Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci
Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.
http://predskolak.eu/tvary-a-farby/88-geometric... aj toto by som mohla vyrobit
@zyzu ano, ano, ano 🙂 to su presne tie hracky, ktore v obchode nekupime. A decka miluju latky. Aspon tie moje 🙂
http://www.repeatcrafterme.com/2012/01/double-s... aj toto je super
@adelajda2012 vyborny napad, krasne prevedenie. Davam len na zvazenie, ci kombinacia tvarov a farieb nie je uz privela. Ak by som mohla poradit, mOzno by stacili len rozne farby a jednotny tvar. Menej je niekedy viac. Pokial viem, plati to aj v monte pedagogike. Original monte pomocky nekombinuju viac aspektov, ale zameriavaju pozornost dietata na jednu vlastnost pomocky.
este som videla niekde na vrecuskovej aktivite nafarbene penne a k tomu predlohy ako to maju navliekat.to by sa mi asi najviac pacilo.
Babulky, tiez som tu cez sviatky len sporadicky, stale sa nieco deje... Rozmyslala som o tom hmatovom pexese, co chcem urobit, neviem, ci zozberam dostatocne mnozstvo vrchnakov. Myslela som, ze urobim 5 dvojich, cize 10 pre kazdu. To je spolu 200 vrchnakov, tolko ich este nemam. Skusim sa popytat aj kamosiek. Ak ich nebude dost, tak budem radsej robit ten gombikovy obrazok. Co vy na to?
@ihrisko2009 Suhlasim s tym, ze je to NASA skupina a tiez, ze nas bude 20 🙂
@sunsun @ihrisko2009 pre nas moze byt kludne aj ryba, ale aj auticku sa potesi drobec urcite. Ryzu naplnime, jasne, netreba posielat. A termin, skor sa priklanam k zaciatku februara, lebo ideme v januari na tyzden prec, tak aby som stihala. Ale prisposobim sa vacsine.
@ihrisko2009 jeej, to je to, co som myslela, ze vyrobim, hmatove pexeso. chcela som do tych vrchnakov davat rozne povrchy (filz, bublinkovy obal, smirglovy papier, alobal, nejaky vzorovy karton), nie len filz, ale aj toto je mile-farebne. Len ako som uz pisala, uvedomila som si, ze nemam 200 a viac vrchnakov...
@ivka03 hmatove pexeso je vyborny napad, toto je len take obyc farebne. Az na tie vrchnaciky, ja ledva dam dokopy dvanast rovnakych. Ja uz dlhsie nosim v hlave to hmatove pexeso, ktore som sem davala na zaciatku. Nejake dosticky a na ne nalepene napr. Geometricke tvary z machovej gumy. Tie dosticky mozno z tvrdeho kartonu (kvalita asi ako podpivniky, neviem ako sa to presne vola) alebo sololit...skus sa mozno zamysliet nad tym.
@ihrisko2009 ano, to mas pravdu a vlaste ma to na zaciatku aj napadlo a potom som na to nejak zabudla. Som za, aby sa urobil jednotny tvar.
Ahojte kocky trosku som uvazovala cim by som mohla ja prispiet a napadlo ma nieco taketo. Pre starsie deticky je to spolocenska hra. Kazdy hrac ma svoju karticku hraciu, obrazky su otocene smerom nadol a hrac postupne odkryva obrazky az kym nezaplni svoju hraciu kartu. My sa zatial hrame tak ze obrazky mame otocene vrchom a dcerka ich priraduje ku kartickam a zaroven pomenuva veci. Celkom ju to bavi a myslim ze aj ja by som take nieco popri praci mohla zvladnut. Co poviete?
@ihrisko2009 toho macika mam z inej vymeny...🙂
@peliroja mne sa ta aktivita celkom paci, len by bolo treba vybrat rozumne obrazky, ktore su detom blizke ... a tiez zvazit v suvislosti s inymi aktivitami... sa mi zda, ze uz je tu viac priradovania... ale zatial len v pozicii navrhov.... @ihrisko2009 @adelajda2012 baby, nevytvorite niektora album, kde sa budu davat narhy? idealne nech kazda da 2-3 a odlhasuje sa.... ide mi o to, nech rozvyjame viacej zrucnosti u deti a nezklzneme do sice roznych aktivit, ale zameranych na to iste.... 😉 ...
@ihrisko2009 tangram je paradna vec... pre decka uplne uzasna... ja by som ho idealne chcela z dreva, ale tak ani machova guma nie je zla...🙂
inak ja sa velmi tešim a dufam ze bude: tangram, hmatove pexeso, pizza, abeceda puzzle, hmatovy labirint, spy ryba,...
@majaza presne tie aktivitky, co si vypisala zaujimaju aj mna ale este verim, ze sa podari ja ten geoboard, ukecaj manzela prosiiiim. Ja by som este uvitala puzzlovy obojstranny obrazok na drevenych spajdliach, retaz na suchy zips ...
@sunsun
@adelajda2012
@ihrisko2009
Baby, zachytila som niekde vo fore o predchadzajucich vymenach aj nejake dohady o vyske nakladov na jednotlive aktivty, aby sa vlastne kazdej priblizne vratilo, co do toho investuje. Nie, ze niekto bude musiet zhanat material a aj sa narobi a niekto vytlaci obrazky a zalaminuje alebo len nabali par pokreslenych vrchnakov z PET flias. Chapete, co myslim ... Skuste sa vyjadrit tie, co uz ste v nejakej vymene boli, ako ste to riesili. Alebo sa take aktivity eliminuju, uz sa bude vyberat z navrhov v albume?
Stahujem postupne obrazky s vasimi navrhmi + co dalsie som nasla a paci sa mi a spravim ten album. Pod kazdu fotku napisem nazov aktivity a pod nou bude komentar s ANO a komentar s NIE, kde mozte dat svoj palec. Ak sa vam aktivitka paci, dat palec k ANO, ak nie, tak k NIE. Tento postup som tiez niekde zachytila v inych vymenach. Priamo pod fotkami potom mozme upresnovat material, z ktoreho sa to vyrobi, pripadne pisat ine komentare.
@martina646 tu retaz na suchy zips tam mam ja.
to sa mi zda zatial najrealnejšie že by som urobila, prip. môžem dat nielen suchy zips, ale aj cvoky, prip. gombik a k tomu by som urobila aj to prestieranie, aby to nebolo fakt len, ze par pasikov s niečim.
Alebo by som urobila, aby bola ta retaz dlhšia...
... co sa tyka tych nakladov, myslim, ze kazda da len take navrhy, ake je ochotna zrealizovat, či?
zas niektora bude mat vela roboty s niečim...
alebo keby sme velmi nieco chceli a bolo by to moc drahe, môzeme prispiet niečim,,, no neviem...
ale nech sa aj skusenejšie baby vyjadria, neviem...
napr. ten macko na rôzne zapinanie, ten je perfektny, toho by som si aj kupila, podla mna ten aj dost traho vysiel a teda roboty s nim muselo byt tiez dost...
len ja by som skôr uvitala, keby niektore baby dali viac navrhov, nech sa da vybrat, ako aj @sunsun písala.
mna este napadlo, ze niektore veci sa asi ani nedaju kupit, ze by sme mohli pomoct niektrym pozhanat - napr. @ivka03 - vrchnaky od vyživ (fakt chcem moc to hmatove pexeso 😀)
@peliroja ja som urcite za! Vyborny napad taketo loto. Ja som na nete videla aj zvieratkove, jedna karticka bola pre lesne zvieratka, jedna savana, antarktida atd. Poslem ak najdem.
@sunsun aj ja by som chcela z dreva. Na zaciatok vyskusame aspon gumu a ak sa mlada chyti, na narodeniny moze byt dreveny 🙂
@martina646 dakujem, album som este nerobila, som rada, ze si sa na to dala.
@majaza ja som tiez premyslala nad tym hmatovym pexesom. Ak by vsetci suhlasili mne by nevadilo keby dostanem len polotovar, tj na mieru nastrihane kruhy rozneho materialu, ktore si nalepim do mnou pozhananych vrchnacikov. Bolo by nakladne platit dvakrat postu, tj najprv poslat vrchnaky odo mna niekomu a potom od niekoho ku mne 🙂 ale zaroven pod tou podmienkou, aby ten hmatovy material bol zaujimavy. Aby to neboli bezne veci, ktore mam doma a mozem si to za jeden vecer urobit aj sama.
Pre mna by malo vacsiu pridanu hodnotu keby to hmatove pexeso bolo napr. Site. Dvanast malych vrecusok naplnenych roznym materialom (ryza, goralky, spaldove otruby, ceresnove kostky a pod). Aj v tomto pripade by mi uplne stacilo dvanast nedositych vrecusok, ktore by som si sama naplnila.

@majush super napad, za mna ano. Co sa tyka materialu radsej latkovy ako laminovany. Ale to uz necham na tvoritelku.