12-ročná padla na chrbát - má to zlomené?

unicorn1010
27. mar 2020

Dobrý deň chcela vy som sa opýtať či neviete niekto povedať že ako zistime z aka moje dieťa zlomený stavec? Stalo sa to takto.. pošmykla sa na papučiach a perinke a padla na chrbticu boli ju to. A má 12 rokov. Nevieme či to má zlomené a čo mame robiť. Tým že teraz je koronavirus a doktora berú iba nevyhnuté prípady nevieme ako to mame zistiť. Hodí sa každá rada

unicorn1010
autor
27. mar 2020

@unicorn1010 a ešte padla na stavec pri zadku dole

kittykat22
27. mar 2020

@unicorn1010 tak boliet ju to moze aj preto, ze to ma udrete. Ked so sebou ktokolvek plasne celou vahou o zem, tak ma bolesti. Na bolestive miesto by som dala obklad, dieta nechala do zajtra v klude a uvidis. Keby mala vazne poskodenu chrbticu tak sa nepostavi. Pri poskodenych stavoch brni v ruke, clovek straca silu v prstoch, v nohach, ma blby signal mozog/koncatiny. Ale ci je urcite v poriadku to je vidiet len na RTG. Keby si mala pochybnosti o zdravi ditata tak zavolaj na pohotovost a spytaj sa ci mozete prist. Ved uz mas dieta dlho, tak vies odhadnut situaciu.

marcelatje
27. mar 2020

Asi ma narazenu kostrc. To boli veľmi dlho a nijak zvlášť sa to neošetruje 🙈

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika82
27. mar 2020

ked sa bojis chod na pohotovost, narazena kostrc ju moze boliet aj pol roka

nika82
27. mar 2020

doktora berú iba nevyhnuté prípady - toto nieje pravda

eliska13
27. mar 2020

@unicorn1010 kostrc môže bolieť mesiace.Stavec, keby mala prasknutý ani na to neprídete.Ak by ju to bolelo zavolaj lekárke veď zase RTG či MRI normálne fungujú.Uz len samotný náraz musel bolieť uvidíš, ale skôr si myslím, že je len doudierana, ale mohla si pristipnut nejaký nerv, niečo posunut

aniele
27. mar 2020

No, moja mama sa raz v zime pošmykla na schodíkoch v záhrade a normálne fungovala ďalej. Jasné, že bolelo, ale to predsa nič nie je. Až zhruba po roku bol na rtg kvôli čomu si a vtedy jej zistili, že mala zlomený stavec. Mala z pekla šťastie, že sa jej to neposunulo! A so zlomeným kčkom stehennej kosti (v osemdesiatke!) chodila tri dni. Takže aj so zlomeninou sa dá chodiť. Ja by som volala na pohotovosť a dohodla rtg.

betulinka1
27. mar 2020

@unicorn1010 mala som zlomeny stavec a zistili to na rongene. Do nemocnice som prisla sama, nemala som velke bolesti. Potom celkovy rozsah potvrdila magneticka. Lezala som v nemocnici, nemohla som sa postavit na nohy dva tyzdne aby nebol tlak na stavec a pekne sa zrastol. Ak ju to boli dajte jej spravit rongen a budete mat istotu. Pri mensich zlomeninach alebo prasknuti nariadia kludovy rezim, podla toho ktory stavec to je. Ale myslim si, ze sa jej nic vazne nestalo.

syslik81
27. mar 2020

sym nic dr nespravi ... dos adry sa toneda dat .. bohuzial musi vydrzat boli to isty cas

janinah
27. mar 2020

ako rychlo sa vedela postaviť? zavolajte TERAZ na traumatol. pohotov. ambulanciu vo vašej nemocnici,aj ked spadla na zadok,tak prenos sily mohol spôsobižť poranenie napr. prasklinu stavcov aj vyššie,nielen kostrč,som zdravotník.