17 mesačný si rozťal si peru
Ahojte,chcem sa opytat vcera vecer si pred domom (na strku)moj syncek 17mes,roztal peru svnutornej stranu a pozdlz dolnej pery asi cm .krvacalo mu to vymila som ,potom zaspal vnoci vsak plakal nemohol mat cumlik ,asi ho to dost bolelo,stipalo,chcela sa opytat co mam prikladat alebo cim potierat sby sa mu nerozsirili afty v puse z toho,?vsimla som si,ze ma naranke biely povlak .dakujem pekne
tým povlakom sa to hojí,netreba to odstraňovať,zahojí sa samé,akurát je vhodná kašovitá strava pár dní
@xevulax no asi aj moj si sdolnymi musel kusnut,lebo z vnutornej strany trci kus masa 😒 potom ma pozdlz a este zvonku plus celo, strasne ☹ tiez plakal vnoci ,dudku sa mu snazim nedavat aby mu to nemokvalo,ale prispani ju chce,a to bol problem vnoci ,ze ked si ju dak dopusy ho bolelo a plakal,tiez ju ma napuchnutu snad prejde ,a nedostane este aj afty 😖 dakujem inak
@lucia006 papat mu dajco aam zvladne a co si vypyta. Nasa mala masakristka mala dudel aj tak🙂 ale vravim krasne sa vyhojilo. Poviem ti na druhy den po pade to mala najhorsie a tu pusu tak strasne napichnutu, ze ked som ju zbadala normalne som plakala. Nastastie ze len usta si rozbila (druhy krat pocas mesiaca, ten prvy si ich rozbila tak, ze som doma mala kaluz krvi a nevedela som ci ma rozbitu hlavu, usta alebo co). Nevoj za taky den dva znesie aj dudku a bude dobre. Len nenut papat noc co nevhce. Led ti z flase vypije tak mu urob taky riwsku piding pripadne krupicku co ti prejde cez dudel flase aby sa zasytil viac. My sme da dni nic ine nepapali iba take. Treba tomu dat cas na hojenie.
nam pomohol repik, presne to sa nam stalo a ani kojit sa nemohla, mala 18 mes, po dvoch dnoch bolo najhorsie za nami, ten biely povlak, to sa hoji ,najprv aj mne sa to nezdalo , za 5 dni nebolo ani stopy, prvu noc mate za sebou a uz bude len lepsie, bola som na nervy jake to mala ☹
@xevulax no papal uz aj polievku aj ryzu zo stavickou odmaska aspon nieco 😉 len sa bojim,ze sa mu vpuse roznesu afty,zrany,raz to mal vcelej pusinky nikdy viac ☹ horor!!! Pytat papat si este nevie konkretne jedlo,tak mu skusam davat vselico dufam ze sa mu znuka pusinka rychlo vylieci 😉
repikom vyplachovat, nedavaj mu kysle teraz to by ho drazdilo, kasovitu stravu a pit cez slamku zhoji sa to samo .. maximalne vystriekat s tannum verde ak by to zvladol ...

Nasa spadla z odrazadla roztala si hornu peru ale tak ze sa jej predne ziby doslova vrazili do hornej pery a trcalo jej tam maso. Mala to zvonku aj strasne pooskierane okolo pusinky a nenormalne napuchnute. Sli sme na pohotovost ci netreba sit, nastastie netrebalo. Tiez tam mala aj biely povlak. Nedavali sme joc, slonky to pekne zahojili. Dva dni sme mali peklo co stale plakala ale potom uz bolo dobre. Boli sme iba na kasoviyej strave resp. Okrem pudingov ani nic nechcela. Do tyzdna to uz mala celkom peknucke abyeeaz dva tyzdne potom skoor zahojene z vnutra. Takze my sme nedavali nic slinky vyliecili