Výmena vrecúškových aktivít 2 - 5 rokov, začiatočníci
Ahojte, kedze je tu vela vymenychtivych maminiek, dovolim si zalozit novu skupinku.nazvala som ju Zaciatocnici a primarne by mala byt urcena pre tych, ktory si este len zakladaju zbierku monte pomocok. Ja osobne velmi rada pracujem s filcom alebo machovou gumou. Nemam vsak sijaci stroj, takze pri rucnom siti si trufam vyrobit max 15-20 kuskov, cim je obmedzeny aj pocet ucastnicok vymeny. Zaroven je to aj vyzva a pozyvam ku nam maminky, ktore pracuju so sijacim strojom alebo maju pristup k drevenym polotovarom, aby boli pomocky co najzaujimavejsie. Na webe je obrovske mnozstvo napadov, verim, ze spolu sa nam podari vytvorit krasne veci pre nasich najvzacnejsich 🙂 postupne pridam nejake inspiracie.
Tu je link na album s inspiraciami: https://www.modrykonik.sk/blog/martina646/album...
Dala som pod fotky len hlasovanie ANO/NIE, ci by ste aktivitu chceli alebo nie. a som za seba uz zahlasovala, ktore by sa mi pozdavali. Neviem, ako dalej postupovat, ci tie, co uz su odsuhlasene presunieme z albumu inspiracie do albumu VYBRANE alebo ako. JMozno by bolo dobre, ak by ste pod svoju aktivitu napisali nejaky komentar, ze to je ta vasa, pravdupovediac, nechce sa mi to tu prehladavat.
ja len na doplnenie, aby ste nechaosili ako ja (teda mozno len ja 😅 ) - že treba dať "pači sa" bud pod komentar ANO alebo pod komentar s NIE
🙂
a dakujeme
@martina646
ahojte a ja sa mozem pridat ?
@luciaobrocnikova mozes byt nahradnik. Uz nas je dvadsat tak dalsie mamicky nepriberame, ale ak sa niekto odhlasi budeme s Tebou ratat.
ok dakujem 🙂
Zienky, dovolim si posunut nas kusok dopredu. Kedze sme uz kompletni co sa tyka ucasti na vymene a momentalne prebieha hlasovanie o konkretnych pomockach/hrackach navrhujem dohodnut si terminy. Prvy by mal byt termin kedy bude finalne rozhodnute o tom co sa bude vyrabat a kto to bude vyrabat. Kedze sme medzi sviatkami a nie kazdy sa denne dostane na web, moj navrh je cim skor zahlasovat za pomocky a zaroven sa prihlasit aj k ich vyrobe. Termin by som dala do piatku 3.januara. Cez vikend by sa to skompletizovalo tak, aby v pondelok 6.teho bol finalny zoznam pomocok aj tvoriliek 🙂 je niekto zasadne proti?
@martina646 vdaka za album,....🙂 ale sa mi zda sposob hlasovania privelmi komplikovany... je tam dost navrhov, mnohe sa opakuju, len v inom podani... a okrem toho tym, ze nevieme, co kto navrhol, tak je tazko vybrat... co ked jednej mamicke sa odhlasuju 3 aktivity... tak sa opat bude hlasovat, ze ktoru ma robit?... ja si myslim, ze by mali byt mena a pri nich navrhy, aby bola moznost vybrat si .. pripadne poziadat konkretnu mamicku, nech si vymysli nieco ine.... z tohto akurat vidime, ze co sa komu paci a nic viac...
@martina646 a este raz k albumu...chybaju tam moje navrhy - domino a postupnosti.... a este prosim ta, stiahni z neho moje pocasie... ja ti ho poslem oznacene, nechcem, nech sa tu len tak kopiruju obrazky bez oznacenia a ked ho dam do albumu, tak sa to bude robit.... dakujem....
@sunsun ok, pocasie zmazem. To domino a postupnosti som asi nejako prehliadla, ak to mas ulozene, vloz sem prosim ta este raz obrazky a pridam ich. Nemam zaznacene, ci bol ktory navrh a vela som ich aj stiahla z inych stranok, lebo sa mi pacili. Ak mas v tom prehlad, mozes spravit iny album tak, ako pises. Ja to uz nebudem prerabat, necham si ho ako inspiracie pre seba a na dalsie uz nebudem mat cas. Ale aj tak mam pocit, ze viac ako polovica zapojenych mamiciek tu uz dost dlho nebola, takze hlasovanie je o nicom v akejkolvek podobe. Skor nez skoncia sviatky sa aj tak nepohneme.
@sunsun , praveže martina646 pisala, ze nech sa každy podpíše pod svoj návrh, že sa jej to nechce spätne prehladavat.a označovat.
A čo sa tyka odhlasovanych aktivit - zas niektora mamička nedala žiaden navrh, prip. len jeden a čo ked sa ten väčšine nepači? ,môžme sa jej spýtať, či by nebola ochotna robit niektoru odhlasovanu aktivitu. Aspon ja si to tak myslim.
momentalne vsak vidim problem, ze sa to moc nehýbe to hlasovanie...
@ihrisko2009 , tiez som za to, aby sa to trochu posunulo, ved niektore veci budeme možno objednavat a kym pridu a potom sa spracuju, nech sa to vsetko stihne...
@martina646 sme pisali subežne 🙂
@majaza presne to som myslela. Aby bol čas na objednanie polotovarov, výrobu, rozposlanie ...
ozaj a budeme to robit tak, ze posleme jednej, ta to potom roztriedi a posle ostatným?
@martina646 ja tam mam tiez len jeden navrh a mala som asi styri ;) nic v zlom, vsetci sa tu ucime, ale mne ten album tiez pripada trochu chaoticky. @monika1 tu pisala ako sa to robi pri inych vymenach, ze sa robia tie albumy az tri...to vyzerlo prehladnejsie, aj ked teda podstatne narocnejsie na vyrobu, to uznavam. A momentalne su asi vsetci s rodinami a po navstevach, casu malo...
@adelajda2012 tak berte album len ako suhrn inspiracii. Zaradovala som do neho aktivity, ktore mna osobne zaujali ci uz na vymenu alebo na zhotovenie doma. Ak by bolo viac mamickek online castejsie, bolo by uz hlasov viac a dal by sa potom vytvorit dalsi album s aktivitami, ktore sme spolocne vybrali. Na vytvaranie albumov podla toho, ako pisete bohuzial nemam cas a hlavne na prehladavanie,kto dal aky navrh. Ak niekto nieco vytvori, rada sa vyjadrim, zahlasujem, ale vo vytvarani dalsich albumov so mnou nepocitajte. Dakujem za pochopenie a dufam, ze si nas aj nadalej nebude pisat 5 a pol.
ok, baby, tak ja skusim vytvorit tie albumy.
teda zatial, ak som dobre pochopila budu dva - jeden, kde budu navrhy kto by chcel čo vyrobit a druhy na inšpirácie, ktore tu boli spomenute, ale nikto sa k nim nehlasil.
hodim sem linky, tak ma skontrolujte
@martina646 velmi dakujem a ocenujem tvoju namahu aj novy napad na hlasovanie 😉 - mohol by to byt vlastne taky album inspiracii, ked sa este doplni a mamicky, ktore este nemaju vybrane aktivity, by rovno aj videli o ktoru aktivitku je naozaj zaujem 🙂 ...
len je podla mna potrebne aj priame hlasovanie ku konkretnej mamicke, aby to bolo prehladne, tak ako som navrhovala ...
este raz dakujem za tvoj cas - ktoreho urcite nie je len tak nadbytok
napíšem svoj názor: už sme mohli zahlasovať do existujúceho albumu od martina646 a potom vyselektovať aktivity s najvačším počtom lajkov...ale ok, ak sa chcete do toho pustiť znova, len to uvítam a ocenujem, ale navrhujem teda, aby ste aj nejako rozkategorizovali aktivity na jednotlivé zamerania, napr. nech sa potom vyberú 2 najlepšie navrhy na matiku, 2 na motoriku atd....
@majaza ja by som rada pomohla s tymi albumami. Len zatialnemam skusenost, nic podobne som tu este nerobila. Ale skusim to. Dala by som vsetky fotky z tejto diskusie do jedneho albumu kde by sme ich lajkovali.
@ihrisko2009 taky album je v podstate ten moj, Moze sluzit ako jeden z tych troch navrhovanych. Budu tam rozne inspiracie a podla LIKE-ov vieme, o ktore aktivity je zaujem a o ktore nie mozno aj do buducich vymen, ak sa ako skupinka udrzime. Mozno tam niektore vase navrhy chybaju, ale mozte ma upozornit, ak ten vas tam nie je a pridam ho. Rovanako si tam potom budem pre seba pridavat aj ine, co ma zaujmu len tak pre inspiraciu, mimo aktualnej vyymeny. Album s vybranymi aktivitami potom mozte spravit niekto iny len stiahnutim najviac like-nutych obrazkov v mojom albume. A pod niektore sa aj podpisali mamicky, co to chcu robit.
@martina646 dakujem za pomoc. A v tych ostatnych albumoch, ktore vznikaju mam co spravit? Ja som na koniku uplny zaciatocnik.
@ihrisko2009 prosim ta, nerob to, ja som uz zacala, sedela som nad tym cely vecer, nmam to v pc, poobede t onahodim
aby sme tu nerobili 4 to iste
@majaza dakujem moooc 🙂 nemala som predstavu o narocnosti vyroby albumu. Este raz velka vdaka, ze si sa toho ujala.
@majaza @martina646 ja som este vcera chcela pisat, ze teda ja spravim album... , len maly akosi nechcel zaspat a nakoniec som zaspala s nim... 🙂 podla mna ten album, co si urobila ty martina je skvely a moze to byt inspiracny album, kde si budu moct ostatne mamicky vyberat... podla poctu lajkov jasne vidiet, co sa oplati navrhovat a co nie...🙂 ten druhy album by uz bol rozhodovaci... tam nahodime mena vsetkych mamiciek a k nim ich navrhy.... teraz som na navsteve ... ked pridem domov, tak s tym mozem nieco zacat.... myslim, ze by bolo fajn, keby kazda mamicka dala 2 az 4 navrhy ... kto uz tu hodil, tak to postahujem z fora, kto dal viac, tak sa vyjadri, co presne do albumu chce..., kto menej, tak ho poprosim, nech este nieco vymysli, pripadne vyberie z prveho albumu .... a kazda jedna mamicka nech zahlasuje, co sa jej paci.... robila by sa potom vitazna aktivita ... ale az po odovzdani vsetkych hlasov... bolo by rozumne vyzyvat cez forom vsetky mamicky, nech sa vyjadria.... ak sa nietkorej nebude pacit ani jedna z ponukanych aktivit, navrhujem, nech neda like ani jednej a nech napise sem do fora prosbu, nech dotycna prida, vymysli, ponukne este nieco ine.... ved myslim, ze kazdej z nas zalezi, aby boli dobre aktivity a mali sme z nich vsetky uzitok....>/|
@sunsun ja to uz robim, pisem, ze mam vsetko v pc, len cakam ked dam malu poobede spat a nahodim to....
baby, nemusim to robit za kazdu cenu ja, len zacinam byt trochu frustrrovana lebo som nad tym vcera fakt stravila dost casu, dala som si zalezat na kazdom prispevku a odrazu tu budeme mat xy albumov 😒

@samila link je http://www.kafomet.sk/hracky-a-didakticke-pomoc... ale viac tam nebolo