icon

9m dcérka zjedla psí exkrement, čo robiť?

zvedava_cica
16. okt 2019

Potrebujem poradiť čo robiť.....moje dieťa práve zjedlo psí exkrement.Prišli sme domov muž ju vyzliekol a nezbadal ze v izbe je psie hovno a malinka zrazu ticho otičíme sa a ona si pochutnavala na hovne .....idem sa zblaznit

lindusss2016
17. okt 2019

@1975renca moj maly ma od narodenia problem s oblickou, takze vysetreni mocu sme absolvovali milion. Aj u zdraveho cloveka je normalne, ak ma v moci bakterie do istej miery. A ak je nieco sterilne, nema to obsahovat ziadne bakterie, nielen tie toxicke. Ale aj ty sama seba vies predsa infikovat bakteriami z vlastnej stolice, takze tvrdenie, ze psie hovno je sterilne, je fakt mimo. Fekalno-oralnym sposobom sa prenasa mnoho chorob, zviera ich moze mat bez toho, aby vykazovalo akekolvek priznaky. No proste si trepla riadnu hlupost o tej sterilite, naozaj...

tanya65
17. okt 2019

@ixayxa kolko doktorov,tolko nazorov ;) .

lula313
18. okt 2019

@tanya65 prekonať sa prekoná, ale už doživotne ovplyvní hostiteľa. Na toxo sa realizovalo veľa výskumov s významnou štatistickou vzorkou a závery hovoria jednoznačne, že toxoplazmoza nakazeneho človeka zmeni ako po psychickej stranke(spomalenost, slabšia koncentrácia, roztekanost)tak aj po fyzickej(muži sú vyšší a pod). Ale ešte by som dodala, že je tazke sa nakaziť. Osobne som aj v tehu odchytavala feralne macky na kastracnej akcii(samozrejme, že som si stále dezinfikovala ruky) a dodnes som toxo neprekonala..
@prevenar tu sa bavime o psacich hovnach. V docaske sme mali už asi 60 psov od šteniat z osád až po rôzne vyhodence, psov z mnoziarni. V niektorých hovnach sa pri koprologii našlo okrem krokokodilov asi všetko. Bežne dostupné odcervovacie lieky Ti neusmrtia všetky parazity(napr na take giardie musis psovi podavat metronidazol(najčastejšie Entizol), ktorý ti veterinár len tak nedá a bohuzial sú veľmi rozšírené a niekedy bez prejavov, ktoré by si majitel všimol. Odcervovacie tablety taktiež nepôsobia preventivne, že po podaní lieku pes nemôže dostat napr.skrkavku, ale pôsobia ex post, čiže zabijú skrkavky(parazity), ktoré už presli určite vývojové štádium, ale nemusia zabiť všetky parazity, ktoré sa v tráviacom trakte nachádzajú vo všetkých vývojových štádiách. Počas úhynu parazitov(napr skrkavky) sú do tela(krvi), či stolice vyplavovane toxiny(osobne sa mi to nestalo, ale poznam par pripadov, kedy stenata na tieto toxiny po odčervení zomreli aj napriek rýchlej intervencie veterinarov, takze určite nie je na mieste bagatelizovať, že v hovne tie toxiny nie sú). Žiaľ, aj keď si psa každé 3 mesiace odcervujes, máš kopec ľudí na sídlisku, čo tak nerobi(dokonca ani nemajú psov ockovanych), takze si nemyslím, že psacie hovna nepredstavujú pre nás riziko, hlavne pre nejaké male 10 kilové dieťa a aspoň to cierne uhlie by sa malo podať, ktoré zabráni tomu, aby sa toxiny vstrebali do creva človeka.. a ešte sa vratim k tým sídliskám, neraz sa mi stalo, že som videla na trávniku neodpratane hovno s kopou vajicok(čo samozrejme laik nespozoruje, takze ja dávam na dieťa sakra pozor, čo chce dávať do pusy).

barbellka
18. okt 2019

@1975renca napriklad Escherichia coli - v prirodzenej miere ju clovek potrebuje, avsak ked sa dostane napriklad do urinalneho traktu tak sposobuje zapal mocovych ciest. Nachadza sa v GIT kazdeho.

lenqua_12325
18. okt 2019

Toto mi príde ako dobre vymyslené..

lenqua_12325
18. okt 2019

No chvalte sa ktorej dieťa zje väčší odpad, jedno hovna psie, ďalšie kuracie hovna, ďalšie zajačie, ďalšie chrobáky, dažďový, vodu zo záchodu, žalúzie,.... No ja nechápem naco teda varim??

lenqua_12325
18. okt 2019

Kaluze malo byt, nie žalúzie ale nebola by som prekvapená keby aj to niektorej žulo 😓

tanya65
18. okt 2019

@lula313 take priznaky maju aj viacere osoby bez toxo :D :D

1975renca
18. okt 2019

@barbellka to je logicke, v uro trakte e coli nema co robit, preto sposobuje zapaly, ja stale pisem o tom, ze za bezneho zdravia aj pes produkuje,, zdravy,, exkrement, ktory je pre cloveka takmer neskodlivy, ak je pes ockovany, odcerveny atd.. Preto sa to robí, aby neboli exkrementy skodlive, pani ma domace zviera a o ktoré sa určite stara tak ako sa starať ma, keďže ma male dieťa, cize ak sa psik vykakal na koberec a dieta z neho ochunalo, za normálnych okolností by sa nemalo stat nic, urcite to dieta nezjedlo na kila, aby sa objavili crevne problemy, ktore sa az potom riesia tym ze sa poda zivocisne uhlie, az detom od 3.rokov,to co tu kazdy tliacha, ze obsahuje baktérie, ano, obsahuje, telu prospesne, nepatogenne, neskodlive, preto opakujem, mikrobialne osidlenie trav. traktu a creva je nepatogenne pre ľudí, aj ked sa jedna o psika, ak je zdravý, co sa tyka sterility exkrementov, su sterilne kym sa nekontaminuju vonk. prostredim, baktérie v nich su beznou mikroflorou dutin a to so sterilitou nema nic spolocne, ak by sterilne neboli, sterilne nadoby na odbery by boli zbytočné, cize zase... Psik sa vykakal na koberec, dieta ochutnalo, vonk. prostredie je izba, kde sa patogeny urcite nenachadzaju ako vonku, cize ku kontaminacii neprislo, resp. nestihlo prist... Asi tolko

barbellka
18. okt 2019

@1975renca ale stale to neznamena ze hovno je sterilne, nie je! Aj ked je ta bakteria v crevnom trakte prirodzena, tak v pripade ak ma hocikto oslabenu imunitu alebo je nadmerne premnozena a moze byt aj neskodna resp. ziaduca, tak moze byt potencionalne patogenna.Ja reagujem na tvrdenie, ze hovno je sterilne. Dalsia vec, odcervovacie tabletky neodcervuju vsetky parazity, napriklad giardie bezne tabletky neodcervuju. Samozrejme, ja netvrdim, ze sa dietatu cosi stane, pri tom mnozstve pochybujem. Ale zarazilo ma tvrdenie, ze hovno je sterilne, kedze je tam milion beznych crevnych bakterii.

1975renca
18. okt 2019

@barbellka ano, oslabena imunita je uz proces, kedy jedinec nie je uz zdravy, ja píšem stale ale o zdravych ľuďoch, zdravych psoch, zdravych nenakazenych výkaloch, ak hovno nie je sterilne, vysvetli mi prosím, preco ho davame do sterilnej nadoby, ked sa posiela na vyšetrenie, ďalšia vec, bezne mikrobialne osidlenie nema so sterilitou spolocne nič, ale to sa uz opakujem

barbellka
18. okt 2019

@1975renca dava sa do sterilnej nadoby aby nedoslo ku krizovej rekontaminacii vzorky - cize aby sa vysetrili bakterie pritomne v stolici nie vo vzorkovnici. A ano bezne mirkobialne osidlenie ma so sterilitou vela spolocneho. Pretoze sterilne prostredie je prostredie bez absolutnej pritomnosti akehokolvek mikroorganizmu a je jedno ci je ziaduci, potrebny, fakultativne patogenny, alebo obligatne patogenny. Proste sterilne prostredie je prostredie bez absolutnej pritomnosti miktoorganizmov. Ani vzduch nie je sterilny.

rik01lulaka
18. okt 2019

@barbellka no ved ja akože som nejako neriešila, umyla soľou a tak...dieťatko spokojné...len o pár dní mi to nedalo a kukala som google...no a stres tak na poradni som sa jej popátala a našťasie ma ubezpečila, že u nás ešte takí "infikovaní" sliziaci nie sú...fuuu a minule ideme po ulici a ja, že čo zbadala a už sa načahovala po slimáčikovi 😨

barbellka
18. okt 2019

@rik01lulaka super, ze to takto dopadlo. Fu ale ze ju napadlo slimakov jest, ale tak male babo...ja ked som bola mala som ich davala na patik a nahanala a tym sestru :D ved to je take klzke ble :D moj pes zjedol slimaka a strasne z neho prdel :D

1975renca
18. okt 2019

no najvyšší čas uviest moje tvrdenie na pravú mieru,ANO hovno nie je sterilné :D ale z úplne iného dôvodu ako tu píšete,je to uplne jednoducha odpoved,,ktorú si VY,googlbiomatky,ktoré staviate len na poznatkoch čo vyčítate na nete kudne vygooglite,ak ju vôbec nájdete,bavím sa tu od začiatku nad odpovedami ktoré nedávaju logiku,je mi luto pani zakladatelky témy,pretože všetky ste na mna zaútočili kvoli sterilite hovna a pritom ste jej žiadna neporadila,HOVNO STERILNE NE JE 🙂)) ale prečo?viete máloktorá...pekný den všetkým

tesari
18. okt 2019

Môj krpec síce nič také nejedol - teda aspoň o tom neviem. Ale občas ho nacapem ako pije vodu z psovej misky. Vodu denne menim a pes je očkovaný a odcervený. Aj granule pojedol ako maličký a nič mu nikdy nebolo. Skus sa poradiť u detského lekára.

fruzsiskvarkova
18. okt 2019

@1975renca Ty si riadne mimo 😂😂 najprv tvrdis za kazdu cenu ze stolica je sterilna a zrazu ze nie je ale okrem teba nikto nevie prečo. Stolica NIKDY nie je sterilna! Keby si bola vzdelana tak prevelmi ako tvrdis vedela by si ze stolicou sa vylučujú rozne skodlive latky/organizmy aby sa organizmus udrzal zdravy. Aj ked je domace zviera pravidelne odcervovane a ockovane nie je zaruka, ze sa niecim neinfikovalo.
A npr E-coli je prirodzena bakteria z crevneho prostredia. Ale v hornych castiach zazivacieho trakto moze narobot velku sarapatu, tak isto aj v mocovych cestach.

1975renca
18. okt 2019

@fruzsiskvarkova nie som mimo,chcela som vediet,prečo dámy čo tvrdia že,,nie je,, aj vedia odpoved,čo som sa doteraz odpovede nedočkala,bol to CHYTÁÁÁK :D a aj viem prečo nie je sterilná,na rozdiel od mnohých tu,vieeeem čo stolica obsahuje,aj čo sa nou vylučuje,aj viem že mikrobiálne osídlenie je bežné u zdravého a aj to,že ak sa flora naruší,premnoží sa E coli najšastejšie a robí šarapatu...všetko mi je známe...netraste sa,davova psychóza,jedna odpovie a všetky vrrrrr,bavím sa dalej :D :D :D lebo dnes vynimočne tu mám čas sedieť

1975renca
18. okt 2019

@fruzsiskvarkova apropo,ty máš aké vzdelanie ked už sme pri tom? toto so vzdelaním nič spoločné nemá,je to obyčajny poznatok,moje vzdelanie tu nebudem riešit,ale ked si už na to narazila...

leeo
18. okt 2019

@lula313 vyborne vysvetlenie, hadam to niektorym dojde konecne

leeo
18. okt 2019

@1975renca nie nadarmo sa maju vsade (aj doma pri zdravych clenoch rodiny) umyvat ruky po velkej potrebe. Napr. dospely ma v stolici prirodzene mnozstvo potrebnych bakterii, ktore ale pre dieta moze byt toxicke a podobne.
A este dodatok: psy nekakaju ale seru, priadne vylucuju... kakaju jedine male deti.

1975renca
18. okt 2019

@leeo tak preco to hovno,, neni,, teda sterilné? Vies vôbec? Lebo toto ma nepresvedčilo teda....

lindusss2016
18. okt 2019

@1975renca cize ty si sa tu 3 strany bila za sterilitu hovna len preto, aby si nam vlastne dokazala, ze sme tu vsetky sproste? :D a podla teba teda sme, lebo nam od zaciatku bolo jasne, ze hovno sterilne v ziadnom pripade byt nemoze, ale museli sme si to vygooglit... normalne sa sulam na tvojich odpovediach. a nakoniec zadres, ze to bol len chytak, na ktory si sa sice nachytala jedine ty, nakolko si doteraz bola presvedcena o sterilite hovna na zaklade toho, ze sa odobera do sterilnej skumavky.
Odpoved si dostala uz davno, tak nerozumiem, kto ta tu ma o com presviedcat. hovno sterilne nie je, lebo je plne bakterii a mikroorganizmov. kazda vzorka, ktora ma byt vysetrena na mikrobiologii, musi byt sterilna (sterilne odobrata), aby sa v nej nenachadzalo nic ine a bolo jasne, ze vsetko, co tam najdu, je len z tej vzorky. cize ked ti nabuduce dr povie, ze mas doniest sterilnu stolicu, zanmena to, ze ju nemas kontaminovat a nie ze mas vykakat zazracne cistucke hovienko ako nejaky jednorozec... tak uz sa nestrapnuj a nenachytavaj nas...

1975renca
18. okt 2019

@lindusss2016 fuuu, vycerpavajuca odpoved, toto všetko bolo na zamyslenie, lebo všetky tvrdite, ze nie je, mate pravdu aj dnes a mali ste ju aj včera,
ale nie len preto ze obsahuje milión bakterii, ďalšia vec, ak niekto niečo tvrdí, musi vediet aj preco to tvrdi, ja som sa tu nebila do ors a tvrdila to, napisala som to a potom som len davala otazky v suvislosti s témou, keby mne polozi niekto otazku, preco si to myslím, ze je sterilné, tak odpoved nemam, pretoze je to nereálne, lenze to nikoho nezaujimalo, navyše protitvrdenie boli sice opodstatnene, beriem, ale preco to tak vlastne je nikto doteraz nenapísal, nebudem utocit, ani urazat, nemam na to cas, takze odchadzam konecne z temy a vy sa vratte k zaklanemu problemu, poradte pani niektora konečne co ma robiť

lindusss2016
18. okt 2019

@1975renca radu dostala hned na prvej strane. Ja sa ta len pytam, ci my sme hlupe, lebo tebe nedal nikto dostacujucu otazku alebo proste konecne priznas, ze si trepla totalnu blbost??? Prostredie, v ktorom sa nachadzaju mikroorganizmy sterilne nie je a bodka, turo odpoved si dostala uz davno, co si este chcela pocut? Ze hovno je hovno a vedia to aj male deti, ze je to nieco "bee"?

77daniela77
18. okt 2019

@lula313 Ake vajicka parazitov si prosim ta videla konkretne?Ja som nevidela volnym okom ziadne a nie som laik,pracovala som istu dobu aj na parazitologii.....

1975renca
18. okt 2019

@lindusss2016 stale nechapes postatu, nevadi, toto je odpoveď skolaka 1.stupna,nevadi, trepla som,jasné, je to nereálne, stolica sterilna nie je, nebola a ani nikdy nebude, len vy co tvrdite opak neviete preco to tak je, lebo doteraz to tu nikto nevysvetlil

lindusss2016
18. okt 2019
ixayxa
18. okt 2019

@1975renca HNEĎ na začiatku som ti napísala, že sú tam črevné baktérie. Tak už sa spamätaj! A ak si zabudla, čo si tvrdila, prečítaj si diskusiu odznova. Nepotrebujem si nič googliť, ani ostatné diskutujúce. SI MIMO. Už ti niekto vysvetlil ako to vlastne je, tak meníš názor.

1975renca
18. okt 2019

@ixayxa ach, skoda slov, to ze som splechla do neba volajucu sprostosť, uznávam, ale vedome, neviem co je horšie, vedome tvrdit opak a nevysvetlit laikovi preco je to inak... no neslo mi to zmazať, ale akonáhle sa vyvinula proti mne diskusia, som sa bavila, pretože nie len kvoli tym bakteriam v creve a stolici je stolica nesterilna, ale kvôli tomu ze potrava ktoru konzumujeme nie je sterilna, takisto ako ustna dutina, na koži a vsade su baktérie ktore si do ust kladieme, ale s tymi si telo obvykle poradi,pokial strava nie je kontaminovana, cely trav. systém nie je sterilny, tak akoby mohla byt stolica, že... Tak uz ma nechajte preboha žiť a neukamenujte ma tu, zase sa potvrdilo len to, ze niektora mudrejsia tvrdi to alebo to, co ani nemusi byt vzdelana tu ide o to, človeka ponizovat a urážať bez toho aby polopatisticky bola vysvelena podstata