Výmenné aktivitky pre 3 - 5 ročné detičky
Ahojte , pozyvam tu maminky , ktore by chceli pre svoje deticky vyrobit aktivitky na vzajomnu vymenu ..
Verim ze vytvorime super skupinku , ktorej vysledkom budu aktivitky pre nase deticky , ktore im vyplnia volny cas a budu rozvijat ich zrucnosti a vedomosti 🙂
@mima1311 @luciah1 @mimca20 @avalsorim @lyrrya @zisu @pastelka13
Baby takze nakoniec je nas osem?
A termin na vyrobu mame aky? Navrhujem cca polovica oktobra, ci zda sa vam to skoro?
Ja teda budem robit magneticku kostru a zalaminovane listy listnatych stromov (10listov plus karticky s obrazkami stromov a plodov). Foto mozem dat do konca tyzdna. (Pre mimcu20 budem miesto listov robit logicke postupnosti.)
ja som za polku oktobra, ale samozrejme nerobi mi problem prisposobit sa 🙂
@mima1311 @vampgirl @luciah1 @mimca20 @avalsorim @lyrrya @pastelka13
ja som skor za 3/4 oktobra, aby som nebola v strese z objednanych veci...cize definitivne cislo skupinky je 8, vsak? co sa tyka albumu, som za to, aby si Mima stiahla nevyherne, alebo sprav 2. album (na 2. kolo? 🙂 ), nech nas to nemyli...A ako to bude s postovnym?
@zisu
@mima1311 do balíka sa potom priložia peniaze za poštovné naspäť ku mamičke a priloží sa aj baliaci papier + špagát. samozrejme cena za poštovné sa zvykne zaokrúhliť nahor, lebo mamička, ktorá to zbiera a následne roztriedi tak má s tým určité náklady tak, aby sa jej to aspoň čiastočne vrátilo. Ja som v jednej výmene takto roztrieďovala balíky, tak viem o čom hovorím 🙂
polovica oktobra je ok. ešte k ABC - chcete aj písmena ako š,č dž...?
@mima1311 @vampgirl @luciah1 @mimca20 @avalsorim @lyrrya @pastelka13
tak, babeny...prototyp mojej 1. aktivitky: trosku som "vylepsila" original🙂 povodne farebne kruhy som nahradila "machulkami" (ad priradovanie podla farby)
tato predloha sa moze pouzit aj k uceniu farieb - zakladnych + miesanie...v 1 stlpci su cervena, zlta a modra...v 2. stlpci sa da krasne ukazat, co vznikne zmiesanim cervenej a zltej, zltej a modrej a v 3. stlpci moze dieta hadat a prakticky s farbami skusat ako vznikne ruzova, co musi zmiesat ak chce fialovu a z akej farby dostaneme belasu a ako...
ad priradovanie podla predlohy: tych koralok je cca 85 ks, ale nedala som na A4 vsetky...(niektore su dvojmo) CHCETE TAM MAT VSETKY KORALKY NA PREDLOHE???
ad priradovanie podla tvaru: zdroj inspiracie tejto aktivitky mal aj tvary vyfarbene...nechala som to CB - ani nie tak kvoli setreniu, ale aby si dieta nespojilo tvar s konkretnou farbou a sustredilo sa len na tvar...
MOZE BYT CB VERZIA?
ad priradovanie podla velkosti: znovu len CB...a pohrala som sa aj s velkostou pisma🙂 VYHOVUJE?
Prosim, ak mate pripomienky, sem s nimi, aby som mohla zacat makat...😉
ak sa vam to paci, chvalte a lajkujte 😀
este forma: budu to obojstranne A4, zalaminovane, koralky su z penovej gumy
Baby, hlasim sa aj ja 🙂. Tak som v rozbehnuti s prvou aktivitou, viem, ze jedna z vas pisala, ze to chce mat na hrubom kartone+ oblepila som to pekne lepiacou paskou. Pre nu uz to je spravene a ostatne budete mat zalaminovane. Mozu byt tieto 6farby pre kazdu z vas, stacia?? Ci treba este nejake - ale co mam predlohy, tak tam je siva, fialova tusim a ruzova.
A otazka na vas ohladne mojej druhej aktivity (pocitanie od 1-10. Na vykrese nakresleny, resp. z farebneho papiera nalepeny hrniec a ku kazdemu spravny pocet vrchnakov. A ked som zratala pre kazdu jednu z vas potrebujem cca 50vrchnakov jednej farby. Co neviem ci tolko toho mam (cervenych vrchnakov tolko mam, ale s ostatnymi farbami mam poctovo problem). Moj navrh: vyskusala som si to, ze 21vrchnakov postacuje na cisla od 1-6. Takze pri jednej aktivite s vasimi detmi by ste nemohli spravit naraz vsetky pocty, priradovania od 1-10 hned, naraz). Postacia vam aj tych 21vrchnakov kazdej?? Ak nie, nevadiii - rozhodim siete, aby som zohnala pre kazdu z vas cca 50vrchnakov.
Druhe foto - takyto pocet vrchnakov je potrebny na tu druhu aktivitu. Pisnite, vyjadrite sa. Vdaka. Mozno som to napisala, ako hotentotaaak
baby vidim,ze uz tvorite-asi som pozadu oproti vam, a to mi dnes ostal aj drobec doma zo skolky. no do terminu hadam stiham 🙂 pompomy som nezohnala,tak budem vyrabat gulicky z vlny.

Tak baby, neviem kto všetko je v skupine zaradený tak ich neoznačujem. Pridávam fotky mojich 2 aktivít už hotové prototypy. Ak máte nejaké otázky alebo komentáre kľudne sa teraz pýtajte, lebo potom už bude neskoro lamentovať, že sa vám to nepáči. Poprosím aj ostatné členky, aby dali sem fotky ako budú vyzerať hotové aktivity. Ďakujem 🙂
PS: Ak sa vám aktivity páčia a nemáte čo k tomu dodať tak poprosím o like, aby som vedela na čom som 🙂