icon

5 mesačný syn nám padol z gauča

anicka246
20. feb 2014

Ahojte mamičky, prosím vás ja viem že sa nestalo len mne, ale strašne sa bojím o malého, dneska nám spadol z gauča na zem, máme na podlahe našťastie koberec, netušíme vôbec ako sa mohol sklznuť, kedže bol v takej polohe akej bol :( popozerali sme ho aj sme ho sledovali celý čas, správa sa normálne, nevyzerá že by ho niečo bolelo... chcem sa spýtať, či takéto malé deti (má 5 mesiacov) môžu ísť na nejaké vyšetrenie hlávky napríklad, či sa mu tam niečo nepoškodilo :( lebo sa fakt bojíme .. Ďakujem za odpovede

trasko
21. feb 2014

@seemani dalsi z najcastejsich padov babetka je ked sa uci chodit.....preco ho teda davaju tie matky na zem?!.....ako sory.....ale pravdu mas xixi NECH ZRUSIA GAUCE!!!

trasko
21. feb 2014

JUJ AKO SA RYHAAAM xixi

seemani
21. feb 2014

@trasko ježiš aj si čítaš čo píšem??? 2x som napísala že hovorím o bábätkách, nie o väčších deťoch, ktoré sa učia sedieť, loziť chodiť, jasné že tam je pádov až až.. ano nech zrušia gauče, toto si dobrú kravinu napísala,, nebolo by jednoduchšie, keby sa matky vyvarovali pádu s gauča tým, že ho na ten gauč proste nedajú???? Či? Som si vedomá toho, že z toho gauča môže padnúť a aj tak ho tam dám?? pre mňa toto nemá logiku, ja sa too len snažím pochopiť...alebo myslenie: však aj iné deti padajú, tak môže aj moje?? či jak to je? . A potom sa vydesím, čo ak sa mu niečo stalo?? Aj pre mamičku je lepšie, ke´d sa nemusí o svoje dieťa báť, ten gauč nie je nevyhnutný tak ho tam proste nedám, a budem kludnejšia...

jedina30
21. feb 2014

@seemani ...vôbec nie som vztahovacna,ale viem pochopit mamy,ktorym spadnu deti z postele alebo z gauca...urcite je to pre nich trauma,ale stane sa to..pises,ze tebe sa to nestalo...super,ale niekomu sa to stane a je z toho cely nestastny a zlakne sa 😒 ...hocikomu sa to stane a tak potrebuju pocut povzbudenie a nie tvoje "ukamenovanie"...

seemani
21. feb 2014

@jedina30 nestane sa mi to, pretože ho na gauč a na postel nedávam. nedám ho an gauč, tak logicky z neho nemôže padnúť.. Stáva sa to preto, že to dieťa na ten gauč niekto dá.. prečo ho tam dá, keď vie,v že môže pdnúť? Ja nikoho nekameňujem, aj som písala, že nehchem sa hádať, len mi to nedá a zaujíma ma, čo ammičky vedie k tomu, aby dali dieťa na gauč? u bábätiek som ani iný pád ako pád s gauča či postele nezaregistrovala, úprimne, ty áno?

jedina30
21. feb 2014

moj syn sa ucil chodit a spadol nam tesne pred stolom a v obyvacke bolo kopec ludi..oslavovalo sa..a stalo sa to..nie som preafektovana matka,ale .....roztal si obocie..cize podla mna je to skoro to iste ako ked spadne z postele alebo spadne na zem pri chodeni..mamy davaju vely pozor ale stane sa to..nikto nie je dokonaly.. 😉

jedina30
21. feb 2014

@seemani ..vies co??? si jedina dokonala matka... 😎

marissenka
21. feb 2014

@anicka246 nie,nie si sama..nam maly tiez spadol z postele. a neskor nam zase malu vyklopil z kocika-no hruza...nastastie sa im nic nestalo.deticky su este take "gumove"...pokial nieje neaky malatny,negrcka..treba ho sledovat...alebo zajdi k dr.nech ho pozrie.tych padov este bude..nas maly ked lozil si vecne zabudol ruky za sebou a treeesk rovno na nos..neraz som si myslela,ze ma nos zlomeny....

seemani
21. feb 2014

@jedina30 😀 ver mi že niesom.. aj mne padne malý veľakrát keď s bude učiť chodiť.. ale kým jeho pohyb s väčšej časti kontrolujem ja, tak ho nedám na gauč, lebo viem že odtiaľ môže padnúť. pokiaľ tam sám vlezie a spadne, to je už iné. pokiaľ sa učí chodiť, aj to je normálne, že spadne. Ale na ten gauč som ho dala.. ale kašlem nato, čo budem riesšiť, je to vaša vec, dávajte si detičky kde chcete... ja si budem kludne spávať, že mne malý s gauča nepadne... neriešim už, len am zaujímalo, prečo mamičky dávajú deti an gauč keď ani sedieť nevedia.... 😅 asi som divná, keď to nerobím aj ja...

koniarova
21. feb 2014

@seemani Presne o tom to je. Vyvarovať sa zbytočným úrazom.

mackova11
21. feb 2014

@jedina30 sorry nedá mi nereagovať, ale keď už komentujete tak treba prečítať čo písala
@seemani veď písala že nie dieťa ktoré sa učí chodiť sedieť, a ty napíšeš moj syn sa ucil chodit a spadol nam tesne pred stolom a v obyvacke bolo kopec ludi áno je to normálne že vtedy padajú, ale normálne nie je aby malé babatko spadlo z gauča ked tam nie som tak ho dám do ohrádky alebo postielky a na gauci alebo posteli je vtedy keď som tam aj ja . ale eto je jedno každý máme na to iný názor, pre pani ktorá to zalozila len odporucam nabuduce viacej dávat pozor, a či ho zobrať k lekárovi alebo nie to je nech už na nej, ale ja osobne by som tu lekárku určite navstívila. nikdy nevieš.

koniarova
21. feb 2014

@trasko Píše o bábätkách. Čítaj pozorne a nepíš potom kraviny. 😉

koniarova
21. feb 2014

@jedina30 Preto tomu treba predchádzať. Aby sa to nestalo. Takže, nedávať na gauč či posteľ. Čo je na tom také nezrozumiteľné? 😉

koniarova
21. feb 2014

@jedina30 Čítaj čo píše
@seemani . Nepíše o deťoch, čo sa už učia chodiť. 😉

zuzanockamt
21. feb 2014

@seemani suhlasim s nazorom, ale prajem ti vela stastia a oci aj na chrbte, ked ti dieta podrastie ... mam doma aktivneho chlapca - doslova zivel a to je zabava, musela by som ho mat stale na rukach, aby sa nic nestalo 😝

zuzba
21. feb 2014

Ahoj mne spadol syn z postele a to ju mame dost vysoku,ked mal 5mes. Isli sme akurat na poradnu a so slzami v ociach som to hovorila lekarovi. Maly mal modrinku na cele ale inak sa mu nic nestalo a lekar sa usmial ze takych padov este bude,ale pre moj klud ho prehmatal celeho.

zuzanockamt
21. feb 2014

@jedina30 moj syn si tiez roztal celo o radiator, ked zacinal chodit, bola som dva kroky od neho - bohuzial

koniarova
21. feb 2014

@zuzanockamt To sa určite stalo každému a predísť sa tomu nedá. Ale ako píšeš, učil sa chodiť. 😉 A to riadny rozdiel, ako ho položiť niekde s vedomím, že môže spadnúť a potom sa čudovať, keď ozaj spadne.

palomka
21. feb 2014

@seemani moj syn odmalicka nechcel spat v postielke. V jednom kuse plakal a nechcel tam byt. Tak spal so mnou na manzelkej posteli kde ma zabranu na svojej strane a pri nohach poskladany paplon aby nespadol a aj tak spadol niekolkokrat. A co sa tyka tak malych babatiek ze ich rodicia daju k sebe na gauc tak isto nepredpokladaju ze ked doteraz pekne lezalo ako ho dali sa zrazu skotula dole. Dieta im neoznami ze uz sa vie otacat. Proste sa to...

monhla
21. feb 2014

@seemani Ver mi, že som nikdy nedávala malú len-tak na gauč a napriek tom mi staršia z neho spadla ☹ Leteli sme lekárke, bol aj rentgen.
A ako? Manžel dodnes nevie. Malá mala takmer 9m - spolu sa váľali a hrali a zrazu sa asi nejak "odrazila nožičkami" a "skočila šípku" hlavou rovno dolu z gauča na zem 😝 Síce ju chytil, kedže bol celý čas pri nej, ale neskoro - zachytil len nožičky. Nebolo to vysoko cca 40 cm, ale vieš si to predstaviť - prvé dieťa, prvý "úraz". Dodnes mám z toho blbý pocit, hoci sa jej nič nestalo - za mesiach chodila sama a v roku a pol pekne rozprávala vo vetách.
Takže odvtedy sa už radšej nečudujem.

zuzanockamt
21. feb 2014

@palomka u nas tiez mame spolocne spanie a spadol z postele dvakrat, ale to uz mal cez rok

bzzzz
21. feb 2014

@koniarova Pádu dieťaťa sa nedá zabrániť. Moja ročná dcéra mi vypadla z postieľky. Všetci sa čudovali, že ako sa to mohlo stať. Ani ja sama tomu nerozumiem. Postieľka je na najnižšom poschodí, aké sa dá nastaviť, ohrádka jej siaha po plecia. V postieľke neboli žiadne hračky, prikrývka, nič, iba tri dudlíky. Takže na nič sa nemohla postaviť. Jednoducho sa v noci zobudila, začala plakať, ja som jej dala dudlík a bola ticho. Myslela som si, že sa ukľudnila a zaspí. Zhasla som svetlo, ľahla som si, zavrela oči. A zrazu o 2 minúty tresk na zem vedľa mňa. A už neviem na aké bezpečnejšie miesto som ju mala dať. Odvtedy už spí na posteli obloženej vankúšmi, nech radšej padá z menšej výšky. Takže napísať niečo, že mne sa to nemôže stať by som sa neodvážila.

seemani
21. feb 2014

@zuzanockamt no môj je už teraz hyperaktívny, takže viem, že ho neustrážim aj ke´d sa na hlavu postavím, tak aspoň zatiaľ kým si nevie ublížiť sa budem snažiť 🙂

sense
21. feb 2014

kym nezvracia, nie je malatny, a uplakany tak ho len pozoruj, a pokial by sa ti nieco nezdalo alebo by mal zmeny spravania tak chod k lekarovi, mne padla mala 2x zial stalo sa z postele a vsetko v poriadku len to mala uz asi 7 mesiacov

palomka
21. feb 2014

...stalo...dokoncenie 🙂

koniarova
21. feb 2014

@bzzzz Zase nečítaš pozorne a potom sa tu dohadujeme. 😠 Píšeme o 5 mesačných deťoch, nie o ročných. A to je sakra rozdiel. U ročný je to normálne, veď to nižšie píšem, tomu sa zabrániť nedá. Tak poprosím nabudúce poriadne čítať.

koniarova
21. feb 2014

@bzzzz 5 mesačné ti z postielky asi ťažko vypadne.

sense
21. feb 2014

@seemani len tak medzi nami by sa sa cudovala ze uz aj 5 mesacne deti vedia byt niek. velmi pohyblive, ....

koniarova
21. feb 2014

@palomka K sebe na gauč je sakra rozdiel ako samé na gauč. 😉

zuzanockamt
21. feb 2014

@seemani hyperaktivny urcite nie je, to je diagnoza 😉 🙂