Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci
Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.
@bublinqa @ivka03 @liesi @ivka03 @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @martina646 @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @peliroja @majaza @sunsun
babym ako ste na tom s vyrabanim? ja viem ze niektore uz mate hotovo. ktore este nemate hotovo? ja to stiham poslat az buduci pondelok:( je to problem? budem jedina? lebo idem k rodicom, straaaasne ma potrebuju, grrr(furt nieco, po najazde svagrinej toto). tak ze ci to tam mam vliect a tam to dokoncit a zabalit, alebo to pocka do pondelka dalsieho a nebude to taka tragedia.
@ivianocka urcite to nebude tragedia, svojim ""paci sa mi" na moj predchadzajuci prispevok si si vlastne dala odpoved
@adelajda2012 ale to pri tvojom pocte strihania to moje bola malickost 😉 aj puzdierka mate 🙂
@martina646 no tak to dufam, lebo ta moja kluda materska dovolenka je jedna velka katastrofa. moj muz oto zbral tak ze sa asi velmi bnudim a ze mi treba vyplnat cas. a navstevy ktorym treba varit, a potom po nich prat a tak🙂 srandista. a potom mi zahlasi, ze vecer mozem pol hodku predsa vyrezavat. ja mam 15 ruk asi 😀
@ivianocka , no tak mozno budeme dve 😝
ja som to zobrala na zaciatku akosi pozvolna, myslela som že to budem mat raz dva, no som sa tak trochu zmylila 😕 no a v poslednom case nestiham, ze vôbec nic, stale sa mi vynaraju nejake "nepredvídané okolnosti" 😒
a pri detoch to proste nemozem robit a spavat chodia az po 22h, takze idem aj teraz na to...
ahojte, na druhe kolo uz mate nahlaseny plny pocet? dakujem 🙂
@ivianocka @bublinqa @ivka03 @liesi @ivka03 @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @peliroja @majaza @sunsun
babule, mam problem ... vacsina ingrediencii na pizzu je vystrihnuta, ale pri olivach a paprike, ktore prave striham sa obavam o ich zivotnost pri drobcoch. Ked si pozriete fotky prototypu, co som uz davnejsie davala, vidiete, ze oliva je v strede "derava" a prave to ju robi taku lahko znicitenu. Staci viac potiahnut a pretrhne sa. A rovnako pri paprike, je to taka "3" a tiez sa da pretrhnut. Filc ma cca 1-1,5mm, neviem to odhadnut, je to taka bezna hrubka na tieto aktivity. Co s tym? Mam to povystrihovat a este vam k tomu kazdej pribalit kusok filcu v zelenej a ciernej farbe, aby ste si pripadne vystrihli nove alebo si to podlepite nejakym farebnym vykresom (toto je uz pre mna teraz casovo nerealizovatelne - 100ks z kazdeho) Poradte.
@martina646 a ked ich prave strihas tak olivy nechaj bez dierky a papriku hrubsiu ja neviem ak by sa dalo a ak nie tak nevadi 🙂 ja mam doma filc mne nemusis nic posielat netrap sa 🙂
@martina646 nerob si starosti,rátam s tým,že ako pri všetkom čo zoberie do ruky moje dieťa c.2 ani tieto aktivity nebudú vecne. Operatívne budem opravovať dostupnými materiálmi a ked to bude neopravitelne bye bye. Taký je osud veci pre deti. Za mňa netreba zaplaty pridávať.
@martina646 ja mam pri dvoch babulkach tvorivkach doma vzdy zasoby filcu, mne netreba nic posielat. Ked ponicime vystrihneme dalsie 🙂
Guma narezana, predlohy vytlacene, vymalovane...idem laminovat. Laminovacka bude mat premieru, snad to bude take jednoduche ako som videla na videu na youtube 🙂))
Inak musim priznat, ze som sa trochu preratala co sa tyka prace s machovkou. Som si myslela ake super, chytim noznice a budem strihat. Chachacha. Noznice boli na tuto hrubku uplne nevhodne, viac sekali ako rezali, pri stvrtom vyhodenom tangrame som pochopila a zacala hladat vhodnejsi nastroj. Volba padla na ostry noz. Vyber nie zly, ale ako mi ta guma utekala spod ruk, ciary sa sem tam klukatili. Ked som pri piatom tangrame pochopila, ze sa to uz nezlepsi a chyba bude asi v nastroji, nie v trasucich sa rukach, zacala som patrat na nete. A natrafila som na nieco pre mna uplne nepoznane - rotacny noz. Asi po troch skusobnych tangramoch sme sa skamaratili a rezali, rezali, rezali 🙂 medzitym som si obstarala aj kovove pravitko kedze rotacny noz mi to plastove zrezal 🙂)) priznam sa, uzivala som si to. A dodatocne som ocenila aj mnozstvo nakupenej ma machovky. Akurat cervenej som vela minula pri testovacich zaciatkoch a uz sa mi neda vyskladat 5farebny tangram. Ale mozno pri tak malych detoch a pri zoznamovani sa s tangramom jednofarebnost bude asi aj lepsia. Je to krasna geometria, trojuholniky troch velkosti, stvorec a kosostvorec. Tomu som prisposobila aj predlohy a vyfarbila som ich tak, aby kazdy tangram mal predlohy vo svojej farbe. Posielam foto.
@ihrisko2009 Super popis ziskavania skusenosti🙂 Prosim Ta, kde si kupila ten rotacny noz? Dakujem🙂
Predlohy idem este zalaminovat a nastrihat, na foto este nie su finalne. Vo vrecusku budete mat 8 karticiek.
@ask v hornbachu.
@ihrisko2009 Vdaka🙂
@ivka03 myslim, ze napad s machovou gumou na hmatove pexeso sa viacerym pozdaval, tak by som chcela do kazdeho vrecuska s tangramom pribalit dva stvorce machovej gumy. Samozrejme len ked s tym budes suhlasit aj Ty. Moze byt? Ake rozmery by mali mat tie stvorce?
ufff, u mna hotovo, zajtra posielam balik 🙂 spy ryba a auto boli "malina" oproti nafoteniu pokladov a uprave fotiek 🙄, radsej by som usila este dalsich 20 ryb 😀
@martina646 @ivianocka @bublinqa @ivka03 @liesi @ivka03 @zyzu @ihrisko2009 @luciaobrocnikova @moninka1 @slniecko379 @samila @miracle @drobeceklucinka @fufina1 @adelajda2012 @ivianocka @lucia814 @majush @peliroja @majaza @sunsun
dievcata, balony su naplnene. 17nas chcelo jednofarebne prevedenie, 1 roznofarebne a 2 sa nevyjadrili, ale kedze v povonom navrhu boli roznofarebne, tak som im spravila roznofarebne.
jednofarebne farby su:
1x biela
2x zlta, oranzova, ruzova, tmavo cervena, svetlo modra, tmavo modra, travova zelena, tmavo zelena
2x roznofarebne
kazda dostanete 6 naplnenych balonov (hladka muka, cukor, sosovica, soja, dlhorznna ryza, velka fazula) +2 prazdne balony + 6 priesvitnych sackov s materialom na priradovanie + 2 prazdne.
kto mi posle do IP svoj mail, poslem mu elektronicku podobu priradovania, ako bolo v navrhovom obrazku (uz teraz som nad 2e za aktivitu, tak to tlacit a laminovat zial nemozem. ale co som odskusala pri svojich detoch, tak im vyhovovala aktivita s priradovanim ku vrecuskam, mohli sa same skontrolovat hmatom).
je potrebny aj popis mojej aktivity???
prosim vyberte si farbu, piste sem do temy, aby kazda mohla vidiet, ktora farba je uz obsadena (ideme k lekarovi, nestihnem to menezovat), poobede posielam balik, kto si nevyberie priradim nahodne 😅
@moninka1 ja si prosim oranzove balony, mail posielam do IP a popis netreba. dakujem
@ihrisko2009 tie jednofarebne su uplne v pohode 🙂 ...ak sa bude dat vybrat farba, tak by som chcela zltu...🙂
@moninka1 ja prosím červené 🙂 a mail pošlem v IP. tiež myslím že popis netreba 🙂
@ihrisko2009 ak sa dá vybrať farba, tak si prosím žltú 🙂 ďakujem

@majaza urcite ano, zatial si o adresu na zaslanie balika napisalo 8 mamiciek. A ja tiez este vyrabam