2013

@ihrisko2009
mam laminovacku, do pismeniek sa mozem pustit, prave som vyrabala dcere a synovi smirglove pismenka, velmi ich to zaujalo, a mam na to aj pekne vzory, cca 5 cm velke velke tlacene a male tlacene, pisane sa mi zdalo na zaciatok prilis... dalo by sa rozlisit aj farebne podla monte cervene a modre, co hovorite?

samila
22. dec 2013

@ihrisko2009 aha teraz vidim ako si to myslela... to puzzle je vyborny napad 🙂 a deticky mam 4 roky, 2,5 roka, 6 mesiacov

zyzu
22. dec 2013

@ihrisko2009 Ahoj mozem sa pridat k vam? Mam 18 mesacne sidielko.

adelajda2012
22. dec 2013

Dovolila som si rekapitulaciu (sa nudim takto po veceroch, svokra dnes doniesla kopec kolacikov, tak uz ani nepeciem ;) )
Je nas uz 16. Pomaly by uz aj stacilo, ci? Ja myslim, ze max tych 20 ludi, nie? Co myslite?
@ihrisko2009 MODERATORKA
@tehulka13 - dieta 1r - navrh: špachtlové počitanie 1-10
@moninka1 - deti 15m, 3r - navrh: šrobovanie
@slniecko379
@samila - deti 4r, 2,5r, 6m - navrh: abeceda puzzle
@martina646 - dieta 18m - navrh: pizza z filcu
@miracle
@drobeceklucina - dieta 2r
@fufina1 - navrh: farebne cestoviny na navliekanie
@sunsun - dieta 1r - navrhy: domino alebo postupnosti
@ivka03 - deti 23m, 6m
@liesi - dieta 2r3m, navrh: hmatovy labyrint
@adelajda2012 - dieta 19m - navrhy: navliekanie podla predlohy, kalendar, zmysly
@ivianocka - dieta 14m - navrh: prepletacie postavicky z machovej gumy
@lucia814
@zyzu - dieta 18m

miracle
22. dec 2013

@ihrisko2009 Dakujem pekne za prijatie, ja som uvazovala nad zvukovym pexesom..alebo tsku hru, ked musi vyberat obomi rukami rovnake tvary