icon

Výmenné aktivitky pre 3 - 5 ročné detičky

mima1311
14. aug 2014

Ahojte , pozyvam tu maminky , ktore by chceli pre svoje deticky vyrobit aktivitky na vzajomnu vymenu ..
Verim ze vytvorime super skupinku , ktorej vysledkom budu aktivitky pre nase deticky , ktore im vyplnia volny cas a budu rozvijat ich zrucnosti a vedomosti 🙂

avalsorim
22. sep 2014

Tak baby, neviem kto všetko je v skupine zaradený tak ich neoznačujem. Pridávam fotky mojich 2 aktivít už hotové prototypy. Ak máte nejaké otázky alebo komentáre kľudne sa teraz pýtajte, lebo potom už bude neskoro lamentovať, že sa vám to nepáči. Poprosím aj ostatné členky, aby dali sem fotky ako budú vyzerať hotové aktivity. Ďakujem 🙂
PS: Ak sa vám aktivity páčia a nemáte čo k tomu dodať tak poprosím o like, aby som vedela na čom som 🙂

vampgirl
22. sep 2014

@mima1311 @luciah1 @mimca20 @avalsorim @lyrrya @zisu @pastelka13
Baby takze nakoniec je nas osem?
A termin na vyrobu mame aky? Navrhujem cca polovica oktobra, ci zda sa vam to skoro?
Ja teda budem robit magneticku kostru a zalaminovane listy listnatych stromov (10listov plus karticky s obrazkami stromov a plodov). Foto mozem dat do konca tyzdna. (Pre mimcu20 budem miesto listov robit logicke postupnosti.)

mima1311
autor
23. sep 2014

@luciah1 teda ti do albumu pridavam planetky a abecedu , OK ? potom pod foto dopis popis kolko coho bude a podobne a zahlasuj aj ty ostatnym v albume ..

mima1311
autor
23. sep 2014

@vampgirl @luciah1 @mimca20 @avalsorim @lyrrya @zisu @pastelka13

Prosim vyjadrite sa kazda k terminu , dokedy by sa vam dalo aktivitky vyrobit - ci niektora nema nieco nahodou objednane a bude jej to trvat dlhsie .... z albumu teda stiahnem fotky ktore nevyhravaju , ano ? ci ich tam nechat ?

mima1311
autor
23. sep 2014

@avalsorim tie povolania - karticky su zalaminovane ? je to velmi pekne ...

mima1311
autor
23. sep 2014

@luciah1 aka je to lepiaca guma ? to su tie lepive stvorceky ? nestrati to lepivost odliepanim ? ...a abeceda - neda sa to radsej zalaminovat ako oblepit paskou ? uz sa tesime 🙂

lyrrya
23. sep 2014

@mima1311 ja by som potrebovala aspon o tyzden posunut termin 🙂 tak mozem vsetko zacat vyrabat x8?
ak nezozeniem pompomy tolko vela v jednej farbe, asi uhackujem gulicky ako jablcka,este uvidim

lyrrya
23. sep 2014

@luciah1 za mna planety a abeceda, prevliekacky doma mame a moc nas nezaujali zatial.
ps: este niesu foto v albume, aby sa dalo hlasovat

mimca20
23. sep 2014

@mima1311 Tak datumovo sa prisposobim vam, kedze material mam, zalaminovat to uz je pohodka. Takze ja sa pustam pomaly do vyroby.

avalsorim
23. sep 2014

@mima1311 všetko je zalaminované, aby mali dlhšiu životnosť 🙂

avalsorim
23. sep 2014

@mima1311 no ja som obednala lienky, ale netuším kedy dôjdu :( takže neviem ani povedať kedy to bude hotové :( ostatné pripravím aj skôr, len tie lienky :( a do kedy je zatiaľ termín?

mima1311
autor
23. sep 2014

@avalsorim navrh jeden bol do polovice oktobra - , dalsi do tristvrte , ale myslim ze ten oktober by bol fajn - aj keby par dni pred koncom sa poslalo - nabalim to hned - zeby to aj do konca mesiaca bolo u kazdej .....

avalsorim
23. sep 2014

@mima1311 u mňa to bude stáť len na tých lienkach :( ale do konca oktobra hádam prídu :(

pastelka13
23. sep 2014

ja som za polku oktobra, ale samozrejme nerobi mi problem prisposobit sa 🙂

zisu
23. sep 2014

@avalsorim mozes mi prosim poslat predlohu tej tvojej aktivitky s 4 miestami a hladanim predmetov, kt su na obrazku? Dakujem

zisu
23. sep 2014

@mima1311 @vampgirl @luciah1 @mimca20 @avalsorim @lyrrya @pastelka13
ja som skor za 3/4 oktobra, aby som nebola v strese z objednanych veci...cize definitivne cislo skupinky je 8, vsak? co sa tyka albumu, som za to, aby si Mima stiahla nevyherne, alebo sprav 2. album (na 2. kolo? 🙂 ), nech nas to nemyli...A ako to bude s postovnym?

mima1311
autor
23. sep 2014

@zisu to doriesime ked uz bude cas posielania - nie je nas vela - myslim ze do 2 kg to do balicka vojde tych 16 aktivitiek , balicek stoji 2,80 a bude aj doklad - suma by sa zaokruhlila az mam aspon na pasku .... 😀

avalsorim
23. sep 2014

@zisu pošli mi mail, kam ti to mám poslať 🙂

avalsorim
23. sep 2014

@zisu
@mima1311 do balíka sa potom priložia peniaze za poštovné naspäť ku mamičke a priloží sa aj baliaci papier + špagát. samozrejme cena za poštovné sa zvykne zaokrúhliť nahor, lebo mamička, ktorá to zbiera a následne roztriedi tak má s tým určité náklady tak, aby sa jej to aspoň čiastočne vrátilo. Ja som v jednej výmene takto roztrieďovala balíky, tak viem o čom hovorím 🙂

luciah1
23. sep 2014

@mima1311 ahoj 🙂 hej sú to tie štvorčeky...časom to vyzerá ako žuvačka, no na lepivosti to neubera ...môžem tam dať aj suchý zips. ABC vám dam zalaminovať.

luciah1
23. sep 2014

polovica oktobra je ok. ešte k ABC - chcete aj písmena ako š,č dž...?

mima1311
autor
24. sep 2014

@luciah1 super 🙂 a ja by som bola rada aj š,č dž...

zisu
24. sep 2014

@avalsorim suzzanita@azet.sk

DAKUJEM

zisu
25. sep 2014

@mima1311 @vampgirl @luciah1 @mimca20 @avalsorim @lyrrya @pastelka13

tak, babeny...prototyp mojej 1. aktivitky: trosku som "vylepsila" original🙂 povodne farebne kruhy som nahradila "machulkami" (ad priradovanie podla farby)
tato predloha sa moze pouzit aj k uceniu farieb - zakladnych + miesanie...v 1 stlpci su cervena, zlta a modra...v 2. stlpci sa da krasne ukazat, co vznikne zmiesanim cervenej a zltej, zltej a modrej a v 3. stlpci moze dieta hadat a prakticky s farbami skusat ako vznikne ruzova, co musi zmiesat ak chce fialovu a z akej farby dostaneme belasu a ako...

ad priradovanie podla predlohy: tych koralok je cca 85 ks, ale nedala som na A4 vsetky...(niektore su dvojmo) CHCETE TAM MAT VSETKY KORALKY NA PREDLOHE???

ad priradovanie podla tvaru: zdroj inspiracie tejto aktivitky mal aj tvary vyfarbene...nechala som to CB - ani nie tak kvoli setreniu, ale aby si dieta nespojilo tvar s konkretnou farbou a sustredilo sa len na tvar...
MOZE BYT CB VERZIA?

ad priradovanie podla velkosti: znovu len CB...a pohrala som sa aj s velkostou pisma🙂 VYHOVUJE?

Prosim, ak mate pripomienky, sem s nimi, aby som mohla zacat makat...😉
ak sa vam to paci, chvalte a lajkujte 😀

este forma: budu to obojstranne A4, zalaminovane, koralky su z penovej gumy

vampgirl
25. sep 2014

@zisu pre mna vsetko super 🙂

vampgirl
25. sep 2014

@avalsorim prosim ta tych drevenych malych lienok bude len 10 lebo dost aby sa dali dat na vsetky obrazky naraz? (T.j. Ak spravne pocitam 55🙂). Ak iba 10, mozes mi potom hodit link kde sa kupuju, ja by som si dokupila zvysok 🙂

vampgirl
25. sep 2014

@luciah1 v abc by som tiez rada aj makcenove pismenka 🙂 a pre mna by tiez bolo lepsie suchy zips ale to je na tebe.

zisu
25. sep 2014

@luciah1 ja chcem aj makcenovky...prosim si 🙂

mimca20
25. sep 2014

Baby, hlasim sa aj ja 🙂. Tak som v rozbehnuti s prvou aktivitou, viem, ze jedna z vas pisala, ze to chce mat na hrubom kartone+ oblepila som to pekne lepiacou paskou. Pre nu uz to je spravene a ostatne budete mat zalaminovane. Mozu byt tieto 6farby pre kazdu z vas, stacia?? Ci treba este nejake - ale co mam predlohy, tak tam je siva, fialova tusim a ruzova.
A otazka na vas ohladne mojej druhej aktivity (pocitanie od 1-10. Na vykrese nakresleny, resp. z farebneho papiera nalepeny hrniec a ku kazdemu spravny pocet vrchnakov. A ked som zratala pre kazdu jednu z vas potrebujem cca 50vrchnakov jednej farby. Co neviem ci tolko toho mam (cervenych vrchnakov tolko mam, ale s ostatnymi farbami mam poctovo problem). Moj navrh: vyskusala som si to, ze 21vrchnakov postacuje na cisla od 1-6. Takze pri jednej aktivite s vasimi detmi by ste nemohli spravit naraz vsetky pocty, priradovania od 1-10 hned, naraz). Postacia vam aj tych 21vrchnakov kazdej?? Ak nie, nevadiii - rozhodim siete, aby som zohnala pre kazdu z vas cca 50vrchnakov.
Druhe foto - takyto pocet vrchnakov je potrebny na tu druhu aktivitu. Pisnite, vyjadrite sa. Vdaka. Mozno som to napisala, ako hotentotaaak

lyrrya
25. sep 2014

baby vidim,ze uz tvorite-asi som pozadu oproti vam, a to mi dnes ostal aj drobec doma zo skolky. no do terminu hadam stiham 🙂 pompomy som nezohnala,tak budem vyrabat gulicky z vlny.