icon

Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci

ihrisko2009
11. dec 2013

Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.

ihrisko2009
autor
26. dec 2013

@adelajda2012 dakujem za rekapitulaciu, casovo mi toteraz nevychadza chodit sem castejsie. Tak som velmi rada, ze si mi s tym helfla. Aj do buducnosti mas volnu ruku, nechcem aby to stalo len na mne. Takze moderovat moze ktokolvek kto sa na to v tej ktorej chvili citi. Som velmi rada, ze sa naslo tolko tvorivych dusiciek, suhlasim s Tvojim navrhom, ukoncit zbieranie ucastniciek, a vrhnut sa na zbieranie nametov. Takze ak nema niekto zasadne namietky bude nas 20. Kazdy dalsi zaujemca moze byt uz len nahradnik ak by sa nakoniec niekto necitil a ucast odriekol. Pekne a pokojne sviatky zelam vsetkym 🙂

ihrisko2009
autor
26. dec 2013

Babulky, ja som tuto skupinku zalozila, ale nechcem aby bola moja. Chcem aby bola NASA. Takze privitam pomoc pri dalsom smerovani. Osobne navrhujem zamysliet sa teraz ked sme uz kompletni (20) nad terminom. Ja osobne preferujem na finalizaciu nasich dielok prelom januara a februara. Privitam Vase navrhy a preferencie.

ihrisko2009
autor
26. dec 2013

@sunsun ta spy ryba je vyborny napad, dufam, ze sa nejaka maminka so sijacim strojom da nahovorit. Mne by uplne stacila ta rybka. Obsah by som si uz vyskladala aj doma (tarhonu a nejake drobne hracky). Davam na zvazenie aj ostatnym, urcite by to usetrilo cenu postovneho (ako eko mysliacemu tvorovi mi pride zbytocne posielat krizom krazom po slovensku cca kilo ryze 🙂)

ihrisko2009
autor
26. dec 2013

Ahoj @bublinqa, vitaj medzi nami. Nad tangramom premyslam aj ja. Ale urcite sa dohodneme.

ihrisko2009
autor
26. dec 2013

Ahoj @peliroja vitaj medzi nami.

ihrisko2009
autor
26. dec 2013

@majaza ahoj, ak suhlasis bola by si zatial nahradnicka. Ale prva v poradi tak myslim, ze s velkou sancou na zaradenie do skupiny ak by si to niekto rozmyslel.

majaza
26. dec 2013

@ihrisko2009 hmm, suhlasim, jasne, len tomu moc nedavam, žeby to niekto vzdal 🙂

myzma
26. dec 2013

@adelajda2012 @ihrisko2009 zienky, az je mmi trapne toto pisat.... prehupsla som sa do 35tt a cez sviatky som si uz balila kufor do porodnice... sa to nejako zlomilo v tieto tri dni, ja nevladzem normalne veci, nieto este nieco vyrobit... citim sa velmi trapne, lebo to bola na dlhy cas konecne moznost sa prihlasit a ja to rusim v priebehu 72hod.... ale lepsie teraz, aby ste sa vedeli zariadit..... prosim o odpustenie, nechcela som zavadzat... ale asi som sa prepocitala s casom, energiou a svojou silou.... ma to velmi mrzi, lebo tie napady, ktore ste sem hodili su paradne...

peliroja
26. dec 2013

@ihrisko2009 dakujem krasne. Velmi sa tesim. Skusim teda vecer pohladat nejake inspiracie 🙂.

bublinqa
26. dec 2013

@ihrisko2009 dakujem za prijatie a privitanie, ten tangram ti prepustim 🙂

Ak by ostatne mamicky suhlasili, a tu spy rybu by si naplnili same, tak by som sa do nej pustila. Kedze mam dvoch "automaniakov", skusila by som aj autickovu verziu, cize by potom bolo na vyber - ryba alebo auto.

adelajda2012
26. dec 2013

@myzma trapne sa necit, v prvom rade ste predsa vy s babom a to vsetky chapeme ;)

adelajda2012
26. dec 2013

@bublinqa za mna bez problemov, ja si rybu kludne naplnim sama ;)

adelajda2012
26. dec 2013

@ihrisko2009 super si to napisala s tym "NASA skupina" ;)
Co sa tyka datumu, ja s prelomom januar/februar plne suhlasim.
A myslim, ze mozme prijat @majaza do skupiny, kedze myzma odriekla ucast.

liesi
26. dec 2013

žienky, som tu dlhšie nebola.. odkazov na labyrint je tu kopec.. ak chcete radšej hada, tak to nebude problém. myslím, že ho zvládnem 🙂

sunsun
26. dec 2013

@adelajda2012 @ihrisko2009 @bublingua prelom januar - februar je uplne v pohode....a co sa tyka tej rybky, to nie je problem naplnit, len to by chcelo davat dvojmo (alebo aspon obrazok predmetu, ktory bude v rybke)... cize moja predstava - rybka a napr. zalaminovana karticka s predmetmi, ktore sa v rybke (auticku) nachadzaju, nech dieta vie, co ma hladat... ryzu si uz moze dosypat kazdy sam... 😉

sunsun
26. dec 2013

@liesi had by bol uplne super.... mne sa velmi paci....🙂

sunsun
26. dec 2013

@myzma to je v pohode... hlavne nech si ty aj drobcek ok....🙂 drzte sa...

ivianocka
26. dec 2013

Caute.tak sa tesim ze sa to tu rozbieha.ja rozmyslam aj nad niecim z vrchnakov,no stale nemam cas popozerat,sviatky su casovo narocne.ale aj to z machovejtgumy viem spravit.

slniecko379
26. dec 2013

@adelajda,mozes mi prosim dopisat deti 12 mes.,3 roky a aktivitu idem vymysliet,ale nakolko mam kupenu novu laminovacku,vyrobim nejake karticky(upresnim),alebo kto ma nejaky dobry tip,dajte vediet🙂 vdaka🙂

majaza
26. dec 2013

@adelajda2012 jeeej, super, ja beriem a idem vymyslat 🙂 😵

ihrisko2009
autor
27. dec 2013

@myzma dakujeme za info, minimalne jednu mamicku si urobila velmi stastnou. Tebe a babatku zelam vsetko najlepsie a poriadne si tu maximalnu blizkost a vzajomnu prepojenost s mimi este uzite🙂

ihrisko2009
autor
27. dec 2013

@majaza takze vianoce pokracuju, vitaj v skupinke 🙂

drobeceklucinka
27. dec 2013

ja mam syna 25 mesiacov

ihrisko2009
autor
27. dec 2013

@bublinqa dakujem 🙂 dufam, ze aj ostatnym sa napad s tangramom zapaci. Aby sme potesili aj velkacov a urobili zadost vekovemu oznaceniu skupinky. Ja plne podporujem aj napad s rybou aj konstrukcne trojuholniky. Obe aktivity u nas vitane, uvidime co si vyberu ostatni.

ihrisko2009
autor
27. dec 2013

Ahojte, aby sme urobili zadost vekovemu oznaceniu skupinky davam do plena navrh na aktivitu pre vacsie deticky. Myslim tak 3+. Tangram rozvija jemnu motoriku, predstavivost, koordinaciu oko ruka a v neposlednom rade logicke myslenie. Ak bude zaujem spravila by som z machovej gumy aj s nejakymi predlohami.

ihrisko2009
autor
27. dec 2013

Toto som dnes urobila pre mladsiu 2+. Farebny filc vo vieckach od detskej vyzivy, dve sady po sest kusov na hranie pexesa a zaroven dve husenice na skladanie podla predlohy. Najprv si vysklada husenicku jeden hrac a po nom taku istu druhy hrac (jedna hlava mi este chyba, zatial je to len provizorium nakolko sme na chate. Doma tam nalepim pohyblive ocka a tykadla urobim z chlpatych drotikov). Na chvilu ju to zaujalo. Chcem to mat odlozene v krabici od kavy caro s vystihnutym vrchnakom takze pri ukladani pomocky to bude zaroven vkladacka. Cisty cas pripravy par minut a mame hru 3 v 1 🙂

ihrisko2009
autor
27. dec 2013

@majush super, vitam kazdu aktivitu s pom pom gulickami. To este doma nemame a dufam, ze najdeme podporu aj u dalsich maminiek.

drobeceklucinka
27. dec 2013

ahojte ja sa ospravedlnujem ale na sviatky sme mimo domu takze som moc nestihala ale po novom roku uz idem aj ja sa na to sustredit.ja by som mohla urobit tu tvar keby o to nikto nemal zaujem.alebo mam farebne karticky a mohla by som ich rozne poprestrihovat jednu cast zalepit na karton a druhu na suchy zips.to som chcela robit aj malemu doma. pripadne nieco taketo https://picasaweb.google.com/100516583614303929...
https://www.modrykonik.sk/blog/myska2233/album/...
https://www.modrykonik.cz/blog/si/album/domaci-...

ihrisko2009
autor
27. dec 2013

@sunsun a odkial mate toho macika? Ten je supersky, aj my by sme chceli.

ihrisko2009
autor
27. dec 2013

@adelajda2012 ja by som preferovala skor ten klasicky labyrint. Obdlznikovy alebo slimaci.