5 mesačný syn nám padol z gauča
20. feb 2014
Ahojte mamičky, prosím vás ja viem že sa nestalo len mne, ale strašne sa bojím o malého, dneska nám spadol z gauča na zem, máme na podlahe našťastie koberec, netušíme vôbec ako sa mohol sklznuť, kedže bol v takej polohe akej bol :( popozerali sme ho aj sme ho sledovali celý čas, správa sa normálne, nevyzerá že by ho niečo bolelo... chcem sa spýtať, či takéto malé deti (má 5 mesiacov) môžu ísť na nejaké vyšetrenie hlávky napríklad, či sa mu tam niečo nepoškodilo :( lebo sa fakt bojíme .. Ďakujem za odpovede
Predošlá
Strana
z5
Predošlá
Strana
z5

Väčšina úrazov sa stáva v domácnosti. Baby, to naozaj keď porodite, vám nenapadne taka jednoduchá vec, ako dať sa na štyri a prelozit si domácnosť a overiť, či je pre bábätko príp pre začínajúceho lozca bezpečná?
My teda máme relatívne clenitu a "nebezpečnú" domácnosť, ale tak myslím, že všetko nebezpečné sme dokázali zabezpečiť tak, aby vážny úraz nehrozil. (Zaistiť zásuvky, sufliky, chémiu, ostré predmety, primontovat nábytok, kúpiť koberec na podlahu a podobne....)
A čo sa týka pádov - malého 99% dávam na zem na koberec alebo priputam do kocika/kresielka a sú tam popruhy, ktoré nedokáže odopnut (aj mne to ide ťažko). Na posteli je len v noci keď spí so mnou a to okamžite citim/počujem keď sa pomrvi, na gauči nie je vôbec.
Deti sú oveľa šikovnejšie ako si myslíme a naozaj treba dávať pozor.
Mame skoro 5r a skoro 1r chalanov a teda živí sú riadne...A na pohotovosť ešte nikdy nebolo treba ísť. Klopem...snáď to tak aj ostane. 😇
Ale ja ich bez dozoru nenechávam. Starší sa môže hrať v detskej izbe sam asi od 2,5 roka, ale musí mať otvorené dvere aby som ho počula a ak chvíľu nepočujem, chodím mu tam nakukat (niekedy si ticho "číta"). Mladší bez dozoru nie je nikdy. Keď musím ísť na WC, zapnem ho do kočíka alebo ho starší stráži na zemi na koberci. Inak ho mám na očiach stále. Keď idem so psom alebo za kuriérom alebo potrebujem kamkoľvek "na sekundu" odbehnut, malý ide do šatky a starší cupka so mnou. Nemáme telku, takže ma zvuky nerusia a netukam do mobilu keď som s nim., pozornosť je proste na dieťa, hotovo. Nič nie je dôležitejšie.
Dúfam, že to tak zostane.
Starší je kamikadze a pádov mal požehnane, ale od roka ho manžel berie s ním do telocvične keď cvičí, a naučil ho skvele padať a robiť kotrmelce, takže aj keď spadne, ci už z bicykla alebo z preliezky....rovno ide do kotrmelca, postaví sa, opráši a ide ďalej. Už nám to veľakrát zachránilo rozbitu hlavu alebo polamane kosti 😂