icon

Ako rozpoznám, či mi kostička z mäsa uviazla v krku?

anonymne_
17. aug 2025

Zdravím 👋
Jedol som kuracie mäso. Myslím to bolo stehno s kosťami (naozaj sa nevyznám, neviem, či v kuracom stehne môžu byť kosti, asi hej, prosím, nesúďte). Jednoducho tam bola jedna väčšia kosť, ako nožička a potom akokeby také menšie kosti, chrupavky a podobne. Pri jedení jedného sústa som mal pocit, že som prehltol tvrdšiu časť. Mohlo to byť tvrdkavé mäsko, keďže som zohrieva mäso v mikrovlnnej rúre. Bojím sa ale, že to mohla byť nejaká kostička. Bojím sa, či mi nemohla ostať v krku. Ale to by som asi cítil, nie? Nemám pocit, že by som cítil bolesť v krku, škrabanie alebo niečo. No, neviem :( Dusiť sa nedusím (neviem o tom, že by som odpadával :D), len mám v sebe taký strach teraz. Mám sa báť?

simsalabim
17. aug 2025

@anonymne_ zapichnutu kost by si v hrdle urcite citil. Vlastna skusenost.

anonymne_
autor
17. aug 2025

Asi hej, že? :( Nemusím sa teda báť? Ja som blbec v tomto a každá takáto skúsenosť ma vie vydesiť :D

anavixy
17. aug 2025

NIE, naozaj sa nemusis bat. Zapcihnuta a prehltnuta kost su dve rozdielne veci, navyse si jedol kura a nie rybu. V krku zarucene nemas nic zapichnute a ak by si aj nieco prehltol, tak zaludocne kyseliny si s tym davno poradili.

zuzinka888
17. aug 2025

Zaseknutu kost by si citil. Hrdlo bg s nou bojovalo- kasel, napinanie na zvracanie, pocit dusenia sa- nemoznosti nadychnut sa. A v zaludku si s malou i vacsiou kostickou zaludocne stavy poradia- to iba pre info- ak by ta trapilo ci ti kost nerozpara creva😀

anonymne_
autor
17. aug 2025

Ja Nemám ani pocit, že by som kašľal. Bol som asi týždeň chorý a kašľal som kvôli chorobe... Občas zakašlem aj teraz, ale to som kašľal už dávno pred tým..... Choroba. Nejakú kosť v hrdle necítim.

anonymne_
autor
17. aug 2025

Asi by som to v krku cítil. Hádam....

chrobak7
17. aug 2025
@anonymne_

Ja Nemám ani pocit, že by som kašľal. Bol som asi týždeň chorý a kašľal som kvôli chorobe... Občas zakašlem aj teraz, ale to som kašľal už dávno pred tým..... Choroba. Nejakú kosť v hrdle necítim.

@anonymne_ Keď v krku nič necítiš, tak nemáš tam nič zapichnuté. To by si vedel určite. A keby si aj prehltol kosť, tak tú žalúdočné kyseliny rozpustia. Takže buď kľudný.

betulinka1
17. aug 2025

@anonymne_ keby bola zapichnutá, garantujem ti, ze by si to vedel. 3 dni som mala kost z ryby zapichnutu. A teda riadne ma to drazdilo a bolelo pri prehĺtaní. Potom vypadla alebo mozno s jedlom.

simsalabim
17. aug 2025
@betulinka1

@anonymne_ keby bola zapichnutá, garantujem ti, ze by si to vedel. 3 dni som mala kost z ryby zapichnutu. A teda riadne ma to drazdilo a bolelo pri prehĺtaní. Potom vypadla alebo mozno s jedlom.

@betulinka1 a co si nesla k dr ju vybrat? Mne ju vybral syn, bolo to riadne neprijemne ju mat v krku.

anonymne_
autor
17. aug 2025

Ďakujem, tak ja skúsim nejako zaspať.....

anonym_a88923
17. aug 2025

Nie, báť sa nemusíš. Ale keď nevieš, či ma kuracie stehno kosť a ako vyzerá, keď sa ti zapichne do krku, tak minimálne psychiatra by si mal vyhľadať. Lebo toto vedia už deti v škôlke. Aj ked už len 2 týždne trvajú prázdniny. Popros aspoň rodičov nech ti ukážu, ako vyzera mäso.

sisska96
18. aug 2025
@chrobak7

@anonymne_ Keď v krku nič necítiš, tak nemáš tam nič zapichnuté. To by si vedel určite. A keby si aj prehltol kosť, tak tú žalúdočné kyseliny rozpustia. Takže buď kľudný.

@chrobak7 nie stále. Kľudne sa môže dostať do slepého čreva